-
Ο χρήστης giannis76 έγραψε:
μου το πε λανθρωπος πυ κανει ζυγοσταθμισεις και ευθυγραμμισεις λετε να ναι ασχετος; το 1.4 κυβικβν αυτοκινητο μπορει ποτε να φτασει ταχυτητα 240 χλμ την ωρα; εκτος κι αν εχετε κανα σουπερ αγωνιστικο........το επιχειρημα του ηταν το Η ζεσταινεται γρηγογορτερα αρα ειναι και ασφαλεστερο επειδη ερχεται σε σωστη θερμοκρασια νωριτερα.......απορω πως αυτο δνε το βρισκετε λογικο.. το V επομενως θα παραμειενι κρυο και για οσο μενει κρυο μπορει να γλυστραει ευκολοτερα ειδικα σε χειμερινους μηνες απλουστατοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο και μην λετε αλλα αλλα πραγματα ξερετε οτι ετσι ειναιΟ δείκτης ταχύτητας είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ ταχύτητα που μπορεί να γυρίζει ένα λάστιχο για 10 λεπτά χωρίς να σκάσει. Όπως σου είπανε δεν είναι δείκτης θερμότητας. Αν είχες ένα super αγωνιστικό με τελική 240 όπως λές θα ήθελες να έχεις λάστιχα με δείκτη V δηλαδή στο όριο τους; ¨Η να σου πω ένα άλλο επιχείρημα. Πάρε ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο Merc AMG , BMW Χ κλπ που βάση νομοθεσίας ΕΕ έχει κόφτη στα 250 km/h γιατί βάζουν λάστιχα με δέικτη Y (300 km/h); με την λογική σου δεν θα ζεσταινόντουσαν ποτέ. Ή σκέψου το αλλιώς αν το πας το συγκεκριμμένο αμάξι χαλαρά εθνική 140 km δεν θα ζεσταθούν ποτέ τα λάστιχα και αν πας να στρίψεις στην υλίκη θα γλιστράς. Νομίζω σου απάντησαν και πολλοί άλλοι και συμφωνώ. Ο λαστιχάς πολλές φορές θα κοιτάξει να σου πουλήσει ότι τον συμφέρει είτε από πλευράς κέρδους , διαθεσιμότητας, στοκ κλπ.
-
το είπες και μόνος σου..........ακριβώς επειδή ένα αμάξι μπορεί να έχει τελική όση είπε και κοφτη εκεί τυ βάζουν δείκτη W = 290xlm γιαιτ ενα λαστιχο πότε σκάει πότε διαλυεται μετά από 10μλεπτά συνεχώμεης ταχυτηας με 290 χλμ σωστα; με αυτον τον δεικτη παντα μιλαμε. Αρα ένα λαστιχο με δεικτη χαμηλωτερο θα σκασει νωριτερα η ευοκολοτερα αρα θα ταιριαζει σε ενα λαστιχο χηλοτερης τελικης.Επισης ενα λαστιχο σκαει η διαλυεται λογω θερμανσης η κι εδω κανω λαθος παλια; θερμανη ζεσταμα να το πω δημιουργειται μονο απο την τριβη τριβη δημιουργειται μονο απο την κυλιση απο την ταχυττα ισο πιο γρηγορα τοσο πιο ευκολα............μην σου πω για ενα 1.4 κυβικα ταιριαζει ενα Τ καλυτερα εφοσον Τ= 190χλμ. Γιαυτο πρνετε ολοι δεικτες λαθους και μετα γραφετε στα φορουμ οχ μου γλυστραει το λαστιχο ενω ειναι καινουγο η μαλακαο η καλη μαρκα ακριβψς γιαυτο σας γλυστραει σκεψου το παλι ρωτησα πολλους. Τωρα οσον αφορα οτι μην κοιταω τους λστιχαδες μου λενε οτι θελουν να για να μου πουλησουν οπως ειπες θα σου πω αυτο αν δεν το χεις καταλαβει μεχρι τωρα: πολλα λαστιχα σε αυτην την διασταση που ψαχνω βγαινουν με V W δεικτες και ακριβως με την δικη σου λογικη αυτοι θα χαν συμφερον να μυ πουλησουν αυτα με V h W αλλα δεν το εκαναν και μου παν οτι ναι προφανως δνε θα ζεσταινεται.. ψαξτε λιγο και στο διαδικτυο τι σημαινει δεικτης ταχυτητας οτι το λαστιχο αποδιδει τα μεγιστα του στην θερμοκρασια αυτη του δεικτη. Επμενως γιαιτ εγω με ενα αργο αμαξι που εχει τελικη 180 με το ζορι να παω να παρω ενα λαστιχο το οποιο με δεικτη V θα αποδιδει τα μεγιστα του στην ταχυτητα των 240χλμ; αφου ποτε δνε θα πιασω την ταχυτυτητα αυτη..............
