-
Barum bravuris 3 σε 195/55/16 για Citroen C3 τι λέτε ρε παιδιά; τα επώνυμα είναι πανάκριβα... Μήπως να ψαχτώ να πάω σε 205/55/16 που είναι τζάμπα;
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Barum bravuris 3 σε 195/55/16 για Citroen C3 τι λέτε ρε παιδιά; τα επώνυμα είναι πανάκριβα... Μήπως να ψαχτώ να πάω σε 205/55/16 που είναι τζάμπα;Αν και οι περισσότεροι θα σου πουν μην αλλάζεις, εγω θα εβαζα 205/55/16 και θα βαζα επώνυμο αφού είναι πολυ φθηνά πλέον.
-
Εννοείται 205/55/16, απολύτως καμία διαφορά μεταξύ τους, ίσως 0.2 lit/100 km
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αυτά τα 0,2 λ/100 χλμ. είναι ακριβώς 50 ευρώπουλα το χρόνο σε βενζίνη. Βάλε είτε επώνυμα 195άρια άμα δεν είναι μεγάλη η διαφορά, είτε τα Μπραβούρια.
-
Το 0,2 λίτρα παραπάνω κατανάλωση δεν με πειράζει, diesel είναι... άρα θα πάω για 205... εντωμεταξύ ο κάθε λαστιχας λέει τα δικά του και προτείνει αντί να πας σε 205 να βάλεις 195 κινέζικο, από το οποίο βγάζει μεγαλύτερο κέρδος μάλλον... Και σου λέει , 2 δισεκατομμύρια κινέζοι που φοράνε κινεζικα λαστιχα τι είναι; βλάκες; αχαχαχαχα, πολύ γέλιο έχουν τελικά...
-
Με σχεδόν τα ίδια χρήματα βάζεις 205 επώνυμα και με καλύτερα χαρακτηριστικά κατανάλωσης και φρεναρίσματος. Οπότε καλύτερα σε 205 και δεν νομίζω να υπάρχει διαφορά στην κατανάλωση προς τα πάνω... Ίσως προς τα κάτω, γιατί θα μεγαλώσει και το βήμα.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Καλα και μενα μου προτεινε λαστιχας κινεζικα για πιο οικονομικα,αλλα ουτε καν.Ρωτησα για τα rainsport 3 σε τουλαχιστον 3-4 λαστιχαδες και οχι απλα δεν υπαρχουν στην αγορα,ουτε καν σε γερμανιες κλπ,υπαρχει ελλειψη εδω και πολλους μηνες,οποτε θα πρεπει να ψαχτω για κατι αλλο.
Aπο 195/50/16 σε τι διαστασεις μπορω να παω?
-
Ο χρήστης Ken11 έγραψε:
Καλα και μενα μου προτεινε λαστιχας κινεζικα για πιο οικονομικα,αλλα ουτε καν.Ρωτησα για τα rainsport 3 σε τουλαχιστον 3-4 λαστιχαδες και οχι απλα δεν υπαρχουν στην αγορα,ουτε καν σε γερμανιες κλπ,υπαρχει ελλειψη εδω και πολλους μηνες,οποτε θα πρεπει να ψαχτω για κατι αλλο.Aπο 195/50/16 σε τι διαστασεις μπορω να παω?
Και εγω την ιδια διάσταση έχω στο fiesta. Δυστυχώς δεν έχεις επιλογές σε λογική τιμή. Τα επώνυμα παίζουν γύρω στα 400+. Εγω ήμουν σε δίλημμα ανάμεσα στα Goodyear efficient grip performance και τα Bridgestone turanza t005 και διάλεξα τελικά τα πρώτα, το προηγούμενο μήνα. Στα πρώτα 2000χλμ είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Δεν θα σου πρότεινα να αλλάξεις διάσταση. Το σκέφτηκα και εγώ ώστε να πάω σε 205/50/16 που είναι πιο εμπορική αλλά με αποθαρρυναν όσοι ρώτησα.Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πραγματικά επειδή δεν γνωρίζω μπορεί κάποιος να παραθέσει ποια είναι τα αρνητικά μια μετάβασης από τα 195/55/16 σε 205/55/16 εκτός της κατανάλωσης;
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Thodoris,και γω για fiesta αναφερομαι.
