-
Στο πρώτο δυνατούτσικο φρενάρισμα που χρειάστηκε να κάνω με τα Exalto II έπαθα πλάκα Βέβαια πάντα ένα (σχεδόν) οποιοδήποτε καινούριο λάστιχο έχει διαφορά από ένα δύο ετών...αλλά τα PE2 φαίνεται ότι είναι πραγματικά καλά και τίμια λάστιχα. Για να δούμε τι θα δείξει η διάρκειά τους..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Στο πρώτο δυνατούτσικο φρενάρισμα που χρειάστηκε να κάνω με τα Exalto II έπαθα πλάκα Βέβαια πάντα ένα (σχεδόν) οποιοδήποτε καινούριο λάστιχο έχει διαφορά από ένα δύο ετών...αλλά τα PE2 φαίνεται ότι είναι πραγματικά καλά και τίμια λάστιχα. Για να δούμε τι θα δείξει η διάρκειά τους..37000χλμ μέχρι στιγμης και σίγουρα θα 'βγάλλουν' άλλα 5000 στο Swift μου (195/50/R15).
Από πρόσφυση (ακόμα και σε αυτά τα χιλιόμετρα)? -Μακράν ανώτερη από οποιοδήποτε ελαστικό (της κατηγορίας αυτής),που έχει τύχει να δοκιμάσω.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
.....
Για το Α3, μην κάνεις καμιά μ@λ@κί@ με τα Uniroyal όμως!
Είχα τα 550 rallye στο 206 και ήταν παντού χειρότερα
Ρε παιδιά, μη γενικεύετε με τις 'μάρκες'! Δηλαδή να βγάλουμε και το Exalto II σκάρτο επειδή είναι Michelin, όπως το Energy?
Πιστεύω ότι οι απόψεις πρέπει να αφορούν συγκεκριμένο μοντέλο ΚΑΙ διάσταση που έχουμε δοκιμάσει.Συμφωνώ, γι' αυτό και έγραψα ποια λάστιχα είχα και σε τι αμάξι! Απλά μου δημιούργησαν έναν πολύ έντονο αρνητισμό στη μάρκα...
Εξάλλου, το ίδιο λάστιχο καμμιά φορά δεν δουλεύει σε κάποια αμάξια, ενώ δουλεύει πολύ καλά σε άλλα...
Exalto rulezzzz, Energy sucks!
-
Saver rulez To συνιστούν και 29 Corsair
-
Εβαλα τα conti pc2 σε αντικατασταση των hankook ventus prime μετα απο 36000χλμ τα οποια τα εβγαζαν δυσκολα περα στους 'δρομους' της πολης. φυσικα η διαφορα στα λαστιχα ειναι τεραστια αλλα ειναι ακομα νωρις να βγαλω συμπερασματα.
Τιμη 350 Ευρω διασταση 205/55/16 - Καλπακης.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Εβαλα τα conti pc2 σε αντικατασταση των hankook ventus prime μετα απο 36000χλμ τα οποια τα εβγαζαν δυσκολα περα στους 'δρομους' της πολης. φυσικα η διαφορα στα λαστιχα ειναι τεραστια αλλα ειναι ακομα νωρις να βγαλω συμπερασματα.Τιμη 350 Ευρω διασταση 205/55/16 - Καλπακης.
Τα Conti και ειδικά τα PremiumContact2 σε σχέση με τα Hankook είναι μέρα με την νύχτα, δεν συγκρίνονται
Τα δικά μου έτυχε να είναι ολόφρεσκα.....παραγωγή 35/2009. Λαχείο
Εγώ τα Exalto 2 τα περίμενα την προηγούμενη εβδομάδα αλλά λόγω έλλειψης τα έβαλα στο Mazda σήμερα τελικά στον Κυριαζή στο ποτάμι. Διάσταση 205/55/16V, κόστισαν 400 ευρώ μαζί με αλλαγή βαλβίδων, καπακιών και ζυγοστάθμιση, παραγωγής 37/09 (made in Germany )
Αν και φαντάζομαι πως οι εντυπώσεις μου δεν θα διαφέρουν από τις υπόλοιπες πολύ καλές, θα επανέλθω σύντομα -
Έτσι, για να πάω κόντρα στο ρεύμα , να πω ότι τα PE2 σε 195/50-15 σε Colt δε με εντυπωσίασαν στο φρενάρισμα. Επίσης, είχαν αρκετό θόρυβο κύλισης. Δεν είχα την αίσθηση ότι φόρεσα ένα άσχημο λάστιχο, αλλά ούτε και κάτι το εξαιρετικό. Προηγουμένως φορούσε Turanza ER30 και ομολογώ ότι περίμενα μεγαλύτερη διαφορά προς το καλύτερο...