να σας φερω κι ενα αλλο επιχειρημα αν και μαλλον τσαμπα παει....................τοτε γιαιτ τα χειμερινα λαστιχα εχουν πολυ χαμηλους δεικτες και μιλαμε για T και ακομα χαμηλοτερους; και συστηνουν να μην τα χρησιμοποιουν τους καλοκαιρινους μηνες ; γιατι; χωρις λογο; μηπως επειδη λογω ζεστης θερμαινοντια γρηγοροτερα και υπαρχει κινδυνος να σκασουν πχ; αρα ο δεικτης ταχυτητας εχει αμεση σχεσησ με την θερμοκρασια λειτουργιας
-
Δεν καταλαβαίνεις ή δεν θες να καταλάβεις;
-
ποιος δεν καταλαβαινει δεν ξερω οτι να ναι μυαλα με παρωπιδες κολημενα μας εφτασαν εδω που μας εφτασαν
κατι αλλο νομιζω αυτο που ειπε ο φιλος περι 10 λεπτων με την ιδια ταχυτητα ισως να ναι και λαθος και νομιζω καπου ειχα δει οτι ειναι μια ωρα συνεχομενη οχι 10 λεπτα ψαξτε το ισως αυτο δινει απαντησεις σε οσα σας λεω τοση ωρα
-
Εσύ.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Και ακόμα περιμένουμε τη Pirelli να φτιάξει τα πίσω λάστιχά μου... ΠΟΣΟ -->
-
Φίλε giannis76 θα σου πω και αυτό και από εκεί και πέρα ότι νομίζεις κάνεις. Τα χειμερινά ελαστικά έχουν διαφορετική σύνθεση γόμας από τα καλοκαιρινά ειδικά και είναι πολύ μαλακότερα είναι δηλαδή ανόμοια πράγματα τα χειμερινά με τα καλοκαιρινά που συγκρίνεις. Το αυτοκίνητο μου που είναι 1300cc στο βιβλίο του γράφει τελική 169km. Στα λάστιχα αναφέρει ότι θέλει λάστιχα με δείκτη ταχύτητας τουλάχιστον Τ = μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο και στις διαστάσεις που προτείνει μπορείς να βρεις ή Τ ή Η.
-
Ο δεικτης ταχυτητας εχει να κανει με την εσωτερικη δομη του ελαστικου. Ποσο δυνατο ειναι πως να το πω! Τι φορτια αντεχει λογω ταχυτητας χωρις να διαλυθει!
Ισως εμμεσως και με πολυπλοκες σχεσεις να επηρεαζει και το ποσο γρηγορα ζεσταινεται. Αλλα **ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ **το ενα με τ αλλο!!! -
Τι ασχολειστε ρε παιδια εδω ο τυπος λεει οτι δεικτης= βελτιστη ταχυτητα λειτουργιας του ελαστικου και επιμενει κιολας...
-
Ο χρήστης giannis76 έγραψε:
Φίλε Γιάννη,αφού θές ντε και καλά Michelin,περίμενε 20 ημέρες να βάλεις το Primacy 3(το καινούριο),στη διάσταση που θέλεις και σε Η....
δεν βγαζει το νεο λαστιχο που λες σε τετοια διασταση και ουτε σε Η που το ακουσες; και θα ναι μη δοκιμασμενο και πανακριβο λογικα
Εσύ ...δε παίζεσαι ρε φίλε......
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αν είχες ένα super αγωνιστικό με τελική 240 όπως λές θα ήθελες να έχεις λάστιχα με δείκτη V δηλαδή στο όριο τους; ¨Η να σου πω ένα άλλο επιχείρημα. Πάρε ένα πραγματικά γρήγορο αυτοκίνητο Merc AMG , BMW Χ κλπ που βάση νομοθεσίας ΕΕ έχει κόφτη στα 250 km/h γιατί βάζουν λάστιχα με δέικτη Y (300 km/h);Στην προκειμενη περιπτωση εχουμε ενα αυτοκινητο που εχει τελικη 175 χμ και συζηταμε για λαστιχο με δεικτη 210 χλμ, δηλαδη +35 χλμ δηλαδη +20% παραπανω, στο παραδειγμα που αναφερεις απο 250 σε 300 χλμ ειναι παλι +20% απο την τελικη των αυτοκινητων, αρα δεν τιθεται το θεμα του οριου που αναφερεις,
και στις δυο περιπτωσεις πολυ σωστα εχουν επιλεγει λαστιχα με περιθωριο ασφαλειας και οχι οριακα.....Ή σκέψου το αλλιώς αν το πας το συγκεκριμμένο αμάξι χαλαρά εθνική 140 km δεν θα ζεσταθούν ποτέ τα λάστιχα και αν πας να στρίψεις στην υλίκη θα γλιστράς.
