-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
με το καλό! ποιά είναι η ανάρτηση;Bilstein B16 (PSS9)
Εμένα δεν μου φαίνονται τόσο σκληρά...
Το πρώτο ζευγάρι το φυτίλιασα πολύ γρήγορα, πρέπει να άντεξε καμιά 20Κ χλμ, έβαλα μπροστά τα Pzero και πίσω τα F1 και μετά από 10Κ ήδη βλέπω αρκετή φθορά, λογικά θ' αντέξουν άλλα 10Κ.Μήπως να το πας με λίγο παραπάνω γκάζι;
Τώρα για τον θόρυβο, δεν ξέρω, θα σου πω όταν βάλω τα Pirelli Pzero και πίσω αν άλλαξε κάτι, αλλά θα έλεγα πως το αυτοκίνητο ήσυχο είναι...
Δεν έχει συνηθίσει ακόμα το αυτί σου μετά την Y
Όταν το Standard σου γίνει η ηχομόνωση της καμπίνας στην 1 θα με καταλάβεις!Οι εντυπώσεις αυτές είναι καθαρά στο γούστο του καθενός απλά και εγώ επειδή είχα ακούσει αρκετά όχι/μην/θα το μετανιώσεις/είναι θεόσκληρα πριν τα βάλω, έφτασα τελικά σε σημείο να τους επιβεβαιώσω όλους απλά επειδή κοιτούσα μόνο τα κρατήματα κατά την επιλογή τους!
Όπως και νάχει όλα καλά ... αλλά Goodyear δεν ξαναβάζω που να μου τα χαρίζουνΜε γεια την αναρτηση και τα conti κι οταν τα πατησεις λιγο γραψε αν θες κι εντυπωσεις.
Τι διασταση φορας ?... Τον υπερβολικο θορυβο που αναφερεις οτι ακους τον ακουγες απ΄την αρχη που ηταν καινουργια ή μετα απο καποια χλμ που ηταν πολυφορεμενα τα λαστιχα αυξηθηκε ?
Ευχαριστώ
Διαστάσεις 225/40/18 μπρος και 255/35/18 πίσω!
Στην αρχή τα λάστιχα ήταν άψογα από κάθε άποψη απλά με τον καιρό άρχισαν να γίνονται κούτσουρα! Το σκληρό προφίλ στην αρχή ήταν από τα + του ελαστικού για τα γούστα μου, όμως δυστυχώς στο τέλος με κούρασαν! Βγήκαν από το αμάξι την Πέμπτη και πραγματικά είχαν πολύ ψωμί ακόμα!Τουλάχιστον υπήρχε μια φθορά στα πλαινά των μπροστά (πολύ κουλό σε σχέση με το πως ήταν το πέλμα στο κέντρο, με έβαλε σε σκέψεις για τις πιέσεις αλλά πάντα ήταν προσεγμένες) που σημαίνει ότι κάτι κάναμε
Πλεόν με τα Conti επέστρεψα στις παλιές καλές εποχές (Με SportContact2 είχε έρθει το τουτού)
Ξέρω ότι δεν αντέχουν όσο τα Eagle αλλά προτιμώ να κάνω το 75% των χιλιομέτρων με άψογα κρατήματα χωρίς παρατράγουδα πηγαίνοντας προσεκτικά στα τελευταία τους από το να φορέσω πάλι Goodyear και να τα αλλάξω πολύ πριν την ώρα τους! Win-WinΣε φίλο με SC3 μετά από 30000km άρχισαν τα κλασικά σαπουνιάσματα τους (λίγη ζέστη παραπάνω θέλουν και στο δείχνουν) που σημαίνει ότι κοντεύει η αλλαγή τους αλλά αυτά τα 30000km ήταν άψογα με μια μικρή ένσταση στο βρεγμένο (όπου λόγω διάστασης δεν γίνεται να είσαι πολύ απαιτητικός)
Λάστιχα 760Ε, βάλε/βγάλε + ζυγοστάθμιση 30Ε, ίσιωμα που έκανα και στις 4 ζάντες από πρόσφατο χτύπημα 100Ε και τέλος ευθυγράμμιση με προσθήκη καμπερόβιδας (το γνωστό θέμα με τα Merc για να σταματήσει το τράβηγμα δεξιά) 70Ε
Άψογο πλέον
Απλά ο Κυρλαγκίτσης μου είπε ο τρέχει παραγγελία αυτή τη περίοδο και θα το καθυστερήσω λιγάκι! Αφού θα μπει που θα μπεί η PSS, να γίνει τουλάχιστον σωστά!
