-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Ηankook k110 v12 evo έχει δοκιμάσει κανείς;
Μου φαίνονται καλή περίπτωση και διάβασα πολύ καλά σχόλια.
Διαφορετικά σκέφτομαι f1 asymmetric 2 και p zero nero.Για ποιο αμάξι?
ΜΧ5 205(215)/45/17
Πολύ καλά τα K110. Τα είχα για περίπου 30.000 σκληρής χρήσης (σε 15'). Επίσης έχουν δοκιμαστεί και σε 17' και σε 18' (από γνωστούς-φίλους εννοώ), πάντα με πολύ καλές εντυπώσεις.
Με ψιλοφοβίζει μόνο που είναι τόσο φτηνά, αλλά αφού λες οτι αντέχουν και τόσο πολύ. Κάποια σύγκριση με τα άλλα 2;
-
Και μάλιστα σε 17' έχουν δοκιμαστεί ακριβώς σε 215/45 - αντί της 205, που είναι η εργοστασιακή - σε 3 Peugeot 207, το ένα εκ των οποίων με αρκετά άλογα και τα άλλα 2 με πάρα πολλά.
Edit: Παρντόν, σε 2 207 είναι 17άρια... Το τρίτο φοράει 18'.
Για F1 Asymetric κι εγώ έχω ακούσει από όλους καλά λόγια, αλλά θα προτιμούσα τα Hankook απλά και μόνο επειδή τα έχω δοκιμάσει ο ίδιος. Τα P Zero Nero ήταν καλά όταν βγήκαν, αλλά είναι πίσω σε απόδοση, άνεση, θόρυβο.
-
Ευχαριστώ Sinanai, θα πάμε στη δοκιμασμένη λύση.
-
Ο χρήστης kourtembeu έγραψε:
chevrolet cruze 40.000 χλμ διαστάσεις 205 60 r15 τι προτείνετε;Αρκετά ταξίδια κάποιες φορές χωματόδρομος (οχι πολλες αλλα υπάρχουν) φορτωμα και αρκετη καταπόνηση..
Για χωματόδρο και καταπόνηση, Bridgestone ER300. Και σε ταξίδι είναι επίσης σχετικά ήσυχο το συγκεκριμένο. Γενικά δεν μου αρέσει το συγκεκριμένο ελαστικό αλλά για την χρήση που περιγράφεις είναι ότι πρέπει.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Ηankook k110 v12 evo έχει δοκιμάσει κανείς;
Μου φαίνονται καλή περίπτωση και διάβασα πολύ καλά σχόλια.
Διαφορετικά σκέφτομαι f1 asymmetric 2 και p zero nero.Αν σε ενδιαφέρει τα φοράω τώρα . έχω περίπου 1500 απο την τοποθέτηση .
Τα προηγούμενα ήταν τα Eagle F1- D3G3 .
Διάσταση 205/55/16 με πίεση 34Στα υπέρ
- Μεγάλη διαφορά στην ποιότητα κύλισης . Το αντιλαμβάνεσαι από το πρώτο μέτρο. Καταπίνει πολλές από τις κακοτεχνίες
- Ήσυχο λάστιχο .
- Καλά κρατήματα στις στροφές . (από όσο πρόλαβα να δω) .
- Είναι πιο μαλακά και ζεσταίνονται πιο εύκολα . ( όχι ότι είχα πρόβλημα πριν ) .
- Ίδια απόδοση στα φρένα ( ίσως λίγο καλύτερα ) .
Άγνωστο .
- δεν μπορώ να μιλήσω για κατευθυντικότητα στα πολλά , δεν έχω βρει ευκαιρία να το ανοίξω πάνω από 180 είμαι διαρκώς μέσα στην Αθήνα . Τις εκδρομές τις έκανα με το Τζιπ.
- Δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθούν στο νερό . ( δεν έχει βρέξει καθόλου , όπου και αν ήμουν )
- 1-2 πεζοδρόμια μέχρι τώρα όλα καλά . Αλλά είναι μικρό το δείγμα.
- δεν ξέρω πόσο θα κρατήσουν . Τα Conti SP2 έβγαλαν 24.000 ενώ τα Eagle F1 32.000 και 34.000 ( 2 σετ , τόσο πολύ μου άρεσαν )
Μείον
- τα F1 ήταν πιο όμορφα
- έχουν πιο μαλακό πλαϊνό από τα F1 που ήταν πέτρα .
Εναλλακτική σαν 3η επιλογή το καινούργιο TOYO PROXES T1-Sport http://www.toyotire.gr/tire/pattern/proxes-t1-sport
Σαν 1η επιλογή φυσικά τα καινούργια** Eagle F1-Asymmetric-2** που αναφέρεις . http://www.goodyear.eu/home_en/tires/Eagle-F1-Asymmetric-2/index.jsp
Και σαν 2η επιλογή θα έβαζα τα Nokian Z G2 δύσκολο να τα βρεις . Αλλά αξίζουν . http://www.nokiantyres.com/tyre?id=10924145&group=1.02&name=Nokian+Z+G2 τα θεωρώ καλύτερα απο τα V12 evo.Εκτός λίστας θα τα έβαζα τα P-Z-N
-
Για τα hankook τα νέα έχω και εγώ θετική άποψη.Ξέρεται ποια είναι η διαφορά μεταξύ hankook s1 evo και hankook v12 k110 evo?Σε 195/50/15(a-class,μιας φίλης) τι θα βάζατε?
