-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το ερώτημα είναι κατά πόσον λένε όλη την αλήθεια τα παραπάνω και αν είναι αισθητά χειρότερο σε κάτι το PS3 από το PS2...
το PS3 σιγουρα χειροτερο στο στεγνο από το PS2 , εχει πολυ μεγαλυτερο ποσοστο σκαλισματος στο πελμα για καλυτερη επιδοση στο βρεγμενο, και βεβαια αρκετα σκληροτερη γομα που δεν τα παει καλα με την ελληνικη ασφαλτο.
Απο που προκύπτει πως θα είναι χειρότερα ;
μικροτερη επιφανεια επαφης λογω μεγαλυτερου ποσοστου σκαλισματος , σκληροτερη γομα treadwear 320 εναντι 220 , χωρια την συνθεση της για να εχει μικροτερη αντισταση κυλισης.
Τα Pirelli μου είχαν threadware 160, ενώ τα Yokohama που έχω τώρα έχουν 300, κι όμως τα Yoko είναι καλύτερα στο στεγνό, έχοντας μάλιστα 2 αυλάκια παραπάνω στην περιφέρεια τους. Πρέπει να δει κανείς στην πράξη τι γίνεται για να κρίνει, είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν κράτημα, προοδευτικότητα, αντίσταση κύλισης, κλπ.
ποια pirelli ?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Τα Pirelli μου είχαν threadware 160, ενώ τα Yokohama που έχω τώρα έχουν 300, κι όμως τα Yoko είναι καλύτερα στο στεγνό, έχοντας μάλιστα 2 αυλάκια παραπάνω στην περιφέρεια τους. Πρέπει να δει κανείς στην πράξη τι γίνεται για να κρίνει, είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν κράτημα, προοδευτικότητα, αντίσταση κύλισης, κλπ.
ποια pirelli ?
P7000 (τα φορούσε από τη μάνα του το RC όταν το είχα πάρει).
-
Καλημερα!
Τελικα, το Auris, φοραει απο την μανα του Conti PremiumContact 2.
Ηθελα να βαλω τα ιδια, αλλα δυστυχως ο λαστιχας θα ειχε με δεικτη H, απο Παρασκευη και δεν ταιριαζει με το προγραμμα..
Η τιμη που μου εδωσε ηταν 380Ε.
Οποτε, πεσαμε στο backup plan που ακουει στο Michelin Energy Saver. Θα περαστουν αυριο στο αμαξι, με τιμη 400Ε -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τέλος καλό, όλα καλά...
Το είδε και άνθρωπος που μπορούσα να εμπιστευτώ το αμάξι και μου είπε ότι 'εννοείται πως μπαίνουν 185-60-14'..
Όπως καταλαβαίνετε εγώ....
Τώρα μεταξύ των premium 2 και c-drive μου πρότεινε τα yokohama και κατέληξα σε αυτά.Δυστυχώς δεν προλαβαίναμε να τα βάλουμε σήμερα και θα πάω αύριο. Εντυπώσεις σε λίγες μέρες αφού το σ/κ θα πάω κι ένα μικρό ταξίδι και θα μπορέσω να τα τσεκάρω.
Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές.Τα c.drive 1 ή 2;
Τα 2 αλλά δεν τα έβαλα ακόμα. Πρόβλημα στη διαθεσιμότητα μου είπε, τετάρτη ή πέμπτη θα τα έχει.
Επίσης μου είπε ότι το λάστιχο θα είναι παραγωγής ιανουρίου και απ'ότι κατάλαβα απ'όσα λέγανε οι φίλοι στις προηγούμενες σελίδες, μάλλον θα χρειαστεί να είμαι λίγο προσεκτικός στην αρχή.
Αναμένω λοιπόν... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Καλημερα!
Ηθελα να βαλω τα ιδια, αλλα δυστυχως ο λαστιχας θα ειχε με δεικτη H, απο Παρασκευη και δεν ταιριαζει με το προγραμμα..
Οποτε, πεσαμε στο backup plan που ακουει στο Michelin Energy Saver. Θα περαστουν αυριο στο αμαξι, με τιμη 400ΕΦοβάμαι ότι θα το μετανιώσεις...
Τέλος καλό, όλα καλά...
Το είδε και άνθρωπος που μπορούσα να εμπιστευτώ το αμάξι και μου είπε ότι 'εννοείται πως μπαίνουν 185-60-14'..
Όπως καταλαβαίνετε εγώ....
Τώρα μεταξύ των premium 2 και c-drive μου πρότεινε τα yokohama και κατέληξα σε αυτά.Δυστυχώς δεν προλαβαίναμε να τα βάλουμε σήμερα και θα πάω αύριο. Εντυπώσεις σε λίγες μέρες αφού το σ/κ θα πάω κι ένα μικρό ταξίδι και θα μπορέσω να τα τσεκάρω.
Και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές.Τα c.drive 1 ή 2;
Τα 2 αλλά δεν τα έβαλα ακόμα. Πρόβλημα στη διαθεσιμότητα μου είπε, τετάρτη ή πέμπτη θα τα έχει.
