-
Μωρέ το 60άρι προφίλ δε θα περνάει περισσότερους κραδασμούς σε ταμπλό κλπ;
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Μωρέ το 60άρι προφίλ δε θα περνάει περισσότερους κραδασμούς σε ταμπλό κλπ;Το προφίλ είναι το ποσοστό επί τοις εκατό του πλάτους. Το 60 σε ένα λάστιχο 175 (60% των 175 χλστ) είναι διαφορετικό από ότι σε ένα 185 (60% των 185 χλστ). Μεγαλύτερο ρόλο φυσικά παίζει το ίδιο το λάστιχο (σκελετός) από ότι μικρές (εντός του ορίου του 3%) μεταβολές στην διάμετρο του τροχού.
-
Ο χρήστης ababa641 έγραψε:
Ρώτησα και για τα Hankook Ventus V12 Evo K110 στα 350€ αλλά νομίζω οτι βγαίνουν απο δείκτη ταχύτητας V και πάνω, οπότε δεν ξέρω αν θα κάνουν για το ibiza... πάντως οι κριτικές γι'αυτά τα λάστιχα είναι πολύ καλές.η hankook εχει 4 διαφορετικα ελαστικα σε αυτη τη διασταση
hankook k425, h730, k115, k110το k425 ειναι πιο οικολογικο και πιο ανετο..πολυ καλο στη βροχη για'μενα.εντελως αθορυβο..ομως εχει μαλακοτερα πλαινα απ'τα k115
τα k115 με λιγο σκληροτερα πλαινα αλλα και παλι πολυ ανετα εχουν σιγουρα πολυ καλυτερες επιδοσεις σε στεγνο ειναι ενα τικ πιο ψηλα οσων αναφορα τις σπορ επιδοσεις overall και ειναι σιγουρα κορυφαια επιλογη ελαστικων ασυζητητη κατι που θα καταλαβεις αμεσως..παρ'ολα αυτα αν και με δεικτη treadwear 300 εχω μια επιφυλαξη οχι στην αποδοση τους στο φασμα των χιλιομετρων αλλα στον κυκλο ζωης τους..φοβαμαι οτι ισως δε βγαζουν τα χιλιομετρα που βγαζουν αλλα ελαστικατο h730 ειναι ελαστικο 4ων εποχων και αυτο με πολυ καλο σκελετο..ειχε επιλεχθει μαζι με το αντιστοιχο goodyear vector ως τα καλυτερα 4ων εποχων..για'μενα το βαζεις μονο αν πατας σε χιονι και δεν εισαι οπαδος των αλυσιδων..treadwear 600 παρακαλω
το k110 ειναι απ'τα αγαπημενα μου σπορ ελαστικα..δεν ειναι η κορυφη της γκαμας ομως ειναι κατι ιδιαιτερο για το αυτοκινητο σου και επελεξε το αν οντως απολαμβανεις οδηγηση με το αυτοκινητο σου..ελαφρως σκληροτερα πλαινα αλλα υπαρχουν και σκληροτερα..πολυ καλο φρεναρισμα και αν και εχει δεικτη v θα τοο ζεστανεις ευκολα..ενα πολυ καλο ελαστικο αντικειμενικα που τους αφηνει ολους ευχαριστημενους παντα
τα αλλα 3 ειναι σε δεικτη H..αν και πηρες τις χαμηλοτερες τιμες απ'τον ανταγωνισμο κανε λιγο παζαρι γιατι μου φαινονται καπως υψηλες για hankook 195/55/15 εκτος απ'το k110 του οποιου η τιμη παλευεται..σιγουρα πολυ καλη επιλογη
-
Εχει κανεις εντυπωσεις απο Goodyear Vector 4Seasons?
Μετα απο διαβασμα φαινεται να καταληγω σε αυτα για ενα volvo c30.
Αλλες προτασεις για all weather ελαστικα ευπροσδεκτες.
Οι διαστασεις ειναι 205/55/16
-
ναι αλλα σε panda 4x4...
γενικοτερα περα απ'τα vector 4 (πλεον υπαρχουν και τα 5) και τα hankook h730 oλα τα υπολοιπα all season εινα μαπαγια ποιο λογο προσανατολιζεσαι σε all season?
-
Ηρθε ο καιρός να αλλάξω λάστιχα στο Q5 μου και θα ήθελα τα φώτα & τις προτάσεις σας.
Το αυτοκίνητο έχει 18ρες ζάντες και φοράει 235/60/18 Bridgestone Dueler. H χρήση τους θα είναι κυρίως σε άσφαλτο και λιγο εκτος. Με ενδιαφέρει να ειναι ήσυχα. ΣΚαποιος φίλος απο το forum ειχε προτείνει τα Pirelli Scorpion Verde. Τα ειδα, αλλα αυτα ειναι αποκλειστικα για άσφαλτο. Σκεφτομουν για τα Pirelli Scorpion Zero (http://www.pirelli.com/tyre/gr/el/suv/s ... _zero.html) αλλα δεν γνωριζω ποσο καλα είναι.
