-
Ο χρήστης paranoid έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά,
θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας για επιλογή ελαστικού 195/55/15', να ακούσω καμιά γνώμη.
Αυτό που με νοιάζει είναι κυρίως η άνεση και όχι τόσο οι επιδόσεις.. Μέχρι τώρα φορούσα bridgenstone potanza καλά ηταν αλλά σα να είχα θορύβους. Τα toyo ώς λάστιχα τι λένε;Όπως έχουμε πει πολλές φορές σε προηγούμενες σελίδες, οι βασικές επιλογές σου (σίγουρα πράγματα) είναι οι εξής δύο: Michelin Exalto - Continental Premium Contact 2 (και το 1 δεν είναι κακό, απλά κάνει πιο πολύ θόρυβο).
Επίσης, όλοι εδώ μέσα (κι εγώ που το έχω κάνει) θα σου προτείναμε να πας σε διάσταση 195/50/15 που είναι αρκετά φθηνότερη και ειλικρινά δεν θα δεις καμμία διαφορά στην οδήγηση.
Για ΤΟΥΟ δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει. Γνωστός είχε βάλει τα T1R 195/50/15 σε 206 και δεν του φάνηκαν άσχημα, αλλά δεν ξέρω παραπάνω...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Σημερα πηγα να φορεσω καινουργια λαστιχα στο οκταβια
Δυστηχως ο λαστιχας μου δεν ειχε τα pzero rosso που φοραω συνηθως,οποτε αναγκαστηκα να αλαξω μαρκα
Κατεληξα στα bridgestone potenza RE050A
Τιμη 430ευρα σε διασταση 205/55/16Καλοφόρετα τα νέα ελαστικά, γράψε εντυπώσεις μετά από μερικές μέρες διότι τα βρήκα σε προσφορά (λήγει σε 10 μέρες όμως) εδώ με 366 ευρώ σε 225/45R17 και το σκέφτομαι.....
Το σκέφτεσαι ακόμα;** Τα συγκεκριμένα με δείκτη V **μου είχαν κοστίσει το Φλεβάρη 660 ευρώ με τοποθέτηση σε εξουσιοδοτημένο της elastrak, οπότε μη το σκέφτεσαι...Για μένα πρόκειται περί πολύ καλού ελαστικού εν γένει...
Εμενα ειναι W
Έμεινες ικανοποιημένος από αυτά? Πόσα χιλιόμετρα έκανες?
Η τιμή είναι προσφορά όπως είπα....
ΥΓ: Στην ίδια τιμή όμως περίπου (15 ευρώ ακριβότερα) δίνει και τα Conti Sport Contact 3 & Pirelli PZero Rosso Asimmetrico
Για τα pzero rosso εχω προσωπικα να σου πω τα καλυτερα,τα εχω φορεσει 2 φορες και εμεινα υπερευχαριστημενος
-
εγω παντως παραγγελνω απο εδω: http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m4b0s0p0
καμια σχεση η τιμη τους με την Ελλαδα και σε 10 μερες στην πορτα σου
οποιος ενδιαφερεται ας ριξει μια ματια
-
Ο χρήστης Trx8iantafillos έγραψε:
εγω παντως παραγγελνω απο εδω: http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m4b0s0p0καμια σχεση η τιμη τους με την Ελλαδα και σε 10 μερες στην πορτα σου
Έχει αναφερθεί πολλές φορές εδώ μέσα το site αυτό...
-
εγω παντως παραγγελνω απο εδω: http://www.camskill.co.uk/products.php?plid=m4b0s0p0
-
Kαι;
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Δυστηχως ο λαστιχας μου δεν ειχε τα pzero rosso που φοραω συνηθως,οποτε αναγκαστηκα να αλαξω μαρκα
Τιμη 430ευρα σε διασταση 205/55/16Πώς σου φαίνονται τα καινούρια σου λάστιχα ως τώρα?
Τα φοράω κι εγώ σε 225/40/18, και κυρίως ρωτάω γιατί εγώ έχω μία αρκετά μέτρια εντύπωση... (διάβασε και θα καταλάβεις )
Τα δικά μου λάστιχα είναι με δείκτη W (λογικό μάλλον ) και τα λάστιχα πραγματικά δεν ζεσταίνονται με τίποτα μέσα στην πόλη.Μία φορά τα έχω δει κάπως χλιαρά (ούτε κατά διάνοια ζεστά - κοντά σε θερμοκρασία βέλτιστης λειτουργίας) κι αυτό σε ταξίδι 100km με αρκετά km/h...