1.pirelli p6 cinturato
2.dunlop sp fast response
3.continental premium contact 2
4.uniroyal rainsport 2(τα ξέρω καλά από μένα)
5.hankook(ποιο όμως,s1 evo,v12 k110,kinergy eco) -
To hankook δηλαδή είναι μαλακό; Εγώ έψαχνα σκληρό για να μου ταιριάζει.
-
To hankook δηλαδή είναι μαλακό; Εγώ έψαχνα σκληρό για να μου ταιριάζει.Από το πολύ drift καταστρέφεις τα πίσω λάστιχα ε?
-
Ευχαριστώ Ορέστη για την παρέμβαση.
Ψάχνουμε driftολάστιχα. Αν και χειρότερα από αυτά που έχω δε νομίζω να είναι. -
Ευχαριστώ Ορέστη για την παρέμβαση.Παρακαλώ δεν κάνει τίποτε
-
Ο χρήστης fiestaros έγραψε:
Για τα hankook τα νέα έχω και εγώ θετική άποψη.Ξέρεται ποια είναι η διαφορά μεταξύ hankook s1 evo και hankook v12 k110 evo?Σε 195/50/15(a-class,μιας φίλης) τι θα βάζατε?
1.pirelli p6 cinturato
2.dunlop sp fast response
3.continental premium contact 2
4.uniroyal rainsport 2(τα ξέρω καλά από μένα)
5.hankook(ποιο όμως,s1 evo,v12 k110,kinergy eco)Έχω δοκιμάσει και τα δύο, στη διάσταση που λες.
Πολύ καλά ελαστικά, σχετικά μαλακά. Κρατάνε καλά, είναι ήσυχα, αντέχουν το ξύλο , γενικά κανένα παράπονο.
Ο πιο απλός τρόπος να περιγράψω την - μικρή - διαφορά τους είναι ότι με το S1 έχω την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο οδηγείται λίγο ευκολότερα, είτε σε χαλαρούς, είτε σε πιο γρήγορους ρυθμούς. Επίσης, το S1 μου βελτίωσε την κατανάλωση σε σχέση με το V12.
Το V12 είναι tuning ελαστικό, το S1 είναι πιο premium.
Σχετικά με το A-Class, οδηγώ διάφορα εταιρικά A-Class με διάφορους τύπους ελαστικών (Conti, Dunlop, Kumho,Pirelli, Bridge κλπ), κανένα πρόβλημα, όποια γνωστή μάρκα και αν επιλέξεις.
Λίγο καλύτερα όμως all-around θεωρώ τα Pirelli P4 και είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικά! Σημαντικό για τους δρόμους μας. -
Μία κυρία με αυτόματο Mazda 2 θέλει να αλλάξει λάστιχα. Έχει την πλούσια έκδοση με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να έχει 16ρες ζάντες και λάστιχο 195/45/16 !!!!!!!!!!
Σε αυτήν την διάσταση αν θυμάμαι καλά βγαίνουν μόνο κάπως σπορ ελαστικά που προφανώς είναι ακατάλληλα για την χρήση που γίνεται στο αυτοκίνητο -> μικρές διαδρομές μέσα στην πόλη και ταξίδια των 50-60km.
Τι προτείνετε; Εναλλακτικές διαστάσεις;
Έστω ότι παραμένουμε στην υπάρχουσα διάσταση.. Τι να μπει; Continental premium contact 2; -
Συζητήθηκε αυτή η διάσταση, 2-3 σελίδες πριν.
-
Ναι 7 σελίδες πιο πριν για 15ρα ζάντα αν κατάλαβα καλά και όχι για ψόφιο αυτοκίνητο. Anyway thanks for the help!!!
-
Από εδώ και μετά, διάβασε.
Ο χρήστης nyfitsa στις 22/08/11 έγραψε:
Αυτήν την περίοδο πρέπει να αλλάξω και εγώ λάστιχα στο Mazdaκι μου και φοράει 195/45/16. Αυτό που θέλω από το καινούργιο λάστιχο δεν είναι τίποτα το τρελό. Να φρενάρει καλά σε στεγνο και βρεγμένο και να κρατάει καλά στις στροφές. Το αμάξι είναι το 'οικογενειακό μας' και μπαίνει μέσα και η μικρή μας.
Τι προτείνετε? Επειδή διαβασα και τα παραπάνω σχόλια για το Παντα, μήπως είναι πολύ εξειδικευμένα λάστιχα και δεν θα αξιοποιηθούν τα χαρακτηριστικά τους από το Mazdaκι? -
Πήγα και έβαλα χτες τελικα τα λάστιχα. Τα Continental SportContact 3. 410 ευρώ σε 195/45/16.
Άσχετο,
Και μου είπαν οτι καλό θα είναι να αλλάξω και αμορτισερ σε λίγο ,άλλα τόσα περιπου.
Έτσι για την ξενέρα ενα 800αρι για να μπει καλά ο μήνας -
sport contact 3 σε mazda 2???
FAIL!!!!
-
Kαι τι να έβαζα? Αφου τα περισσότερα λάστιχα έβγαιναν λίογ παραπάνω λίγο παρακάτω.
-
κατι που να ταιριαζε στην φιλοσοφια του αυτοκινητου σου....
-
Να πω και εγώ για την δική μου περίπτωση με το αυτόματο 2 και τις 16'. Τελικά θα μπούνε τώρα κάποια Toyo αγνώστων λοιπών στοιχείων με 300 ευρώ.. Όπως και να 'χει, πολύ fail διάσταση το 195/45 για mazda2 80 ίππων.. Τέτοια φοράει το swift sport
Αν ήταν δικό μου το αυτοκίνητο θα πετούσα ζάντες και λάστιχα όπως ήταν και θα έβαζα 15ρες με energy 185/55.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]