-
Ο χρήστης upoulikampia έγραψε:
αναμεσα σε αυτα τα 2?η αληθεια ειναι πως το michelin δεν το εχω δοκιμασει οσο το s1 evo
αρχικα εντυπωση μου εκανε η αναβαθμιση της michelin στην ποιοτητα κατασκευης..δεν ενιωσα πως πληρωνεις μονο το ονομα
ξεκινωντας με τα αρνητικα
ΤΙΜΗ=υψηλη!!
εμενα προσωπικα δεν μου αρεσαν τα τοσο μαλακα πλαινα..μου θυμιζαν πλαινα continental sp3 τα οποια σε στροφες μαγουλιαζουν ασχημα..ομως δεν μου εδωσαν την ψευτικη αισθηση που εχουν τα πλαινα των conti σε ποιοτητα.απλως ας πουμε ηταν παρομοια μαλακα..παρ'ολα αυτα αναφερομενος στον kws η ανεση ειναι ζητουμενο και ετσι δεν το θεωρω προβλημα.
το κρατημα στο στεγνο ηταν πολυ καλο και σιγουρα θα σας ικανοποιησει both καθως το αυτοκινητο που ημουν συνοδηγος ηταν νεο s3 και σε στροφες παρ'ολο που γονατιζαν δεν εχανες τον ελεγχο..αρα θεωρω πως δεν θα εχεις προβλημα σε αυτον τον τομεα
το φρεναρισμα αρκετα καλο αλλα χειροτερο απο sport contact5 σε sciroccoτο κορυφαιο ομως ηταν η αποδοση τους στο βρεγμενο και απο αυτο εχω προσφατες μνημες..την προηγουμενη βδομαδα συνοδηγος ομως το αυτοκινητο κυριολεκτικα τρενο με αρκετη βροχη
δεν ειχα την αισθηση γιατι δεν οδηγουσα αλλα το παιδι μου ειπε πως θελει αρκετη προσπαθεια για να φυγεις στο βρεγμενο και τον πιστευω..και αυτο αναλογιζομενος οτι δεν εχω δει σε αλλο ελαστικο υπερ-υψηλων επιδοσεων τοσο μεγαλα αυλακια
σε φουρκετες το αυτοκινητο κολλημενο στο δρομοεπισης ειναι θετικο οτι για ενα τοσο καλο λαστιχο εχουν treadwear 320
παμε τωρα στο s1 evo
αρχικα να πω πως εχω οδηγησει με αυτο το λαστιχο αρκετα αυτοκινητα με διαφορετικες φθορες σε καθε περιπτωση και τα περισσοτερα παραπανω απο μια φορες..σε ολες τις καιρικες συνθηκες και κατω απο αρκετη πιεσηεπομενως ας μπουμε στο ψητο..
αυτοκινητα που εχω οδηγησει με αυτο το ελαστικο
skoda octavia 5 rs 225/45/17
skoda octavia gt
mercedes-benz slk 280 front 225/40/18 rear 245/35/18
ford fiesta/lancia ypsilon 195/45/16
ford mondeo 205/55/16
audi a3 1.6
audi 1.4 tsi 225/45/17 πρωτη τοποθετησηστα 2 octavia ειναι φιλοι μου και εχω αρκετα ολοκληρωμενη αποψη
με τον εναν μαλιστα ειχαμε μετρησει καλυτερο χρονο σε εκκινηση με αυτα σε σχεση με τα sp3 που φορουσε πριν οταν και αυτα ηταν φρεσκα χωρις μεγαλη σημασια θα ελεγα αλλα το αναφερω
εντυπωσεις..στοιβαρη κατασκευη με δυνατα πλαινα οχι σαν του re050a αλλα ουτε χαλβας σαν τα conti..πιο κοντα στα γουστα μου..ανετα με καλη αποσβεση στο δρομο και χωρις μαγουλα στις στροφες
το καλυτερο φρεναρισμα σε βρεγμενο που εχω δει σε αυτοκινητο ειναι με αυτο το λαστιχο..
