-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μάλιστα, Goodyear, Dunlop έχουν και μια εγγύηση, αλλά δεν νομίζω πως συγκρίνονται με τα Michelin και Conti.
Γιατί πιστεύεις ότι Goodyear και Dunlop δεν συγκρίνονται με Michelin και Conti?
Στην Ελλάδα έχει βγει μια καραμέλα για Conti και Michelin επειδή την σπρώχνουν τα περιοδικά και επειδη τα φοράει ο ταδε ο δείξε κλπ.
Ακούω διάφορα τρελά......
Τι να σου κάνει το F1 αν το αμάξι είναι 120 άλογα?
Στα performance λάστιχα μετά απο 20,000χλμ αρχίζεις να θέλεις αλλαγή!
Βάλε σε δυνατό αυτοκίνητο στην Ελλαδα Michelin PS2 και μετά από 10,000χλμ θα σου φαίνονται slick και θα δεις επίσης ότι απο Ελληνική λακκούβα/ πεζοδρόμιο θα έχουν ταλαιπωρηθεί σημαντικά.
Όλα τα λάστιχα είναι καλά γιατι προφανώς τα βάζουμε και δεν παθαίνουμε τίποτα και ταξιδεύουμε με ασφάλεια.
Τα F1 ΙΜΟ είναι από τα καλύτερα λάστιχα... στην καλύτερη τιμή.
Έχω δοκιμάσει διάφορα Michelin, Dunlop, Bridgestone δεν έχω βάλει ποτε ContiΝα και ένα survey από US για Max Performance
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... sp?type=MP
και ενα test για όποιον τα λαμβάνει υπόψιν
http://www.tirerack.com/tires/tests/tes ... p?ttid=101 -
Όλα τα λάστιχα μπορούν να διαλυθούν και σε 1000 χλμ αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.
Τα F1 είναι ένα πολύ καλό ή μάλλον ένα πάρα πολύ καλό λάστιχο όπως και τα Pilot και SportContact, σε άλλους αρέσουν τα μέν σε άλλους τα δέ. Η επιλογή ανάμεσα τους είναι καθαρά θέμα γούστων αλλά και αυτοκινήτου. Η Goodyear ανήκει στους μεγάλους κατασκευαστές ( αρα η επιλογή τους δεν μας κάνει ούτε ψαγμένους ούτε τπτ άλλο ) αλλά η αλήθεια είναι οτι στα φτηνά λάστιχα και στις μικρές διαστάσεις βγάζει λάστιχα τα οποία δεν τα λές και φοβερά σε απόδοση ( για να μην πώ τπτ άλλο ), αντίθετα το Dunlop Fast Response από όσο βλέπω τα πάει πολύ καλά στα τέστ. Εξίσου καλά όμως τα πάει και το Saver + το πλεονέκτημα της μειωμένης κατανάλωσης και της καλύτερης ποιότητας κύλισης που σε ένα ταξίδι 1000 χλμ έχει κι αυτό το μερίδιο του. Συνυπολογίζοντας το γεγονός οτι θα κινούμαι 95% σε Ευρωπαϊκή άσφαλτο που φθείρει τα πάντα ( ακόμα και τα Energy που συνήθως στην Ελλάδα βγαίνουν σαν καινούργια στην αλλαγή ) και προσφέρει κράτημα παντού και πάντα λέω να βάλω τελικά τα Saver.
Υ.Γ Φορούσα Exalto σε αυτοκινητο 90 ίππων δεν θυμάμαι να είχα ποτέ πρόβλημα να τα ζεστάνω ούτε θυμάμαι να έχουν ταλαιπωρηθεί από λακούβες και πεζοδρόμιο, παρομοιώς και τα Exalto 2 σε έτερο αυτοκίνητο των 95 ίππων. -
Δηλαδη κατακρινετε τα goodyear dunlop λαστιχα ετσι.Εγω πιστευω ιδια ειναι και συγκρισιμα με conti michelen.Δε μπορω να καταλαβω τι στραβο εχουν τα λαστιχα που λετε πως δεν ειναι συγκρισιμα.Μια χαρα λαστιχα ειναι ρε παιδια και πολλες εταιριες βαζουν τετοια λαστιχα απο τη μανα τους.
