-
Έχοντας πλέον 46.000χλμ με τα τελευταία ελαστικά μου (Bridgestone Potenza Adrenalin RE002, φορεμένα 3ετία) στην εμπορική διάσταση 225/45/17 κοιτάζω κι εγώ για ελαστικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτά που φοράω τώρα, κατά τα τελευταία 10 - 12.000χλμ έχουν επιδείξει μια σχετικά καλή συμπεριφορά (σε αντίθεση με την εικόνα που αποκόμισα στα πρώτα 15 - 20.000χλμ ως καινούρια, που ήταν μάλλον μέτρια) και ακόμα και τώρα που είναι φορτωμένα με χλμ δεν γλιστράνε τόσο εύκολα και δεν εμπνέουν ανασφάλεια (εννοείται με νορμάλ οδήγηση). Θεωρώ βέβαιο ωστόσο ότι δεν μπορούν να βγάλουν σεζόν, οπότε λογικά το αργότερο μέχρι Γενάρη-Φλεβάρη του 2019 (δηλαδή μέσα στα επόμενα 3 - 5.000χλμ) θα τα αντικαταστήσω. Από επιλογές αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου τα S001 της ίδιας μάρκας που τα έχω φορέσει παλιότερα για 60+ χιλ. χλμ και γνωρίζω τη συμπεριφορά τους στο αυτοκίνητό μου, αλλά σκέφτομαι και τα πρόσφατα Michelin Pilot Sport 4. Κάποιοι μου έχουν προτείνει ως εναλλακτικές και τα Dunlop Sp Sport Maxx RT2, Falken 510, Yokohama V105.
Ζητούμενά μου να βγάζουν άνετα τουλάχιστον 45.000χλμ/3 χρόνια, να μην έχουν μαλακά πλαϊνά, προκειμένου να δίνουν καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, και προφανώς να μη γλυστράνε για πλάκα (κυρίως) στην πόλη. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι 2/3 πόλη 1/3 ταξίδια (ίσως και λίγο παραπάνω ποσοστιαία τα ταξίδια). Γράφω περίπου 15.000χλμ/έτος. Συνήθως οι διαδρομές στην πόλη είναι τουλάχιστον 15 λεπτών σε διάρκεια (η καθημερινή μου μετακίνηση προς και από τη δουλειά μου, 14 χλμ) όπου λόγω χρήσης Λ. Κηφισού το αυτοκίνητο αναπτύσσει και ταχύτητες ταξιδιού (100+ χαω).
Έχετε κάποιες προτάσεις στην κατηγορία που μου διαφεύγουν; Χρήματα που μπορώ να διαθέσω, μέχρι 400-420 ευρώ (όσο δηλαδή περίπου παίζουν τα PS4). -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Έχοντας πλέον 46.000χλμ με τα τελευταία ελαστικά μου (Bridgestone Potenza Adrenalin RE002, φορεμένα 3ετία) στην εμπορική διάσταση 225/45/17 κοιτάζω κι εγώ για ελαστικά. Η αλήθεια είναι ότι αυτά που φοράω τώρα, κατά τα τελευταία 10 - 12.000χλμ έχουν επιδείξει μια σχετικά καλή συμπεριφορά (σε αντίθεση με την εικόνα που αποκόμισα στα πρώτα 15 - 20.000χλμ ως καινούρια, που ήταν μάλλον μέτρια) και ακόμα και τώρα που είναι φορτωμένα με χλμ δεν γλιστράνε τόσο εύκολα και δεν εμπνέουν ανασφάλεια (εννοείται με νορμάλ οδήγηση). Θεωρώ βέβαιο ωστόσο ότι δεν μπορούν να βγάλουν σεζόν, οπότε λογικά το αργότερο μέχρι Γενάρη-Φλεβάρη του 2019 (δηλαδή μέσα στα επόμενα 3 - 5.000χλμ) θα τα αντικαταστήσω. Από επιλογές αυτή τη στιγμή έχω στο μυαλό μου τα S001 της ίδιας μάρκας που τα έχω φορέσει παλιότερα για 60+ χιλ. χλμ και γνωρίζω τη συμπεριφορά τους στο αυτοκίνητό μου, αλλά σκέφτομαι και τα πρόσφατα Michelin Pilot Sport 4. Κάποιοι μου έχουν προτείνει ως εναλλακτικές και τα Dunlop Sp Sport Maxx RT2, Falken 510, Yokohama V105.
