-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σύμφωνα με τα τεστ, για μέγιστη οικονομία στο μαζούτ: Pirelli Cinturato P1. Πάντα βγαίνει με διαφορά το λάστιχο με την μικρότερη αντίσταση κύλισης, οπότε σίγουρα έχει κάποια βάση.
Εναλλακτικά λάστιχα Eco νέας γενιάς (πάντα σε 185/65/15) είναι τα ContiEcoContact 5 και Bridgestone Ecopia EP150.Κατά τη γνώμη μου, αν είσαι φανατικός της οικονομικής οδήγησης, μην πας αλλού.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Προφανώς θα επιλέξω ένα από τα παραπάνω. Υπάρχει κάποιο site που να έχει αποτελέσματα δοκιμών και συγκριτικά στοιχεία για αυτά τα 3?
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Σύμφωνα με τα τεστ, για μέγιστη οικονομία στο μαζούτ: Pirelli Cinturato P1. Πάντα βγαίνει με διαφορά το λάστιχο με την μικρότερη αντίσταση κύλισης, οπότε σίγουρα έχει κάποια βάση.
Εναλλακτικά λάστιχα Eco νέας γενιάς (πάντα σε 185/65/15) είναι τα ContiEcoContact 5 και Bridgestone Ecopia EP150.Κατά τη γνώμη μου, αν είσαι φανατικός της οικονομικής οδήγησης, μην πας αλλού.
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Προφανώς θα επιλέξω ένα από τα παραπάνω. Υπάρχει κάποιο site που να έχει αποτελέσματα δοκιμών και συγκριτικά στοιχεία για αυτά τα 3?
Βαλε μεταφραση στο google και δες τεστ του ADAC (της Γερμανικης ΕΛΠΑ, oι άνθρωποι είναι ΧΡΟΝΙΑ μπροστά, οτι και να λέμε):
υποψη αμα ψαξεις παλιοτερα τεστ δες τα sommerreifen γιατι τα αλλα αφορουν χειμωνιάτικα λαστιχα που δε χρειάζονται σε Κ.Σ. στην Ελλαδα.185/65/15 (τεστ του 2010): http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2010_Sommerreifen_Test_185_65_R15.aspx?ComponentId=29770&SourcePageId=31821
195/65/15 (τεστ του 2011): http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/sommerreifen/2011_Sommerreifen_Test_195_65_R15.aspx?ComponentId=63377&SourcePageId=31821
οσο πιο μικρο το νουμερο τοσο καλυτερη βαθμολογια, αμα ξερεις Γερμανικα ή πολυ καλα Αγγλικα να ψυλλιαστεις λαθη της μετάφρασης ειναι καλυτερα, καπου γραφουν και τη μεθοδολογια τους, διαβασε γιατι οι βαρύτητες που δινουν σε καθε κατηγορια μπορει να μην ειναι του γουστου σου... πχ στα 185, το πιρελλι Π6 πηρε πρωτια λογω αποδοσης βρεγμενου και του οτι δεν φαγωνεται ευκολα.... αρα πιο σκληρο, λιγοτερο κρατημα στεγνο, λιγοτερη τριβη, καλυτερη καταναλωση, hello μπαριερα κλπ
μιλαμε για φοβερή εξυπηρέτηση, έτσι? στο πιάτο όλα!!!!!!!!!
να μας πεις τι εβαλες ποσο εκανε και τελικα αν κραταει ή όχι -
μπορει καποιος να μου προτεινει λαστιχα για 185/55R15?
-
αντε ρε ποσταρετε να μπουμε στην 400 σελιδα στο thread!!! LOL
400 ΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ!!!!
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
αντε ρε ποσταρετε να μπουμε στην 400 σελιδα στο thread!!! LOL400 ΣΕΛΙΔΑ, ΓΙΟΥΠΙΙΙΙ!!!!
Θα διαγραψω παλιο μου ποσταρισμα οποτε εγω 400αρισα.
-
400 σελίδες και ακόμα να βάλω λάστιχα....
Αχχχ.........
-
Για θυμίστε μου, πότε πρέπει να έρχονται τα πίσω λάστιχα εμπρός μετά την αρχική τοποθέτηση, ώστε από τη μια να φθείρονται ομοιόμορφα και από την άλλη να μη δημιουργείται πρόβλημα ευστάθειας;
Μιλάμε για ~10.000 χλμ το χρόνο. -
Οι περισσότεροι λένε ανά 15.000...
-
Προσωπικά είμαι της άποψης όσο συχνότερα, τόσο καλύτερα. Δλδ όσο δεν αφήνεις να αποκτήσουν ανομοιόμορφη φθορά, τόσο περισσότερο μπορείς να τα κρατήσεις, προφανώς σε κάποια λογικά πλαίσια. Γι' αυτό και τα κάνω μπρος-πίσω ανά max 10k χλμ.
-
Ευχαριστώ. Άρα σε κανα χρόνο θα τα αλλάξω -ελπίζω να το θυμηθώ -, αφού προσεχώς θα τοποθετηθούν καινούρια (έκλεισαν 3ετία τα προηγούμενα και, μολονότι δεν έχουν ιδιαίτερη φθορά, δεν τα νιώθω τόσο σταθερά).
Πόσο κοστίζει αλήθεια αυτή η διαδικασία; Στο περίπου. -
Το μπρος-πίσω; Μόνος σου καν 'το ντε!