Αντίθετα, η αλλαγή από φθαρμένα Turanza ER300 σε Premium Contact 2 σε ένα Micra (πάντα 195/50-R15) λες και αναβάθμισε όλο το αυτοκίνητο σε επίπεδο άνεσης/θορύβου. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Έτσι, για να πάω κόντρα στο ρεύμα , να πω ότι τα PE2 σε 195/50-15 σε Colt δε με εντυπωσίασαν στο φρενάρισμα. Επίσης, είχαν αρκετό θόρυβο κύλισης. Δεν είχα την αίσθηση ότι φόρεσα ένα άσχημο λάστιχο, αλλά ούτε και κάτι το εξαιρετικόΑυτό με τον θόρυβο που λες το ένιωσα και εγώ. Χτες που γύρναγα σπίτι, τα Exalto έκανα αρκετό θόρυβο αρκετό περισσότερο από τα παλιά Primacy και μου έκανε εντύπωση αυτό γιατί ξέρω πως γενικά είναι πολύ ήσυχα λάστιχα, ίσως όταν 'καθήσουν' ελλατωθεί ο θόρυβος
-
To αμαξι εχει πολυ δυναμη 240ps,οποτε θα ηθελα την γνωμη σας για ποιο λαστιχο θα ηταν καλυτερο.
Τα αμορτισερ ειναι καινουργια..... -
Μπορεις να βαλεις αλλη διασταση.Εγω θα εβαζα 215-45-15 μπροστα μιας και μπροστινοκινητο και 195-50-15 πισω.Υπαρχει θεμα βεβαια καλυτερα να διαγραφτει το θεματακι και να μπει εκει η ερωτηση.
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Έτσι, για να πάω κόντρα στο ρεύμα , να πω ότι τα PE2 σε 195/50-15 σε Colt δε με εντυπωσίασαν στο φρενάρισμα. Επίσης, είχαν αρκετό θόρυβο κύλισης. Δεν είχα την αίσθηση ότι φόρεσα ένα άσχημο λάστιχο, αλλά ούτε και κάτι το εξαιρετικό
Αυτό με τον θόρυβο που λες το ένιωσα και εγώ. Χτες που γύρναγα σπίτι, τα Exalto έκανα αρκετό θόρυβο αρκετό περισσότερο από τα παλιά Primacy και μου έκανε εντύπωση αυτό γιατί ξέρω πως γενικά είναι πολύ ήσυχα λάστιχα, ίσως όταν 'καθήσουν' ελλατωθεί ο θόρυβος
Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι κατάλαβα τρομερή διαφορά σε θέματα θορύβου σε σχέση με τα παλιά Energy (E3A)....παίζει βέβαια τα τελευταία λόγω παλαιότητας-φθοράς-σκλήρυνσης να ήταν πιο θορυβώδη απ' όσο ήταν στην αρχή της ζωής τους...
Πάντως στο τεστ των 4Τ τα καινούρια Saver είναι περίπου 1 dB πιο ήσυχα από τα Exalto, απ' όσο θυμάμαι.
Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση προς το παρόν είναι ότι με τα Exalto το αυτοκίνητο είναι αισθητά πιο μαλακό όταν περνάει πάνω από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος...δεν φανταζόμουν ότι ένα λάστιχο (παραμένοντας στο ίδιο προφίλ) θα μπορούσε να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά..
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
...Εγω θα εβαζα 215-45-15 μπροστα μιας και μπροστινοκινητο και 195-50-15 πισω....Ρε παιδιά προσέχετε τι γράφετε ώρες και φορές.
Είπαμε φόρουμ το είπαν' εδω μέσα, αλλά μετά από κάποιο σημείο κινδυνεύει η υγεία μας με αυτά ,που διαβάζουμε.