-
Το Energy Saver (όπως και το παλαιότερο Energy) έχει εντελώς διαφορετική χάραξη σε μεγάλες διαστάσεις (π.χ. 205/55/16) απ' ό,τι σε μικρές (π.χ. 185/60/14). Υποθέτω ότι δεν μπορούμε να γενικεύουμε για την απόδοσή του ή τα αποτελέσματα ενός τεστ που έγιναν σε μια συγκεκριμένη διάσταση.
Τα GoodYear πάντως έχουν αρχίσει να 'περπατάνε' και πάλι στην αγορά. Στα μικρά παίζει αρκετά το DuraGrip, ενώ τώρα στη μεγαλύτερη κατηγορία δίνει το EfficientGrip, με ακόμα μικρότερη αντίσταση κύλισης κι από το Energy Saver (μετρήσεις, σύμφωνα με την GY του TUV ή του ADAC, δε θυμάμαι).
Αν κάποιος έχει φορέσει τα EfficientGrip ας ρίξει μια γνώμη...Α, επίσης η UniRoyal αντικαθιστά τα Rallye 550 και 680 με το RainExpert, ένα λάστιχο με αρκετά πρωτότυπη και βαθιά χάραξη.
-
Θανάση κοίταξε και τα goodyear excellence. Τα δικά μου αν εξαιρέσεις ότι είναι κινέζικα και άλλαξα 2 στην εγγύηση, κρατάνε καλά, φρενάρουν και είναι ήσυχα.
-
Τα PE2 μου έχουν αισίως 32000χλμ (τα έχω ακριβώς ένα χρόνο) και η ώρα να πάρουν τη θέση τους, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πλησιάζει...
Έχω μείνει ικανοποιημένος όσο δεν πάει από το εν λόγω πολιτικό ελαστικό.Να φανταστείτε,ακόμα και τώρα έπειτα από τόσα χιλιόμετρα, όταν πέφτει η θερμοκρασία και δη αυτή του οδοστρώματος (ειδικά τα βράδια) δείχνουν να αναγεννώνται, θυμίζοντας την πρώτη νιότη τους σε απόδοση, τόσο σε πρόσφυση αλλά και σε φρενάρισμα (σε μικρότερο βαθμό βέβαια).
Έτσι όπως τα αισθάνομαι, είναι σε θέση να συμπληρώσουν τα 40000χλμ χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο αίσθημα ανασφάλειας στο δρόμο.
Εγώ όπως και νά'χει μετά τις βαρβάτες ζέστες,εκεί κατά το Σεπτέμβρη, θα τα σουτάρω, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.
Το θέμα ποιό είναι?Είμαι άπληστος στο θέμα του handling/traction και θέλω συνεχώς να παίρνω το καλύτερο δυνατό από το αυτοκίνητο.Να ξαναεπιλέξω το ίδιο ελαστικο (κατά 70% ναι) ή μήπως υπάρχει κάποιος ισάξιος ή και ανώτερος αντίπαλος?
Διάσταση η καλασσική του φτωχομπινέ μικρομεσαίου : 195/50/R15.
Τα φώτα σας, όσοι προαιρείσθε.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
Αμα θες μπορεις να δεις τα dunlop sp sport 01.Μετα κανα conti η κανα bridgestone.