Εχετε καποια αλλη πρόταση;Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
το scorpion zero ειναι πολυ χειροτερο του verde..πολυ βουητο και μηδενικο κρατημα σε βρεγμενο
το verde all season ομως ισως ειναι η κορυφαια επιλογη στην κατηγορια..
-
εκτος του verde το οποιο ειναι αμιγως ασφαλτινο, υπαρχει το παραπλησιο Continental Cross Contact Uhp (95-5), και στον ιδιο τυπο τα Michelin Diamaris 4x4, 2-3 μοντελα Dunlop (100% ασφάλτινα), το Goodyaer Efficient grip SUV και το Βridgestone που εχεις.
Για λίγο πιο off(δηλ. 80-20 ή 90-10) μπορεις να δεις τα PIRELLI STR -
Ο χρήστης takisot έγραψε:
Καποιος φίλος απο το forum ειχε προτείνει τα Pirelli Scorpion Verde.Και στα ξαναπροτείνω........Τα φοράει ο γαμπρός μου στην ίδια διάσταση σε CX-7......Ανεπιφύλακτα!!!
-
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Infinity/INF-050.htm
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirel ... -Rosso.htmOxι τόσο χάλια για την τιμή που δίδονται (360€). Τα Pirelli φοράω τώρα (225/40/18).
-
Το υπογράφω πως θα είναι πολύ χειρότερα. Τα reviews που βλέπεις για ένα φτηνό λάστιχο, δεν συγκρίνονται με αυτά για ένα ακριβό. Γιατί τα reviews γίνονται από τους χρήστες και προφανώς άλλες απαιτήσεις έχει κάποιος από ένα φτηνό λάστιχο κι άλλες από ένα ακριβό.
Δικά σου τα λεφτά και τι θα τα κάνεις, αλλά σε ό,τι με αφορά, τα λάστιχα θα ήταν το απολύτως τελευταίο πράγμα που θα έκανα οικονομία. Θα προτιμούσα κιόλας ένα φθαρμένο καλό ελαστικό, παρά ένα καινούριο φτηνό, γιατί τα τελευταία συχνά αποδεικνύονται χειρότερα από τα παλιά!
Και έχουν χειρότερη πρόσφυση συνήθως και στο όριο θα αντιδράσουν περίεργα και καθόλου προοδευτικά.
Αν επιμένεις, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα ζευγάρι μόνον και να το βάλεις στον εμπρός άξονα και να δεις τι λέει από πρόσφυση, οπότε να μην κλαις τα λεφτά σου εις διπλούν...
Επίσης, δεν έχουν αρκετά reviews, άρα δεν είναι καθόλου σωστό και το αποτέλεσμα που παίρνεις αν μείνεις μόνον στα ποσοστά. Τέλος, δες τι γράφει ένας:
*Given 36% (breakdown) while driving a Volvo S40 2.0d (205-50-17-W)
Driving on a combination of roads for 20,000 spirited miles
These tyres were put on my car by the dealer before I bought it. I really struggled for grip in the wet from day one. Noise levels are extremely high and comfort is poor. Just how poor they were was confirmed whem I replaced them with some Hankook Ventus Prime 2 which transformed my car completely.Think very seriously about the compromises you're making before purchasing these tyres. They are cheaper and last well, but they certainly don't grip well.*
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Infinity/INF-050.htmΤο σχεδιο του πελματος ειναι απομιμηση ντανλοπ?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Θα προτιμούσα κιόλας ένα φθαρμένο καλό ελαστικό, παρά ένα καινούριο φτηνό, γιατί τα τελευταία συχνά αποδεικνύονται χειρότερα από τα παλιά!Σε ειχα ρωτησει πριν καμποσες μερες για το αν θα προτιμουσες να κυκλοφορεις με φθαρμενα ''πριμιουμ'' ή ολοκαινουρια ''φτηνιαρικα'' αλλα εντεχνιεντως δεν απαντησες (οπως και ενας αλλος εδω μεσα που μας το παιζει ''ψαγμενος'' ). Αλλα αφου αποκαλυφθηκες απο μονος σου αστο καταλαβα, με καλυψες ....
Δυστυχως δεν προλαβαινεις να σου εδινα μια βολτα το δικο μου που φοραει τελειωμενα michelin να δεις τα ''αλλα επιπεδα προσφυσης'' ( δεν εχω ουτε καν χαρτομαντηλα στο αμαξι ομως οπως εγραφα και σε καποιο αλλο θεμα) διοτι αυριο το πρωι εχω κλεισει να φορεσω τα καινουρια μου barum bravuris -
Τα barum παντως δεν θα τα χαρακτηριζα και φτηνιαρικα με την κακη εννοια.