Επίσης μου είπε ότι το λάστιχο θα είναι παραγωγής ιανουρίου και απ'ότι κατάλαβα απ'όσα λέγανε οι φίλοι στις προηγούμενες σελίδες, μάλλον θα χρειαστεί να είμαι λίγο προσεκτικός στην αρχή.
Αναμένω λοιπόν...Καλοφόρετα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Καλημερα!
Οποτε, πεσαμε στο backup plan που ακουει στο Michelin Energy Saver. Θα περαστουν αυριο στο αμαξι, με τιμη 400ΕΦοβάμαι ότι θα το μετανιώσεις... ......
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Οποτε, πεσαμε στο backup plan που ακουει στο Michelin Energy Saver. Θα περαστουν αυριο στο αμαξι, με τιμη 400Ε
Πολύ ακριβή τιμή για Energy Saver
-
Καλησπέρα, καλώς σας βρήκα!
Ξέρουμε ποιοι κατασκευαστές που συμμορφώνονται με ETRTO (και υποθέτω έχουν και σήμανση Ετάδε με τάδε ευρωπαϊκό) μας δίνουν και στοιχεία σύμφωνα με αμερικάνικο DOT? Με ενδιαφέρει κυρίως treadwear index αλλά αν έδιναν και traction index και temperature index ακόμη καλύτερα. Δεν έχει νόημα να σας γράψω τις διαστάσεις που ψάχνω γιατί ψάχνω για δέκα διαφορετικές!
Βλέπω πως όλοι ξέρετε treadwear των ελαστικών σας, πού τα βρίσκετε? Εγώ γιατί δεν βλέπω την αμερικάνικη διαβάθμιση στα site των ευρωπαϊκών ελαστικών?
Κι ένα τελευταίο: έχει νόημα να συγκρίνουμε treadwear διαφορετικών κατασκευαστών αφού απ' ό,τι κατάλαβα ο κάθε κατασκευαστής έχει σα βάση (100) ένα δικό του προϊόν?
Ευχαριστώ!!! -
καλώς ήρθες ...
δεν έχει ο κάθε κατασκευαστής σαν βάση το ¨δικό¨ του 100.
treadwear index, traction index και temperature index ... συνήθως είναι χαραγμένα στο πλάι των Ελαστικών
αυτό το σίτε http://www.1010tires.com/, έχει UTQG Rating
-
Thanks, θα το ψάξω το site.
Σωστά.. στο πλάι, αλλά αφού δεν τα έχω αγοράσει ακόμα κάπου έπρεπε να βρω στοιχεία (και δεν είναι και λίγα).
Ίσως θυμάμαι λάθος πως TWI είναι σχετική διαβάθμιση και συγκρίνει το ένα προϊόν του κατασκευαστή με το άλλο.
Μήπως έχουν αρχίσει να χαράζουν (ή να δίνουν) και τα ευρωπαϊκά wetgrip κλπ που σε ισχύ από 2012 ή μπα? -
πόσα διαφορετικά ψάχνεις ???.....
-
Επιστροφή στην παλαιά διάσταση!!
Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω θέμα, και θα ήθελα τα πολύτιμα φώτα σας! ΈΧΩ ένα Mercedes A170 με διάστασεις ελαστικών 195/55/16. Έχω αλλάξει ελαστικά στο αυτοκίνητο 4 φορές, ένεκα του ότι έχω κάνει 152.000Km. Την τελευταία φορά ο λαστιχάς με έπεισε να αλλάξω διάσταση, και να πάω στην 205/55/16, με την αιτιολογία ότι θα βρω περισσότερα αξιόλογα ελαστικά και σε καλύτερη τιμή. Τοποθέτησα λοιπόν τα Michelin Pilot Sport 3 (350 ερώ), και έχω κάνει ήδη 12.000Κm. Παρατήρησα όμως τεράστια διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου. Συγκεκριμένα από τα 7,5l/100Km πήγα στα 9,5l/100Km. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:- Είναι δυνατή η διαφορά αυτή στην κατανάλωση του καυσίμου, με την αλλαγή που έκανα στις διαστάσεις;
- Να επιστέψω στην παλιά διάσταση, κατά τη γνώμη σας, εκτός του γεγονότος της κατανάλωσης;
- Προτείνετέ μου το καλύτερο κατά τη γνώμη σας και για τη διάσταση αυτή (195/55/16) ελαστικό;
Να σημειώσω ότι κάνω περίπου 700Km τη βδομάδα, τα μισά στην πόλη και τα μισά στην εθυνική με 140- 150Km/h!
Eυχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων. -
Με ένα νούμερο μεγαλύτερο λάστιχο, εγώ έχω μισό λίτρο παραπάνω κατανάλωση και λίγο πιο βαρύ τιμόνι. Δύο λίτρα ακούγονται πολλά. Δεν έχω Α170 πάντως.