Ζητούμενά μου να βγάζουν άνετα τουλάχιστον 45.000χλμ/3 χρόνια, να μην έχουν μαλακά πλαϊνά, προκειμένου να δίνουν καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι, και προφανώς να μη γλυστράνε για πλάκα (κυρίως) στην πόλη. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι 2/3 πόλη 1/3 ταξίδια (ίσως και λίγο παραπάνω ποσοστιαία τα ταξίδια). Γράφω περίπου 15.000χλμ/έτος. Συνήθως οι διαδρομές στην πόλη είναι τουλάχιστον 15 λεπτών σε διάρκεια (η καθημερινή μου μετακίνηση προς και από τη δουλειά μου, 14 χλμ) όπου λόγω χρήσης Λ. Κηφισού το αυτοκίνητο αναπτύσσει και ταχύτητες ταξιδιού (100+ χαω).
Έχετε κάποιες προτάσεις στην κατηγορία που μου διαφεύγουν; Χρήματα που μπορώ να διαθέσω, μέχρι 400-420 ευρώ (όσο δηλαδή περίπου παίζουν τα PS4).βάλε στην εξίσωση και τα hankook V12 EVO2,εγω εκεί μάλλον καταλήγω καθώς τα falken 510 δεν βγαίνουν στη διάσταση μου 215/50/17
-
Και εγω τα 002 φοραω και θελω να παω σε κατι εφαμιλλο. Μου εχουν προτεινει τα Falken 510 και τα Hankook S1 Evo2. To πλαϊνο των S1 το εχω πιασει και μου φανηκε αρκετα ακαμπτο. Το V12 δεν το εχω δει απο κοντα.
-
το V12 είναι πιο σπορ απο το S1 με οτι αυτο συνεπαγεται......
-
Το επισημο site αναφερει το S1 ως πιο σπορ. Σωστος;
-
έχεις δίκιο! αν και τα δυο είναι UHP το S1 το δίνει πιο σπορ στη σχετική μπάρα.
-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
Το επισημο site αναφερει το S1 ως πιο σπορ. Σωστος;Νομίζω πως το k117 χαρακτηρίζεται ως uhp και το k120 ως max performance.
Για το k120 έχω προσωπικά πολύ καλά λόγια να πω.Στάλθηκε από το PRA-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το αντιστροφο φιλε opc.
-
Ο χρήστης Ελα Αλεκο έγραψε:
Το επισημο site αναφερει το S1 ως πιο σπορ. Σωστος;Κι εγώ το S1 γνωρίζω ως πιο σπορ. Τα Hankook Ventus Prime 3 (K125) πάντως μου αρέσουν σε αυτοκίνητο 1500 κιλών και 200 ίππων.
-
Έχετε δίκιο, δικό μου λάθος...
-
Καλημερα, πρεπει να βαλω νεα ελαστικα για Opel Corsa 1.4 90hp με διασταση 195/55/R16
Η οδηγηση που κανω ειναι ηρεμη και κυριως στην πολη!
Ποια ελαστικα προτεινετε γυρω στα 300-320Ε ?Πολλοι μου εχουν προτεινει τα uniroyal rainsport 3!
-
Σε ήρεμη οδήγηση στην πόλη, όλα καλά είναι. Εγώ θα έβαζα Pirelli P1, σε αυτά τα λεφτά.
-
Αν δεν κάνεις πολλά χλμ και δεν καβαλάς/ακουμπάς συχνά πεζοδρόμια, ίσως πρέπει να κοιτάξεις για μαλακό λάστιχο που να ζεσταίνεται εύκολα η γόμα του και να προσφέρει καλή άνεση. Λογικά οι επιλογές της Continental, Goodyear στη διάστασή σου θα είναι ΟΚ. Κάτι τέτοιο:
https://www.fokas-tyres.gr/el/products/10-6428
https://www.fokas-tyres.gr/el/products/10-6874
Το πρώτο είναι μέσα στο budget σου, το δεύτερο ξεφεύγει λίγο. -
Ο χρήστης antonis90 έγραψε:
Καλημερα, πρεπει να βαλω νεα ελαστικα για Opel Corsa 1.4 90hp με διασταση 195/55/R16Η οδηγηση που κανω ειναι ηρεμη και κυριως στην πολη!
