-
Επίσης παραθέτω ολόκληρο το σχόλιο μου προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Φίλε Political για 40€ διαφορά θα σου έλεγα να μην βάλεις κάποια δευτεροκλασάτη μάρκα... Πρόκειται για την ασφάλειά σου και των αγαπημένων σου προσώπων...
Προσωπική άποψη ότι υπάρχουν δευτεροκλασατες μάρκες τύπου falken,toyo,yokohama,hankook και κάποιες άλλες που δεν έχουν μεγάλη διαφορά από τις premium εταιρείες και είναι σαφώς ανώτερες από κάτι kormoran,petlas,matador που αναφέρθηκαν.
-
Τα Pirelli P1 Cintrurato Verde αν αναφέρεσαι σε αυτά φίλε Realzeus, έχουν B στο βρεγμένο... Επίσης τα σχόλια και οι κριτικές γενικότερα για τις επιδόσεις των Pirelli στην βροχή μόνο κολακευτικές δεν είναι... Η τσουλήθρα πάει σύννεφο... Β στο βρεγμένο είχαν τα προηγούμενα λάστιχα που είχα Goodyear και δεν έχουν καμία σχέση με τα τωρινά Goodyear που έχουν Α στο βρεγμένο και αισθάνεσαι το αυτοκίνητο λες και οδηγείς στο στεγνό... λάστιχο με B χαρακτηρισμό στο βρεγμένο δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά βάλω. Το αυτοκίνητο δεν ήξερα καν που πατάει και τι περιθώρια μου έδινε στο βρεγμένο με τα προηγούμενα λάστιχα... Μέρα με τη νύχτα με τα τωρινά που φοράω...
Επίσης δεν είναι τυχαίο το ότι μέχρι πέρσι τα P1 δεν τα υπολόγιζαν πάντα στα test τους οι ανεξάρτητοι οργανισμοί γιατί δεν ήταν σταθερά στις επιδόσεις τους... Το έγραφε μέσα το περιοδικό της ADAC που μου έρχεται με συνδρομή σαν υποσημείωση με αστερίσκο αυτό για τα Pirelli P1 Cinturato Verde στο περσινό test του 2016...
Στην διάσταση που ψάχνεις φίλε Political (14 ιντσες) πας με κλειστά μάτια στα Michelin... Τώρα αν σε πείθουν τα Falken δοκίμασέ τα... Με τα χιλιόμετρα που κάνεις δεν χάνεις κάτι... Brand της Goodyear είναι τα Falken.
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Τα Pirelli P1 Cintrurato Verde αν αναφέρεσαι σε αυτά φίλε Realzeus, έχουν B στο βρεγμένο... Επίσης τα σχόλια και οι κριτικές γενικότερα για τις επιδόσεις των Pirelli στην βροχή μόνο κολακευτικές δεν είναι... Η τσουλήθρα πάει σύννεφο... Β στο βρεγμένο είχαν τα προηγούμενα λάστιχα που είχα Goodyear και δεν έχουν καμία σχέση με τα τωρινά Goodyear που έχουν Α στο βρεγμένο και αισθάνεσαι το αυτοκίνητο λες και οδηγείς στο στεγνό... λάστιχο με B χαρακτηρισμό στο βρεγμένο δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά βάλω. Το αυτοκίνητο δεν ήξερα καν που πατάει και τι περιθώρια μου έδινε στο βρεγμένο με τα προηγούμενα λάστιχα... Μέρα με τη νύχτα με τα τωρινά που φοράω...Λίγο υπερβολικό σε βλέπω για το B των pirelli. Σε 14αρια μόνο το falken και το continental premium contact 5 έχουν Α στο βρεγμένο, όλα τα υπόλοιπα είναι του πεταματου;
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Τα Pirelli P1 Cintrurato Verde αν αναφέρεσαι σε αυτά φίλε Realzeus, έχουν B στο βρεγμένο... Επίσης τα σχόλια και οι κριτικές γενικότερα για τις επιδόσεις των Pirelli στην βροχή μόνο κολακευτικές δεν είναι... Η τσουλήθρα πάει σύννεφο... Β στο βρεγμένο είχαν τα προηγούμενα λάστιχα που είχα Goodyear και δεν έχουν καμία σχέση με τα τωρινά Goodyear που έχουν Α στο βρεγμένο και αισθάνεσαι το αυτοκίνητο λες και οδηγείς στο στεγνό... λάστιχο με B χαρακτηρισμό στο βρεγμένο δεν υπάρχει περίπτωση να ξανά βάλω. Το αυτοκίνητο δεν ήξερα καν που πατάει και τι περιθώρια μου έδινε στο βρεγμένο με τα προηγούμενα λάστιχα... Μέρα με τη νύχτα με τα τωρινά που φοράω...Επίσης δεν είναι τυχαίο το ότι μέχρι πέρσι τα P1 δεν τα υπολόγιζαν πάντα στα test τους οι ανεξάρτητοι οργανισμοί γιατί δεν ήταν σταθερά στις επιδόσεις τους... Το έγραφε μέσα το περιοδικό της ADAC που μου έρχεται με συνδρομή σαν υποσημείωση με αστερίσκο αυτό για τα Pirelli P1 Cinturato Verde στο περσινό test του 2016...
