-
το ΜΙΣΕΛΙΝ βάλε
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για αγορά MIchelin Energy Saver σε 185/60/14 με δείκτη Η (210χαω) η τιμή των 240 ευρώ η τετράδα με τοποθέτηση είναι καλή; Γενικότερα σε αυτή τη διάσταση τι θα προτείνετε; Το Michelin Pilot Exalto 2 που είχα υπόψη φαίνεται πως έπαψε να πωλείται...
Το αυτοκίνητο είναι ένα Mitsubishi Colt 1.3 5D auto MY2005. Μέχρι τώρα φορούσε 2 φορές τα Continental EcoContact II σε 175/65/14 με δείκτη Τ, από τα οποία οι εντυπώσεις κατά δήλωση του ιδιοκτήτη (αδερφός μου) ήταν μέτριες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, μετά από περίπου 100.000χλμ.Δεν θα έβαζα Energy. Θα ήμουν ανάμεσα στα Premium Contact 2, στα P6 και στα C Drive 2.
-
Το Σάββατο έγινε παραγγελία τετράδα FALKEN ZE 912, σε 205/50/R16 V, απο εδώ.
Ενημερώθηκα ότι θα τα παραλάβω σε 6/7 εργάσιμες, απο σήμερα.
Αγορά+Τοποθέτηση/ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση : 360€.
Διαπιστώσεις-συμπεράσματα, σε 20 ημέρες! -
Με το καλό να τα παραλάβεις Δημήτρη
Το δεύτερο σκέλος (Τοποθέτηση/ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση) που το κάνει κανείς σε περίπτωση online αγοράς; -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Το δεύτερο σκέλος (Τοποθέτηση/ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση) που το κάνει κανείς σε περίπτωση online αγοράς;Με τηλέφωνο σε εταιρείες απο το Net ή ρωτώντας σε 2-3 καταστήματα που είναι στο δρόμο σου για τη δουλειά ή στη γειτονιά σου, ώστε τελικά να επιλέξεις.
-
Καλοτάξιδα dbekos. Εγώ προς το παρόν με το camskill και τα Avon είμαι ευχαριστημένος. Δεν τα τοποθέτησα όμως σε κατάστημα που είναι στο δρόμο για τη δουλειά.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Για αγορά MIchelin Energy Saver σε 185/60/14 με δείκτη Η (210χαω) η τιμή των 240 ευρώ η τετράδα με τοποθέτηση είναι καλή; Γενικότερα σε αυτή τη διάσταση τι θα προτείνετε; Το Michelin Pilot Exalto 2 που είχα υπόψη φαίνεται πως έπαψε να πωλείται...
Το αυτοκίνητο είναι ένα Mitsubishi Colt 1.3 5D auto MY2005. Μέχρι τώρα φορούσε 2 φορές τα Continental EcoContact II σε 175/65/14 με δείκτη Τ, από τα οποία οι εντυπώσεις κατά δήλωση του ιδιοκτήτη (αδερφός μου) ήταν μέτριες. Ούτε κρύο ούτε ζέστη, μετά από περίπου 100.000χλμ.ΜΗΝ βάλεις τα Energy Saver - δεν κάνουν για Ελλάδα! Μόνο αν κάνεις 40.000 χλμ στο χρόνο αξίζουν!
Μέτα από το πρώτο καλοκαίρι γλιστράνε ... Άμα θες οποιοδήποτε MIchelin βάλε καλύτερα τα Primacy HP.
Πρόσφατα ήμουν σε λαστιχά και πρόσεξα κάτι. Τα Saver έχουν Treadwear 400, και τα Primacy HP - 240!
Τα παιδιά από εδώ (σε άλλο θέμα) εξηγούσαν τι είναι το Treadwear.
Δες και στο Google ...Fixed ... μετά την παρατήρηση του **drdino **...