-
Ο χρήστης aggelosf έγραψε:
Τί μπλέκετε ρε παίδες τα pilot sport με τα pilot exalto. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Και τα pilot exalto 2 απ' όσο ξέρω δεν έχουν αντικατασταθεί από τίποτα ακόμη.βρες μου ...... ένα pilotexalto2 205/55/15 με DOT νεότερο του 3210 . Οι κατάλογοι της Michelin που έχουν φτάσει στους λαστιχάδες, λένε ότι το Pe2, σταματά και αντικαθίσταται σταδιακά από το PS3. Συμφωνώ ότι το PS2 δ.φθοράς220, δεν έχει καμιά σχέση με το PE2 δ.φθοράς240, το PS3 δ.φθοράς320 όμως φαίνεται ότι είναι και ο αντικαταστάτης των PE2, τώρα αν το marketing παίζει με τα ονόματα, πιστεύω ότι είναι άλλο θέμα ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Τί μπλέκετε ρε παίδες τα pilot sport με τα pilot exalto. Καμία σχέση το ένα με το άλλο. Και τα pilot exalto 2 απ' όσο ξέρω δεν έχουν αντικατασταθεί από τίποτα ακόμη.
βρες μου ...... ένα pilotexalto2 205/55/15 με DOT νεότερο του 3210 . Οι κατάλογοι της Michelin που έχουν φτάσει στους λαστιχάδες, λένε ότι το Pe2, σταματά και αντικαθίσταται σταδιακά από το PS3. Συμφωνώ ότι το PS2 δ.φθοράς220, δεν έχει καμιά σχέση με το PE2 δ.φθοράς240, το PS3 δ.φθοράς320 όμως φαίνεται ότι είναι και ο αντικαταστάτης των PE2, τώρα αν το marketing παίζει με τα ονόματα, πιστεύω ότι είναι άλλο θέμα ....
Νεότερο από ...1 μήνα λάστιχο; Τι το θες ;
320 δείκτης φθοράς για το PS3 ; ! Κι αυτό οικολογικό έγινε; -
δεν το θέλω ... απλά λέω ότι δεν θα υπάρχει, γιατί έχει σταματήσει η παραγωγή του
-
Τα ίδια έλεγε και η Conti για το Sportcontact2 και ακόμη κυκλοφορεί κανονικά
-
Ενδιαφέρον τεστ eco-ελαστικών στο autobild σε 205/55/16. Δικαιωνόμαστε (πανηγυρικά σε μερικές περιπτώσεις) αυτοί που τα κράζουμε για τη συμπεριφορά τους σε βροχή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ενδιαφέρον τεστ eco-ελαστικών στο autobild σε 205/55/16. Δικαιωνόμαστε (πανηγυρικά σε μερικές περιπτώσεις) αυτοί που τα κράζουμε για τη συμπεριφορά τους σε βροχή.Έχουμε λινκιά;
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Με γεια την αναρτηση και τα conti κι οταν τα πατησεις λιγο γραψε αν θες κι εντυπωσεις.
Τι διασταση φορας ?... Τον υπερβολικο θορυβο που αναφερεις οτι ακους τον ακουγες απ΄την αρχη που ηταν καινουργια ή μετα απο καποια χλμ που ηταν πολυφορεμενα τα λαστιχα αυξηθηκε ?
Ευχαριστώ
Διαστάσεις 225/40/18 μπρος και 255/35/18 πίσω!