Ποια ελαστικα προτεινετε γυρω στα 300-320Ε ?Πολλοι μου εχουν προτεινει τα uniroyal rainsport 3!
Στο ιδιο αμαξι εβαλα goodyear efficient grip performance, στα 360€, αν θυμαμαι καλα. Μια χαρα. Περιεργη διασταση, δεν αξιζει η διαφορα με τα φθηνα.
-
Γιατί δεν βλέπεις και κάτι σε 205/55/16? Θα χάσεις ίσως λίγο σε επιδώσεις αλλά θα 'μακρύνεις' τις σχέσεις και θα έχεις και καλύτερες τιμές στα ελαστικά και ίσως και καλύτερη καταναλωση
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ειναι ηδη λιγο μπαλονια και οχι και πολυ ζωηρο. Θα το κανει χειροτερο. Το καλυτερο θα ηταν να βρει 15αρες, αλλα δυσκολο.
-
Ενδιαφέρουσες προτάσεις άλλα όσο άφορα το πλάτος των ελαστικών δεν θα ήθελα να αλλάξω γιατί δεν είναι και πολύ ζωηρό.
Τωρα ανάμεσα σε αυτά ποιο θα επιλέγατε? (εννοείται πάντα για ήρεμη οδήγηση και πιο πολύ οδήγηση μέσα στη πόλη)
Απ οτι βλεπω και τα 3 εχουν καλες κριτικες!- Goodyear efficient grip performance
- Pirelli Cinturado P1 Verde
- Toyo proxes Cf2
-
Τα Goodyear φοράει ο αδερφός μου σε Auris 1.6 132 ίππων και διάσταση 205/55/16. Πολύ ευχαριστημένος, εδικά σε σχέση με προηγούμενα Michelin Energy Saver αλλά και τα παλιότερα Bridgestone Turanza. Με τα Goodyear έχει δει και μείωση στην κατανάλωση από ότι μου λέει. Μόνο μείον τους τα μαλακά πλαϊνά. Φαντάσου ότι είχε την ατυχία να ακουμπήσει με τον πίσω τροχό το καλοκαίρι μια τσιμεντένια προεξοχή σε μαντρότοιχο και του έσκισε το πλαϊνό του λάστιχου με τη μία, οπότε χρειάστηκε αλλαγή ελαστικού.
-
Ο χρήστης antonis90 έγραψε:
Ενδιαφέρουσες προτάσεις άλλα όσο άφορα το πλάτος των ελαστικών δεν θα ήθελα να αλλάξω γιατί δεν είναι και πολύ ζωηρό.Τωρα ανάμεσα σε αυτά ποιο θα επιλέγατε? (εννοείται πάντα για ήρεμη οδήγηση και πιο πολύ οδήγηση μέσα στη πόλη)
Απ οτι βλεπω και τα 3 εχουν καλες κριτικες!- Goodyear efficient grip performance
- Pirelli Cinturado P1 Verde
- Toyo proxes Cf2
Το cf2 είναι το πιο ισορροπημένο και βγάζει πολλά χλμ.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Τα Goodyear φοράει ο αδερφός μου σε Auris 1.6 132 ίππων και διάσταση 205/55/16. Πολύ ευχαριστημένος, εδικά σε σχέση με προηγούμενα Michelin Energy Saver αλλά και τα παλιότερα Bridgestone Turanza. Με τα Goodyear έχει δει και μείωση στην κατανάλωση από ότι μου λέει. Μόνο μείον τους τα μαλακά πλαϊνά. Φαντάσου ότι είχε την ατυχία να ακουμπήσει με τον πίσω τροχό το καλοκαίρι μια τσιμεντένια προεξοχή σε μαντρότοιχο και του έσκισε το πλαϊνό του λάστιχου με τη μία, οπότε χρειάστηκε αλλαγή ελαστικού.Τα φοράω και εγώ (Goodyear) σε Clio IV 195/55/16 και κόντρα με τα παλιά (4 ετών και πολλών χλμ) Energy saver που φορούσε όταν το πήρα, είναι πολύ πιο μαλακά. Είναι λες και πατάω σε χαλί τώρα.
Αλλά δεν έχω εμπειρία σε αυτό το αμάξι με άλλα καινούρια ελαστικά για να γίνει σωστή σύγκριση.Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]