-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Pilot Sport 3 no. Conti Spor Kodak 2 στα 560-580€, Spor Kodak 3 δεν υπάρχουν.
Βρήκες τα sp3???
Νο (όχι) βρε λέμε. Έτσι που το έγραψα είναι σαν να γράφω νούμερο.
Avon ZV5 με την επόμενη χρονιά και άγνωστη προς το παρόν τιμή, τελευταία στα 440€.
Καλή τιμή, τόσο περίπου τα πήρα και έχω εντυπωσιαστεί με την απόδοσή τους ακόμα και στην βροχή.
Από σένα ξεκίνησα να τα ψάχνω. Βέβαια η πληροφόρησή σου είναι με το σταγονόμετρο...δεν είναι φλύαρη σαν το feedback του ποπολ@ρου.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Από σένα ξεκίνησα να τα ψάχνω. Βέβαια η πληροφόρησή σου είναι με το σταγονόμετρο...δεν είναι φλύαρη σαν το feedback του ποπολ@ρου.
Eδώ και ~1300χλμ είναι πάνω στο αμάξι τα avon zv5 87V (βγαίνει και σε W) σε 205/50/16 στην 8άρα πλέον ζάντα. Δεν ξέρω αν φταίνε μόνο τα λάστιχα ή ο συνδυασμός με τις πιο φαρδιές ζάντες αλλά το αμάξι το νιώθω πολύ πιο σταθερό. Σε μεγάλες ταχύτητες είναι πολύ πιο σταθερό. Πηγαίνοντας μία βόλτα μέχρι Βάρκιζα είδα ότι τα όρια της πρόσφυσης έχουν ανέβει πολύ. Τα χαζοπαντιλίκια απλά δεν γίνονται πλέον γιατί το αμάξι φεύγει πολύ δύσκολα και δεν θέλω κιόλας μιας και είναι φρέσκα ακόμα. Τέλος, κάτι που δεν το περίμενα. Μειώθηκε ο θόρυβος κύλισης! Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος (όσο μπορώ να είμαι με τόσο λίγα χλμ). Πρέπει να δω συμπεριφορά στο βρεγμένο (πολύ σημαντικό για μένα) και διάρκεια. Πάντως σε κάθε προσπάθεια για διώξιμο το μόνο που καταφέρνω είναι να στριγγλίζουν τα λάστιχα και να πατάει καλά κάτω.
(καμία σχέση με τα απαράδεκτα μαμά αντβάν )
Tις προηγούμενες μέρες με την βροχή διαπίστωσα ακόμα μια φορά πόσο καλά είναι στο βρεγμένο. Είναι πάρα πολύ καλά. Εδώ με μπλοκέ και δεν κάνει πάντες στο βρεγμένο λέμε. Από απόδοση είμαι υπερευχαριστημένος. Από διάρκεια επιφυλάσσομαι...
-
ποσο βαρετη ακουγεται η φραση : ειναι πολυ καλα στο βρεγμενο.....
ειδικα σε μια χωρα σαν την ελλλαδα....
και μην πεταχτει καμια τσουτσου και πει : μα δεν εχουμε προσφυση καθολου....
ουτε στο στεγνο εχουμε, οποτε ας αγοραζουμε λαστιχα με βαση την καλη αποδοση τους στο στεγνο....
-
Ούτε στεγνή άσφαλτο έχουμε άρα ας αγοράζουμε λάστιχα για σαπούνι.
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ποσο βαρετη ακουγεται η φραση : ειναι πολυ καλα στο βρεγμενο.....Τα μαμά advan είναι όχι κακά στο βρεγμένο αλλά επιεικώς επικίνδυνα. Γενικά το να γλιστρήσεις με χλμ με πισωκίνητο χωρίς ηλεκτρονικά δεν είναι το καλύτερο (γιατί καλά τα βιντεάκια στο youtube αλλά αν το πάθεις εσύ στο δρόμο είναι αλλιώς) και επειδή το έχω πάθει (αλλά όχι με πολλά χλμ - πάλι καλά) το θεωρώ προσωπικά πολύ σημαντικό.
-
Ερώτηση : Μπορεί τα φθαρμένα ελαστικά να ευθύνονται για αυξημένη κατανάλωση σε ένα αυτοκίνητο ή θεωρείται αμελητέο;
-
Ο χρήστης dimitris__27 έγραψε:
Ερώτηση : Μπορεί τα φθαρμένα ελαστικά να ευθύνονται για αυξημένη κατανάλωση σε ένα αυτοκίνητο ή θεωρείται αμελητέο;Tα φθαρμενα οχι καμια σχεση.
