-
πούρεψα ..... μόνο τα hankook Z211 κατάφερα να λιώσω σε 14.οοοχλμ (hard) axaxax
τώρα και τα pc2, μπορεί να έβγαλαν πολλά χλμ, χωρίς να έχαναν πέλμα μιας και ήταν φορεμένα σε ελαφρύ όχημα, 106. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Λοιπόν κύριοι μια και το τονίζει ο κύριος
Ετοιμάζομαι για αλλαγή ελαστικων
Είμαι μεταξύ P7 Cituranto και Primacy HP 205-60-16 (Η το Pirelli και V το Michelin καθότι δεν έχει χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας σ' αυτή τη διάσταση)
Η μέχρι τώρα έρευνα τιμών δείχνει Cituranto αλλα θα ήθελα άποψη για τα PrimacyΟρέστη, 205/55 δεν γίνεται να βάλεις ; Είναι κάπως οριακή η μείωση διαμέτρου (-3,24% ή περίπου 2 cm), αλλά θα χαμηλώσεις και λίγο το κέντρο βάρους ...
Το λέω, γιατί μόνο σ' αυτήν τη διάσταση έχω συναντήσει τα 55άρια να είναι ...φθηνότερα από τα 60άρια ...Τον θόλο που θα αδειάσει (κι άλλο ) τι θα τον κάνω μετά?
Αλλά άσε ξέρω.Χαμήλωμα -
Ποσες φορες εχεις ακουσει την ιδια ερωτηση Ορεστη;
-
Αρκετές πλέον
-
Ρε παιδιά, για τη Νίτσα (C4 picasso) τι λάστιχο λέτε να βάλω... Τα Primacy που έχει πάνω από τη μαμά, έχουν ξεραθεί πλέον και το χειμώνα με βλέπω να κάνω πατινάζ...
Η διάσταση είναι 215/55/16, αλλά αν είναι φθηνότερα, δεν έχω πρόβλημα ν' αλλάξω (π.χ. σε 205/60/16 - που πρέπει να είναι η φθηνότερη διάσταση - ή 225/50/16, κτλ).
Σκέφτομαι για κάτι σε Conti PC2 ή 3, καμιά ιδέα;
Primacy δεν ξαναβάζω, τα έχω δοκιμάσει σε 2 αμάξια, με τις ίδιες μετριότατες εντυπώσεις και στα δύο, exalto ή sport contact νομίζω ξεφεύγουν λίιιιιγο για τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου αμαξιού... Χώρια που δεν νομίζω ότι το κράτημα στο βρεγμένο είναι στα δυνατά σημεία κανενός...
Pirelli δεν ξέρω... δεν μου κάθονται καλά, αλλά δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο θέμα... Καμιά ιδέα λοιπόν;
-
Που θέλεις να ξέρουμε εμείς; Πήγαινε στο λιμάνι και ρώτα τους καπεταναίους...
ΥΓ: Δεν βαρέθηκες πια με τα PC2?
-
Ήρθα απο το λιμάνι να δώσω τα φώτα μου
Μάρκο τι εντύπωσεις έχεις από τα HP (λίγο αναλυτικότερα απο τώρα αν θες )
Δεν βάζεις και στη Νίτσα ένα Pilot Exalto 2 να είσαι οκ?
Πάντως σαν διάσταση η 205-60-16 είναι πανάκριβη (εξαρτάται πάντα το δείκτη ταχύτητας βέβαια ) -
Markvag
Αν μπεις στη διαδικασία ν' αλλάξεις διάσταση, τότε βάλε 205/55/16 !
Η μεταβολή είναι μόνο -11mm και τα λάστιχα πολύ φθηνότερα και σε μεγαλύτερη ποικιλία .
Τι πλάτος έχουν οι ζάντες σου; -
Συν ένα.
Στη 205/55 (ok, με μια μικρή μείωση της - φαντάζομαι - τερατώδους άνεσης) βρίσκεις όλα τα σοβαρά σπορ ελαστικά.