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Δε την καταλαβαινω αυτη τη νοοτροπια.Ειχε ριξει εναν τσακωμο με εναν ανθρωπο λεγοντας πως δε πρεπει να κανεις αλλαγη και πως ειναι λαλακες αυτη που κανουν αλλαγη επειδη χανεις τον κολο στο αμαξι.Δεν την καταλαβαινω αυτη τη νοοτροπια.Λες και πισω στο αμαξι δεν εχεις λαστιχα αλλα σανιδες.Μωρε πανε καλα ολοι τους?Το λαστιχο δεν καταστρεφεται εντελως φλοιδα και μετα το βαζεις πισω.Το θελα του μπρος πισω ειναι να φαγοθουν ομοιομορφα τα λαστιχα.Δε το καταλαβαινω αυτο ομως καθολου.Το πρόβλημα είναι οτι βάζοντας τα λιγότερο φθαρμένα ελαστικά μπροστά αλλάζεις την ισορροπία του αυτοκινήτου όσον αφορά το κράτημά του. Έτσι λοιπόν, αν μπεις σε κλειστή στροφή κλασικού ελληνικού βουτυρόδρομου με παραπάνω χιλιόμετρα λόγω της ψευδαίσθησης καλύτερου κρατήματος που θα σου δίνουν τα καινούρια λάστιχα εμπρός, αν χαθεί η πρόσφυση, οι πίσω τροχοί είναι αυτοί που θα την χάσουν πρώτοι. Θα το προτιμούσες αυτό ή μήπως θα ήταν καλύτερη η πιο εύκολα ελεγχόμενη υποστροφή; Επίσης σε φρενάρισμα πανικού ή σε περίπτωση που χρειαστεί να πατήσεις φρένο πάνω στη στροφή (που το αυτοκίνητο θα τείνει να υπερστρέψει) θα προτιμούσες τα καλύτερα λάστιχα εμπρός ή πίσω;
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Τα PE2 μου έχουν αισίως 32000χλμ (τα έχω ακριβώς ένα χρόνο) και η ώρα να πάρουν τη θέση τους, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πλησιάζει...Έχω μείνει ικανοποιημένος όσο δεν πάει από το εν λόγω πολιτικό ελαστικό.
[...]
Να ξαναεπιλέξω το ίδιο ελαστικο (κατά 70% ναι) ή μήπως υπάρχει κάποιος ισάξιος ή και ανώτερος αντίπαλος?
Διάσταση η καλασσική του φτωχομπινέ μικρομεσαίου : 195/50/R15.
Τα φώτα σας, όσοι προαιρείσθε.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.
-
@swift b.p.m
αν έχεις μείνει ευχαριστημένος και κάνεις τόσα χιλιόμετρα η επανάληψη δεν θα σε βλάψει.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Μάλιστα, Goodyear, Dunlop έχουν και μια εγγύηση, αλλά δεν νομίζω πως συγκρίνονται με τα Michelin και Conti.
Γιατί πιστεύεις ότι Goodyear και Dunlop δεν συγκρίνονται με Michelin και Conti?
Στην Ελλάδα έχει βγει μια καραμέλα για Conti και Michelin επειδή την σπρώχνουν τα περιοδικά και επειδη τα φοράει ο ταδε ο δείξε κλπ.
Ακούω διάφορα τρελά......
Τι να σου κάνει το F1 αν το αμάξι είναι 120 άλογα?
Στα performance λάστιχα μετά απο 20,000χλμ αρχίζεις να θέλεις αλλαγή!
Βάλε σε δυνατό αυτοκίνητο στην Ελλαδα Michelin PS2 και μετά από 10,000χλμ θα σου φαίνονται slick και θα δεις επίσης ότι απο Ελληνική λακκούβα/ πεζοδρόμιο θα έχουν ταλαιπωρηθεί σημαντικά.
Όλα τα λάστιχα είναι καλά γιατι προφανώς τα βάζουμε και δεν παθαίνουμε τίποτα και ταξιδεύουμε με ασφάλεια.
Τα F1 ΙΜΟ είναι από τα καλύτερα λάστιχα... στην καλύτερη τιμή.