Απλα υπαρχουν καινουρια μειωμενης αντιστασης κυλισης και μειωμενου θορυβου... -
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.
Είχα βγει σήμερα για μια έρευνα αγοράς σε αναζήτηση ελαστικών.
Ρώτησα σε ένα μαγαζί που ως επί το πλείστον έχει michelene για τα pilot exalto και μου είπε να μείνω μακριά, γιατί φαγώνονται πολύ εύκολα και μου πρότεινε κάτι bridgenstone με σκληρή γόμα.Σε ένα άλλο μαγαζί μου είπαν ότι ναι μεν τα michelen είναι η καλύτερη επιλογή της αγοράς αλλά είναι για σπορ λάστιχο. Και ότι δεν θα κερδίσω κάτι αν δε με ενδιαφέρει το συγκεκριμμένο άθλημα. Και έτσι μου πρότεινε τα λιγότερο σκληροπηρυνικα energy saver.
Tα έχει βάλει κανείς; Λένε τίποτα αυτά; -
Τα Michelin Energy της τελευταιας γενιας ειναι αρκετα καλα, οντως.
Αν δηλαδη θες ενα οκ ελαστικο για να κυκλοφορησεις κι οχι να πιεσεις το αυτοκινητο σε στροφιλικια κλπ κλπ τοτε εναι καλη επιλογη. -
Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου.Είχα βγει σήμερα για μια έρευνα αγοράς σε αναζήτηση ελαστικών.
Ρώτησα σε ένα μαγαζί που ως επί το πλείστον έχει michelene για τα pilot exalto και μου είπε να μείνω μακριά, γιατί φαγώνονται πολύ εύκολα και μου πρότεινε κάτι bridgenstone με σκληρή γόμα.Σε ένα άλλο μαγαζί μου είπαν ότι ναι μεν τα michelen είναι η καλύτερη επιλογή της αγοράς αλλά είναι για σπορ λάστιχο. Και ότι δεν θα κερδίσω κάτι αν δε με ενδιαφέρει το συγκεκριμμένο άθλημα. Και έτσι μου πρότεινε τα λιγότερο σκληροπηρυνικα energy saver.
Tα έχει βάλει κανείς; Λένε τίποτα αυτά;Από τα bridgestone, δεν ξέρω ποιά σου πρότειναν, αλλά εγώ έχω τα turanza er300 και είμαι απογοητευμένος. Πολύ σκληρό λάστιχο, αργεί να ζεσταθεί και γλυστράει για πλάκα. Αν υπάρχει κάτι θετικό είναι η συμπεριφορά τους στη βροχή και μόνο εκεί όπου τολμώ να πω ότι είναι πολύ καλά. Θα φύγουν σύντομα, γιατί η αίσθηση που μου δίνουν είναι ότι δεν έχω φρένα (σε στεγνό δρόμο).
Μια άλλη πρόταση από εμένα είναι τα continental premium contact 2, τα οποία δεν είναι ούτε πολύ σκληρά αλλά ούτε και μαλακά.
Τα michelin δεν τα γνωρίζω, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Από τα bridgestone, δεν ξέρω ποιά σου πρότειναν, αλλά εγώ έχω τα turanza er300 και είμαι απογοητευμένος. Πολύ σκληρό λάστιχο, αργεί να ζεσταθεί και γλυστράει για πλάκα.+1. Τα εχω σε Yaris σε διασταση 185/60/14 και μετα απο δυο χρονια οπως μπηκαν ετσι εχουν μεινει... Πετρα !
Πολυ καλα τα Continental Premium Contact 2 και τα Michelin Pilot Sport 3 . Και τα δυο δοκιμασμενα, τα μεν Contintental δεν μου αντεξαν πανω απο 35.000χλμ αλλα πολυ καλα λαστιχα και τα Michelin τα φοραω τωρα και ειναι ακομη καλυτερα απο τα Continental.
Η διαφορα τους στην τιμη πρεπει να ειναι γυρω στα 50-70 Ευρω στο συνολο και για μενα προσωπικα αξιζει. -
Turanza στην Ελλάδα
-
Το άσχημο είναι ότι για τα continental έχω διαβάσει ότι γλυστράνε, ειδικά για τα premium contact 1 κ 2... και δεν μου κάθεται καλά αυτό...