Επίσης τόσο Michelin Pilot Exalto, όσο και Continental Sport Contact είναι άψογα και στο βρεγμένο.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πιο προσιτές λύσεις, όπως Hankook, Kumho κτλ, που προσωπικά έχω δοκιμάσει και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, και θα ξαναδοκιμάσω (βλ. μερικές δημοσιεύσεις πριν).
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Σημερα περασα τα pirelli p7 cinturato σε διασταση 205\60\16 στο sx4.Σε σχεση με τα προηγουμενα continental sp2 ειναι πολυ πιο αθορυβα,πολυ καλλυτερη ανεση.Οδηγικη συμπειφορα δεν τα τεσταρισα ακομα.Μονο στην αισθηση του τιμονιου μου φαινεται οτι εχασε λιγο.επειδή έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο και με ενδιαφέρουν τα cinturato p7, μπορείς να μας πείς και άλλες εντυπώσεις και σε σύγκριση με τα προηγούμενά σου premium contact2.
σου έχω στείλει και μήνυμα
ευχαριστώ
-
Ο χρήστης sxinthecity έγραψε:
Σημερα περασα τα pirelli p7 cinturato σε διασταση 205\60\16 στο sx4.Σε σχεση με τα προηγουμενα continental sp2 ειναι πολυ πιο αθορυβα,πολυ καλλυτερη ανεση.Οδηγικη συμπειφορα δεν τα τεσταρισα ακομα.Μονο στην αισθηση του τιμονιου μου φαινεται οτι εχασε λιγο.φιλε για ολες τις παρατηρησεις που πολυ σωστα ειδες , ειναι επειδη ειναι ακομα καινουργια...
οσο παλιωνουν θα αποκτας αισθηση,θα βαρενει το τιμονι, θα βγαζουν σιγα σιγα θορυβο κτλ.κτλ.
για να καταλαβεις πραγματικα διαφορες θα πρεπει να αλλαζεις λαστιχα οπως οι φορμουλες σε πιτ στοπ!!!
και να προσεχεις την ουρα γιατι υπαρχει μια διαφορα φασης(στην αντιδραση) απο τον μπροστα αξονα με τον πισω
σε αποτομη αλλα οχι μεγαλη τιμονια θα δεις οτι πρωτα ακουνε τα μουτρα και μετα θα νιωσεις ενα ''σκαλακι'' στην ουρα μεχρι να σταθεροποιηθει.προσοχη τον πρωτο εξαμηνο- χρονο (αναλογως τα χλμ)μεχρι να ''σφιξουν''
ισως κυνδινευω να γελιοποιηθω με αυτα που γραφω ομως ειναι εμπειριες χρονων σε δοκιμες αυτοκινητων
θα το ρισκαρω γιατι πιστευω οτι απευθυνομαι σε γνωστες!! -
Ο χρήστης neptune1 έγραψε:
Σημερα περασα τα pirelli p7 cinturato σε διασταση 205\60\16 στο sx4.Σε σχεση με τα προηγουμενα continental sp2 ειναι πολυ πιο αθορυβα,πολυ καλλυτερη ανεση.Οδηγικη συμπειφορα δεν τα τεσταρισα ακομα.Μονο στην αισθηση του τιμονιου μου φαινεται οτι εχασε λιγο.
επειδή έχουμε το ίδιο αυτοκίνητο και με ενδιαφέρουν τα cinturato p7, μπορείς να μας πείς και άλλες εντυπώσεις και σε σύγκριση με τα προηγούμενά σου premium contact2.
