-
Τεχνικώς άν το δούμε,χαλάει το βήμα με το 205/55,σε σχέση με το 225/50.....
-
Όχι, έχουν το ίδιο ύψος πλαϊνού.
20555 = 22550 -
Οπότε,από το 215/55 η αλλαγή βήματος είναι η ίδια...(είτε 225/50,είτε 205/55)....
-
Ναι, το 215/55 είναι διαφορετικό από τα άλλα δύο.
(205*55%+(16/2)25,4) / (21555%+(16/2)*25,4) = γύρω στο 2% διαφορά στο βήμα.
Όχι σημαντική διαφορά αλλά θα γίνει λίγο αντιληπτή.
-
Η σημαντική διαφορά είναι ότι έχεις δείκτη φορτίου 93 και κατεβαίνεις σε δείκτη φορτίου 92 (για το 225) και σε δείκτη φορτίου 91 (για το 205).
Αυτό μπορεί να μην επιτρέπεται.
-
Λοιπόν, ανακεφαλαιώνω.
Όπως είπα λέμε για 205/55/16 αντί για 215/55/16
Σε 215/55/16 ένας λαστιχάς πρότεινε Hankook Κ107 με 410 ευρώ.
Σε 205/55 βρήκαμε Michelen τόσο Primacy όσο και Pilot Sport με 370 ευρώ, όπως και Continental PC2. Επίσης Pirelli P7 με 350, Yokohama C-Drive με 350 και Nokian H με 310.
Το αυτοκίνητο είπαμε είναι Passat 2008 TSi, οδηγός ο 70χρονος πατέρας μου που θα κάνει ταξίδια κυρίως (αν και το πατάει σε καλό δρόμο πολύ για 70χρονος). Λίγα χιλιόμετρα το χρόνο, προτιμούμε μαλακό λάστιχο.
Ο γνωστός Κυριαζής σήμερα είναι κλειστός και δεν πήραμε τιμές.
-
μαλακό ... Continental PC2 , η τιμή τους είναι ένα κλικ πιο κάτω απ τα michelin
-
Στο δικό μου φοράω 235 μπροστά 265 πίσω.
Για Michelen που τα βρίσκω στην ίδια τιμή με τα Conti;
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Για Michelen που τα βρίσκω στην ίδια τιμή με τα Conti;
Να προτιμησεις το πιο φρεσκο ή αυτο που δε φτιαχνεται σε καμια τριτοκοσμικη χωρα (πχ το P7 ειναι Romania... )
Σοκ και δέος
-
σε αυτο δεν φταιει η ρουμανια αλλα η pirelli
η κατασκευη ενος ελαστικου πιστεψε με ειναι τοσο συνθετος πολυμερισμος σε καθε περιπτωση, την οποια θα παρει ωρες και σελιδες να σου εξηγησω και παλι θα κανω καπου λαθος που ο μικροτερος παραγοντας που μπορει να επηρεασει την ποιοτητα του πατουμενου σου ειναι ο 'φουκαρας' για μας του καλους ελληνες, ρουμανος η ο ειδημων γερμανος..