επισης πολυ καλο στο στεγνο αθορυβο (καμια σχεση με το re050 και το sp3) και αυτο που παρατηρω ειναι πως ζεστενεται με το καλημερα ακομη και στο ypsilonεκει που καταλαβα ποσο καλο ειναι το ελαστικο ηταν οταν οδηγησα την slk..πολυ δυνατο αυτοκινητο και η αληθεια ειναι πως δεν ειχα σιγουρια στην αρχη..σε συνεχομενο στροφιλικι ενιωθα με υποστροφη οτι το ελαστικο ηταν πληρως προβλεψιμο και η επαναφορα ηταν τοσο αρμονικη
ενιωσα πως ξερω να οδηγω αρκετα γρηγορα πισοκινητο αυτοκινητο ενω δεν θα ελεγα πως ισχυει
γι'αυτο σου προτεινα το k107 σε σχεση με το v12.πιστευω πως τα πισοκινητα αυτοκινητα εχουν καλυτερη συμπεριφορα με ελαστικα ασσυμετρης σχεδιασης..αλλωστε σε bmw εχω δει και τα δυο λαστιχα οπως σου ειπα αλλα ο οδηγος οντας λιγο χαλβας μου ειπε απλως οτι το k107 ειναι καλυτεροεπισης κατι πολυ σημαντικο το οποιο δεν παρατηρεις σε πολλα λαστιχα ειναι η αποδοση τους σε βαθος χρονου..το k107 (με treadwear 280 δεν το ανεφερα) το κανει και με το παραπανω ενω πχ το sp3 ενω στην αρχη ειναι και αυτο βεντουζα στη μεση της ζωης του απογοητευει στο στεγνο..ειμαι πεπεισμενος πως το pilot sport 3 θα τα καταφερει και αυτο πολυ καλα σε ολη τη διαρκεια ζωης του..
απλως με τις τσεπες μας αδειες ισως πηγαινα προς το hankook σε αυτη την περιπτωση
σιγουρα ειναι εντυπωσεις που μου διαφευγουν αυτη τη στιγμη
2 πραγματα..ειμαι της αποψης να δοκιμαζεις οσα περισσοτερα καλα ελαστικα μπορεις και συγκρινοντας τα να καταληγεις στο ποιο ταιριαζει περισσοτερο στο αυτοκινητο σου και στην οδηγηση σου πραγμα διολου ευκολο
επισης απ'ολα τα καλα ελαστικα πχ continental sp3,5 dunlop sp sport max michelin pilot sport hankook goodyear f1 assymetric πιστευω 'you can't go wrong with anything' που λενε στο χωριο μου και οι αλλαγες ειναι στα σημειαviewtopic.php?f=6&t=35915&p=2518137&hilit=hankook+s1+evo#p2518231
-
Στις παρακάτω ζάντες οι πίσω είναι απ' ότι καταλαβαίνω πιο πλατιές...
Αναφέρει για τις μπροστά 8x17 ET 34 mit 225/45 R17 BMW Nr. 6 768 854
κ για τις πίσω 8,5x17 ET 37 mit 255/40 R17 BMW Nr. 6 768 855Γίνεται στις πίσω ζάντες να βάλω ελαστικά 225/45/17 αντί για 255/40/17? Ή μήπως είναι πολύ φαρδιές κ δε θα ταιριάζουν?
http://www.ebay.de/itm/160812140406?ssP ... 500wt_1202 -
Φίλος βάζει σε 8,5J 17άρα, ελαστικά 225/45 για τα χειμερινά του και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, απλά θέλει προσοχή
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Φίλος βάζει σε 8,5J 17άρα, ελαστικά 225/45 για τα χειμερινά του και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, απλά θέλει προσοχήευχαριστώ
Τί εννοείς 'θέλει προσοχή'? Να μην τρέχει κανείς πχ με 200 χαω?Επίσης από εδώ διαβάζω πως καλό είναι να βάλει κανείς 10mm spacer... αυτά τί είναι? μπαίνεουν μεταξύ της ζάντας κ του άξονα για να βγάλει τη ζάντα λίγο προς τα έξω? επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά (βελτίωση?) ή έχουν να κάνουν με το αισθητικό μέρος περισσότερο? επιτρέπονται να μπουν ή είναι παράνομα? αν δεν τα βάλω χάνω τίποτα?