Έχω δοκιμάσει διάφορα Michelin, Dunlop, Bridgestone δεν έχω βάλει ποτε ContiΝα και ένα survey από US για Max Performance
http://www.tirerack.com/tires/surveyres ... sp?type=MP
και ενα test για όποιον τα λαμβάνει υπόψιν
http://www.tirerack.com/tires/tests/tes ... p?ttid=101Σωστά με εγκαλείς, γιατί δεν διευκρίνησα πως μιλώ για...κόσμιες διαστάσεις ελαστικών και όχι μεγάλες διαμέτρους κλπ, μιας και εκεί δεν έχω δοκιμάσει και δεν έχω γνώμη..
Εγώ μιλώ κυρίως για την ...τσίπικη διάσταση 195/50/15 που βάζω και στο Lancia και στην Xsara και επειδή περίπου ταυτόχρονα είχα βάλει τα Potenza (speed H) στο Lancia και τα Exalto2 (speed V) στην Xsara, είδα πως τα Michelin για τα δικά μου γούστα ήταν καλύτερα λάστιχα. Οταν ήρθε η ώρα να τα αλλάξω, έψαχνα μαλακά λάστιχα (για να ζεσταίνονται γρήγορα από τους....86 ίππους μου ) και ν' αντέξουν λογικά χλμ (με 40Κ είμαι υπερευχαριστημένος... ).
Στην αγορά, όσο και να έψαξα, δεν υπήρχε κάποιο πραγματικά καλό Goodyear ή Dunlop που να στέκεται με αξιώσεις απέναντι στα Exalto, PremiumContact2 ή ακόμη και στα Toyo T1R. Δεν διάβασα κανένα περιοδικό για να καταλήξω στο συμπέρασμα αυτό, αλλά έψαξα πολύ στο Internet και ρώτησα κάποιους που εμπιστεύομαι περισσότερο.Δεν λέω πως αποκλείεται να βγάζει ένα καλό λάστιχο η Dunlop, αλλά ο τρόπος που προσπαθούσαν να μου τα πλασάρουν, με αποθάρρυνε: ουσιαστικά σου έλεγαν πως είναι χειρότερα λάστιχα, αλλά θα σου δώσουμε εγγύηση κλπ κλπ
Έτσι το εξέλαβα εγώ... ΚΑΝΕΝΑΣ λαστιχάς πάλι δεν μου είπε πως το Goodyear ή το Dunlop είναι ΟΝΤΩΣ καλύτερο. Μου έλεγαν πχ πως το PE2 είναι μαλακό και μπορεί να σκιστεί ή πως το PC2 μπορεί να σφυρίζει, αλλά κακά ελαστικά, δεν τα χαρακτήρισε κανένας, ακόμη και αυτός που ήθελε να μου πασάρει τα Goodyear...
Και δεν βρίσκω κάτι κακό σ' αυτό, ο άνθρωπος μ' αυτά κερδίζει τα πολλά φράγκα, αυτά θέλει να πουλήσει. Τα ίδια θα δεις και σε άλλους...
Απλώς, για την διάστασή μου, νομίζω πως όντως τα καλύτερα είναι αυτά που ανέφερα. Και δικαίως. Παίζει βέβαια πλέον και το Saver δυνατά κι αυτό είναι παρήγορο, αν σκεφτείς την αθλιότητα που πουλούσε τόσα χρόνια η Michelin ονόματι Energy.... -
Από 'για φτύσιμο', με την προσθήκη της λέξης 'Saver' τα Energy έγιναν 'σχεδόν κορυφαία'.
Και αναρωτιέμαι, αυτή η τόσο εύκολη μεταστροφή προήλθε από το (ελλιπέστατο) τεστ των 4T?
Υπάρχει κάποιος που από το παλιό Energy να πέρασε στο Saver (στο ίδιο αμάξι και διάσταση) για να μας πει διαφορές;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Από 'για φτύσιμο', με την προσθήκη της λέξης 'Saver' τα Energy έγιναν 'σχεδόν κορυφαία'.Και αναρωτιέμαι, αυτή η τόσο εύκολη μεταστροφή προήλθε από το (ελλιπέστατο) τεστ των 4T?