σου έχω στείλει και μήνυμα
ευχαριστώ
Επειδη ειναι νωρις ακομα για πιο πολλες εντυπωσεις[βρεγμενο,ορεινες διαδρομες κλπ] δεν μπορω να εκφερω μια πληρη αποψη.Το μονο που εχω να πω ειναι μια αισθητη βελτιωση στα κοπανηματα των μικρολακουβων και γενικοτερα στην ανεση,χωρις να μαγουλιαζει και νε γερνει στις στροφες.Σιγουρα μου φαινεται καλυτερο γενικα λαστιχο απ'το προηγουμενο,αλλα ισως οπως λεει κι ο φιλος πιο πανω να συμβαινει επειδη ειναι λαινουργιο ακομη.Τιμη αγορας με ζυγοσταθμιση και ευθ\ση 440 ευρω στονΜπουρλη στο Αγρινιο και με 18 μηνες εγγυηση καταστροφης.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Που θέλεις να ξέρουμε εμείς; Πήγαινε στο λιμάνι και ρώτα τους καπεταναίους...ΥΓ: Δεν βαρέθηκες πια με τα PC2?
Ε, αν έχετε υπόψη σας κάτι καλό... Ομάδα που κερδίζει, δύσκολα την αλλάζεις όμως...
Μάρκο τι εντύπωσεις έχεις από τα HP (λίγο αναλυτικότερα απο τώρα αν θες )
Δεν βάζεις και στη Νίτσα ένα Pilot Exalto 2 να είσαι οκ?Βασικά, τίποτα το ιδιαίτερο πουθενά και γενικά μία μετριότητα. Σκέψου ότι τόσο η Νίτσα με την τερατώδη ιπποδύναμη των 127 ατίθασων γαλλικών επιβήτορων, όσο και το 'βάζω φωτιά στην άσφαλτο' Α3 1,6fsi με 17άρες ζάντες (είναι πολλά τα άτια Χαράλαμπε) σπινάρουν με όχι ιδιαίτερη δυσκολία...
Markvag
Αν μπεις στη διαδικασία ν' αλλάξεις διάσταση, τότε βάλε 205/55/16 !
Η μεταβολή είναι μόνο -11mm και τα λάστιχα πολύ φθηνότερα και σε μεγαλύτερη ποικιλία .
Τι πλάτος έχουν οι ζάντες σου;Δεν ξέρω τι πλάτος έχουν, μία των ημερών θα το κοιτάξω (αν το γράφει στη ζάντα...). Έχω την εντύπωση 6'', αλλά δεν παίρνω και όρκο. Σίγουρα πάντως, με μία αλλαγή σε 205 δεν θα έχω πρόβλημα. Για τη διάσταση, επίσης δεν έχω θέμα... Θα το κοιτάξω...
Συν ένα.
Στη 205/55 (ok, με μια** μικρή μείωση της - φαντάζομαι - τερατώδους άνεσης**)* βρίσκεις όλα τα σοβαρά σπορ ελαστικά.
Επίσης τόσο Michelin Pilot Exalto, όσο και Continental Sport Contact είναι άψογα και στο βρεγμένο.**
Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πιο προσιτές λύσεις, όπως Hankook, Kumho κτλ, που προσωπικά έχω δοκιμάσει και έχω μείνει απόλυτα ευχαριστημένος, και θα ξαναδοκιμάσω (βλ. μερικές δημοσιεύσεις πριν).
- Μην βάζεις και στοίχημα για την άνεση... μπορεί να το χάσεις... Έχει πολύ μαλακή ανάρτηση, αλλά αυτό απέχει από το πολύ άνετη ανάρτηση... Δεν είναι κακή, αλλά οι Γάλλοι από τότε που αποφάσισαν να κυνηγήσουν τους καταραμένους Γερμανούς σε μ@λ@κί@ έχουν χάσει αυτό το κάτι που είχαν στις αναρτήσεις πιστεύω, κυρίως σε ότι αφορά την άνεση...
** Για το Exalto επέτρεψέ μου να έχω άποψη στο 206 και να το θεωρώ καλό αλλά όχι και τίποτα το ιδιαίτερο στο βρεγμένο. Για τα sport contact δεν έχω ιδέα. Απλά έχω μία εντύπωση (ίσως λανθασμένη) ότι τα πιο ζμπορ ελαστικά θυσιάζουν αυλάκια (=απόδοση στο βρεγμένο) για περισσότερο πέλμα (=απόδοση στο στεγνό). Απλά και μόνο βέβαια η ιδέα να συζητάμε τέτοια λάστιχα για ένα πολυμορφικό 1,5 τόνου και 127 ατιών είναι λίγο αστεία... Μην μου πείτε όμως για κανένα οικολογικό...
