-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για δρόμους καλούς όπως της Γερμανίας όπου όλα τα λάστιχα κρατάνε καλά οι προτεραιότητες αλλάζουν και είναι διάρκεια και θόρυβος. Και τιμή φυσικά.
Αυτό αν είναι να μείνεις εκεί καιρό, αν είναι να γυρίσεις σε λίγους μήνες είναι αλλιώς....ελπίζω να μείνω εδώ καιρό. για εδώ τα χρειάζομαι. στην Ελλάδα είχα αφήσει πίσω τα michelin. αλλά δεν ξέρω τί θα γίνει με εκείνα...
-
παιδια ψαχνω ενα καλο λαστιχο για subaru foresrer 2003 XT 80-20 τι προτεινετε
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Για δρόμους καλούς όπως της Γερμανίας όπου όλα τα λάστιχα κρατάνε καλά οι προτεραιότητες αλλάζουν και είναι διάρκεια και θόρυβος. Και τιμή φυσικά.
Αυτό αν είναι να μείνεις εκεί καιρό, αν είναι να γυρίσεις σε λίγους μήνες είναι αλλιώς....ελπίζω να μείνω εδώ καιρό. για εδώ τα χρειάζομαι. στην Ελλάδα είχα αφήσει πίσω τα michelin. αλλά δεν ξέρω τί θα γίνει με εκείνα...
petran βάλε τα ένερτζι, θα σου κρατήσουν για 4 χρόνια χαλαρά και είναι υπεραρκετά για γερμανία
ή αλλιως p6000
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ή αλλιως p6000
Φτού κακά! Χυδαίο λάστιχο!
Eυτυχώς που έχει καταργηθεί... -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
ή αλλιως p6000
Φτού κακά! Χυδαίο λάστιχο!
Eυτυχώς που έχει καταργηθεί...O ντριφτεράκος καθότι σφόδρα ερωτευμένος με τα Energy τα μπέρδεψε λίγο. Μάλλον εννοούσε το P6 Cinturato, που είναι αντίστοιχο των Energy σ' αυτές τις διαστάσεις από την Pirelli.
Έκανε και δεύτερο λάθος βέβαια: το P6 βγαίνει για 14άρα και πάνω, σε πιο μικρές ζάντες υπάρχει το P4 Cinturato
Εδώ οι διαστάσεις για το P4.Δεν νομίζω πως τα Pirelli υστερούν κάπου σε σχέση με τα Michelin γενικώς... Για εμένα, δέλεαρ ήταν η εγγύηση και η τιμή. Βέβαια έχω τα Pzero Rosso, οπότε δεν έχω γνώμη για τα άλλα μοντέλα.
-
To p6 έλεγα
-
Εχει φορέσει κανείς αυτά
http://www.bridgestone.co.uk/tyres/car-4x4-and-van/car/sport/potenza-s001 ώστε να έχει ιδία πείρα? -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Φορώ στο polo 6n χειμερινά ελαστικά διάστασης 165/70/13 vredestein κ η διάσταση είναι αρκετά καλή. Τα καλοκαιρινά που φορούσα ήταν michelin energy 175/65/13 και ήμουν πολύ ικανοποιημένος σε ελληνική άσφαλτο, μιας δεν έχω κα τα 400 άλογα πάνω στο αμάξι κ κινούμαι συντηρητικά. πρέπει να βάλω καλοκαιρινά ελαστικά τώρα. Σκέφτομαι να βάλω τώρα στα καλοκαιρινά διάσταση 165/70/13 μιας κ οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες, περίπου 80-100€. Βρήκα αυτή την προσφορά. Τί γνώμη έχετε για τα duragrip goodyear?
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
υπόψιν, μένω Γερμανία κ μάλλον θα τα παραγγείλω από κάποιο ίντερνετ site.
επίσης κ αυτά έχω υπόψιν: http://www.popgom.de/auto-reifen/contin ... 0-r13-79-tΜπες www.adac.de και θα βρεις αναλυτικοτατα τεστ ελαστικων με βαθμολογιες κλπ οπως αυτα που εκαναν οι 4Τ παλαιοτερα
-
έχω ένα οκταβια 5 ρς φοράω continental SC3... se 225-40-18 !!!
ήρθε ο καιρός να τα αλλάξω !!
μου προτιναν τα SP SPORT MAXX της DUNLO τι γνώμη έχετε για αυτά !!!