Στην αρχή τα λάστιχα ήταν άψογα από κάθε άποψη απλά με τον καιρό άρχισαν να γίνονται κούτσουρα! Το σκληρό προφίλ στην αρχή ήταν από τα + του ελαστικού για τα γούστα μου, όμως δυστυχώς στο τέλος με κούρασαν! Βγήκαν από το αμάξι την Πέμπτη και πραγματικά είχαν πολύ ψωμί ακόμα!Τουλάχιστον υπήρχε μια φθορά στα πλαινά των μπροστά (πολύ κουλό σε σχέση με το πως ήταν το πέλμα στο κέντρο, με έβαλε σε σκέψεις για τις πιέσεις αλλά πάντα ήταν προσεγμένες) που σημαίνει ότι κάτι κάναμε
Πλεόν με τα Conti επέστρεψα στις παλιές καλές εποχές (Με SportContact2 είχε έρθει το τουτού)
Ξέρω ότι δεν αντέχουν όσο τα Eagle αλλά προτιμώ να κάνω το 75% των χιλιομέτρων με άψογα κρατήματα χωρίς παρατράγουδα πηγαίνοντας προσεκτικά στα τελευταία τους από το να φορέσω πάλι Goodyear και να τα αλλάξω πολύ πριν την ώρα τους! Win-WinΣε φίλο με SC3 μετά από 30000km άρχισαν τα κλασικά σαπουνιάσματα τους (λίγη ζέστη παραπάνω θέλουν και στο δείχνουν) που σημαίνει ότι κοντεύει η αλλαγή τους αλλά αυτά τα 30000km ήταν άψογα με μια μικρή ένσταση στο βρεγμένο (όπου λόγω διάστασης δεν γίνεται να είσαι πολύ απαιτητικός)
Λάστιχα 760Ε, βάλε/βγάλε + ζυγοστάθμιση 30Ε, ίσιωμα που έκανα και στις 4 ζάντες από πρόσφατο χτύπημα 100Ε και τέλος ευθυγράμμιση με προσθήκη καμπερόβιδας (το γνωστό θέμα με τα Merc για να σταματήσει το τράβηγμα δεξιά) 70Ε
Άψογο πλέον
Απλά ο Κυρλαγκίτσης μου είπε ο τρέχει παραγγελία αυτή τη περίοδο και θα το καθυστερήσω λιγάκι! Αφού θα μπει που θα μπεί η PSS, να γίνει τουλάχιστον σωστά!
Επειδη τη βλεπω τη δουλεια αργα ή γρηγορα να το μετανοιωνω κι εγω με τα F1 λογω σκληρης γομας και θορυβου, αρχισα να σκεφτομαι τα Pilot Sport 3.
Σε αυτο βοηθησε επιπλεον και φιλος - φανατικος michelinακιας που φοραει τα Pilot 2 και τους πινει το αιμα κανονικα, καθως υστερα απο 28000 χλμ αντεχουν και οπτικα δεν δειχνουν σημαδια φθορας αλλα και σε αισθηση κι ισως το ιδιο αν οχι καλυτερα να ισχυει για τα Pilot 3.
-
Σε W211 που τα φοράει φίλος μετά από αρκετές 4άδες (260000km στο κοντέρ) μου είπε με διαφορά το καλύτερο λάστιχο που έχει μπει επάνω! Όχι ότι λέει κάτι αυτό στο κατα πόσο μπορεί εσένα να σου 'κάτσουν' καλά απλά το αναφέρω μιας και τα λέγαμε πρόσφατα!
-
Ο χρήστης gplatan έγραψε:
Σε αυτο βοηθησε επιπλεον και φιλος - φανατικος michelinακιας που φοραει τα Pilot 2 και τους πινει το αιμα κανονικα, καθως υστερα απο 28000 χλμ αντεχουν και οπτικα δεν δειχνουν σημαδια φθορας αλλα και σε αισθηση κι ισως το ιδιο αν οχι καλυτερα να ισχυει για τα Pilot 3.