-
Γρηγόρη κι εγώ έτσι λέω απλά η διαφορά είναι ελκυστική. Μιλάμε για μείον 240 ευρώ από τα Continental.
Αλλά τελικά εκεί θα πάω για να μην ξαναπληρώσω για να βάλω εκ νέου της προκοπής.
Πάντως οι γνώμες για τα ελαστικά είναι ότι να ναι. Αν σου πω τι έχω ακούσει αυτές τις ημέρες από φίλους και γνωστούς. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
σημερα εβαλα στο 6αρι μου καινουρια λαστιχα.............ηθελα για την γ@μωδιασταση 215/50/17 πανω απο 600ευρω,οποτε πηγα εδω http://www.e-elastika.gr/shop/products και εβαλα αυτα http://www.e-elastika.gr/p.Elastiko-Inf ... 36609.html με 390ευρω!!!!!!!!!!!
ο θεος στο πλευρο μου...........μετα απο 2μηνες τα πεταξα αφου το αυτοκινητο δεν ζυγοσταθμιζοτανε με τιποτα και αποδειχθηκε οτι ο σκελετος τους ηταν θεοστραβος απο κατασκευης........
ειχα γραψει τοτε οτι ο λαστιχας μου δεχθηκε να πληρωσω μονο την διαφορα για την νεα μαρκα 4αδα
απο εμενα φυσικα ακυρο και να ξερετε οτι τα εβαλα με αυτο το σκεπτικο:ποσο χαλια να ειναι;;;;;
πολλα χαλια,πολλα..... -
Ο χρήστης heras έγραψε:
Θα προτιμούσα κιόλας ένα φθαρμένο καλό ελαστικό, παρά ένα καινούριο φτηνό, γιατί τα τελευταία συχνά αποδεικνύονται χειρότερα από τα παλιά!
Σε ειχα ρωτησει πριν καμποσες μερες για το αν θα προτιμουσες να κυκλοφορεις με φθαρμενα ''πριμιουμ'' ή ολοκαινουρια ''φτηνιαρικα'' αλλα εντεχνιεντως δεν απαντησες (οπως και ενας αλλος εδω μεσα που μας το παιζει ''ψαγμενος'' ). Αλλα αφου αποκαλυφθηκες απο μονος σου αστο καταλαβα, με καλυψες ....
Δυστυχως δεν προλαβαινεις να σου εδινα μια βολτα το δικο μου που φοραει τελειωμενα michelin να δεις τα ''αλλα επιπεδα προσφυσης'' ( δεν εχω ουτε καν χαρτομαντηλα στο αμαξι ομως οπως εγραφα και σε καποιο αλλο θεμα) διοτι αυριο το πρωι εχω κλεισει να φορεσω τα καινουρια μου barum bravurisΔεν θυμάμαι αν απάντησα ή τι απάντησα (μου δείχνεις αν θέλεις το ποστ σου για να δω), αλλά θ' απαντήσω τώρα:
- Η διαφορά σε ένα καλό λάστιχο όπως μπορώ εγώ να κρίνω με τα λίγα που ξέρω, είναι η προοδευτικότητα. Καινούρια, πάνω κάτω ακόμη και τα χειρότερα μπορεί να κρατάνε ανεκτά (όσο ο δρόμος είναι στεγνός).
Από εκεί και μετά, όσο παλιώνουν, τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα. Την έχω πάθει με τα σαφώς πιο επώνυμα Ηankook που είχα κάποτε (ήταν το μόνο σπορτ λάστιχο που είχα βρει για 13 ίντσες σε ανθρώπινη τιμή, όλα τα άλλα είχαν 50% πάνω), που τα θεωρώ εν μέρει υπεύθυνα για την γλίστρα που έφαγα στην γλίτσα ώστε να καταγραφεί το πρώτο και μοναδικό ατύχημα που έχω με αυτοκίνητο στο ενεργητικό μου (αστεία σύγκρουση ήταν, αλλά εγώ έφταιγα κι εγώ έκανα δήλωση στην ασφαλιστική).
Πριν από αυτά, είχα κάτι Michelin ΜΧV2 (διάσταση 175/60/13) που είχαν γίνει κυριολεκτικά σλικ. Στην βροχή απλά το πάρκαρες, αν είχε όμως στεγνό δρόμο ή λίγη γλίτσα, κρατούσαν μια χαρά!
Γι' αυτό και έκτοτε επιλέγω ΠΑΝΤΑ σωστά λάστιχα που ξέρω πως έχουν σωστές κριτικές από πολλούς χρήστες. Στην Lancia Y έχω μια τετράδα Μichelin Exalto2 (195/50/15) που 3 χρόνια μετά ακόμη κρατάνε ΑΨΟΓΑ. Έχουν πάνω τους 30Κ χλμ περίπου.