Για τα άλλα λάστιχα που λες, για πες κάτι πιο συγκεκριμένο...
-
16άρα με 215/55 κι 6άρα αποκλείεται... Μάλλον 7άρα έχεις (ουδέν πρόβλημα για 205/55 δηλαδή) .
Τα PC2 κι εγώ όταν τ' αλλάξω, θα βάλω πάλι τα ίδια . -
Hankook K107 S1 EVO (ναι, σαν καλσόν ακούγεται), για το οποίο ακούω από όλους τα καλύτερα, με τελευταίο φίλο, που έχει επισκεφτεί δις το Νίρμπουργκρινγκ με δαύτα και τα Hankook K115 Ventus Prime 2 (ναι, ξέρω, σαν καλσόν ακούγεται ), σαν πιο 'τουρινγκο-οικογενειακά'. Πολύ καλό και το K110 V12 EVO (που το είχα για πολλά χλμ), το οποίο όμως δεν ξέρω αν βγαίνει στις διαστάσεις αυτές.
Η γνώμη σου για τα Exalto με ξενίζει πολύ, αλλά δεν επιμένω, καθώς είναι και θέμα προσωπικών προτιμήσεων, στυλ οδήγησης κτλ, αλλά πραγματικά είσαι ο πρώτος απ' τον οποίο ακούω αρνητικά για την 'υγρή' τους συμπεριφορά.
Όσο για το φάρδος, πρέπει να είναι 6.5 ή 7, λογικά. Δε γράφει;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
16άρα με 215/55 κι 6άρα αποκλείεται... Μάλλον 7άρα έχεις (ουδέν πρόβλημα για 205/55 δηλαδή) .
Τα PC2 κι εγώ όταν τ' αλλάξω, θα βάλω πάλι τα ίδια .Ναι... σωστά 6'' = 15,24εκ... πολύ στενό...
Σε τι αμάξι είπαμε;;;
@sinanai: Το ότι έχεις λάστιχα που ακούγονται σαν καλσόν, σ' έχει προβληματίσει ποτέ ή εγώ είμαι ο πρώτος που το σκέφτεται;;;
Τώρα για τα Κορεάτικα λάστιχα, για να πω την αλήθεια, έχω μία επιφύλαξη... αλλά και το ρινγκ;;;
Για τα exalto τα ξαναείπαμε σε προηγούμενες σελίδες... Δεν είναι κακά στο βρεγμένο (απλά όχι κορυφαία), είναι πανάθλια στη γλίτσα, αλλά άπιαστα στο στεγνό.
Για τη ζάντα, δεν το έχω κοιτάξει, για να πω την αμαρτία μου... Στο 206 το είχα δει αμέσως... στη Νίτσα για έναν περίεργο λόγο δεν ενδιαφέρθηκα...
-
Να δω ρε φούστη τι λάστιχο θα βάλω
Όλα μου φαίνεται της κατηγορίας μου είναι για τον φούτσο καβάλα -
Και 'συ 205/55 να βάλεις !
-
Govus, μην τα ξαναλεμε... Τον θολο τι θα τον κανει που θα αδειασει;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Και 'συ 205/55 να βάλεις !Κοίτα επιλογές έχω όπως PC2,Brig ER300,Michelin Primacy HP,Pirelli P7 Cituranro κ.α. αλλά το θέμα είναι ποιο?
Πάντως για τα HP Που σχεδίαζα να βάλω είχα ακούσει καλά πράγματα Για θέματα είχα ακούσει στο βρεγμένο
Τεσπα θα δούμεGovus, μην τα ξαναλεμε... Τον θολο τι θα τον κανει που θα αδειασει;
Ρε αστο καλό
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]