τα χλμ που κάνω είναι 20000 το χρόνο 10000 εντός αθηνας και 10000 εθνική οδό!!!
-
τα χλμ που κάνω είναι 20000 το χρόνο 10000 εντός αθηνας και 10000 εθνική οδό!!!
Kάπταιν μου, Dunlop SP κάτι (όχι τα Σπορτ Μαξ) είχα ως πρώτης τοποθέτησης στην πρώην μου (την Τσέχα) και δεν με είχαν ενθουσιάσει. Για τα Σπορτ Μαξ δεν έχω διαβάσει κάποιο τεστ.
Πολύ ικανοποιημένος έμεινα από τα Bridgestone Potenza RE 050A.
Για κοίτα για κανένα τεστ εδώ: http://www.tirerack.com/tires/index.jsp
Την καλησπέρα μου!
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
τα χλμ που κάνω είναι 20000 το χρόνο 10000 εντός αθηνας και 10000 εθνική οδό!!!Σου τα πρότειναν επειδή αυτά έχουν πρόχειρα, επειδή βγάζουν περισσότερο κέρδος ή επειδή εσύ ζήτησες κάτι συγκεκριμένο που δεν σου προσφέρει το λάστιχο που έχεις;; Όπως και να έχει καλό θα ήταν να μας έλεγες σε τι δεν σε ικανοποιεί το λάστιχό σου και τι θα ήθελες από το επόμενο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
τα χλμ που κάνω είναι 20000 το χρόνο 10000 εντός αθηνας και 10000 εθνική οδό!!!Σου τα πρότειναν επειδή αυτά έχουν πρόχειρα, επειδή βγάζουν περισσότερο κέρδος ή επειδή εσύ ζήτησες κάτι συγκεκριμένο που δεν σου προσφέρει το λάστιχο που έχεις;; Όπως και να έχει καλό θα ήταν να μας έλεγες σε τι δεν σε ικανοποιεί το λάστιχό σου και τι θα ήθελες από το επόμενο.
Στην πιο 'κοντινή' διάσταση (225/45/17) το ADAC είχε αποφανθεί πριν από έναν χρόνο, πως τα Cinturato P7*, SP Sport Maxx TT*, SportContact 3, Pilot Sport 3, Potenza RE 050A και Eagle F1 Asymetric ήταν σχεδόν ισοδύναμα: λίγο καλύτερο στο στεγνό το SportContact 3, τα ίδια το Eagle F1 Asymetric στο βρεγμένο και αρκετά καλύτερο το Ρ7 Cinturato σε τομείς άνεσης/θορύβου, κατανάλωσης και φθοράς (ελέω 'οικολογούσης' ταμπέλας...).
Εν ολίγοις, σε αυτές τις διαστάσεις τα επώνυμα λάστιχα φαίνεται να έχουν παραπλήσια απόδοση και αυτό που κοιτάς είναι ζητήματα άνεσης και φθοράς (μαζί με την τιμή φυσικά)...*δεν γνωρίζω αν παράγονται σε 225/40/18...
-
Τελικά το να βρεις λάστιχα, μέχρι να βρεις ένα και να κάτσεις εκεί, έχει καταντήσει σπαζοκεφαλιά (προσωπικά για μένα)
Έκανα ένα γύρω στα τεστ ελαστικών σε ADAC (δεν βρήκα τις διαστασείς μου αλλά πήγα σε παρεμφερεί)
και στο tyrereviews.co.uk.Και τα 2 βγάζουν πιο ισορροπημένο το Uniroyal RainExpert, όχι το καλύτερο αλλά το πιο ισορροπημένο.
Το Yokohama C-Drive είναι σπαζοκεφαλιά γιατί το ADAC το βγάζει από τα μέτρια ενώ το άλλο από τα πολύ καλά.
Και τέλος το PremiumContact 2 βγαίνει και στα 2 ένα απλά καλό λάστιχο.Έχει δοκιμάσει κάποιος από αυτά, σε αυτές τις διαστάσεις (αν είναι και Η ακόμα καλύτερα) να μας πει συμπεριφορά
στους Ελληνικούς καταπληκτικούς δρόμους? -
Ο χρήστης sisx1 έγραψε:
Τελικά το να βρεις λάστιχα, μέχρι να βρεις ένα και να κάτσεις εκεί, έχει καταντήσει σπαζοκεφαλιά (προσωπικά για μένα)Έκανα ένα γύρω στα τεστ ελαστικών σε ADAC (δεν βρήκα τις διαστασείς μου αλλά πήγα σε παρεμφερεί)
και στο tyrereviews.co.uk.Και τα 2 βγάζουν πιο ισορροπημένο το Uniroyal RainExpert, όχι το καλύτερο αλλά το πιο ισορροπημένο.