Αν δεν βλέπεις κανένα άλλο όφελος από το 205, ξαναγύρνα στο 195. -
Να σημειώσω επίσης ότι το νέο PS3 είναι τρομερό ελαστικό και αθόρυβο. Μπορώ να βρώ ένα εφάμιλλο ελαστικό στη διάσταση 195/55/16; Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το Continental premium contact2. Ευχαριστώ.
-
όταν άλλαξες διάσταση ... άλλαξες και συνολική διάμετρο τροχού ..... άρα το πόσα χλμ λέει ότι έκανες το όχημα, είναι ψέμα. Έχεις κάνει περισσότερα .... με αποτέλεσμα και το trip computer να μετράει λάθος. Τώρα αν είναι τόσο πολύ, όσο λες, δεν ξέρω.
-
Δηλαδή,από τη μια έχω αυξημένη κατανάλωση γιατί το ελαστικό έχει πιο φαρδύ πέλμα, και απο την άλλη κάνω περίσσοτερα χιλιόμετρα από αυτά που γράφει ο υπολογιστής ταξιδιού;;;Πάντως, πριν την αλλαγή με ένα φουλάρισμα έκανα γύρω στα 700Κm και τώρα 'κάνω' περίπου 550Κm. Αν αλλάξω διάσταση, έχετε κάποιο ελαστικό να μου προτείνετε;;; Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!!
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Επιστροφή στην παλαιά διάσταση!!
Είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω θέμα, και θα ήθελα τα πολύτιμα φώτα σας! ΈΧΩ ένα Mercedes A170 με διάστασεις ελαστικών 195/55/16. Έχω αλλάξει ελαστικά στο αυτοκίνητο 4 φορές, ένεκα του ότι έχω κάνει 152.000Km. Την τελευταία φορά ο λαστιχάς με έπεισε να αλλάξω διάσταση, και να πάω στην 205/55/16, με την αιτιολογία ότι θα βρω περισσότερα αξιόλογα ελαστικά και σε καλύτερη τιμή. Τοποθέτησα λοιπόν τα Michelin Pilot Sport 3 (350 ερώ), και έχω κάνει ήδη 12.000Κm. Παρατήρησα όμως τεράστια διαφορά στην κατανάλωση καυσίμου. Συγκεκριμένα από τα 7,5l/100Km πήγα στα 9,5l/100Km. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:- Είναι δυνατή η διαφορά αυτή στην κατανάλωση του καυσίμου, με την αλλαγή που έκανα στις διαστάσεις;
- Να επιστέψω στην παλιά διάσταση, κατά τη γνώμη σας, εκτός του γεγονότος της κατανάλωσης;
- Προτείνετέ μου το καλύτερο κατά τη γνώμη σας και για τη διάσταση αυτή (195/55/16) ελαστικό;
Να σημειώσω ότι κάνω περίπου 700Km τη βδομάδα, τα μισά στην πόλη και τα μισά στην εθυνική με 140- 150Km/h!
Eυχαριστώ πολύ, εκ των προτέρων.Tο λάστιχο που έβαλες έχει 34,3 χιλιοστά μεγαλύτερη περίμετρο από το κανονικό. Όταν λοιπόν το κοντέρ σου λέει πως έχεις κάνει 12Κ χλμ, στην ουσία τα πραγματικά σου είναι σχεδόν 400 χλμ παραπάνω (411,6 χλμ για την ακρίβεια).
Αντίστοιχα, λοιπόν, έχεις και σφάλμα στους υπολογισμούς του trip computer.Η αύξηση της κατανάλωσης σίγουρα υπάρχει, γιατί το πέλμα 205 σε σχέση με το 195 είναι κατά 1 εκατοστό φαρδύτερο, άρα έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια με το δρόμο, άρα και τριβές, αλλά σίγουρα ΔΕΝ είναι 2λιτρα/100, είναι λιγότερο, αν και σίγουρα η κατανάλωση έχει επηρεαστεί όπως είπα από το μεγαλύτερο πέλμα.
Αν θέλεις να κάνεις τους υπολογισμούς σου, εδώ. -
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσείς σας. Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: Τι κερδίζω και τι χάνω αν μείνω στην νέα δασταση; Αντίθετα, το κερδίζω και τι χάνω αν επιστρέψω στην παλαιά, εκτός φυσικά απο την κατανάλωση καυσίμου! Πείτε ένα καλό, το καλύτερο κατά τη γνώμη σας ελαστικό στη δασταση 195/55/16, καθώς απο το pilot sport 3 είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα. -
Κανενα αξιοπιστο δοκιμασμενο ελαστικο για C2 Vtr (οχι s) εκτος απο το energy?
Ρωταω για τ αμαξι της κοπελας μου, ειναι καινουργια οδηγος και ασχετη...
Μην ειναι σκοτωστρα το λαστιχο!!! -
παιδια μια βοηθεια για την επιλογη ελαστικου.φοραω 205/55/R16 .ποια εταιρεια να επιλεξω.εργοστασιακα φοραω τα dunlop
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]