-
20 ευρώ πάει εδώ, βαριέμαι να τα κάνω μόνος μου
Λόγω της εναλλαγής με τα χειμερινά κι εγώ κάπου τόσο τα κάνω εναλλαγή.Ερώτηση: το μάζντα έχει 17άρες, με λάστιχο αν θυμάμαι καλά 215/55
τί άλλη διάσταση μπορεί να μπει (16άρα φαντάζομαι) για χειμερινά ώστε να βρώ και φτηνές σιδερένιες ζάντες αλλά και λάστιχα
-
Καλά σας λέει ο Τρύφων τεμπέλιδες...
Οι πιο κοντινές διαστάσεις σε 16' είναι 205/65 και 215/60, χωρίς να έχω ιδέα, όμως, για το τι χειμερινά βρίσκεις σ' αυτές.
υ.γ. Ποιο Μάζντα ρε; Η Εύα τι γίνεται;
-
Εδώ χρεώνουν 5 ευρώ το μπρος πίσω (απλή τράμπα) και 20 ευρώ αν γίνει και ζύγισμα των τεσσάρων τροχών (που είναι και το πιο σωστό).
-
Συμφωνώ ότι το τέλειο είναι να κάνεις και - έλεγχο μήπως χρειαστεί και αν όντως χρειαστεί - ζυγοστάθμιση. Με προσεκτική και νορμάλ χρήση, πάντως, η ζυγοστάθμιση ανά τόσο λίγα χλμ. είναι κάπως υπερβολή. Βέβαια τα 20 ευρώ είναι αστείο ποσό, οπότε δε χάνεις κάτι.
Με την προϋπόθεση, δλδ, ότι οι ζάντες είναι ολόισιες, το μυαλό μου λέει ότι ζυγοστάθμιση χρειάζεσαι μόνο όταν τα ελαστικά έχουν φθαρεί πολύ και ανομοιόμορφα.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Καλά σας λέει ο Τρύφων τεμπέλιδες...Οι πιο κοντινές διαστάσεις σε 16' είναι 205/65 και 215/60, χωρίς να έχω ιδέα, όμως, για το τι χειμερινά βρίσκεις σ' αυτές.
υ.γ. Ποιο Μάζντα ρε; Η Εύα τι γίνεται;
σχέδια για το μέλλον
άσχετο, το μάζντα ενώ έχει χώρο για ρεζέρβα, έρχεται με σετ επισκευής
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Το μπρος-πίσω; Μόνος σου καν 'το ντε!Έχω ακούσει ότι το εμπρός αριστερό πρέπει να πάει πίσω δεξιά, και το αντίστροφο, ισχύει αυτό ή δεν έχει καμία βάση?
Για να το κάνω μόνος μου χρειάζομαι 2 γρύλους έτσι δεν είναι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
σχέδια για το μέλλονάσχετο, το μάζντα ενώ έχει χώρο για ρεζέρβα, έρχεται με σετ επισκευής
Μάλιστα... Πω, να τα βράσω τα σετ επισκευής...
Έχω ακούσει ότι το εμπρός αριστερό πρέπει να πάει πίσω δεξιά, και το αντίστροφο, ισχύει αυτό ή δεν έχει καμία βάση?
Η αλήθεια είναι ότι διαγώνια άκουγα ότι πρέπει να αλλάζουν, τουλάχιστον παλαιότερα. Αν το κάνεις έτσι, πάντως, τα ελαστικά με δείκτη κατεύθυνσης (και όχι με ένδειξη εξωτερικής πλευράς) θέλουν ξεζαντάρισμα και ξαναζαντάρισμα αλλιώς, όπως είναι προφανές. Τελοσπάντων, εγώ τα αλλάζω απλώς μπρος-πίσω. Σε πολλά αυτοκίνητα, τέλος, όταν βάλεις το γρύλο εμπρός, αν συνεχίσεις να σηκώνεις και αφού αφήσει το έδαφος η εμπρός ρόδα, σηκώνεται και η πίσω. Εξαρτάται από τη διαδρομή της πίσω ανάρτησης και, στο 206 μου, π.χ., γίνεται πανεύκολα. Αλλιώς ναι, θες 2 γρύλους ή έναν και ένα τριποδάκι.
-
Ο χρήστης DxL έγραψε:
Το μπρος-πίσω; Μόνος σου καν 'το ντε!
Έχω ακούσει ότι το εμπρός αριστερό πρέπει να πάει πίσω δεξιά, και το αντίστροφο, ισχύει αυτό ή δεν έχει καμία βάση?
Αν τα λάστιχα έχουν ΦΟΡΑ (πως ακριβώς λέγεται δεν ξέρω) νομίζω πως είναι λάθος να τα αλλάζεις σταυρωτά ...
Μπρος - πίσω και 1 γρύλο κάνεις! Αρκεί να έχεις την ρεζέρβα!
Edit.
Με πρόλαβαν...
-
Πολύ χρήσιμες οι επισημάνσεις σου Sinanai!!
Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι πως καταλαβαίνω αν τα ελαστικά μου έχουν δείκτη κατεύθυνσης? Γιατί σκέφτομαι να βάλω τα πίσω εμπρός μέχρι να τα αλλάξω, γιατί τώρα έκανα το service και δεν παίζουν χρήματα και για τα ελαστικά . . .
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]