-
Με τα spacers, αποστάτες ελληνιστί, αυξάνεις το μετατρόχιο (καλύτερη πρόσφυση στον άξονα αυτό και πιο απότομη απόλυτη συμπεριφορά), βγάζεις τη ζάντα πιο έξω (δείχνει ωραία από πίσω), γεμίζεις καλύτερα τα φτερά (δείχνει ωραία από τα πλάγια), ζορίζεις περισσότερο τα ρουλεμάν που φορτίζονται λάθος, ίσως χρειαστείς και άλλα πιο μακριά μπουλόνια και ίσως να βρίσκει ενώ δεν ξέρεις και πως θα αλλάξει η δυναμική συμπεριφορά της ανάρτησης. Αν το κάνεις μπροστά το εφέ είναι πιο έντονο και μπορεί να επηρεάζει και το φρενάρισμα...
Αν θέλεις να βάλεις βάλε καλής ποιότητας, ελαφριούς (δε θέλεις επιπλέον βάρος) αλλά λέω να μην βάλεις, δεν σου χρειάζονται.
Και να μην πάρεις 8,5 ζάντες για να βάλεις 225....
Και να μην βάζεις διαφορετικού πλάτους ελαστικά ανά άξονα αν δεν έχεις τη σχετική διαμόρφωση ανάρτησης που να συνδυάζεται με αυτό. -
- ότι πρακτικά μαλακώνει η ανάρτηση.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Φίλος βάζει σε 8,5J 17άρα, ελαστικά 225/45 για τα χειμερινά του και δεν έχει κάποιο πρόβλημα, απλά θέλει προσοχή
ευχαριστώ
Τί εννοείς 'θέλει προσοχή'? Να μην τρέχει κανείς πχ με 200 χαω?Επίσης από εδώ διαβάζω πως καλό είναι να βάλει κανείς 10mm spacer... αυτά τί είναι? μπαίνεουν μεταξύ της ζάντας κ του άξονα για να βγάλει τη ζάντα λίγο προς τα έξω? επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά (βελτίωση?) ή έχουν να κάνουν με το αισθητικό μέρος περισσότερο? επιτρέπονται να μπουν ή είναι παράνομα? αν δεν τα βάλω χάνω τίποτα?
Για αποστάτες σου το ανέλυσε ο όνυχας άριστα, για εμένα και μόνο η μεγαλύτερη φόρτιση στα μουαγέ είναι no-go! Άστους για όσους μπλέκουν με aftermarket ζάντες και έχουν πρακτικά προβλήματα (όπως το να βρίσκει ο τροχός σε θόλους ακόμη και στην ανάρτηση , ή λόγω μεγαλύτερων φρένων κτλ )
225 σε 8,5άρα ζάντα σημαίνει λάστιχο το οποίο 'ανοίγει' στο προφίλ ώστε να καλύψει όσο περισσότερο μπορεί τη ζάντα και τελικά το χείλος της πολλές φορές είναι εκτεθιμένο (αναλόγως σχεδίου ζάντας και ελαστικού βέβαια, σε 17άρες όσες φορές έχω πετύχει ανάλογη περίπτωση δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο θα ήταν σε μια 18άρα)
Όπως και νάχει όμως εάν θέλεις All-around 225 πέλμα να φροντίσεις να έχεις το ίδιο φάρδος σε όλες τις ζάντες! Στη Γερμανία είναι σχετικά εύκολο να τις βρεις όπως ακριβώς επιθυμείς μιας και τα χιονολάστιχα τα χρησιμοποιούν αναγκαστικά όλοι! -
Να προσθέσω ότι οι αποστάτες χρησιμοποιούνται αναγκαστικά αν θέλεις να ταιριάξει ζάντα με λάθος οφσετ (το νούμερο του τύπου 35, 37) με το αυτοκίνητό τους. Πιθανότατα να χρειάζεται τέτοια μετατροπή για το αυτοκίνητό σου αλλά δεν είναι σίγουρος... Στο δικό μου πάντως με οφσετ γύρω στο 20-25 για τις ζάντες αυτές μάλλον θα χρειαζόταν.
Βρες ζάντες που να είναι σωστές για το αυτοκίνητο, με σωστό μέγεθος τρύπας να ταιριάζει στο μουαγιέ χωρίς έξτρα δαχτυλίδια (να είναι πχ 72,6mm και όχι 74,1 με δαχτυλίδι) και το σωστό οφσετ.