-
Υπάρχουν και Primacy XP SP3;
Primacy HP -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Το δεύτερο σκέλος (Τοποθέτηση/ζυγοστάθμιση/ευθυγράμμιση) που το κάνει κανείς σε περίπτωση online αγοράς;
Με τηλέφωνο σε εταιρείες απο το Net ή ρωτώντας σε 2-3 καταστήματα που είναι στο δρόμο σου για τη δουλειά ή στη γειτονιά σου, ώστε τελικά να επιλέξεις.
Αφελής η ερώτηση Δημήτρη, το ξέρω . Απλά ρωτάω γιατί πολύ φοβάμαι πως σε περίπτωση προβλήματος θα αρχίσει να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο: 'τα ελαστικά φταίνε, αφού δεν τα πήρες από εμάς, δεν ξέρουμε τίποτα' ή 'αυτός που σας τα τοποθέτησε φταίει, τα ελαστικά ήταν μια χαρά'. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να προκύψει πρόβλημα με ελαστικά, απλά είναι ο μόνος φόβος μου για να προχωρήσω σε online αγορά. Ένας άλλος είναι η τιμή της τοποθέτησης αλλά αυτό το 'ρυθμίζεις' με μια έρευνα αγοράς
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
.... Απλά ρωτάω γιατί πολύ φοβάμαι πως σε περίπτωση προβλήματος θα αρχίσει να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο: .......Δίκιο έχεις και έχεις επιφυλάξεις.
Το ίδιο και εγώ, αλλά προσπάθησα να 'ξεκαθαρίσω' τουλάχιστον στον λαστιχά , ότι δεν είμαι κορόιδο.
Άλλωστε και αυτοί δουλειά δεν έχουν λόγω ΔΝΤ. Ούτε ζυγο-ευθυγράμμιση δεν κάνει πιά ο κόσμος, οπότε δεν πιστεύω ότι θα 'φροντίσει' να επιστρέψω δυσαρεστημένος .
Σε κάθε περίπτωση, όταν ολοκληρωθεί το εγχείρημα, θα ενημερώσω. -
Πάντως όσοι κάνουμε αγορές μέσω Internet από εξωτερικό να ξέρουμε ότι υπάρχουν πλέον αρκετοί λαστιχάδες που αναλαμβάνουν αυτοί να φέρουν τα λάστιχα και έτσι γλιτώνεται και αρκετός χρόνος. Πχ ένας που ρώτησα φορτώνει από Γερμανία κάθε Παρασκευή και Δευτέρα τα έχει Ελλάδα...
-
Tests
Στη διάσταση 195/65/15
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 65-R15.htm
στη διάσταση 175/65/14
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... 65-R14.htm
στη διάσταση 225/40/18
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Test.htm
στη διάσταση 225/45/17
στη διάσταση 245/40/18
Αποτελεί ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι το ίδιο ελαστικό σε σχέση με τα αντίστοιχα του μπορεί να υστερεί σε μία διάσταση και σε άλλη διάσταση να υπερτερεί. -
Εδώ και τρεις βδομάδες έχω τα βάλει τα Goodyear F1 Asymmetric 2 σε διάσταση 225/45/17 91Υ. Έχω κάνει ήδη 1500Km, και έχω να πω ότι το λάστιχο είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!! Είναι εξεραιτικα αθόρυβος, άνετο ελαστικό και με εξαιρετική πρόσφυση. Το ESP ενεργοποείται σπάνια. Πριν φορούσα τα SC3. Να τονίσω ότι δεν έχω φορέσει ξανά Goodyear. Επίσης, η προστασία ζάντας που έχει είναι πολύ καλή.