-
Πάντως, το είχα δοκιμάσει στο 206 να βάλω πίσω λάστιχα πιο στενά από τα μπροστά (συγκεκριμένα 205-55-15 εμπρός και 195-55-15 πίσω) στις Σέρρες και μπορώ να πω πως θα το ξαναέκανα πολύ ευχαρίστως. Το αμάξι έγινε πολύ πιο ευχάριστο (= προοδευτικά υπερστροφικό και πολύ εύκολα ελεγχόμενο) και έκανα και ένα κλικ καλύτερο χρόνο.
Θυμάμαι ότι και ο Setright υποστήριζε μία τέτοια λύση για προσθιοκίνητο, ενώ και οι 4Τ έκαναν σχετικό τεστ με Ibiza και δεν διαπίστωσαν πουθενά κανένα πρόβλημα, ίσα ίσα βελτίωση.
-
Λύσεις αυτού του είδους (άλλες διαστάσεις εμπρός πίσω) με τη σωρεία ηλεκτρονικών που ελέγχουν ένα όχημα (ESP, ABS κ.λπ.) τα οποία και δεν είναι προγραμματισμένα για τέτοιες καγκουριές είναι ένας σίγουρος τρόπος για το πλησιέστερο χαντάκι.
Σε ένα αμάξι χωρίς ηλεκτρονικά σε μία στεγνή πίστα με τις απαραίτητες ρυθμίσεις στην ανάρτηση ίσως και να δουλέψουν. Στο δρόμο πως??
Άλλο ζήτημα τώρα....
Για το PremiumContact2 σε 195/65/15 Η έχω προσφορά 300 ευρώ με την τοποθέτηση. Για τα EnergySaver στην ίδια διάσταση από τον ίδιο έχω προσφορά 320 ευρώ με τις ίδιες συνθήκες. Μου άρεσε που όταν μπήκα μέσα (έχω ξαναβάλει λάστιχα σε αυτόν και είναι γνώστης του αντικειμένου του) μου πρότεινε πρώτα τα EnergySaver και σαν 2η επιλογή τα PC2 (κάτι που και οι συμφορουμίτες πρότειναν). Πέραν αυτού μου πρότεινε AVON και Bridge. Για τα AVON μου πρότεινε τα ZV5 που όμως είναι V ενώ στα Bridge δεν θέλησα να επεκταθώ. (καλό ελαστικό αλλά μόνον σε δρόμους όπως η Αττική Οδός ή στο στροφιλίκι του Πηλίου).
Καθώς το search που έκανα για τα PC2 & ES δείχνουν πρακτική ισοπαλία στις επιδόσεις η τελική μου επιλογή θα εξαρτηθεί από έναν και μόνον λόγο. Το βάρος του ελαστικού. Ο πιο ελαφρύς θα επιλεγεί για μοντάρισμα στο ΙΜΑ.
Εσείς τι λέτε???
ΥΓ. Ακόμα και 50 ευρώ ακριβότερα να ήταν τα ES θα τα αγόραζα. Μετά από ένα τρακάρισμα που είχα (έπεσα σε κολόνα και λόγω των μέτριων ελαστικών που είχα) πριν 10 περίπου χρόνια με την Πηνελόπη ΙΙ δεν με καίνε τα χρήματα για τα ελαστικά.
ΥΓ 2. Μου την έσπασε που ως πρώτη επιλογή είχα τα SP300 της Dunlop όταν άλλοι τυχεροί είχαν τα FastResponse που είναι πολύ καλύτερα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...Άλλο ζήτημα τώρα....Για το PremiumContact2 σε 195/65/15 Η έχω προσφορά 300 ευρώ με την τοποθέτηση. Για τα EnergySaver στην ίδια διάσταση από τον ίδιο έχω προσφορά 320 ευρώ με τις ίδιες συνθήκες. Μου άρεσε που όταν μπήκα μέσα (έχω ξαναβάλει λάστιχα σε αυτόν και είναι γνώστης του αντικειμένου του) μου πρότεινε πρώτα τα EnergySaver και σαν 2η επιλογή τα PC2 (κάτι που και οι συμφορουμίτες πρότειναν). Πέραν αυτού μου πρότεινε AVON και Bridge. Για τα AVON μου πρότεινε τα ZV5 που όμως είναι V ενώ στα Bridge δεν θέλησα να επεκταθώ. (καλό ελαστικό αλλά μόνον σε δρόμους όπως η Αττική Οδός ή στο στροφιλίκι του Πηλίου).