Ξεφύγαμε από το θέμα όμως που είναι λάστιχα.... -
Είμαι πάλι σε αναζήτηση του κάτι διαφορετικού σε 195/45 16. Οκ τα λάστιχά μου την ακούνε, και με το ζόρι βγάζουν 25-30.000 χμ (βασικά άνετα τα κρατάω άλλα 5.000 χμ, αλλά χάρος στο δρόμο δε γίνομαι, τουλάχιστον τώρα που έχω και δουλειά, στα προηγούμενα 2-3 σετ ελαστικών ήμουν άνεργος...)
Έψαχνα σε 195 45 16 σε δείκτη 84W και δεν είδα πολλές εναλλακτικές. Με τα 80V μάλλον έχω αναμενόμενη μεν αλλά πρόωρη φθορά. Μη βρίσκοντας κάτι σκεφτόμουν, μετά παροτρύνσεις (κυρίως του Sinanai, αυτού του παλιο-καταβολέα) και βλέποντάς τα στο πεζώ του στο δρόμο να κάνει 'παλληκαριές' σαν εμένα, τα Χανκουν κ107 έβο. Τα οποία με εντυπωσίασαν
Οι νέοι φιεστάδες σαν πρώτης τοποθέτησης δε βλέπουν την ώρα να τα βγάλουν, αλλά εμένα μου έχει κολλήσει ότι τα θέλω. Επίσης (δεν ) σκεφτόμουν τα Michelin Pilot 3.
Οι απόψεις του μέλους ύπουλη κάμπια, μάλλον με οδηγούν στο Χάνκουκ (δεδομένου ότι μου αρέσει να δοκιμάζω πάντα κάτι διαφορετικό), παρά τις φωνές διαφόρων 'όχι, μακρυά, α πα πα κτλ'
...Ό,τι δε μπορώ να κάνω με γυναίκες, μάλλον το κάνω με λάστιχα...
σε 195/45 16 έχω δοκιμάσει
P zero nero, Re 050A (αν και λόγω στραβής ζάντας, το ένα πίσω είχε χάσει αέρα και έχασε πίεση για 1000 - 1500χμ (δε πήρα ποτέ χαμπάρι...) και μου έφαγε όλο το πλαινό του ελαστικού), S drive, Conti sport contact 3, Eagle F1 GDS3 2 φορές και τώρα φοράω Dunlop SP9000.Σαν συμπέρασμα τα V - shaped λάστιχα δε του αρέσουν όσον αφορά τη φθορά, παρότι κρατάνε αξιαγάπητα τα 2 συγκεκριμένα.
Λιγότερο ευχαριστημένος από τα π ζέρο που δεν ήταν κορυφαία πουθενά (πλην το φρενάρισμα στο βρεγμένο) και είναι τα μόνα που με έβγαλαν από το δρόμο 1 φορά με συνέπειες τριψήφιου κόστους ευρώ και ακόμα νομίζω, παρότι έχει 3 χρόνια, τα S drive μου δίνανε το καλύτερο κράτημα και αντοχή στο χρόνο, αλλά ήταν μέτρια στο βρεγμένο.Αν έχετε να προτείνετε κάτι για 'πολεμική' κατάσταση οδήγησης (σκληρό σετάπ, ζω για τη στροφή, δε φρενάρω ποτέ κτλ κτλ) / αντοχή στο χρόνο (όσο γίνεται) συνεισφέρετε την άποψή σας.
-
jimclark μαλλον για bridgestone σε βλεπω, γενικα θες σκληρα πλαινα.
Κοιτα και τα RE002 adrenaline. -
Semi...Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θέλω σέμι. Και βλέπω 205 45 /16 και μάλλον θα έχουν και τσιμπημένη τιμή.
-
Εχουν παραπανω αυλακωση απο τα T1R (ή τα R1R, δεν θυμαμαι τωρα ποιο ειναι το semi τους) παντως. Σε 205/45/16 ηταν πανακριβα.
-
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Semi...Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θέλω σέμι. Και βλέπω 205 45 /16 και μάλλον θα έχουν και τσιμπημένη τιμή.Πολιτικα ειναι και μαλιστα λιγοτερο εξτριμ απο τα 001.