Γιώργο προσωπικά δεν συγκρίνω τα F1 με τα PS2 ή ακόμη καλύτερα τα PS3. Πάντως τα 4 τελευταία χρόνια που φοράω Michelin δεν παθαίνουν τίποτε και αντέχουν πολύ, σε πείσμα των ορκισμένων εχθρών τους
-
Ο χρήστης iliasp έγραψε:
Σε W211 που τα φοράει φίλος μετά από αρκετές 4άδες (260000km στο κοντέρ) μου είπε με διαφορά το καλύτερο λάστιχο που έχει μπει επάνω! Όχι ότι λέει κάτι αυτό στο κατα πόσο μπορεί εσένα να σου 'κάτσουν' καλά απλά το αναφέρω μιας και τα λέγαμε πρόσφατα!Ηλια αναφερεσαι στα προηγουμενα Pilot ή στα PS3 ?
Γιώργο προσωπικά δεν συγκρίνω τα F1 με τα PS2 ή ακόμη καλύτερα τα PS3. Πάντως τα 4 τελευταία χρόνια που φοράω Michelin δεν παθαίνουν τίποτε και αντέχουν πολύ, σε πείσμα των ορκισμένων εχθρών τους
Αψογα δηλαδη τα Exalto ε Μπαμπη ?
Η ευχαριστη εκπληξη παντως ειναι οτι ενω τα Michelin ανεκαθεν ξεφευγαν αρκετα σε τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο φαινεται οτι τωρα η ψαλιδα εκλεισε κι αυτο πλεον δεν ισχυει. -
Στα PS3, τα έχει από το Χειμώνα επάνω στο αυτοκίνητο!
-
Λοιπόν,σε μια έρευνα αγοράς που έκανα σε 2-3 λαστιχάδικα που πήγα μου είπαν διαφορετικές γνώμες για το κάθε λάστιχο.
Mishelin καλό καλά κρατήματα καλές επιδόσεις αλλά το μείον τους είναι ότι είναι μαλακά & μπορεί να έχω κάποια προβλήματα σε κάποιο πεζοδρόμιο αν ανέβω να σκιστεί ή σε κάποιο χωματόδρωμο
Βridgestone σκληρό, δε μου είπαν & τα καλύτερα
Pirelli γλυστράει & σε μια ψιχάλα θα πηγαίνει το αμάξι βάρκα γυαλό
Continental πολύ καλό,καλά κρατήματα καλές επιδόσεις σε στεγνό & βρεμένο δρόμο
Dunlop & αυτά καλά.
Νομίζω ότι ρώτησα αρκετά
Μάλλον προς τα continental κλείνω(θα δείξει βέβαια)
Το μόνο που δεν ρώτησα ήταν οι τιμές(ήθελα να δω πρώτα τι παίζει),δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί.Φαντάζομαι ότι το πιο ακριβό είναι το michelin & κατεβαίνουμε.Πρέπει όμως σε λίγο καιρό να μπούνε,γιατί τα εργοστασιακά δεν θα βγάλουν & 4ο χειμώνα.. -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Λοιπόν,σε μια έρευνα αγοράς που έκανα σε 2-3 λαστιχάδικα που πήγα μου είπαν διαφορετικές γνώμες για το κάθε λάστιχο.
Mishelin καλό καλά κρατήματα καλές επιδόσεις αλλά το μείον τους είναι ότι είναι μαλακά & μπορεί να έχω κάποια προβλήματα σε κάποιο πεζοδρόμιο αν ανέβω να σκιστεί ή σε κάποιο χωματόδρωμο
Dunlop & αυτά καλά.