σε 205 βγαινει και το pzero rosso που ειναι καλο λαστιχο ενω το p7 ειναι κατωτερο αλλα δεν ειναι μαπα..αρκετα αξιοπρεπεςKWSN_Men με σειρα καλυτερων σε επιδοσεις τα λαστιχα που ανεφερες ειναι
1: Michelen pilot sport αν ειναι το 3 αλλιως 1ο ειναι το k107
2: Nokian H
3: Continental Premium Contact 2
4: Michelin primacyτα yokohama δεν μπορω να σου πω αποψη
το θεμα ειναι να διαλεξεις το λαστιχο που θελεις να εκπληρωσει τις προσδοκιες σου..εξαρταται απο τον δρομο που γινονται τα ταξιδια το αν σε ενδιαφερουν τα χιλιομετρα η η ασφαλεια ειτε μια μεση λυση και ουτω καθεξης
γνωμη μου ειναι να πας σε 205/55/16
τα φορανε ολα τα vw εδω και χρονια σε ολα τα αυτοκινητα σε 16'αρα
χονδρικα βλεπεις ενα καλυτερο αρπαγμα και ισως μια μικροτερη τελικη..επισης μια οικονομια
σιγουρα αν πιεσεις το αυτοκινητο θα δεις μια αμεσοτητα στο τιμονι
η μεταβολη στην ανεση στο συγκεκριμενο δε θα ειναι αμελητεα αλλα ανυπαρκτη
εγω θα το τολμουσα ειδικα αν το οδηγουσε ο 70χρονος πατερας μουεπισης make sure οτι τα λαστιχα για τα οποια κοιτας τιμες να εχουν δεικτη ταχυτητας V
-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
σε αυτο δεν φταιει η ρουμανια αλλα η pirelli
η κατασκευη ενος ελαστικου πιστεψε με ειναι τοσο συνθετος πολυμερισμος σε καθε περιπτωση, την οποια θα παρει ωρες και σελιδες να σου εξηγησω και παλι θα κανω καπου λαθος που ο μικροτερος παραγοντας που μπορει να επηρεασει την ποιοτητα του πατουμενου σου ειναι ο 'φουκαρας' για μας του καλους ελληνες, ρουμανος η ο ειδημων γερμανος..
σε 205 βγαινει και το pzero rosso που ειναι καλο λαστιχο ενω το p7 ειναι κατωτερο αλλα δεν ειναι μαπα..αρκετα αξιοπρεπεςKWSN_Men με σειρα καλυτερων σε επιδοσεις τα λαστιχα που ανεφερες ειναι
1: Michelen pilot sport αν ειναι το 3 αλλιως 1ο ειναι το k107
2: Nokian H
3: Continental Premium Contact 2
4: Michelin primacyτα yokohama δεν μπορω να σου πω αποψη
το θεμα ειναι να διαλεξεις το λαστιχο που θελεις να εκπληρωσει τις προσδοκιες σου..εξαρταται απο τον δρομο που γινονται τα ταξιδια το αν σε ενδιαφερουν τα χιλιομετρα η η ασφαλεια ειτε μια μεση λυση και ουτω καθεξης
γνωμη μου ειναι να πας σε 205/55/16
τα φορανε ολα τα vw εδω και χρονια σε ολα τα αυτοκινητα σε 16'αρα
χονδρικα βλεπεις ενα καλυτερο αρπαγμα και ισως μια μικροτερη τελικη..επισης μια οικονομια
σιγουρα αν πιεσεις το αυτοκινητο θα δεις μια αμεσοτητα στο τιμονι
η μεταβολη στην ανεση στο συγκεκριμενο δε θα ειναι αμελητεα αλλα ανυπαρκτη
εγω θα το τολμουσα ειδικα αν το οδηγουσε ο 70χρονος πατερας μουΤι του λές του ανθρώπου; Σου λέει οτι έχει Passat και το οδηγάει 70χρονος
Φίλε μου,βάλε ένα CinturatoP7 ή ένα ER300 ECOPIA να κάνεις τη δουλειά σου,οικονομικά και αξιόπιστα!!!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η σημαντική διαφορά είναι ότι έχεις δείκτη φορτίου 93 και κατεβαίνεις σε δείκτη φορτίου 92 (για το 225) και σε δείκτη φορτίου 91 (για το 205).Αυτό μπορεί να μην επιτρέπεται.
Kοίταξε να δεις επταθέσια πολυμορφικά όπως το προηγούμενο zafira η΄ το touran για παράδειγμα με βάρος ανάλογο με το passat, έχουν απτη μάνα τους 205/55/16 με δείκτη φορτίου 91. Οπότε νομίζω δεν τίθεται θέμα βάρους...
-
συγγνωμη παρασυρθηκα..