Ακόμα όμως κι αν καταφέρω (μετά από καγκουρο-ζωο-οδήγηση )...και πάλι, με το που κόψω για λίγη ώρα (κανένα 15λεπτο), το λάστιχο ξανα-'παγώνει'.
Και θα σου πω και συγκεκριμένο περιστατικό:
τώρα κατακαλόκαιρο, μετά από διαδρομή 250+ km με μεικτό τρόπο οδήγησης (με πιάνανε τα διαόλια μου κάποιες φορές και έκανα 2-3 flat out αλλά γενικά κινιόμουν σβέλτα), και με το που κατέβηκα, κοίταξα αμέσως την θερμοκρασία των ελαστικών (με την παλάμη-χέρι) και ήταν...κρύα, παγωμένα.
Περίμενα να τα βρω τουλάχιστον ψιλο-ζεστά...ΕΣΤΩ χλιαρά...Κι όμως, ήταν παγωμένα, σα να μην είχα ποτέ μετακινήσει το αμάξι.
Κι όλο αυτό, όπως καταλαβαίνεις, επηρεάζει τη λειτουργία του ελαστικού, αφού δεν πιάνει σχεδόν ποτέ θερμοκρασία βέλτιστης λειτουργίας και μόνιμα χαζοσπινιάρει μόλις πατήσεις λίιιιγο άγαρμπα το γκάζι.Και το αμάξι δεν εχει καμιά τρελή ροπάκλα στια 1,200-1,300rpm.
(οι πιέσεις μου των ελαστικών είναι κοντά στις εργοστασιακές - 0,1bar λιγότερο φουσκωμένα από αυτό που λέει ο κατασκευαστής).
Επίσης...και στο βρεγμένο δεν είναι τίποτα τρομέρο. -
Γενικότερα είναι μέτρια για αυτές τις ιπποδυνάμεις/βάρος αυτοκινήτου! Αλλά και εσύ με τέτοιο δείκτη ταχύτητας γιατί τα πήρες; (Μη μου πεις ότι είναι από το εργοστάσιο έτσι )
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Γενικότερα είναι μέτρια για αυτές τις ιπποδυνάμεις/βάρος αυτοκινήτου! Αλλά και εσύ με τέτοιο δείκτη ταχύτητας γιατί τα πήρες; (Μη μου πεις ότι είναι από το εργοστάσιο έτσι )τα 225 40 18 ειναι δυσκολο να τα βρεις σε κατι μικροτερο απο Υ, και για το W παλι καλα να λες
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τιμη 430ευρα σε διασταση 205/55/16Πώς σου φαίνονται τα καινούρια σου λάστιχα ως τώρα?
Τα φοράω κι εγώ σε 225/40/18, και κυρίως ρωτάω γιατί εγώ έχω μία αρκετά μέτρια εντύπωση... (διάβασε και θα καταλάβεις )
Τα δικά μου λάστιχα είναι με δείκτη W (λογικό μάλλον ) και τα λάστιχα πραγματικά δεν ζεσταίνονται με τίποτα μέσα στην πόλη.Μία φορά τα έχω δει κάπως χλιαρά (ούτε κατά διάνοια ζεστά - κοντά σε θερμοκρασία βέλτιστης λειτουργίας) κι αυτό σε ταξίδι 100km με αρκετά km/h...
Ακόμα όμως κι αν καταφέρω (μετά από καγκουρο-ζωο-οδήγηση )...και πάλι, με το που κόψω για λίγη ώρα (κανένα 15λεπτο), το λάστιχο ξανα-'παγώνει'.
Και θα σου πω και συγκεκριμένο περιστατικό:
τώρα κατακαλόκαιρο, μετά από διαδρομή 250+ km με μεικτό τρόπο οδήγησης (με πιάνανε τα διαόλια μου κάποιες φορές και έκανα 2-3 flat out αλλά γενικά κινιόμουν σβέλτα), και με το που κατέβηκα, κοίταξα αμέσως την θερμοκρασία των ελαστικών (με την παλάμη-χέρι) και ήταν...κρύα, παγωμένα.
Περίμενα να τα βρω τουλάχιστον ψιλο-ζεστά...ΕΣΤΩ χλιαρά...Κι όμως, ήταν παγωμένα, σα να μην είχα ποτέ μετακινήσει το αμάξι.
