-
Αρκετά κλικ ανώτερα θα έλεγα, απλά τα primacy HP σίγουρα φθείρονται λιγότερο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αρκετά κλικ ανώτερα θα έλεγα, απλά τα primacy HP σίγουρα φθείρονται λιγότερο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα.Πράγματι, τα Primacy δεν είχαν ιδιαίτερη φθορά, αλλά το κράτημά τους είχε μειωθεί αισθητά. Μετά τα αλλάξαμε με τα ER300, με τα οποία έχω κάπως θετικότερο feedback.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Τι νόημα έχει να επαναλαμβάνουν τα ίδια άτομα τόσες φορές την ίδια άποψη για τα ίδια λάστιχα (είτε αρνητικά για τα Energy, είτε θετικά για τα Exalto κ.ο.κ.). Δεκτή κάθε άποψη, σεβαστή και χρήσιμη! Αλλά μία, άντε δυο φορές, αλλιώς δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις. Κάποιος που δεν προσέχει ποιος γράφει τι, νομίζει ότι η μισή Ελλάδα ακούει Energy και τρέχει μακρυά!Επιπλέον νομίζω ότι τα posts μας πρέπει να αξιολογούνται λαμβάνοντας υπόψη ότι επηρεάζονται από:
- Τις ικανότητες οδήγησης του καθενός
- Τα γούστα του
- Την ευαισθησία στο να καταλαβαίνει μικροδιαφορές στην συμπεριφορά των ελαστικών
- Τον τρόπο οδήγησης
- Τη μάρκα αυτοκινήτου
- Την κατάσταση του αυτοκινήτου
- Τη διάσταση των ελαστικών
- Την κατάσταση του οδοστρώματος και την ικανότητα του οδηγού να τη λάβει υπόψη πριν κρίνει το λάστιχο
- Την ανάγκη κάποιων να πιστεύουν ότι 'έχουν το καλύτερο'
Μετά απ' όλα αυτά προτείνω το 'Ζητείται βοήθεια' του τόπικ να αλλαχθεί σε 'Πιάστ' αυγό και κούρευτο'
Μα με είπε λούλη (πλάκα κάνω)
Όλοι θα έπρεπε να τρέχουν μακριά από το Energy. Για τα πρώτα 2000-3000km κρατάνε κάτι, μετά ξεδιπλώνουν την οικολογική φύση.
-
τα χω τα Energy απανω ενα χρονο.
ξερεις τι μαρεσει σαυτα τα λαστιχα;
κανουν το αμαξι ελαφρυ στο ξεκινημα ,ειναι αθορυβα,ειναι πολυ προοδευτικα.
το μονο μειον ειναι αμα πας να κυνηγησεις ταμαξι ψιλογλυστρανε στην αρχη μετα σταθεροποιουνται αλλα και παλι σου λεω ειναι προοδευτικα λαστιχα.δεν κινδυνευεις απαυτα ,απο αλλα λαστιχα κινδυνευεις.
-
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Θα ήθελα & εγώ τη συμβουλή σας:
Για Megane II 5d 1.6, τι θα προτείνατε σε διάσταση 205/55/16, με τα τωρινά δεδομένα; Τα εργοστασιακά Michelin Energy που φοράει έως τώρα απεδείχθησαν μάλλον μέτρια. Είχα διαβάσει πριν 1 έτος κάποιο συγκριτικό ελαστικών της διάστασης αυτής στους 4Τ, & έβγαζε νικητή το Michelin Energy Saver.
Σε Astra H που επίσης έχουμε, στην παραπάνω διάσταση, τα μαμά Bridgestone Turanza ER300 αντικαταστάθηκαν από Pirelli P7, & συμπέρανα ότι τα Bridge ήταν πολύ καλύτερα (& γενικώς αξιοπρεπέστατα ελαστικά, παρά το θάψιμο που τρώνε), για τα 40.000 χλμ που τα φορούσε.
Επίσης, στην παραπάνω διάσταση, πέρα από τα Energy Saver, η Michelin προσφέρει & τα Exalto, τα Primacy HP, & Pilot Sport, νομίζω. Ποιες οι διαφορές τους;
Να βάλουμε στο Megane τα ικανοποιητικά ER300, που ήδη γνωρίζω, ή κάποιο από τα παραπάνω Michelin; Επιπλέον, σε δείκτη H ή V να τα προτιμήσω;
Ευχαριστώ!ΥΓ: Εάν υπάρχει κατάστημα στην Αθήνα, όπου μπορώ να τα τοποθετήσω σε καλή τιμή, please π.μ..
Τα Saver V & τα ER300 V τα βρίσκω στα 390€ & 370€, αντίστοιχα.Ακριβως στην διασταση που εχεις εβαλα για δευτερη φορα τα exalto2.
Mεγαλη διαρκεια, μειωμενος θορυβος, προοδευτικα και σχετκα σπορτιφ αισθηση στο τιμονι.
Στο δικο μου τα πρωτα λαστιχα απο το εργοστασιο ηταν τα Pilot HP (harmony).
