-
Ακόμα και τα Michelin Pilot Sport 3 (τα αναφέρω ενδεικτικά, μιας και είναι απ' τα ακριβότερα) σε, π.χ., 225/45R17 με φ.π.α. τα έχει 652 και χωρίς 545. Ενημερωτικά, λοιπόν, τα ίδια ελαστικά σε μαγαζί Αθήνα τα βρήκα 550 (και εννοείται τοποθετημένα). Άρα η 200ούρα είναι απλά εκτός τόπου και χρόνου.
-
Μετά απο 20.000 χιλιόμετρα, γράφω ξανά την άποψή μου για τα Goodyear F1 asymmetric 2 στη διάσταση 225/45/17. Το έλαστικο είναι ΑΡΙΣΤΟ, ό,τι καλύτερο έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητο (C200). Στα 15.000 χιλιόμετρα έφερα τα πίσω εμπρός και είναι σαν καινούργια, και άποψη φθοράς (tw 300), αλλα και άποψη κρατήματος. Δεν ξερω αν καποιοι συνδαιτημόνες το έχουν δοκίμασει σε άλλη διάσταση ή άλλο αυτοκίνητο, αλλα θα ήθελα πολυ να μάθω την άποψη τους, καθώς και από κάποιους που διατηρούν καταστήματα ελαστικών, από σχόλια πελατών τους. Έχω δοκιμασει: PC2, SC2, PS3 και PE2.
-
Παιδες ερωτηση: Αν απο 175/70/13 παω σε 185/60/14 θα εχω αξιοσημειωτη διαφορα προς το χειροτερο σε καταναλωση-επιδοσεις κλπ?? Το σαιτ του autobild μου βγαζει διαφορα στο μεγεθος 0,5% ειναι ικανη η διαφορα να με κανει να το μετανιωσω? Ευχαριστω!!
-
Σε ποιο αυτοκίνητο;
Έχεις βρει και τις ζάντες; -
Στο γκολφ Βασικα οι δικες του δεν ειναι τελειως ισιες μετα απο 20 χρονια λακουβας και το ειχα σκεφτει για αλλαγη αλλα φιλολογικα. ειδα λοιπον τυχαια μια αγγελια χθες για ενα σετ -σιδερενιες με λαστιχο- που εχει βγει απο καινουργιο αυτοκινητο απ'οτι ελεγε.. Αν ειναι οντως καινουργια τις αλλαζω και εχω καινουργια λαστιχα παραλληλα ή τουλαχιστον για να βγαλω ενα χρονο, το θεμα ειναι να μη χαντακωθει τελειως το αυτοκινητο γτ ειναι ηδη αργο...
-
Εγώ δεν νομίζω ότι θα εντοπίσεις ενοχλητική αλλαγή.
Όμως έχουν ίδιο offset αυτες οι ζάντες με τις δικές σου;
Αυτό κατα την γνώμη μου είναι πιό κρίσιμο από το άλλο. -
Ευθύμη δεν είναι μόνο η διαφορά στη διάμετρο, που μπορείς, π.χ., να πετύχεις να είναι και μηδενική με κάποια άλλη διάσταση ενδεχομένως. Το θέμα είναι ότι με την αύξηση του φάρδους από 175 σε 185 θεωρώ ότι μια - ίσως όχι σημαντική, αλλά, εν πάσει περιπτώσει - αισθητή διαφορά σε επιδόσεις & κατανάλωση θα την έχεις. Βέβαια μπορεί τα 185 που έχεις βρει να είναι λάστιχα με χαμηλή αντίσταση κύλισης, οικολογικά κ.τ.λ., άρα να εκμηδενίζουν την επίπτωση αυτή. Εφόσον έχεις βρει κάποια καλή ευκαιρία βαλ' τα και βλέπεις. Με την προϋπόθεση, φυσικά, να είναι σωστές οι ζάντες, όπως προαναφέρθηκε.