Κι όλο αυτό, όπως καταλαβαίνεις, επηρεάζει τη λειτουργία του ελαστικού, αφού δεν πιάνει σχεδόν ποτέ θερμοκρασία βέλτιστης λειτουργίας και μόνιμα χαζοσπινιάρει μόλις πατήσεις λίιιιγο άγαρμπα το γκάζι.Και το αμάξι δεν εχει καμιά τρελή ροπάκλα στια 1,200-1,300rpm.
(οι πιέσεις μου των ελαστικών είναι κοντά στις εργοστασιακές - 0,1bar λιγότερο φουσκωμένα από αυτό που λέει ο κατασκευαστής).
Επίσης...και στο βρεγμένο δεν είναι τίποτα τρομέρο.Μου φαίνεται περίεργο να μην ζεσταίνονται τα ίδια λάστιχα έχω στο mondeo σε 235/45R17 W και σε στροφοδιαδρομές ζεσταίνονται και μάλιστα πολύ καλά τώρα στην πόλη λογικό μου ακούγεται να μην ζεσταίνονται καθόλου
-
@ Κάβουρας
Αυτό περί των κρύων ελαστικών είναι όντως παράξενο.....
Τα δικά μου Dunlop SP Sport 01Α με δείκτη ταχύτητας V, μετά από 400ΚΜ σε Ιταλικό αυτ/δρομο με ταχύτητες 120 - 160 Km/h, στο πάρκινγκ που σταμάτησα και τα έπιασα ήταν πολύ ζεστά και μαύρα, έχοντας κάτι σαν 'τριμένο λάστιχο' στο πέλμα τους, που σημαίνει πως έπιαναν καλά στο δρόμο.......ήταν βέβαια σε μικρότερη διάσταση (225/45/17) και όπως ανέφερα με δείκτη δείκτη ταχύτητας V.....
Εάν τα συγκεκριμένα Bridgestone δεν ζεσταίνονται εύκολα, αυτό είναι ένα ζήτημα....
-
χμμ.. τώρα μπήκα στο τριπάκι να δω αν τα δικά μου 050Α ζεσταίνονται ή οχι..
γιατι γενικά δε μου φαίνονται σαν κάτι ιδιαίτερο.. αντιθέτως με όσα έχω διαβάσει..
γενικά μαλλον δε μου πάει σαν λάστιχο τα bridgestone.. 2 φορές είχα και ποτέ δε μου άρεσαν..
-
@aggelosf
το ενοχλητικό είναι ότι μετά από 'βόλτα' στην εθνική, σε στροφές, σε πίεση κτλ, μόλις σταματήσεις να τα πιέζεις για λίγο (και το εννοώ το 'για λίγο'...για πολύ λίγο!), κρυώνουν σχεδόν πλήρως.Λόρδε (puntolord), αρχικά πίστευα ότι κι εγώ ήμουν υπερβολικός με τα λάστιχα και είχα φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι μάλλον εγώ είμια λάθος και αυτό είναι το νορμάλ για τα λάστιχα...μέχρι που πήγα Κρήτη, όπου σε αρκετές διαδρομές πήγαινα μπρος πίσω με το αμάξι του πατέρα μου.Σε κάθε διαδρομή κοιτούσα (με το χέρι) αν είχαν ζεσταθεί τα δικά του και τα δικά μου.Ε...τα δικά του λάστιχα ήταν ως επί το πλείστον πυρωμένα και κάποιες φορές (μετά από πίεση) μύριζε το λάστιχο ( ), σε αντίθεση με τα φλώρικα ( ) τα δικά μου λάστιχα ίσα που ήταν χλυαρά.
Μάλλον θα τα πετάξω να ησυχάσω...Είμαι ανάμεσα σε f1 assymetric και rosso...
