-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Υπαρχει καμμια καλη προταση για 185/60/14 ή να ξαναβαλω τα PremiumContact ?Είτε PremiumContact2 είτε Pilot Exalto2!
Ψιλομονοδρομος τα Conti δηλαδη...
Να ρωτήσω γιατί;
Είναι ακριβά τα Exalto; -
Δεν υπάρχουν!
Με την κυριολεκτική έννοια δηλαδή ότι έχουν καταργηθεί. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δεν υπάρχουν!
Με την κυριολεκτική έννοια δηλαδή ότι έχουν καταργηθεί.Έχουν αντικατασταθεί υποτίθεται από τα Pilot Sport 3 αλλά στο site της Μichelin, ακόμη και στο γαλλικό υπάρχουν κανονικά και τα PE2. Μήπως τα παράγει ακόμη η Michelin; Για παράδειγμα η Continental έβγαζε για πολύ καιρό και δεν ξέρω αν βγάζει ακόμη τα SC2 ενώ υπήρχαν τα SC3.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για βροχή έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλο που έχει τα uniroyal rainsport 2.Υπερβολικά μαλακό πλαινό όμως οπότε απορρίπτεται.
Για GOODYEAR Optigrip και Hydragrip έχω ακούσει καλά λόγια στο aqua-planning, αλλά δηλώνω ....
Goodyear,perelli από μακριά κι αγαπημένοι.
Από yokohama κανείς εμπειρία?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Από yokohama κανείς εμπειρία?
Την καλυτερη ως προς το στεγνο,μετρια για το βρεγμενο,πολυ καλο στο χιονι (σε σχεση με εξαλτο2) ,θορυβο μετα τα 20000χλμ .
Σκληρα πλαινα που κανει πιο αμεσο το τιμονι.Αρκετη αντοχη ,πανω απο 45000χλμ μου εβγαλαν στο πουντο.Σε διασταση 195/50-15 http://www.yokohama.gr/yokohama.nsf/tyr ... sions.html
-
Bασίλη είναι λίγο μυστήρια η επιλογή των ελαστικών,είναι για το αμάξι της γυναίκας μου το οποίο είναι ένα 1200άρι τρικύλινδρο ibiza στο οποίο οι αρχιμαλάκες Γερμανοί φρόντισαν να βάλουν διάσταση 195/55R15
Αυτή η διάσταση στην γκάμα ελαστικών των εταιριών αφορά ελαστικά για αυτοκίνητα επιδόσεων κι όπως καταλαβαίνεις κι ο ποιό αδαής αναρωτιέται τι δουλειά έχει ένα τέτοιο πράμα στις ζάντες ενός τρυκίλινδρου που έχει τιμόνι από μπετονιέρα κι επιδόσεις τρύκικλου χώρια που οι τιμές τους δεν συμβαδίζουν με το σύνολο του αυτοκινήτου?
Δεν μιλάμε δε για michelin,μισό μηνιάτικο θέλουν οι Γάλλοι,οπότε μάλλον πάμε σε Toyo ή Yokohama αλλά σε νορμαλ σειρά απ τα σπορτιφ. -
Βρες 4 σιδερένιες 14άρες ζάντες και βάλε μικρότερη διάσταση που να ταιριάζει.(175/65R14 ίσως? )
Έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή. -
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Βρες 4 σιδερένιες 14άρες ζάντες και βάλε μικρότερη διάσταση που να ταιριάζει.(175/65R14 ίσως? )
Έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή.Ας βαλει 195/50-15 που ειναι πιο φτηνα στις ιδιες ζαντες.Δεν πρεπει να ειναι τοσο δραματικη η αλλαγη.
-
Δε θέλω να αλλάξω διάσταση αν κι έχει σιδερένιες απ τη μάνα του με τα 50άρια είναι που είναι μικρό θα χάσει αρκετά σε βήμα.
Απλά είμαι στο παραπέντε για τα T1R,αν έχει εμπειρία κάποιος ας μας πει και για τα Yokohama. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Για βροχή έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλο που έχει τα uniroyal rainsport 2.
Υπερβολικά μαλακό πλαινό όμως οπότε απορρίπτεται.
Όπως και τα Τ1Ρ που είπες.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή.Ας βαλει 195/50-15 που ειναι πιο φτηνα στις ιδιες ζαντες.Δεν πρεπει να ειναι τοσο δραματικη η αλλαγη.
+1. Έτσι είχα κάνει και εγώ στο κορόλλα. Όχι θα δίνω μια περιουσία!
(άλλο που το ξανάπαθα στο μξ ) -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Για βροχή έχω ακούσει τα καλύτερα από φίλο που έχει τα uniroyal rainsport 2.
Υπερβολικά μαλακό πλαινό όμως οπότε απορρίπτεται.