-
Αν τα continental γλιστράνε, φαντάσου τι θα κάνουν τα turanza (πολύ καλό για ευρωπαϊκή άσφαλτο / όχι Ελληνική)
+κάποιο μαλακό .... κι ας το αλλάζεις πιο συχνά. Τα δικά μου PilotExalto2 μετά από 13.000χλμ δεν έχουν φαγωθεί καθόλου.
-
Γλυστράνε; This is new
-
Μια χαρά είναι τα continental και ειδικότερα τα premium contact 2 που χρησιμοποιώ. Μπορώ να πω ότι είναι ισορροπημένα ελαστικά, δεν προκαλούν θόρυβο κύλισης και προσφέρουν καλά κρατήματα. Αυτά όλα υπό φυσιολογικές συνθήκες (δεν τα δοκίμασα σε πίστα ). Καμμία σχέση με τα turanza τα οποία στις αντίστοιχες συνθήκες ενδείκνυνται μόνο αν θέλεις να πηγαίνεις με τις πόρτες στο super market. Τώρα αν θέλεις να ανεβαίνεις σε πεζοδρόμια και να κάνεις διάφορα άλλα ακροβατικά και να μην παθαίνει το λάστιχο τίποτα, πάρε τα turanza.
Αυτές είναι οι δικές μου εμπειρίες. Τα turanza μου τα είχαν προτείνει οι λαστιχάδες και τα έβαλα τότε γιατί δεν ήξερα.
Πάντως, δες και τα Michelin που σου πρότειναν τα παιδιά.
-
Το άσχημο είναι ότι για τα continental έχω διαβάσει ότι γλυστράνε, ειδικά για τα premium contact 1 κ 2... και δεν μου κάθεται καλά αυτό...Είχα τα turanza Ε300 σε δύο αυτοκίνητα (παράλληλα) και ήταν απογοητευτικά λάστιχα τον κρύο καιρό. Το καλοκαίρι με λίγη πίεση δούλευαν πολύ καλά (ειδικά στο βαρύτερο και δυνατότερο αυτοκίνητο). Μόλις έβαλα τα continental premium contact 2 ξαναβρήκα το χαμόγελό μου. Τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο (καλοκαίρι και χειμώνα) έχουν εξαιρετική συμπεριφορά και καλή ποιότητα κύλισης (που δεν θα τόλεγα για τα turanza ). Βέβαια φαγώνονται πιο γρήγορα, αλλά πάντα υπάρχει ένα τίμημα στις επιλογές. Τώρα για τα michelin PS3 δεν γνωρίζω τίποτε προσωπικά (δεν βγαίνουν και στη διάσταση των τροχών μου) αλλά αν κρίνω από τα διάφορα forums μάλλον θα είναι πολύ καλά και με μεγαλύτερη χιλιομετρική απόδοση από τα premium contact 2.
(ΥΓ Μην εμπιστεύεσαι στα τυφλά τους λαστιχάδες) -
εγω χρησιμοποιω pirelli & hankook παντα σε οτι και διασταση να βαλω.παλαιοτερα ειχα κι εγω brigdestone αλλα ειναι σκετη απογοητευση.για κανα 3μηνο στην αρχη κρατανε καλα μετα αστα να πανε,αργουσαν να ζεσταθουν.για να ζεσταθουν αυτα θελουν αμαξι με μεγαλη ιπποδυναμη.τωρα αυτοκινητο για ελλαδα στα 100 αλογα περιπου θελει λαστιχο με μαλακη γομα και να ζεστενεται ευκολα,το πολυ μεχρι 16 αρα ζαντα και οχι υπερβολες στο φαρδος,εκτος αν θελουμε να ειναι ωραιο στο ματι.και μενα επισης οι λαστιχαδες τα δικα τους μου ελεγαν για να πουλησουν....
-
Τα Bridgestone απλά δεν κάνουν για Ελλάδα καθώς είναι πολυ σκληρά/σπορτιφ. Στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, με την τραχιά άσφαλτο να τα ζεσταίνει και να κρατάνε υπέροχα! Το ίδιο και σε ελληνική πίστα...
-
Παιδιά, για τα Turanza ER300 μιλάτε κι αν ναι, για τι διαστάσεις και δείκτη ταχύτητας. Δεν έχω εμπειρία (πιστός στα PremiumContact 1 και 2 ! ), αλλά μου φαίνονται κάπως υπερβολικοί οι χαρακτηρισμοί ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]