Οι τιμές είναι πολύ παραπλήσιες (30€ διαφορά ), οπότε θα στραφώ στα rosso και αν δε βρω 'φρέσκια' ημερομηνία (το πολύ 30ήμερο) θα πάω σε F1 που βρίσκει (ο λαστιχάς μου) πιο εύκολα ημερομηνίες κοντυνές στο σήμερα. -
F1 FTW
-
Γιατί ταλαιπωρείστε με τόσο τεράστιες διαστάσεις ελαστικών;
Εμένα το 205/55/16 Sport Contact 2 σε Η είναι μια χαρά με λακούβες και πεζοδρόμια σαν προφίλ ενώ μετά από 10 λεπτά σβέλτης οδήγησης το λάστιχο έχει φτάσει για τα καλά στη θερμοκρασία λειτουργίας του, σε σημείο που μπορείς να κάνεις εκκίνηση από στάση και να σπινιάρει λίγο μόνο η 1η. Αν στο ίδιο αμάξι υπήρχαν 17άρες ή πόσο μάλλον 18άρες με δείκτη V και W φέξε μου και γλίστρησα (πολύ γλίστρημα όμως ) Μέχρι 200 άλογα οι 17άρες είναι το όριο (για εμένα πάντα), εδώ τα τέρατα των 330 ίππων (370Ζ) πατάνε άψογα με 18άρες... φανταστείτε πόσο υπερβολή είναι δλδ σε 200 άλογα να βάλεις 18άρα. Δε θα δεις τη μέγιστη απόδοση του ελαστικού ποτέ. -
Νέε...καταρχάς το αμάξι εμένα έτσι ήρθε από το εργοστάσιο, οπότε μάλλον αυτοί που το σχεδίασαν κάτι θα ήξεραν παραπάνω.
Κατά δεύτερον:Μη νομίζεις πάντως ότι δεν αναπολώ κάποιες φορές (ελάχιστες αλλά υπάρχουν ) το μεγάλο προφίλ που είχα στο προηγούμενο αμάξι μου (205/55/16).Ακουμπάς λίγο στο πεζοδρόμιο και δεν κάνεις σημάδι στη ζάντα για ψύλλου πήδημα (όπως τώρα που αγχώνομαι με το που πλησιάζω πεζοδρόμιο και παρόλα αυτά έχω από ένα σημάδι σε κάθε ρόδα παρόλη την προσοχή μου )
Τρίτον:το δείκτη V (220km/h) δεν μπορώ να τον βάλω γιατί οριακά (έστω) μπορώ να πιάσω αυτή την ταχύτητα, οπότε δεν το ρισκάρω...αναγκαστικά λοιπόν κοιτάμε λάστιχα με ZR (πάνω από 250km/h), Y (ως 300km/h ) και W (ως 240km/h) δείκτη.@iliasp
ξέχασα να σου απαντήσω πριν. Κι όμως...εργοστασιακό λάστιχο είναι.
Το παράξενο επίσης είναι ότι τα λάστιχα είναι παραγωγής 16η εβδομάδα του 2008 (ένα μήνα πριν μπει στην παραγωγή το αμάξι μου), οπότε δεν μπορώ ΕΣΤΩ να πω ότι είναι καμμένα,ξεραμένα κτλ ως λάστιχα.(πάντως είναι αρκετά σκληρά )
Μου κάνει εντύπωση πάντως που βάλανε το σωστό δείκτη ταχύτηττας.Συνήθως τα εργοστασιακά λάστιχα ανεξαρτήτου κυβισμού-έκδοσης κτλ έρχονται με κάτι άκυρους δείκτες (στα περισσότερα βλέπω W και ω ναι...έχω δει και Υ σε 1.6lt αμάξι )Στο μέλλον δεν ξέρω τι θα παίξει από δείκτες ταχύτητας, αλλά σε τέτοια διάσταση το Υ είναι σχεδόν μονόδρομος αφού μπορεί να υπάρχει το λάστιχο και ως δείκτη το V ή το W, αλλά κανείς να μην το φέρνει.
Από την άλλη...μπορεί να βρω κανένα γκρεμό και να ξεπεράσω (με ούριο άνεμο πάντα ) τα πραγματικά 240km/h που έχει ως όριο το w.FTW=?
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Νέε...καταρχάς το αμάξι εμένα έτσι ήρθε από το εργοστάσιο, οπότε μάλλον αυτοί που το σχεδίασαν κάτι θα ήξεραν παραπάνω.Ήξεραν ότι θα το γουστάρουν οι γρήγοροι.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ήξεραν ότι θα το γουστάρουν οι γρήγοροι.δεν είπα το αντίθετο
Αλλά είναι μία διάσταση που είναι μελετημένη και δεν είναι στο κουτουρού ή απλώς γιατί μου βγαίνει η διάσταση να βάλω μεγάλη ζάντα (βλέπε 106/C2/ibiza/polo/206 με 18άρα ). -
Το πόσο μελετημένη είναι πάντως είναι κάτι το σχετικό. Βλ. Μito με 18αρες. Το δικό σου δεν το έχω οδηγήσει με τέτοιο μέγεθος (μόνο με 17αρες στον mpi )
-
O δείκτης ταχύτητας 'W' είναι για 270Km/h.....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]