Στην BMW 120i έχω Pirelli PZero Rosso (225/40/18) που έχουν τώρα τα εμπρός 35Κ χλμ και είναι επίσης άψογα και τα πίσω 25Κ χλμ και παρόλο που το DTC είναι πάντα στο ΟΝ και σβουρίζω σε κάθε ευκαιρία (άρα έχουν χάσει μπόλικο πέλμα) ξέρεις κάθε στιγμή πως θα σε κρατήσουν στο δρόμο.Επιπλέον, καταλαβαίνεις πως τα Michelin κρατάνε και κρύα, από την αρχή είναι τέλεια, ενώ τα Pirelli θέλουν κάνα 5 λεπτο ζέσταμα για να αποδώσουν. Αλλά μέχρι τότε, είναι πολύ προοδευτικά.
Όλα αυτά λοιπόν, καλώς ή κακώς δεν τα βρίσκεις σε φτηνά ελαστικά. Αν εσύ τα βρεις, να το μοιραστείς μαζί μας. Αν είναι όντως τόσο καλά, να τα βάλω κι εγώ στα δικά μου αυτοκίνητα...
Για εμένα, το να πληρώνω 50€ το χρόνο παραπάνω για να έχω καλά λάστιχα, δεν είναι σημαντικό ποσό. Μπορώ να κάνω οικονομία κάπου αλλού (πίνω 5-6 ποτά λιγότερα σε ένα χρόνο πχ).
- Η διαφορά σε ένα καλό λάστιχο όπως μπορώ εγώ να κρίνω με τα λίγα που ξέρω, είναι η προοδευτικότητα. Καινούρια, πάνω κάτω ακόμη και τα χειρότερα μπορεί να κρατάνε ανεκτά (όσο ο δρόμος είναι στεγνός).
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γρηγόρη κι εγώ έτσι λέω απλά η διαφορά είναι ελκυστική. Μιλάμε για μείον 240 ευρώ από τα Continental.
Αλλά τελικά εκεί θα πάω για να μην ξαναπληρώσω για να βάλω εκ νέου της προκοπής.
Πάντως οι γνώμες για τα ελαστικά είναι ότι να ναι. Αν σου πω τι έχω ακούσει αυτές τις ημέρες από φίλους και γνωστούς.Σάββα, γιατί δεν ρίχνεις και μια ματιά σε λιγότερο επώνυμα λάστιχα; Εννοώ, πήγες στο εντελώς άκρο, πήγαινε κάπου στην μέση.. Πχ σε Toyo, Hankook τι τιμές παίρνεις. Βασικό: ρώτα σε αρκετά καταστήματα, από μάρκα σε μάρκα παίζουν μεγάλες διαφορές!
Η Pirelli έχει συνήθως πιο ανταγωνιστικές τιμές από την Conti επίσης...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πάντως οι γνώμες για τα ελαστικά είναι ότι να ναι. Αν σου πω τι έχω ακούσει αυτές τις ημέρες από φίλους και γνωστούς.Σάββα, γιατί δεν ρίχνεις και μια ματιά σε λιγότερο επώνυμα λάστιχα; Εννοώ, πήγες στο εντελώς άκρο, πήγαινε κάπου στην μέση.. Πχ σε Toyo, Hankook τι τιμές παίρνεις. Βασικό: ρώτα σε αρκετά καταστήματα, από μάρκα σε μάρκα παίζουν μεγάλες διαφορές!
Η Pirelli έχει συνήθως πιο ανταγωνιστικές τιμές από την Conti επίσης...Ρίξε και μια ματιά στο ανανεωμένο site της reifendirekt, για ενημερωτικούς λόγους ...
Έχει πλέον αρκετά στοιχεία . -
ΗighFidelity
Οταν εχεις αναγκη απο λαστιχα τωρα και εχεις αλλες δεκαδες τρυπες να καλυψεις και δεν μπορεις να κοψεις απο αλλου (τα ποτα τα θεωρω απλα πολυτελεια στην παρουσα φαση) τοτε θα στραφεις αναγκαστικα στις δευτεραντζες. Το αν θα βγει καλο ή οχι θα φανει στην πορεια αλλα θεωρω οτι θα ειμαι πιο ασφαλης για μενα και τους αλλους για ενα σεβαστο χρονικο διαστημα απο το να συνεχιζα να κυκλοφορω με τα φθαρμενα μου michelin (ποσω μαλλον τωρα που θα αρχισουν οι βροχουλες)
Kατα τ αλλα συμφωνω μ αυτα που εγραψες γιατι και γω αν ειχα να διαθεσω στην παρουσα φαση θα εβαζα μια απ αυτες τις μαρκες που ανεφερες (οπως εκανα και στο παρελθον αλλωστε)
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]