Όπως και τα Τ1Ρ που είπες.
Διαφωνώ,τα uniroyal και τα kleber έχουν πλαινά που νομίζεις ότι είναι........σαμπρέλα.
-
από xenos » 06/02/11 14:09
BILL33 έγραψε:
koubeast έγραψε:
Έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή.
Ας βαλει 195/50-15 που ειναι πιο φτηνα στις ιδιες ζαντες.Δεν πρεπει να ειναι τοσο δραματικη η αλλαγη.+1. Έτσι είχα κάνει και εγώ στο κορόλλα. Όχι θα δίνω μια περιουσία!
Πάντως σπανίζει αυτό, να φορέσεις δηλαδή μικρότερα ή και στενότερα, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Ο κάγκουρας πλατύπους είναι διαχρονικός θεσμός.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πάντως σπανίζει αυτό, να φορέσεις δηλαδή μικρότερα ή και στενότερα, συνήθως γίνεται το αντίθετο.** Ο κάγκουρας πλατύπους είναι διαχρονικός θεσμός.**
-
Σε 1200άρι Ibiza, η αλλαγή βήματος από 195/55/15 σε 195/50/15 αν δεν είναι αμελητέα, μάλλον καλό θα κάνει. Και στην συγκεκριμένη διάσταση, με λίγα χρήματα, αγοράζεις καλό λάστιχο. Εγώ δεν θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά (γι' αυτό και η Xsara με ίδιες ακριβώς διαστάσεις έχει γυρίσει εδώ και καιρό στο 50άρι προφίλ).
Τα T1R θεωρούνται πολύ μαλακά, άρα είναι καλή περίπτωση για το Ibiza. Δεν τα έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά μου ακούγονται σαν καλή ιδέα. Λογικά ο θόρυβος δεν θα είναι θέμα, αφού μιλάμε για 3κύλινδρο!
-
Το T1R μοιάζει πολύ στη συμπεριφορά του με το Εξάλτο. Δεν θα το έλεγα ιδιαιτέρως μαλακό.. όσο πρέπει θα έλεγα!
-
Ο φίλος μου που το έψαχνε για ελαστικά και με ρωτούσε δεν έχει βάλει ακόμα καθώς έλειπε σε ταξίδι και σήμερα με πήρε και μου είπε για κάτι τρελούς χρόνους παράδοσης (του στυλ 1.5 μήνα!!) που του είπαν στο λαστιχά που του πρότεινα (ο οποίος εμένα μου είχε πει να του τα παραγγείλω τη μία μέρα για να τα έχει την άλλη...) και σε έναν άλλο που ρώτησε...
Ψάχνει για 195/45R16 (δε θυμάμαι δείχτη ταχύτητας, αλλά μέχρι 210 τον καλύπτει) και υποψήφια είναι
- Michelin Pilot Exalto 2 / Pilot Sport 3
- Continental SC 3
- Toyo T1R
- Yokohama S-Drive
- Dunlop SP SportMax (βγαίνει ακόμα?)
Κανέναν εντός Αττικής που να είναι αξιόπιστος και γρήγορος σε παραγγελίες (και βέβαια να κάνει σωστή δουλειά) έχετε να προτείνετε?
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ο φίλος μου που το έψαχνε για ελαστικά ...
....εντός Αττικής που να είναι αξιόπιστος και γρήγορος σε παραγγελίες (και βέβαια να κάνει σωστή δουλειά) έχετε να προτείνετε?http://www.siriocenter.demo2.icop.gr/de ... 028&page=1
Eχει ετοιμοπαράδοτα (με μια μέρα προειδοποίηση) τα Continental SC3, Uniroyal Rainsport2 και Dunlop FastResponse, στις τιμές που αναγράφει το link. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Ο φίλος μου που το έψαχνε για ελαστικά ...
....εντός Αττικής που να είναι αξιόπιστος και γρήγορος σε παραγγελίες (και βέβαια να κάνει σωστή δουλειά) έχετε να προτείνετε?http://www.siriocenter.demo2.icop.gr/de ... 028&page=1
Eχει ετοιμοπαράδοτα (με μια μέρα προειδοποίηση) τα Continental SC3, Uniroyal Rainsport2 και Dunlop FastResponse, στις τιμές που αναγράφει το link.Ευχαριστώ.
Κατά σύμπτωση, τα Conti SC3 και τα Dunlop FastResponse ήταν αυτά που και ο Φωκάς (http://www.fokas-tyres.gr/) μπορεί να φέρει άμεσα! -
Προφανώς ο αντιπρόσωπος τα έχει σε στόκ και έτσι πάνε επί τόπου και τα φορτώνουν.
Οι τιμές του Siriocenter δεν μου φαίνονται καλύτερες από του Κυριαζή (αλλά έχω 2-3 μήνες που ρώτησα εκεί).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]