-
Αυτά θα είναι κάποιο ακριβό μοντέλο excellence που γράφει OUTSIDE.
Γενικά τα Goodyear Excellence δεν γράφουν outside.
-
Τι να σου πω, δεν το γνωρίζω αν υπάρχουν διάφοροι τύποι Excelence.
-
'Και ασφαλώς φίλε Λέοντά μου έχεις μπερδευτεί' που θα έλεγε και ο antonis-team!
Τα λάστιχα:
ή θα είναι 'ασύμμετρα' χωρίς φορά περιστροφής (rotation), οπότε έχουν 'Outside' και τοποθετούνται όλα με τον ίδιο τρόπο στις ζάντες.
ή θα έχουν φορά (rotation) και θα είναι συμμετρικά, οπότε βάζεις δυο 'έτσι' στις αριστερές και δυο 'αλλιώς' στις δεξιές ζάντες ώστε μετά την τοποθέτηση όλα να γυρίζουν όπως δείχνει το βελάκι
ή, πάρα πολύ σπάνια, μπορεί να είναι ασύμμετρα ΜΕ φορά (ενδείξεις Outside + βελάκι), οπότε πλέον τα τέσσερα λάστιχα δεν είναι ίδια μεταξύ τους, αγοράζεις αναγκαστικά δύο 'αριστερά' και δυο 'δεξιά'. -
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ασ' το... Κατά κανόνα οι λαστιχάδες δεν ξέρουν τι τους γίνεται.Χαρακτηριστικά, κακή επιδιόρθωση κλαταρισμένου ελαστικού σε Xsara Picasso της οικογένειας μιας φίλης οδήγησε σε ξαφνικό σκάσιμό του στην εθνική, τετακέ και ντεραπάρισμα.
πωπω, με φρικαρες τωρα. ντεραπαρισμα? τι εγινε με τους επιβαινοντες?
το λαστιχο ηταν μπροστινο?
-
Ε, δε χρειάζεται να φρικάρουμε, αλλά να έχουμε λίγο το νου μας.
Ευτυχώς όλοι εντάξει. Ναι, μπροστινό ήταν.
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Ε, δε χρειάζεται να φρικάρουμε, αλλά να έχουμε λίγο το νου μας.Ευτυχώς όλοι εντάξει. Ναι, μπροστινό ήταν.
Πως γινεται μια κακη επιδιορθωση;
-
Δεν έκλεισε καλά την τρύπα από μια βίδα π.χ.
Μου έχει συμβεί. Το άλλο πρωί βρήκα πάλι το λάστιχο ξεφούσκωτο.Sent
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Δεν έκλεισε καλά την τρύπα από μια βίδα π.χ.
Μου έχει συμβεί. Το άλλο πρωί βρήκα πάλι το λάστιχο ξεφούσκωτο.Sent
Δεκτο.Απο το σημειο να γινει επικινδυνη ομως μια τετοια αστοχια δεν ειμαστε μακρυα;Αλλωστε και πριν την επιδιορθωση παλι αερα θα εχανε.
-
Βασίλη δε γνωρίζω πως ακριβώς έγινε η κακή επιδιόρθωση. Μια περίπτωση, που μου έχει δείξει ένας λαστιχάς, είναι να βάζουν πολύ λίγο από το υλικό το οποίο βάζουν στις τρύπες, με σκοπό να 'βγάλουν' περισσότερα μπαλώματα με ένα τέτοιο κομματάκι, ενώ κανονικά πάει αρκετά βαθιά αυτό. Δεν ξέρω, όμως, αν στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε αυτό. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πήγαν στο λαστιχά, τους το επιδιόρθωσε - δεν ξέρω καν τι ακριβώς ζημιά είχε - και την επόμενη μέρα έσκασε ξαφνικά στην εθνική. Όχι έχανε, έσκασε, τελείως ξαφνικά, προκαλώντας απώλεια ελέγχου.
-
Πιο πιθανό μου φαίνεται να έχανε πάλι αέρα και να μην το πήραν χαμπάρι. Κυκλοφορούσαν με μειωμένη πίεση και έγινε το κακό.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πιο πιθανό μου φαίνεται να έχανε πάλι αέρα και να μην το πήραν χαμπάρι. Κυκλοφορούσαν με μειωμένη πίεση και έγινε το κακό.Αυτο νομιζω και εγω.Δεν υπαρχει ,δεν μπορω να φανταστω δηλαδη,κατι που να κανεις λαθος και να σκασει το λαστιχο.Ουτε να το βαλεις στραβα στην ζαντα μπορεις ουτε να ξεχασεις καποιο ανταλλακτικο.