εμενα παντως αναμεσα σε αυτα τα 2 μ'αρεσει περισσοτερο το p7 απο το turanza
α..και αν ρωτησεις ξανα για hankook ζητα κ115 με δεικτη V και οχι κ107 -
Ρε παιδιά είπαμε, 70 είναι όχι νεκρός!
Δε θέλω με τίποτα οικολογικό, μαλακό λάστιχο οπωσδήποτε!
-
Μη τρομάζεις στο άκουσμα'οικολογικό'...Το P7 το φοράω,είναι πολύ άνετο και αθόρυβο....Το δε Ecopia,δεν έχει σχέση με το ER300...πολύ πιο μαλακό και άνετο....Εν πάσοι περιπτώση και τα δύο πιστεύω ότι σου κάνουν.....για αυτό που θέλεις...
ΥΓ.Μία εναλλακτική πολύ καλή(βάσει ιστορικού PC2)είναι το νέο PC5....αρκετά μαλακό...... -
KWS εγω δε θελω να προπαγανδισω αλλα ειδικα σε τετοιες περιπτωσεις το hankook k115 ventus prime 2 σε V ( οχι κ107) πιστευω αξιζει αν οχι να το επιλεξεις τουλαχιστον να το προσεξεις..
παντως οπως λενε και στο χωριο μου 'you can't go wrong with any' απο αυτα που παρεθεσες 1 σελιδα πριν
το premium contact 5 λενε σε reviews πως ειναι καλο λαστιχο..ηρθε ελλαδα?δεν το εχω δει..ναι..κατσε στα αυγα σου
στο στεγνο γλυστρας??τα πισω λαστιχα σου τι φθορα εχουν??? -
εισαι σιγουρος πως δεν ειναι απ'τα συγκεκριμενα λαστιχα??
αν αυξησεις το πλατος ειμαι 100% σιγουρος πως θα υποστρεφει για πλακα και αν εισαι καπου ικανοποιημενος θα εισαι μονο στο στεγνο
επισης τα μπροστα ειδικα δεν θα τα εβαζα φαρδυτερα σε καμια περιπτωση
κανω λαθος η σε 17αρα η c200 φοραει πισω 245/40?
εχω εναν φιλο που εχει το ιδιο αυτοκινητο και ειχε 16αρα
τον ρωταω την αποψη του και μολις μαθω ποσταρω αμεσως -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Απο μαμα εχει 205/55/16 παντου, αλλα υπαρχουν και εκδοσεις με 205/55/16 μπροστα και 225/50/16 πισω.
Υπαρχει ακομα και το ζμπορ πακετο με 225/45/17 παντου. Τα 17αρια δεν υποστρεφουν ομως αν το παμε ετσι?Δεν υπάρχει λόγος τέτοιες εποχές από τα 350ευρώ να πάς στα 550....νομίζω;
-
Απολυτα σωστο, αλλα το φρεναρισμα και η προσφυση που υποτιθεμενα θα παρεχουν δεν τα αξιζει τα παραπανω €;
Και επειτα, δεν ξερω αν το σκεφτονται ολοι ετσι αλλα πες οτι τρακαρεις σε ταχυτητες πολης (δε λεω με τι, το αφηνω για εκπληξη), δεν θα προτιμουσες να ειχες δωσει 200 € παραπανω; Επειτα λαστιχα καθε 4 χρονια αλλαζεις οποτε...Μαζί σου.....αν μπορεί να τα δώσει εννοείται!!
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Απολυτα σωστο, αλλα το φρεναρισμα και η προσφυση που υποτιθεμενα θα παρεχουν δεν τα αξιζει τα παραπανω €;
Και επειτα, δεν ξερω αν το σκεφτονται ολοι ετσι αλλα πες οτι τρακαρεις σε ταχυτητες πολης (δε λεω με τι, το αφηνω για εκπληξη), δεν θα προτιμουσες να ειχες δωσει 200 € παραπανω; Επειτα λαστιχα καθε 4 χρονια αλλαζεις οποτε...τι να πρωτοθαυμάσεις
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]