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Μετά απο 20.000 χιλιόμετρα, γράφω ξανά την άποψή μου για τα Goodyear F1 asymmetric 2 στη διάσταση 225/45/17. Το έλαστικο είναι ΑΡΙΣΤΟ, ό,τι καλύτερο έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητο (C200). Στα 15.000 χιλιόμετρα έφερα τα πίσω εμπρός και είναι σαν καινούργια, και άποψη φθοράς (tw 300), αλλα και άποψη κρατήματος. Δεν ξερω αν καποιοι συνδαιτημόνες το έχουν δοκίμασει σε άλλη διάσταση ή άλλο αυτοκίνητο, αλλα θα ήθελα πολυ να μάθω την άποψη τους, καθώς και από κάποιους που διατηρούν καταστήματα ελαστικών, από σχόλια πελατών τους. Έχω δοκιμασει: PC2, SC2, PS3 και PE2.Έχω κι εγώ τις καλύτερες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο ελαστικό. Το αστείο είναι πως όσοι έχουν κακή γνώμη, παραπονιούνται πως είναι σκληρό, εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα έλεγα μάλλον. Αυτοκίνητο BMW 120i. Τώρα έχω βάλει τα Pirelli Pzero Rosso λόγω καλύτερης τιμής και εγγύησης. Αν είχαν την ίδια τιμή, θα προτιμούσα το Goodyear από τo Pirelli. Όχι πως τα τελευταία είναι κακά ελαστικά, ίσα ίσα κι αυτά ταιριάζουν με το αυτοκίνητό μου. Απλώς είναι λίγο πιο σκληρά θεωρώ και θέλουν κάνα 10λεπτο να ζεσταθούν, τα Goodyear ήταν πιο άμεσα.
Μιλώ για διάσταση 225/40/18 Υ92. -
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!!! θα κοιταξω λοιπον και το οφσετ (το'χα ξεχασει αυτο ) και βλεπουμε!
-
http://www.safercar.gov/Vehicle+Shopper ... res+Rating
Αυτό το έχετε ξαναδεί;
Έχει treadwear, θερμοκρασίες και δείκτες κρατήματος των περισσοτέρων ελαστικών.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μετά απο 20.000 χιλιόμετρα, γράφω ξανά την άποψή μου για τα Goodyear F1 asymmetric 2 στη διάσταση 225/45/17. Το έλαστικο είναι ΑΡΙΣΤΟ, ό,τι καλύτερο έχω τοποθετήσει στο αυτοκίνητο (C200). Στα 15.000 χιλιόμετρα έφερα τα πίσω εμπρός και είναι σαν καινούργια, και άποψη φθοράς (tw 300), αλλα και άποψη κρατήματος. Δεν ξερω αν καποιοι συνδαιτημόνες το έχουν δοκίμασει σε άλλη διάσταση ή άλλο αυτοκίνητο, αλλα θα ήθελα πολυ να μάθω την άποψη τους, καθώς και από κάποιους που διατηρούν καταστήματα ελαστικών, από σχόλια πελατών τους. Έχω δοκιμασει: PC2, SC2, PS3 και PE2.
Έχω κι εγώ τις καλύτερες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο ελαστικό. Το αστείο είναι πως όσοι έχουν κακή γνώμη, παραπονιούνται πως είναι σκληρό, εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα έλεγα μάλλον. Αυτοκίνητο BMW 120i. Τώρα έχω βάλει τα Pirelli Pzero Rosso λόγω καλύτερης τιμής και εγγύησης. Αν είχαν την ίδια τιμή, θα προτιμούσα το Goodyear από τo Pirelli. Όχι πως τα τελευταία είναι κακά ελαστικά, ίσα ίσα κι αυτά ταιριάζουν με το αυτοκίνητό μου. Απλώς είναι λίγο πιο σκληρά θεωρώ και θέλουν κάνα 10λεπτο να ζεσταθούν, τα Goodyear ήταν πιο άμεσα.
Μιλώ για διάσταση 225/40/18 Υ92.Εγω αυτα παλιοτερα τα ελεγα ομως για το F1 Asymmetric, φορουσες το 2 εσυ?