Νομίζω ότι ρώτησα αρκετά
Το μόνο που δεν ρώτησα ήταν οι τιμές(ήθελα να δω πρώτα τι παίζει),δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί.Φαντάζομαι ότι το πιο ακριβό είναι το michelin & κατεβαίνουμε.Πρέπει όμως σε λίγο καιρό να μπούνε,γιατί τα εργοστασιακά δεν θα βγάλουν & 4ο χειμώνα..Χωρίς παρεξήγηση αλλα πιο γενικόλογες μπούρδες δεν έχω ξανακούσει. Τα Pirelli P Zero πχ θεωρούνται τα καλύτερα σπορ λάστιχα. Αυτά που σου είπαν είναι σαν τα ανέκδοτα για τους λαούς (οι γερμανοί όλοι ναζί, οι άγγλοι αδερφές κλπ). Για τι αυτοκίνητο μιλάμε και για ποια μοντέλα και διαστάσεις ελαστικών;
-
Ο χρήστης gplatan έγραψε:
Αψογα δηλαδη τα Exalto ε Μπαμπη ?
Η ευχαριστη εκπληξη παντως ειναι οτι ενω τα Michelin ανεκαθεν ξεφευγαν αρκετα σε τιμη σε σχεση με τον ανταγωνισμο φαινεται οτι τωρα η ψαλιδα εκλεισε κι αυτο πλεον δεν ισχυει.Γιώργη και τα παλιότερα Pilot primacy και τα Exalto που φοράω τώρα είναι πολύ καλά και το κυριότερο πολύ ανθεκτικά και μέσα στο μ.ο τιμοκαταλόγου. Σταθερά λοιπόν Michelin
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Dunlop & αυτά καλά.
Νομίζω ότι ρώτησα αρκετά
Το μόνο που δεν ρώτησα ήταν οι τιμές(ήθελα να δω πρώτα τι παίζει),δεν ξέρω πόσο πάει το μαλλί.Φαντάζομαι ότι το πιο ακριβό είναι το michelin & κατεβαίνουμε.Πρέπει όμως σε λίγο καιρό να μπούνε,γιατί τα εργοστασιακά δεν θα βγάλουν & 4ο χειμώνα..Χωρίς παρεξήγηση αλλα πιο γενικόλογες μπούρδες δεν έχω ξανακούσει.
Σ'ευχαριστώ....
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
.... Pilot primacy και τα Exalto που φοράω τώρα είναι πολύ καλά και το κυριότερο πολύ ανθεκτικά και μέσα στο μ.ο τιμοκαταλόγου. Σταθερά λοιπόν MichelinΕμένα γιατί όπου έχω ρωτήσει για Michelin και Continental μου φαίνονται πολύ πιο ακριβά από άλλες μάρκες... Πχ 400-450 τα Fulda/Avon/Bridgestone/Vredestein μεταξύ 500-600 τα άλλα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
.... Pilot primacy και τα Exalto που φοράω τώρα είναι πολύ καλά και το κυριότερο πολύ ανθεκτικά και μέσα στο μ.ο τιμοκαταλόγου. Σταθερά λοιπόν Michelin
Εμένα γιατί όπου έχω ρωτήσει για Michelin και Continental μου φαίνονται πολύ πιο ακριβά από άλλες μάρκες... Πχ 400-450 τα Fulda/Avon/Bridgestone/Vredestein μεταξύ 500-600 τα άλλα.
Τοσο παει, 100 euro περιπου η διαφορα στο σετ.
Αυτον τον καιρο που ψαχνω σε διασταση 225/45/17 βρισκω πχ Fulda Exelero (420-430 euro) και Michelin PS3 (520-530 euro).
-
Παίδες μετά από αλλαγή ζαντολάστιχων μπρος-πίσω πρέπει να γίνει και κάποια ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση; Τα χλμ είναι σχεδόν 19.000
-
Ο χρήστης kapami έγραψε:
Παίδες μετά από αλλαγή ζαντολάστιχων μπρος-πίσω πρέπει να γίνει και κάποια ευθυγράμμιση ή ζυγοστάθμιση; Τα χλμ είναι σχεδόν 19.000Καλο ειναι να κανεις ζυγοσταθμιση.Αν ομως δεν παρατηρεις κατι ..........
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]