Τα λαστιχα χρειαζονται καποια min θερμοκρασια για να αρχισουν να λειτουργουν, επειδη δεν εχουμε την πολυτελεια να τα ζεσταινουμε με κουβερτες οπως στην F1 πριν ξεκινησουμε, χρειαζεται να κανουμε λιγα χιλιομετρα μεχρι να φτασουν σε αυτη την θερμοκρασια, λιγοτερα σε καλη και αγρια ασφαλτο πιο πολλα σε γυαλιστερη, ακριβως εδω λοιπον ποιο γρηγορα θα φτασει σε θερμοκρασια λειτουργιας ενα λαστιχο με χαμηλο δεικτη απο το ιδιο ακριβως λαστιχο με μεγαλυτερο δεικτη,
αυτο ειναι κανονας και σε αυτο βασιζεται και η συνθεση για την κατασκευη της γομας καθε τυπου ελαστικων.Ειναι απλο οτι αν δεν ισχυαν οσα αναφερω δεν θα υπηρχε κανενας απολυτως λογος να μην υπαρχει μονο ενας δεικτης ταχυτητας που θα καλυπτε ολα τα αυτοκινητα (εστω δυο η΄τρεις), η οικονομια που θα μπορουσαν να πετυχουν οι εταιρειες κατασκευης απο την παραγωγη μονο μιας γομας που θα μπορουσε να δουλευει με ολα τα αυτοκινητα θα ηταν επανασταση για την βιομηχανια.
Απο προσωπικη εμπειρια οσες φορες εβαλα λαστιχα με μεγαλο δεικτη χαιρομουν το αυτοκινητο μονο το Σαββατοκυριακο που ειχα την δυνατοτητα για μεγαλες και γρηγορες βολτες, ενω καθημερινα για τα 6 χιλιομετρα που χρειαζομουν για την δουλεια μου αναγκαζομουν να αφηνω μεχρι και διπλασια αποσταση απο το εμπρως αυτοκινητο.Ο δεικτης ταχυτητας εχει να κανει με την εσωτερικη δομη του ελαστικου. Ποσο δυνατο ειναι πως να το πω! Τι φορτια αντεχει λογω ταχυτητας χωρις να διαλυθει!
Ισως εμμεσως και με πολυπλοκες σχεσεις να επηρεαζει και το ποσο γρηγορα ζεσταινεται. Αλλα **ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ **το ενα με τ αλλο!!!Aυτος ειναι ο δεικτης φορτιου φιλε μου και αναφερεται με αλλο νουμερο, και σε αλλο σημειο πανω στο ελαστικο.
-
Λοιπόν.....για να κλείνει σιγά σιγά το θέμα.Μίλησα με Michelin,θα σου στείλουν Pilot Primacy 205/50/16 σε Τ,με DOT 0212.....
Καλά είναι;....ή θές πιο φρέσκο..... -
Όχι δεν είναι καλό! Είναι πολύ 'άγουρα'! Δεν κάνω πλάκα, τα λάστιχα πρέπει να είναι κάποιων μηνών ούτως ώστε να έχουν 'τραβήξει' τα λάδια τους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι δεν είναι καλό! Είναι πολύ 'άγουρα'! Δεν κάνω πλάκα, τα λάστιχα πρέπει να είναι κάποιων μηνών ούτως ώστε να έχουν 'τραβήξει' τα λάδια τους.Και αλλα εμποδια ?
Ας τα παρει τωρα που βρεθηκαν και αν χρειαστει τα αφηνει λιγο να 'ωριμασουν'. -
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Λοιπόν.....για να κλείνει σιγά σιγά το θέμα.Μίλησα με Michelin,θα σου στείλουν Pilot Primacy 205/50/16 σε Τ,με DOT 0212.....
Καλά είναι;....ή θές πιο φρέσκο.....XAXA μακάρι αυτό να τον ησυχάσει, αλλά δεν το βλέπω!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όχι δεν είναι καλό! Είναι πολύ 'άγουρα'! Δεν κάνω πλάκα, τα λάστιχα πρέπει να είναι κάποιων μηνών ούτως ώστε να έχουν 'τραβήξει' τα λάδια τους.Σωστός!!!.....
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Τι ασχολειστε ρε παιδια εδω ο τυπος λεει οτι δεικτης= βελτιστη ταχυτητα λειτουργιας του ελαστικου και επιμενει κιολας...ναι φιλε επιμενω οσο κι αν εν σου αρεσει και νεειναι δικα μου λογιατο βρηκα γραμμενο στο διαδικτυο απο σαιτ μην ακουτε οτι αρλουμπα σας λενε αλλοι και μην περνετε σαν σωστο χωρις να ο ψαξετε λιγο οτι σας λενε..........
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Καλά είναι;....ή θές πιο φρέσκο.....XAXA μακάρι αυτό να τον ησυχάσει, αλλά δεν το βλέπω!
με δουλευεις φιλε; η θες απλα να κανεις πλακα; δεν υπαρχει αυτο το λαστιχο εδω και καιρο εχει καταργηθει και φυσικα δνε βγαινει σε Τ εκτος αν αρεσκεσε να κανεις πλακα με το προλβηα του αλλου
-
**Αν 'έμπλεξες με βλαμμένα' κανένας δεν σε κρατάει δεμένο εδώ. [mod] **
-
Σοβαρά μιλάς;Ρε τούς πούστηδες..... μου κάναν πλάκα.....
Κάτσε...τους ξαναπαίρνω και θα σε πάρω πάλι.......
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]