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Εδώ και τρεις βδομάδες έχω τα βάλει τα Goodyear F1 Asymmetric 2 σε διάσταση 225/45/17 91Υ. Έχω κάνει ήδη 1500Km, και έχω να πω ότι το λάστιχο είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο !!!!! Είναι εξεραιτικα αθόρυβος, άνετο ελαστικό και με εξαιρετική πρόσφυση. Το ESP ενεργοποείται σπάνια. Πριν φορούσα τα SC3. Να τονίσω ότι δεν έχω φορέσει ξανά Goodyear. Επίσης, η προστασία ζάντας που έχει είναι πολύ καλή.Μάλιστα
3 ερωτήσεις , σε τι αυτοκίνητο , με τι οδηγικό στυλ και ποια τιμή. -
C200 του 2010. Τα περισσότερα χιλιόμετρα κάνω στην εθνική οδό με 150-160 Km/h. Η οδήγησή μου είναι αρκετά επιθετική, θα έλεγα. Περασμένα και ζυγοσταθμισμένα, 540€.Έχω και μια Α170 με PS3 σε διάσταση 205/55/16. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω συγκρίσεις αλλά είναι πιο ήσυχο και πιο αποτελεσματικό στα κρατήματα.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Πρέπει να παραγγείλω καινούργια λάστιχα και μάλλον θα είναι τα ίδια με αυτά που αντικαθιστούν: conti premiumcontact 2 σε 225 55 16R 95V. Μπορεί κάποιος να μου πει αν η τιμή που μου λέει ο 'τωρινός' λαστιχάς, περίπου στα 650ε, είναι κανονική; ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Συνήθως στις τιμές που βλέπω εδώ, υπάρχει μια 'απόκλιση' περί το 15% προς τα πάνω στους έλληνες λαστιχάδες ...
Άρα, μάλλον καλή τιμή φαίνεται, είναι continentalάδικο; Καμμιά άλλη τιμή πήρες από αλλού;Govus σ'ευχαριστώ . Όχι δεν είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της continental και πάλι όχι, ακόμη δεν πρόλαβα. θα προσπαθήσω αύριο να ρωτήσω.
Ρώτησα. Τα βρήκα (ημερ. παραγ.Ιανουάριος 2011) στα 600 με ζυγο-τοποθέτηση. Τα παρήγγειλα και τα βάζω αύριο ή μεθαύριο.
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
C200 του 2010. Τα περισσότερα χιλιόμετρα κάνω στην εθνική οδό με 150-160 Km/h. Η οδήγησή μου είναι αρκετά επιθετική, θα έλεγα. Περασμένα και ζυγοσταθμισμένα, 540€.Έχω και μια Α170 με PS3 σε διάσταση 205/55/16. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω συγκρίσεις αλλά είναι πιο ήσυχο και πιο αποτελεσματικό στα κρατήματα.Ευχαριστώ για την απάντηση.
Μια τελευταία ερώτηση , η συμπεριφορά τους στο βρεγμένο? (αν σου έτυχε βέβαια βροχή καθώς πλέον μπήκαμε στην Ανοιξη). -
Τα conti premium contact2 που είχα τελείωσαν πολύ γρήγορα! Ούτε 30.000 χλμ δεν έβγαλαν.... Έτσι τα άλλαξα εκτάκτως (το προγραμμάτιζα για Σεπτέμβριο) με τα efficient grip της goodyear. Διάσταση 195/65/15.
-
Ο χρήστης hondkyr έγραψε:
Τα conti premium contact2 που είχα τελείωσαν πολύ γρήγορα! Ούτε 30.000 χλμ δεν έβγαλαν.... Έτσι τα άλλαξα εκτάκτως (το προγραμμάτιζα για Σεπτέμβριο) με τα efficient grip της goodyear. Διάσταση 195/65/15.Κι εγώ στα τόσα περίπου τα αλλάζω αν και μάλλον έβγαζαν χλμ ακόμη, είμαι όμως πολύ ευχαριστημένος με τις υπόλοιπες παραμέτρους της απόδοσής τους.
-
Δυστυχώς δεν τα έχω δοκιμάσει καθόλου στο βρεγμένο και δεν έχω άποψη. Πάντως το ελαστικό εμπνέει εμπιστοσύνη. Αύριο φεύγω μεγάλο ταξίδι, οπότε θα τα τεστάρω περισσότερο. Μόλις επιστρέψω, θα γράψω εντυπώσεις.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]