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
τα οποία πρεπει να ειναι καπως τραγικά στη βροχή ε;
-
Semi...Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θέλω σέμι. Και βλέπω 205 45 /16 και μάλλον θα έχουν και τσιμπημένη τιμή.YOKOHAMA AD08 ADVAN NEOVA σε 205/45/16
παντως πιο πανω που λες οτι θες W αντι για V, εγω το εχω παρει με φοβο το W που φοραω και γω 195/45/16 αλλα να ηθελα W μονο για τα yoko θα πηγαινα -
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
τα οποία πρεπει να ειναι καπως τραγικά στη βροχή ε;Τα 002 σε στασιμα νερα, οχι σε λιγη βροχη.
-
ειναι που ειναι τραγικο το Σ στα νερά καθε ειδους, αν του βάλω και ελαστικά με προβλημα στη βροχή, τα πιάσαμε τα λεφτά μας...
-
πολεμικη κατασταση
εγω θα ελεγα οτι σκεφτεσαι προφανως πολυ καλα τα k107 s1 evo αλλα εχω την εντυπωση πως ειναι V..δηλαδη ειμαι σχεδον σιγουρος γιατι εχω την ιδια διασταση στο μικρο και τα φορουσα παλιοτερα.αν δεν σε βιαζει η αλλαγη κανε λιγακι υπομονη μηπως και ερθουν τα s1 evo 2 ελλαδα γιατι κατι continental sp5 θα κλαψουν με μαυρο δακρυ.
η αυτα η δοκιμασε τα re002..παιρνουν παντου πολυ καλα σχολια και τα πλαινα τους τουλαχιστον θα σε αφησουν σιγουρα ικανοποιημενο..αλλα οχι 205..μονο αν βγαινουν 195
θα σου ελεγα assymetric 2 που ειναι πολυ καλο λαστιχο αλλα εχουν μαλακοτερα πλαινα..επισης τα dunlop sport maxx ειναι πολυ καλα με σκληρα πλαινα αλλα δεν νομιζω οτι τα βγαζει σε αυτη τη διασταση παρα μονο αυτα που ηδη φορας..να ρωτησεις και γι'αυτατα fiesta γιατι ανυπομονουν να τα αλλαξουν??μας εχει φαει ο μαζοχισμος μου φαινεται
τα γραφω λιγο γρηγορα λογω ελλειψης χρονου.καλη εβδομαδα σε ολους
-
...και ο χρόνος είναι χρήμα.
Όχι, μια χαρά τα λες.
Νε, σπορτ μαξ στη διάστασή μου, νε ασυμμέτρικ 2, νε Ρε002. Δεν είμαι και για τέτοια λεφτά. Καλύτερα φρέσκο λάστιχο κάθε 25.000 χμ και φτηνό παρά μια μεγάλη επένδυση και άγνωστο χρόνο ζωής.
-
Οι νέοι φιεστάδες σαν πρώτης τοποθέτησης δε βλέπουν την ώρα να τα βγάλουν, αλλά εμένα μου έχει κολλήσει ότι τα θέλω. Επίσης (δεν ) σκεφτόμουν τα Michelin Pilot 3.
Μπα, κάθε άλλο (Φιεστάς mk7 sport εδώ).
Εγώ δεν βλέπω την ώρα να βγάλω τα PS 3 που έχω και να ξαναβάλω τα Hankook.έγραψα παλαιότερα
'*Πρώτα είχα τα Hankook S1 Evo, μετά τα PS3.
Αμφότερα για 35000+, με το Hankook να κρατάει ικανοποιητικά
ακόμα και στα τελευταία του.
Το Michelin έδειξε σημάδια κούρασης απο τα 15000 onwards, ενώ
δεν άλλαξα στυλ οδήγησης ή κάτι αντίστοιχο.Ποτέ δεν είχε το κράτημα των Hankook κι αυτό μου έμεινε
απο την 1η μέρα δοκιμής.Περίμενα κυριολεκτικά την άσπρη μέραΈχω ακούσει και απο άλλους οδηγούς που είχαν κάποτε
τα Pilot Exalto 2 να ψιλο απογοητεύονται απο τα PS 3.
Απ'ότι φαίνεται δεν είναι απευθείας αντικαταστάτης τους,
έχουν πλέον περισσότερο 'πράσινο' προφιλ.* 'Αυτό που συμπεραίνω και απο φιλικό Fiesta με την ίδια αλλαγή
είναι οτι τουλάχιστον τα PS3 είναι χειρότερη επιλογή όσων αφορά
το κράτημα .
Σε βρεγμένο και θόρυβο το PS3 είναι λίγο καλύτερο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]