-
Ίσως να συνέβη αυτό που λέτε, Ντίνο και Βασίλη. Θα πω ψέματα αν πω ότι ξέρω τι ακριβώς έγινε.
-
Διπλα απο το πρατηριο που δουλευω εχει βουλκανιζατερ , δεν εχετε ιδεα τι σαπιο λαστιχο κυκλοφορει στον δρομο.
Ερχονται με λαστιχα που ειναι πιο σλικ και απο τα σλικ και ψαχνουν για μεταχειρισμενα οτι να ειναι!Αρκει να μην χανουν αερα!
Ενας που εχει εταιρια ανακυκλωσης ελαστικων ελεγε οτι παρολο που μαζευει τον ιδιο αριθμο ελαστικων εχει πεσει πολυ το βαρος τους!!Τα αλλαζουν ελαχιστα πριν το μπαμ! -
Πήγα για ένα μπάλωμα χτες σε συνεργάτη βουλκανιζατερατζή και κλαιγόταν. Μόνο όταν φτάσουν στο αμήν έρχονται πλέον, και κόπηκαν και οι πιτσιρικάδες που βάζανε όσο πιο χοντρά λάστιχα μπορούσαν.
-
chevrolet cruze 40.000 χλμ διαστάσεις 205 60 r15 τι προτείνετε;
Αρκετά ταξίδια κάποιες φορές χωματόδρομος (οχι πολλες αλλα υπάρχουν) φορτωμα και αρκετη καταπόνηση..
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
'Και ασφαλώς φίλε Λέοντά μου έχεις μπερδευτεί' που θα έλεγε και ο antonis-team!Τα λάστιχα:
ή θα είναι 'ασύμμετρα' χωρίς φορά περιστροφής (rotation), οπότε έχουν 'Outside' και τοποθετούνται όλα με τον ίδιο τρόπο στις ζάντες.
ή θα έχουν φορά (rotation) και θα είναι συμμετρικά, οπότε βάζεις δυο 'έτσι' στις αριστερές και δυο 'αλλιώς' στις δεξιές ζάντες ώστε μετά την τοποθέτηση όλα να γυρίζουν όπως δείχνει το βελάκι
ή, πάρα πολύ σπάνια, μπορεί να είναι ασύμμετρα ΜΕ φορά (ενδείξεις Outside + βελάκι), οπότε πλέον τα τέσσερα λάστιχα δεν είναι ίδια μεταξύ τους, αγοράζεις αναγκαστικά δύο 'αριστερά' και δυο 'δεξιά'.Όχι.
Έχουν διεύθυνση αλλά όχι outside.Κάποια ακριβά goodyear excellence γράφουν outside.
Τα φτηνά που έχω εγώ δεν έχουν outside. (θα το είχα προσέξει - τόσες φορές τα βγάλαμε και τα βάλαμε μέχρι να μου αλλάξουν 2 λάστιχα στην εγγύηση επειδή το αμάξι τραβούσε μονόπαντα - τώρα είναι καλά μετά την αλλαγή). -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι.
Έχουν διεύθυνση αλλά όχι outside.Δεκτό. Αλλά τότε είσαι σίγουρος ότι δεν είναι συμμετρικά; Μήπως ανήκουν στη σπάνια περίπτωση που έχουν διαφορετικούς κωδικούς για δεξί κι αριστερό; Εν πάση περιπτώσει το να έχεις το αυλάκι προς το εξωτερικό στους δυο τροχούς και προς το εσωτερικό στους άλλους δυο δε στέκει. Κάπου έχει γίνει λάθος.
-
Ηankook k110 v12 evo έχει δοκιμάσει κανείς;
Μου φαίνονται καλή περίπτωση και διάβασα πολύ καλά σχόλια.
Διαφορετικά σκέφτομαι f1 asymmetric 2 και p zero nero. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ηankook k110 v12 evo έχει δοκιμάσει κανείς;
Μου φαίνονται καλή περίπτωση και διάβασα πολύ καλά σχόλια.
Διαφορετικά σκέφτομαι f1 asymmetric 2 και p zero nero.Για ποιο αμάξι?
-
Πολύ καλά τα K110. Τα είχα για περίπου 30.000 σκληρής χρήσης (σε 15'). Επίσης έχουν δοκιμαστεί και σε 17' και σε 18' (από γνωστούς-φίλους εννοώ), πάντα με πολύ καλές εντυπώσεις.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]