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Έχω κι εγώ τις καλύτερες εντυπώσεις από το συγκεκριμένο ελαστικό. Το αστείο είναι πως όσοι έχουν κακή γνώμη, παραπονιούνται πως είναι σκληρό, εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο. Το αντίθετο θα έλεγα μάλλον. Αυτοκίνητο BMW 120i. Τώρα έχω βάλει τα Pirelli Pzero Rosso λόγω καλύτερης τιμής και εγγύησης. Αν είχαν την ίδια τιμή, θα προτιμούσα το Goodyear από τo Pirelli. Όχι πως τα τελευταία είναι κακά ελαστικά, ίσα ίσα κι αυτά ταιριάζουν με το αυτοκίνητό μου. Απλώς είναι λίγο πιο σκληρά θεωρώ και θέλουν κάνα 10λεπτο να ζεσταθούν, τα Goodyear ήταν πιο άμεσα.
Μιλώ για διάσταση 225/40/18 Υ92.Εγω αυτα παλιοτερα τα ελεγα ομως για το F1 Asymmetric, φορουσες το 2 εσυ?
Έχεις δίκιο, εγώ φορούσα το Asymmetric 1 και όχι το 2.
Σε εμφάνιση, μοιάζουν πάρα πολύ πάντως... -
Έβαλα σήμερα στον Ρεσίφη τα Hankook K107 S1 evo, σε 195/50R15 82V, προς 260 ευρώ.
Μετά από ευλαβικό στρωσιματάκι θα ακολουθήσει ριβιού, ευελπιστώ παρέα και με άλλους φορουμίτες στα ορεινά της Κ. Ελλάδας...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Έχεις δίκιο, εγώ φορούσα το Asymmetric 1 και όχι το 2.
Σε εμφάνιση, μοιάζουν πάρα πολύ πάντως...Προλαβαινω να τα ριξω κανα κραξιμο ακομα
Πλεον εχω 10000χλμ με τα Conti SC3 και ολα ειναι αψογα, ισως λιγο παραπανω θορυβο αποσο περιμενα αλλα αψογη συμπεριφορα σε στεγνο και βρεγμενο, τα δινω ακομα 10000χλμ και μετα περιμενω να αρχζουν να σαπουνιαζουν σαν κλασικα Conti
Λεω να αλλαξω τις ζαντες στο δικο μου και απο 18αρια να παω σε 17αρια, δεν βρισκω καποιο ουσιαστιο λογο να κρατησω τη μεγαλη διασταση πλεον και θα χρειαστω το αμαξι σε βουλγαρικες διαδρομες ( αθλιοι δρομοι σε μερικα σημεια ) οποτε εχουμε καμια καλη προταση και για καποιο σωστο χειμερινο λαστιχο σε 225/45/17 και 245/40/17 ;
-
Τι θα κερδίσεις και τι θα χάσεις αν βάλεις μικρότερη διάσταση??
-
Ξέχασα να σας πω τα περί ελαστικών.
Είχα 2 σιδεράκια σε 2 λάστιχα, αλλά τα βγάλαμε χωρίς πρόβλημα και δεν υπήρχε τρύπα. Δεν είχαν μπει πολύ βαθιά όπως φάνηκε.
Επίσης σε 2 λαστιχάδες που πήγα μου είπαν ότι βγάζω άνετα χειμώνα και δε χρειάζομαι ακόμη αλλαγή.
Ο ένας που ρώτησα δεν είχε hankook και μάλιστα μου είπε 'θα βάλεις κορεάτικο λάστιχο; '!
Τιμές για 050 650€ και για asymmetric 2 680€. -
Διάσταση;
-
ρωτα και για S001
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Διάσταση;215/45/17
-
Πανάκριβα ρε τότε...
Πάνε Τρίκαλα, εκεί που έβαλε και ο Κων/νος τα Asymmetric 2, πιο φτηνά θα σου έρθει. Σκέψου σε 225/45R17 τα έβαλε 530.
Ή, αν όντως είσαι ok από πέλμα και παλαιότητα (να μην έχουν ξεραθεί) περίμενε π.χ. πότε θα πας καμιά Θεσ/νίκη ή καμιά Αθήνα και τα αλλάζεις εκεί, αν στο Βόλο δεν έχει φτηνότερα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]