Καθώς το search που έκανα για τα PC2 & ES δείχνουν πρακτική ισοπαλία στις επιδόσεις η τελική μου επιλογή θα εξαρτηθεί από έναν και μόνον λόγο. Το βάρος του ελαστικού. Ο πιο ελαφρύς θα επιλεγεί για μοντάρισμα στο ΙΜΑ.
Εσείς τι λέτε???
ΥΓ. Ακόμα και 50 ευρώ ακριβότερα να ήταν τα ES θα τα αγόραζα. Μετά από ένα τρακάρισμα που είχα (έπεσα σε κολόνα και λόγω των μέτριων ελαστικών που είχα) πριν 10 περίπου χρόνια με την Πηνελόπη ΙΙ δεν με καίνε τα χρήματα για τα ελαστικά.
ΥΓ 2. Μου την έσπασε που ως πρώτη επιλογή είχα τα SP300 της Dunlop όταν άλλοι τυχεροί είχαν τα FastResponse που είναι πολύ καλύτερα...
Με κριτήριο την οικονομία και όχι τις επιδόσεις, θα έλεγα να πας για το ES.....το PC2 το είχα στο δικό μου πριν (σε 205/55/16) και ήταν αρκούντως ικανοποιητικό αλλά διαφορετική η φιλοσοφία των οχημάτων μας.....και το στυλ οδληγησης βέβαια.
-
για τα ΝΟΚΙΑΝ τυπος Η δεικτης ταχυτητας Η σε 185-60 14
ή 175-65-14 τι γνωμη εχετε? -
Έχει δοκιμάσει κανείς τα Continental Eco Contact ή/και τα Bridgestone B250; Προορίζονται για παλιό Astra F φίλου (διάσταση 175/70/R13). Κάποια άλλη πρόταση ίσως; Dunlop;
Επιθυμητή τιμή κάτω από 300 ευρώ η τετράδα..
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
...
Επιθυμητή τιμή κάτω από 300 ευρώ η τετράδα..Αυτό έλειπε να δώσει το κοπέλι πάνω από 300€ για διάσταση καροτσιού (175/70/R13).
Με 170-210€ καθαρίζεις.
Στο πατρικό Sunny έχω τα 250 και είμαι ικανοποιημένος από την αντοχή τους στην κακομεταχείριση, αλλά και το -σχετικό- κράτημά τους.
-
Σε 175/70R13 δοκίμασα επιτέλους κάπως περισσότερο τα budget 'Courier' που δίνονται μέσα από το κανάλι λιανικής (Driver) της Pirelli και μόνο.
Λοιπόν μετά από μία τριετία και πολύ λίγα χιλιόμετρα (καμιά 12-15αριά χιλιάδες) τα Courier είχαν σκληρύνει αρκετά, αλλά κρατούσαν υποφερτά.
Λόγω βροχών αλλάχθηκαν με νέα τετράδα ολόιδιων Courier και ημερομηνία κατασκευής 32η του 2009! Άμεσα έγινε ταξίδι όπου εδιαπιστώθησαν τα εξής:- Αθόρυβη κύλιση (αν και αυτό ισχύει για τα περισσότερα μπαλόνια σειράς 70)
- Τρομερά μαλακα, σε βαθμό που βελτιώναν δραματικά την άνεση (το αμάξι φοράει κάτι αρκετά σφιχτά KYB). Σημείωση ότι η σύγκριση έγινε με τα παλαιότερα πανομοιότυπα λάστιχα τριετίας.
- Απίστευτα μαλακά πλαϊνά. Ασάφεια στη στροφή και εμφανέστατη υστέρηση στις κινήσεις του τιμονιού. Δεν ξέρω κατά πόσο η κατάσταση θα βελτιωθεί όσο θα 'σκληραίνουν' με τον καιρό.
Τιμή 160 ευρώ με βαλβίδες.
-
Μήπως θέλουν λίγο αέρα παραπάνω;
Νομίζω ότι η επίσημη πίεση δεν είναι απαραίτητα η σωστή για όλα τα λάστιχα και ότι μερικές φορές λίγο πάνω λίγο κάτω μπορεί να αλλάξουν αρκετά ένα ελαστικό προς το καλύτερο ή το χειρότερο...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]