Αρκετα πιο μετρια και γλυστρουσαν σχετικα νωρις στην διαρκεια ζωης τους.
Τα exalto2 ζεσταινονται και σχετικα γρηγορα (το βαρος του αυτοκινητου ειναι 1230κιλα).
Τα πηρα 350ευρω στα Πατησια.
Αν σε ενδιαφερουν στειλε μου π.μ να σου πω απο που για να μην θεωρηθει οτι κανω διαφημιση. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
:lol:τα χω τα Energy απανω ενα χρονο.
ξερεις τι μαρεσει σαυτα τα λαστιχα;
κανουν το αμαξι ελαφρυ στο ξεκινημα ,ειναι αθορυβα,ειναι πολυ προοδευτικα.
το μονο μειον ειναι αμα πας να κυνηγησεις ταμαξι ψιλογλυστρανε στην αρχη μετα σταθεροποιουνται αλλα και παλι σου λεω ειναι προοδευτικα λαστιχα.δεν κινδυνευεις απαυτα ,απο αλλα λαστιχα κινδυνευεις.
Mετα απο ποσα Burnout δηλαδη ζεσταινονται?
'Κανουν το αμαξι ελαφρυ στο ξεκινημα'?
Δεν ξερεις που πατανε οι τροχοι δηλαδη?
Βαλε κανενα αλλο λαστιχακι να δεις ασπρη μερα...
(140αλογα με 14αρα-15αρα? και εισαι ευχαριστημενος με τα energy?) -
Ο Ιταλάκιας σας τρολλάρει αφού έχει δηλώσει οτι έχει να άλλαξει λάστιχα πάνω από 10ετία. Τώρα θα αντικρούσει λέγωντας οτι δεν είναι η Λάντσια με Ένερτζυ αλλά το Πούντο ή το ανάποδο κοκ. Τα φρένα σου τα έφτιαξες παρεπιπτόντως;
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Θα ήθελα & εγώ τη συμβουλή σας:
Για Megane II 5d 1.6, τι θα προτείνατε σε διάσταση 205/55/16, με τα τωρινά δεδομένα; Τα εργοστασιακά Michelin Energy που φοράει έως τώρα απεδείχθησαν μάλλον μέτρια. Είχα διαβάσει πριν 1 έτος κάποιο συγκριτικό ελαστικών της διάστασης αυτής στους 4Τ, & έβγαζε νικητή το Michelin Energy Saver.
Σε Astra H που επίσης έχουμε, στην παραπάνω διάσταση, τα μαμά Bridgestone Turanza ER300 αντικαταστάθηκαν από Pirelli P7, & συμπέρανα ότι τα Bridge ήταν πολύ καλύτερα (& γενικώς αξιοπρεπέστατα ελαστικά, παρά το θάψιμο που τρώνε), για τα 40.000 χλμ που τα φορούσε.
Επίσης, στην παραπάνω διάσταση, πέρα από τα Energy Saver, η Michelin προσφέρει & τα Exalto, τα Primacy HP, & Pilot Sport, νομίζω. Ποιες οι διαφορές τους;
Να βάλουμε στο Megane τα ικανοποιητικά ER300, που ήδη γνωρίζω, ή κάποιο από τα παραπάνω Michelin; Επιπλέον, σε δείκτη H ή V να τα προτιμήσω;
Ευχαριστώ!ΥΓ: Εάν υπάρχει κατάστημα στην Αθήνα, όπου μπορώ να τα τοποθετήσω σε καλή τιμή, please π.μ..
Τα Saver V & τα ER300 V τα βρίσκω στα 390€ & 370€, αντίστοιχα.Ακριβως στην διασταση που εχεις εβαλα για δευτερη φορα τα exalto2.
Mεγαλη διαρκεια, μειωμενος θορυβος, προοδευτικα και σχετκα σπορτιφ αισθηση στο τιμονι.
Στο δικο μου τα πρωτα λαστιχα απο το εργοστασιο ηταν τα Pilot HP (harmony).
Αρκετα πιο μετρια και γλυστρουσαν σχετικα νωρις στην διαρκεια ζωης τους.
Τα exalto2 ζεσταινονται και σχετικα γρηγορα (το βαρος του αυτοκινητου ειναι 1230κιλα).Νομίζω πως μιλας για τα Pilot Primacy ή τα Primacy HP (High Performance και όχι harmony). Πάντως στην διάσταση αυτή ο 'βασιλιάς' είναι τα PE2
-
@bathan
Ναι για τα Primacy HP, αναφερομαι, πανε και 7 χρονια που τα ειχα αλλαξει...
Για το οτι ειναι κορυφαια ελαστικα στην συγκεκριμενη διασταση, οπως θα καταλαβες
απο τα λεγομενα μου, το εχω διαπιστωσει ηδη, εξ'ου και η επαναγορα τους... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@bathan
Για το οτι ειναι κορυφαια ελαστικα στην συγκεκριμενη διασταση, οπως θα καταλαβες
απο τα λεγομενα μου, το εχω διαπιστωσει ηδη, εξ'ου και η επαναγορα τους...Εχεις μπερδεψει τα Primacy με τα Primacy HP...
