-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Γιατι μετα απο 3 και κατι χρονια που ειναι πανω στο αυτοκινητο δεν επιαναν πουθενα, χαζογλιστραγαν συνεχεια.E τοτε καλα εκανες και τα αλλαξες.
Τι εβαλες? -
Hankook K115 Ventus Prime 2 έβαλε, Σπύρο.
-
Διάβαζα λίγο παλαιότερα καλά λόγια για τα Continental PremiumContact 2.
Το αυτοκίνητο (Xantia CT) φοράει 205/60 R15 και κάνω λίγα χλμ οπότε θέλω κάτι μαλακό (δεν θα πάνε από φθορά αλλά από ... χρόνια) ώστε να το ευχαριστιέμαι στα λίγα χλμ που θα κάνει.
Υπάρχει κάποια αντιπρόταση ή παίζει ακόμα σαν μια από τις καλύτερες προτάσεις; Να προτιμήσω H ή V; -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Το αυτοκίνητο φοράει 205/60 R15 και κάνω λίγα χλμ οπότε θέλω κάτι μαλακό (δεν θα πάνε από φθορά αλλά από ... χρόνια)
Υπάρχει κάποια αντιπρόταση ή παίζει ακόμα σαν μια από τις καλύτερες προτάσεις;Η μόνη εξίσου καλή αντιπρόταση είναι τα Pirelli P7 cituranto που είναι και οικονομικότερα
Τώρα για το δείκτη αναλογα το αμάξι.Κατα την γνώμη μου H βέβαια αν δεν είναι γρήγορο -
Το αυτοκίνητο (Xantia CT) φοράει 205/60 R15 και κάνω λίγα χλμ οπότε θέλω κάτι μαλακό (δεν θα πάνε από φθορά αλλά από ... χρόνια) ώστε να το ευχαριστιέμαι στα λίγα χλμ που θα κάνει.
Υπάρχει κάποια αντιπρόταση ή παίζει ακόμα σαν μια από τις καλύτερες προτάσεις; Να προτιμήσω H ή V;Να κανω λιγα χλμ ακομα με το Hankook και να σου πω;
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Έβαλα σήμερα στον Ρεσίφη τα Hankook K107 S1 evo, σε 195/50R15 82V, προς 260 ευρώ.Μετά από ευλαβικό στρωσιματάκι θα ακολουθήσει ριβιού, ευελπιστώ παρέα και με άλλους φορουμίτες στα ορεινά της Κ. Ελλάδας...
Μια γνώμη : σε Fiesta Sport 1.6 120hp , η αλλαγή του Hankook με Michelin Pilot Sport 3, δεν αποδείχθηκε ότι καλύτερο.
- καλύτερο το Michelin σε θόρυβο,βρεγμένο οδόστρωμα
- χειρότερο κράτημα
- πολύ χειρότερο σε φθορά
- περίπου τα ίδια στο φρενάρισμα
- ακριβό (τότε που το πήρα πήγαινε 130Ε/λάστιχο , με Hankook κάνα 25άρι κάτω).
Έχω κάνει περι τα 30000χλμ.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Μια γνώμη : σε Fiesta Sport 1.6 120hp , η αλλαγή του Hankook με Michelin Pilot Sport 3, δεν αποδείχθηκε ότι καλύτερο.- καλύτερο το Michelin σε θόρυβο,βρεγμένο οδόστρωμα
- χειρότερο κράτημα
- πολύ χειρότερο σε φθορά
- περίπου τα ίδια στο φρενάρισμα
- ακριβό (τότε που το πήρα πήγαινε 130Ε/λάστιχο , με Hankook κάνα 25άρι κάτω).
Έχω κάνει περι τα 30000χλμ.
Join the club.
Το S1 έχει αποδειχθεί πολύ ολοκληρωμένο ελαστικό.
-
Καλησπέρα και από μένα.Σε mazda 3 1.6,τι θα προτείνατέ;Hankkook s1 evo k107 ή k110;Χιλιόμετρα ανα έτος 10 με 12κ,τα 8κ στη πόλη.Διάσταση 205/55/16.Υπ'όψιν,οτι το αμάξι είναι λίγο πιό σκληρό από τον μέσο όρο.Ευχαριστω.
-
Υπάρχει κάποια αντιπρόταση ή παίζει ακόμα σαν μια από τις καλύτερες προτάσεις; Να προτιμήσω H ή V;Το φοραγα στο Auris. Πολυ καλο ελαστικο κατω απο ολες τις συνθηκες ( ισως στην υπερβολικη ζεστη το καλοκαιρι να μην κρατανε τοσο καλα) και για τη χρηση που το θες ειναι ιδανικο.