Υπάρχει κάποιος που από το παλιό Energy να πέρασε στο Saver (στο ίδιο αμάξι και διάσταση) για να μας πει διαφορές;
Δεν ξέρω, δεν έχω διαβάσει το τεστ και δεν ασχολούμαι. Διάβασα εντυπώσεις από χρήστες όμως. Κι εκεί που το Energy θαβόταν ανηλεώς, πλέον ακούω καλά λόγια. Άρα, μάλλον η διαφορά δεν είναι μόνον η μία λέξη...
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Από 'για φτύσιμο', με την προσθήκη της λέξης 'Saver' τα Energy έγιναν 'σχεδόν κορυφαία'.Και αναρωτιέμαι, αυτή η τόσο εύκολη μεταστροφή προήλθε από το (ελλιπέστατο) τεστ των 4T?
Εγώ. Εντυπώσεις σε 2 βδομάδες που θα έχω αποκλειστική χρήση του αμαξιού.
Από την αρχή πάντως μου έκανε εντύπωση το σκληρότερο πλαινό του saver.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ξέρω, δεν έχω διαβάσει το τεστ και δεν ασχολούμαι. Διάβασα εντυπώσεις από χρήστες όμως. Κι εκεί που το Energy θαβόταν ανηλεώς, πλέον ακούω καλά λόγια. Άρα, μάλλον η διαφορά δεν είναι μόνον η μία λέξη...
ΑΥτό ακριβώς λέω! Διάβασες 'κριτικές' και προτάσεις χρηστών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν συγκρίνει 'απλό' και 'Saver' και απλά επηρεάστηκαν από άλλους, που με τη σειρά τους διάβασαν το εν λόγω τεστ.
Αν πάλι μιλάς για κριτικές από το εξωτερικό (π.χ. tyretest.com), εκεί και το παλιό Energy είχε άριστη βαθμολογία.Με αυτό απλώς θέλω να δείξω πως οι γνώμες στο Internet είναι πάρα πολύ συχνά αποτέλεσμα της διάδοσης μιας γιγαντούμενης (άλλωστε σωστής, άλλοτε ψευδούς) φήμης. Γενικά μιλάω και αυτό δεν αφορά ειδικά τα δικά σου σχόλιά για το Energy Saver, φίλε HighFidelity.
Περιμένουμε τη γνώμη του drdino που όντως μπορεί να κάνει τη σύγκριση.
-
...και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου από αυτή την κατάσταση, παρότι προσπαθώ να συγκρατούμαι.
Αν με ρωτήσουν για το Premium Contact 2, θα πώ ότι αποτελεί έναν άριστο μέσο όρο, μια χρυσή τομή.
Αν με ρωτήσουν για το Exalto2, θα πως ότι είναι καταπληκτικό λάστιχο, δε θα σε προδώσει.
Αν με ρωτήσουν για το Uniroyal 550 θα πω με σιγουριά ότι έχει μαλακά πλαϊνά, σαπουνιάζει στις στροφές.
Κι αν μου πουν 'να βάλω Excelence;' ίσως απαντήσω 'όχι, θα σου τραβάει το αμάξι στην ευθεία'!Το φαιδρό του πράγματος; Δεν έχω προσωπική εμπειρία από ΚΑΝΕΝΑ εξ' αυτών. Αναπαράγω όσα διαβάζω και ακούω. Δεν ξέρω όμως ποιοι έκαναν αυτές τις κρίσεις και πόσοι είναι! Πόσοι δοκιμάσαν και έκριναν με λογικά κριτήρια; πόσοι είπαν τη γνώμη τους ενώ δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα; και πόσοι ήταν απλά παπαγαλάκια σαν κι εμένα;
Κουβέντα να γίνεται...