Ουδεμια σχεση!
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@bathan
απο τα λεγομενα μου, το εχω διαπιστωσει ηδη, εξ'ου και η επαναγορα τους...Εχεις μπερδεψει τα Primacy με τα Primacy HP...
Ουδεμια σχεση!
Ναι μάλλον, τα Primacy HP κυκλοφορούν 2-3 χρόνια το πολύ και αντικατέστησαν τα παλιότερα Pilot Primacy
-
Καλημέρα,
αλλαγή μετά την παρέλευση 3ετίας (25000ΚΜ) για τα ελαστικά του Οpel Astra H 1.4, πετάχθηκαν τα τρισάθλια Bridgestone B230 και μπήκαν τα Bridgestone Turanza ER300, αμφότερα σε 195/65R15.
Τα παλαιά ήταν με δείκτη ταχύτητας Τ, τα νέα είναι Η......
Κόστος = 230€ (με τοποθέτηση)
Εντυπώσεις από ταξίδι άμεσα μετά την τοποθέτηση: Από 'γλυστράει' σε 'κρατάει', με ταυτόχρονη αύξηση άνεσης.....
Θα δείξει πως πάνε κι εντός πόλης.....
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
.....τα primacy HP (πολυ καλο all-around)Προσωπικά δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος από αυτά τα λάστιχα στο πολυμορφικό... Δεν είναι κακά βέβαια, μέτρια θα τα χαρακτήριζα...
Βέβαια, έχω και 127 αφηνιασμένα άτια...
-
Eμένα πάλι στο 308 μου άρεσαν αρκετά, για τον χαρακτήρα τους πάντα.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@bathan
Ουδεμια σχεση!
Πραγματι, και σπευδω να διορθωσω...
Τα πρωτα λαστιχα του αυτοκινητου (παραγωγης 2000) ηταν τα Pilot HX και μαλιστα με
χαμηλο treadwear 140.
Μετρια αποδοση αλλα και χαμηλη διαρκεια ζωης.
Με τα exalto2 (δεικτης V, και treadwear 240 ) η διαφορα (προς το καλυτερο βεβαιως) ηταν αισθητη, και στην αποδοση αλλα και στην διαρκεια. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eμένα πάλι στο 308 μου άρεσαν αρκετά, για τον χαρακτήρα τους πάντα.Ίσως έχει να κάνει και με το αμάξι...
-
Μόλις επέστρεψα από έρευνα αγοράς για αλλαγή ελαστικών οικογενειακώς.
Έχουμε και λέμε...για Citroen C2 με 18.000χλμ και λάστιχα Michelin Energy 185/55/15 α οποία φοράει από τον Ιούλιο του 2006 που αγοράστηκε πήρα τις εξής τιμές:
Michlelin Exalto 185/55/15 440€ κομπλέ (περαστικά κλπ)
Continental Premium Contact 340€Για το δικό μου Scirocco που φοράει απ το εργοστάσιο Bridgestone Potenza RE50 235/45/17 με 20.000χλμ και μου την έχουν δώσει γι αυτό θα τα πετάξω οι εξής:
Michelin Pilot Sport 3 225/45/17 550€ κομπλέ
Continental Sport Contact 3 500€Αν προτιμήσω την εργοστασιακή διάσταση 235/45/17 οι τιμες ανεβαίνουν κατά 100€.
Αναμένω απόψεις κυρίως για τις τιμές όπως και για τα ελαστικά στο C2 για το οποία δεν έχω ιδέα σε αυτή την διάσταση.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Μόλις επέστρεψα από έρευνα αγοράς για αλλαγή ελαστικών οικογενειακώς.Έχουμε και λέμε...για Citroen C2 με 18.000χλμ και λάστιχα Michelin Energy 185/55/15 α οποία φοράει από τον Ιούλιο του 2006 που αγοράστηκε πήρα τις εξής τιμές:
Michlelin Exalto 185/55/15 440€ κομπλέ (περαστικά κλπ)
Continental Premium Contact 340€Για το δικό μου Scirocco που φοράει απ το εργοστάσιο Bridgestone Potenza RE50 235/45/17 με 20.000χλμ και μου την έχουν δώσει γι αυτό θα τα πετάξω οι εξής:
Michelin Pilot Sport 3 225/45/17 550€ κομπλέ
Continental Sport Contact 3 500€Αν προτιμήσω την εργοστασιακή διάσταση 235/45/17 οι τιμες ανεβαίνουν κατά 100€.
Αναμένω απόψεις κυρίως για τις τιμές όπως και για τα ελαστικά στο C2 για το οποία δεν έχω ιδέα σε αυτή την διάσταση.
Τελικα σε αυτα τα δυο κατεληξες;Τη 225/45/17 τη φοραω εγω.Οι τιμες ειναι απο γνωστο η' αυτες που παιζουν στην αγορα;Τι θα βαλεις;
-
να βάλεις την εργοστασιακή στο Scirocco
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@dimikνα βάλεις την εργοστασιακή στο Scirocco
Εργοστασιακή είναι και η 225
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]