Το Yokohama C-Drive είναι σπαζοκεφαλιά γιατί το ADAC το βγάζει από τα μέτρια ενώ το άλλο από τα πολύ καλά.
Και τέλος το PremiumContact 2 βγαίνει και στα 2 ένα απλά καλό λάστιχο.Έχει δοκιμάσει κάποιος από αυτά, σε αυτές τις διαστάσεις (αν είναι και Η ακόμα καλύτερα) να μας πει συμπεριφορά
στους Ελληνικούς καταπληκτικούς δρόμους?Έχω δοκιμάσει το PremiumContact 2 σε 195/50R15 H. Πολύ καλό ελαστικό, μαλακό και ότι πρέπει για ελληνικό δρόμο. Επίσης έχει χαμηλό θόρυβο κύλισης. Θα σου το πρότινα. Τα Michelin Pilot Exalto 2 είναι πάντως ένα κλικ ανώτερο ελαστικό, καλύτερο σε σπορ οδήγηση γι αυτό άλλωστε και το πλασάρουν και μία κατηγορία παραπάνω.
-
Δυστυχώς στους ελληνικούς καταπληκτικούς δρόμους αναιρούνται συχνά οι απόψεις περί ελαστικών ξένων συγκριτικών.... Το αποτέλεσμα είναι ότι ναι μεν διαβάζουμε τις δοκιμές τους αλλά λίγα πράματα μπορούμε να καταλάβουμε που να έχουν ισχύ στην Ελλάδα. Για τα υπόλοιπα, τα πιο σημαντικά, πρέπει να αλληλοβοηθιόμαστε εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Για τα υπόλοιπα, τα πιο σημαντικά, πρέπει να αλληλοβοηθιόμαστε εδώ μέσα.Πράγμα επίσης σχεδόν αδύνατο, αφού στις κρίσεις όλων υπεισέρχονται παράγοντες όπως διαφορετικό αυτοκίνητο, διαφορετικές διαστάσεις, διαφορετικός τρόπος χρήσης/οδήγησης και το κυριότερο, διαφορετική ικανότητα του καθενός να κρίνει ένα λάστιχο. Βγάλε άκρη... Είπαμε, αυτό το θέμα είναι 'κουβέντα να γίνεται'...
-
Ελαστικα αλλαζουμε τετοια εποχη, μετα το καλοκαιρι ή δεν εχει σημασια;
-
Θεωρητικά, λόγω ζέστης το καλοκαίρι φαγώνονται πιο εύκολα, οπότε η εμπειρία λέει να αλλάζονται αμέσως μετά, ώστε να προλαβαίνεις τα πρωτοβρόχια με καλό λάστιχο. Πρακτικά, εγώ λέω να αλλάζεις λάστιχα όταν νιώθεις ότι δεν κρατάνε, ανεξαρτήτως εποχής. Άντε, στους μεγάλους καύσωνες μην πιέζεις τόσο πολύ, αν θέλεις να είναι πιο σταθερή η λειτουργία τους.
-
Ο χρήστης sisx1 έγραψε:
Τελικά το να βρεις λάστιχα, μέχρι να βρεις ένα και να κάτσεις εκεί, έχει καταντήσει σπαζοκεφαλιά (προσωπικά για μένα)Έκανα ένα γύρω στα τεστ ελαστικών σε ADAC (δεν βρήκα τις διαστασείς μου αλλά πήγα σε παρεμφερεί)
στους Ελληνικούς καταπληκτικούς δρόμους?Έχω τα C Drive 2 σε 195/60/15. Πολύ καλό λάστιχο συνολικά για τα δικά μου γούστα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω τα C Drive 2 σε 195/60/15. Πολύ καλό λάστιχο συνολικά για τα δικά μου γούστα.Εδώ είναι που θα βοηθούσε να μας πεις για τα δικά σου γούστα, τον τρόπο οδήγησης, το όχημα και βέβαια σε σχέση με ποια άλλα ελαστικά το σύγκρινες....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]