-
Καλημέρα από Ελλάδα,
Εντυπώσεις από τα Dunlop SP Sport 01A DSST για τη διαδρομή των 1850ΚΜ:
α) Στους Γερμανικούς δρόμους είναι πολύ καλά, όχι τέλεια θα έλεγα....
β) Στους Ελβετικούς υπό συνεχή βροχή δρόμους είναι πάρα πολύ καλά....
γ) Στους Ιταλικούς δρόμους είναι βεντούζα, σε στάση που έκανα και τα έλεγξα είχαν μια λεπτή στρώση μαυρίλας-σκόνης επάνω στο πέλμα, σαν να τα έτριψες με τρίφτη, πολύ τραχιά και καλή η άσφαλτος στον αυτ/δρομο της Ιταλίας.
δ) Στην Ελλαδίτσα, η διαδρομή Ηγουμενίτσα-Θεσνίκη ήταν πολύ καλή, ωραία πρόσφυση είχαν τόσο σε στροφές όσο και σε καμπές. Στην Θεσνίκη - περιφερειακός - όμως έδειχναν 'λίγα' με το ABS να μπαίνει σε λειτουργία σε απότομα φρεναρίσματα.
ε) Στις Σέρρες δε, εντός πόλης υπάρχουν σημεία που απλά δεν φρενάρει, το ABS μόνιμα σε λειτουργία ακόμα και με 30ΚΜ......δεν φταίει το ελαστικό βέβαια, η σκ@τοάσφαλτος φταίει...
Εαν θα το ξαναέβαζα: Ναι, εφόσον έμενα εξωτερικό, για Ελλάδα ίσως....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
ε) Στις Σέρρες δε, εντός πόλης υπάρχουν σημεία που απλά δεν φρενάρει, το ABS μόνιμα σε λειτουργία ακόμα και με 30ΚΜ......δεν φταίει το ελαστικό βέβαια, η σκ@τοάσφαλτος φταίει...
Απ' τα Σσσσσ( )έρρας είσι α;;;;; Πατριωτάκι;;;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Απ' τα Σσσσσ( )έρρας είσι α;;;;; Πατριωτάκι;;;
Ναι, εδώ είμαι και μπορεί να με δεις να κυκλοφορώ με το dieselaki μου στην πόλη...
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
...Εντυπώσεις από τα Dunlop SP Sport 01A DSST για τη διαδρομή των 1850ΚΜ:
...Στους Γερμανικούς δρόμους είναι πολύ καλά, ...Στους Ελβετικούς υπό συνεχή βροχή δρόμους είναι πάρα πολύ καλά.... Στους Ιταλικούς δρόμους είναι βεντούζα, ....Στην Θεσνίκη - περιφερειακός - όμως έδειχναν 'λίγα' με το ABS να μπαίνει σε λειτουργία...Στις Σέρρες δε, εντός πόλης υπάρχουν σημεία που απλά δεν φρενάρει, το ABS μόνιμα σε λειτουργία ακόμα και με 30ΚΜ......δεν φταίει το ελαστικό βέβαια, η σκ@τοάσφαλτος φταίει....
Εαν θα το ξαναέβαζα: Ναι, εφόσον έμενα εξωτερικό, για Ελλάδα ίσως....Καλώς ήρθες! Και έτσι έρχεσαι αντιμέτωπος με την ελληνική άσφαλτο.... με ένα αυτοκίνητο με περισσότερη από άφθονη ροπή από χαμηλά... Άντε τώρα να σε δω πώς θα αποφασίσεις για λάστιχο για την Ελλάδα! (για να τα αγοράσεις φτηνά από το διαδίκτυο πριν έρθεις )
Αν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ή προβληματίζεσαι σκέψου απλά την υπόθεση να είχες 200 άλογα παραπάνω (και ανάλογη ροπή)... κάπως έτσι θα ήταν η ζωή σου όποια λάστιχα κι αν είχες.... και το παίρνεις απόφαση... ευτυχώς για τα ESP!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]