Σε συγκριση με το Michelin Pilot Sport 3 που φοραω τωρα το Contintental ειναι λιγο χειροτερο αλλα δεν ξερω αν αξιζει τα παραπανω λεφτα το Michelin για τη χρηση που θες.
Υ.Γ.: Η διασταση μου ηταν 205/55/16 91V και με κανενα απο αυτα δεν ανεβαινα σε πεζοδρομια.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα.Σε mazda 3 1.6,τι θα προτείνατέ;Hankkook s1 evo k107 ή k110;Χιλιόμετρα ανα έτος 10 με 12κ,τα 8κ στη πόλη.Διάσταση 205/55/16.Υπ'όψιν,οτι το αμάξι είναι λίγο πιό σκληρό από τον μέσο όρο.Ευχαριστω.Πολύ καλά και τα 2, με τα Κ107 να έχουν λίγο σκληρότερα πλαϊνά.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Καλησπέρα και από μένα.Σε mazda 3 1.6,τι θα προτείνατέ;Hankkook s1 evo k107 ή k110;Χιλιόμετρα ανα έτος 10 με 12κ,τα 8κ στη πόλη.Διάσταση 205/55/16.Υπ'όψιν,οτι το αμάξι είναι λίγο πιό σκληρό από τον μέσο όρο.Ευχαριστω.Έχοντας δοκιμάσει και τα δύο (και στην πίστα), το κ110 είναι 'tuning' ελαστικό, κρατάει, είναι ανθεκτικό σε καφρίλες και έχει πιασάρικη σχεδίαση.
Το κ107 έχει ότι και το V12, αλλά διαθέτει και πιο premium ιδιότητες (πιο ήσυχο, μικρότερη αντίσταση κύλισης, πιο καλό handling) και πιο άκαμπτο σκελετό, όπως γράφει και ο Sinanai πιο πάνω.
Δεδομένου ότι η τιμή είναι σχεδόν ίδια, θα έλεγα κ107 με κλειστά μάτια.
-
Αν βάζαμε στο 'παιχνίδι' και τα yoko c drive 2,nokian zg2,fulda sport control στην ίδια διάσταση τί θα λέγατε;Ρωτάω,γιατι είμαι για άμεση αλλαγη.Εντελώς πληροφοριακά,φοράω er300.Πολύ καλό,αλλά πέρα από τον θόρυβο,σκληραίνουν και ξεραίνονται πολύ γρήγορα.Thanks.
-
Τα Γιόκο είναι καλά αρκεί να τα πάρεις συνειδητά για αυτό που είναι. Όταν είναι κρύα και σε κακή άσφαλτο μέσα στην πόλη μπορεί να χαζογλυστρίσουν (σπινάρισμα από φανάρι π.χ.), εκεί που τα PC2 δεν θα κάνουν κιχ. Όταν όμως ζεσταθούν (δεν αργούν) και ύπο πίεση, κρατάνε πολύ καλά, την στιγμή που τα Κοντινένταλ θα σαπουνιάσουν και θα αρχίσουν τις γλύστρες. Επίσης είναι ανθεκτικά λάστιχα που θα σου βγάλουν πολλά χιλιόμετρα, ενώ είναι και ιδιαίτερα ήσυχα!
-
Με τα 'νερά',πώς τα πάνε;
-
Καλό κράτημα και σε βρεγμένο αλλά και αντοχή έναντι της υδρολίσθησης. Γενικά δεν με έχουν φοβίσει ποτέ και τα έχω πιέσει στα όρια και πάνω από αυτά...
Συνολικά για ήρεμη οδήγηση ίσως να πρότεινα τα μαλακότερα Κοντινένταλ. Για πιο σπορ καταστάσεις τα σκληρότερα Γιόκο.
-
Να είσαι καλά φίλε.Ευχαριστώ.
-
265/70/18 για τζιπ... Εδώ στην περιοχή μόνο κάτι cooper μπορούν να βρούνε.