-
Η διαφορά είναι ότι μεγαλώνει η διάμετρος του τροχού και μεγαλώνει η επιφάνεια του ελαστικού οπότε σε συνδυασμό αυτών των 2 χάνεις λίγο σε επιδόσεις...
Μεγαλώνοντας την διάμετρο 'μακραίνεις' τις σχέσεις του κιβωτίου.Βέβαια η διαφορά σε αυτές τις διαστάσεις είναι ελάχιστη και εντός των 'προδιαγραφών'.
Κωδικός Διάμετρος Περιφέρεια Διαφορά
195/55 R16 621 mm 1951 mm 0 %
205/55 R16 632 mm 1985 mm 1.77 % -
Εύκολη η μετάβαση καθώς η μεταβολή είναι ανάξια λόγου. Ίσως αυξηθεί λίγο η κατανάλωση όμως λόγω μεγαλύτερης τριβής και αντίσταση κύλισης.
-
Eίχα 195/65/15 στο χαμαιτυπείο το Ρόβερ 75 και του έβαλα 205/60/15. Οι διαφορές ήταν λίγο παραπάνω κατανάλωση (περί το 3%), λίγο πιο βαρύ τιμόνι και λίγο περισσότερο κοπάνημα στις ανωμαλίες. Ήθελα όμως το πιο βαρύ τιμόνι γιατί το ορίτζιναλ ήταν πολύ πούπουλο, οπότε λούστηκα τα υπόλοιπα. Δεν το έκανα για οικονομία στην τιμή αγοράς των ελαστικών, έκαναν τα ίδια λεφτά πάνω κάτω, μπορεί και λίγο περισσότερα.
Το συνδύασα και με λίγο παχύτερη εμπρός αντιστρεπτική δοκό από MG ZT 160 και το έφερα εκεί που ήθελα. -
Καλημέρα παιδιά,έχω βρει μεταχειρισμένες ζάντες αλουμινίου και τα ελαστικά που φοράει είναι 185/60/15. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα εάν τα βάλω προσωρινά μέχρι να τα αλλάξω με την πρώτη ευκαιρία,γιατί ο κατασκευαστής συνιστά 195/50/15,ευχαριστώ εκ των προτέρων.
-
195/50 R15 576 mm 1810 mm 0 %
185/60 R15 603 mm 1894 mm 4.69 %Ανεβάζεις αρκετά βήμα. Θα χάσεις σε επιδόσεις.
Αυτή τη στιγμή τι φοράς?
-
Τώρα έχω 175/65/14
-
195/50 R15 576 mm 1810 mm -1.22 %
185/55 R15 585 mm 1838 mm 0.24 %
195/55 R15 596 mm 1872 mm 2.13 %
185/60 R15 603 mm 1894 mm 3.41 %Το ιδανικό είναι το 185/55.
Η διαφορά από αυτά που φοράς τώρα είναι τελικά μικρότερη. Επίσης σε τι κατάσταση είναι τα λάστιχα και τι λάστιχα είναι?
-
Είναι το Pirelli P1 Verde,τώρα σε τι κατάσταση είναι δεν το γνωρίζω γιατί δεν τα έχω δει από κοντά, πάντως από τις φώτο φαίνονται σε καλή κατάσταση.
-
Αν είναι σε χειρότερη κατάσταση από τα δικά σου σκέψου μήπως η αλλαγή σε καινούριες ζάντες και καινούρια λάστιχα σου βγει οικονομικότερα από αυτές που είδες συν την αγορά νέων ελαστικών (55 προφίλ καλύτερα σου ταιριάζει)...
Επίσης για τι αυτοκίνητο μιλάμε;
-
Παρε σκετες ζαντες χωρίς λαστιχα. Συνήθως η ύπαρξη κ μονο ελαστικών (ασχετως κατάστασης) ανεβάζει αρκετά την τιμή.
Πάντως πλέον παιζουν φοβερές ζαντες σε τιμές ξεφτίλα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]