Ξέρουμε τίποτα για αυτά;
Εναλλακτικές; -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τα Γιόκο είναι καλά αρκεί να τα πάρεις συνειδητά για αυτό που είναι. Όταν είναι κρύα και σε κακή άσφαλτο μέσα στην πόλη μπορεί να χαζογλυστρίσουν (σπινάρισμα από φανάρι π.χ.), εκεί που τα PC2 δεν θα κάνουν κιχ. Όταν όμως ζεσταθούν (δεν αργούν) και ύπο πίεση, κρατάνε πολύ καλά, την στιγμή που τα Κοντινένταλ θα σαπουνιάσουν και θα αρχίσουν τις γλύστρες. Επίσης είναι ανθεκτικά λάστιχα που θα σου βγάλουν πολλά χιλιόμετρα, ενώ είναι και ιδιαίτερα ήσυχα!Mε 3άρι και εγώ και από τότε που ανακάλυψα τα Premium Contact 2, κόλλησα εκεί. Αφενός γιατί πραγματικά ταιριάζει πολύ καλά στο αμάξι στο κράτημα/ φρενάρισμα σε στεγνό και βρεγμένο, αφετέρου γιατί είναι σχετικά ήσυχο και γιατί τελικά αν το οδηγείς κανονικά προς το σβέλτο και δεν το πιέζεις πολύ στις στροφές σε πάει άνετα 2,5 -3 χρόνια και 70.000 χλμ!!!
Και όμως είναι αλήθεια...
Χθές άλλαξα μια δυάδα μπροστά και τα βρήκα και σε καλή τιμή 175 ευρώ το ζευγάρι. Τα είχα σε Η αλλά επέλεξα V γιατί είναι πιο κινήσιμα και γι'αυτό φθηνότερα. Αυτά που άλλαξα ήταν 3 χρόνων και 20 ημερών με πάνω από 70.000 χλμ. Επίσης είναι πολύ ανθεκτικά στις λακούβες και σε επαφές σε πεζοδρόμια (τρίψιμο, ακούμπισμα. Όχι καβαλίματα γιατί δεν τα δοκίμασα)
Aν θές κράτημα από την αρχή και ασφάλεια πάρε conti.
Αν είσαι τόσο γρήγορος οδηγός και καταφέρεις να τα 'σαπουνιάσεις' τότε ο τρόπος οδήγησης απαιτεί άλλο δείκτη ταχύτητας ή άλλης κατηγορίας ελαστικάΑν θές οικονομία καυσίμων και χάλια κράτημα στο βρεγμένο πάρε κάτι σε ECO ελαστικό. Τα saver είναι στον πάτο στις απόψεις των χρηστών διεθνώς για το βρεγμένο...
Τα C.drive 2 έχουν πολύ δυφορούμενες κριτικές. Άλλοι τα λατρεύουν και άλλοι τα σκυλοβρίζουν.
Τα πρώτα c.drive που είχα δοκιμάσει ήταν υπέροχα αλλά στον 1,5 χρόνο ξεραινόταν και γλυστρούσαν στην αρχή. Εκείνα τα πλασάρανε τότε ως σπορτίφ touring λάστιχα. Τα νέα ελαστικά της σειράς τα πλασάρουν ως απλά touring.
Θα τα δοκίμαζα αν ήταν να βάλω 4άδα. Και η τιμή τους καλούτσικη στα 170 EYRO το ζευγάρι...Σκεφτόμουν για τα πολύ πολύ καλά στο 3άρι μας falken ZIEX ZE-912 που έχουν αποδειχτεί από άλλους φίλους μαλακά, ήσυχα και με πολύ καλό κράτημα. Aλλά έχουν εξαφανιστεί από την αγορά. Μίλησα με τον εισαγωγέα στην Θεσσαλονίκη και μου ανέφερε ότι ακριβήναν πολύ και δεν τα φέρνει πλέον. Πολύ κρίμα γιατί τόσο τα 912 όσο και τα σπορ 452 αποδείχτηκαν σκυλιά.
Θα ήθελα να βάλω κάτι άνετο αθόρυβο και να καίει λιγότερο, αλλά τα eco ελαστικά αποδεικνύονται κατώτερα των περιστάσεων...
-
Φίλε natna,αυτό που με προβληματίζει σε σχέση με τα conti,είναι μήπως χάσω την αίσθηση του τιμονιού που έχω με τα bridge.Βέβαια,αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το τιμόνι σαν υδραυλική υποβοήθηση και λιγότερο με τα πλαινά.Απλώς το αναφέρω λόγω του ότι τα 'ξέρεις',ενώ εγώ όχι.
-
Ο χρήστης natna έγραψε:
Αν είσαι τόσο γρήγορος οδηγός και καταφέρεις να τα 'σαπουνιάσεις' τότε ο τρόπος οδήγησης απαιτεί άλλο δείκτη ταχύτητας ή άλλης κατηγορίας ελαστικάΆλλον δείκτη φθοράς εννοείς. Ο δείκτης ταχύτητας σχετίζεται με τον σκελετό του ελαστικού και όχι με την γόμα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]