Στην διάσταση που ψάχνεις φίλε Political (14 ιντσες) πας με κλειστά μάτια στα Michelin... Τώρα αν σε πείθουν τα Falken δοκίμασέ τα... Με τα χιλιόμετρα που κάνεις δεν χάνεις κάτι... Brand της Goodyear είναι τα Falken.
Πολλές φορές την καλή επίδοση στο βρεγμένο την πληρώνεις με χειρότερη στο στεγνό. Σαν συνδυασμός όλων των παραγόντων τα Ρ1 είναι εξαιρετικά! Τα ταμπελάκια της ΕΕ ούτε τα κοιτάω, διαμορφώνω προσωπική άποψη για ένα λάστιχο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Είναι Ταϋλάνδη. Απο θόρυβο τα ακούγα μονο στον καυτό Κηφισό το καλοκαίρι , αλλά δεν ξέρω αν πιάνεται για άσφαλτος αυτό το πραμα. Δεν ξέρω τι μίγμα ειναι αυτό γυαλιστερό πράμα στο Κηφισό. Τα άκουγα μονο μεσημέρι που έβραζε ο δρόμος.
ok. Σε ευχαριστώ.
Έχω κάνει μία μικρή λίστα με λάστιχα και σε αυτή είναι και τα Falken.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι μην τυχόν και είναι ποιο σκληρά από τα εργοστασιακά Continental.
Στη λίστα έχω και τα Dunlop, Toyo και Yokohama.Θα πάω σε μερικά μαγαζιά την περιοχής μου να δω τι υπάρχει για άμεση αντικατάσταση.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΑ CONTI......
-
Καμία υπερβολή Aikibill. Η διαφορά ανάμεσα στα προηγούμενα λάστιχα που είχα και στα τωρινά με B και A δείκτες στο βρεγμένο είναι ακριβώς όπως την αναλύω πιο πάνω... Την δική μου εμπειρία καταθέτω... Από εκεί και πέρα καθένας κρίνει με βάση τις ανάγκες του και επιλέγει... Εγώ προσωπικά λάστιχο με B στο βρεγμένο δεν ξανά βάζω! Tα Falken όπως και να έχει ακόμη και value for money να είναι, σε τεστ που κοίταζα πριν και σε άλλες διαστάσεις στο στεγνό δείχνουν ΟΚ πολύ κοντά στα Premium (ελάχιστα πιο κάτω) αλλά στο βρεγμένο είναι σαφώς πιο κάτω σε επιδόσεις από τα Premium... Τα Continental είναι όντως κορυφή στη βροχή, όπως και στο στεγνό, απλά φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα και έχουν τόσο μαλακή γόμα και πλαϊνά σαν να πιάνεις 'τρελομπαλάκι'...
Τώρα όσον αφορά τα Ratings όντως σε 14άρια τα Michelin έχουν B ενώ σε άλλες διαστάσεις έχουν Α. Τα Pirelli όμως που αναφέρθηκαν έχουν B σε όλες τις διαστάσεις αν θυμάμαι καλά... Και η Pirelli Στην δική της αξιολόγηση για το βρεγμένο στο site της τους δίνει μέτρια βαθμολογία στο βρεγμένο... Επίσης μην παραβλέπεις αυτό που έχω αναφέρει για τα αστεράκια της ADAC για τα συγκεκριμένα Pirelli... Φιλικά!
-
Φυσικά φιλικά μιλάμε και καμιά παρεξηγηση.
Πάντως πέφτεις λίγο σε αντίφαση γιατί από την μια λες ότι θες Α στο βρεγμένο και απο την άλλη ότι τα falken που έχουν Α στο βρεγμένο είναι κατώτερα των premium που έχουν χαμηλότερη βαθμολογία. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΑ CONTI......Για ποια CONTI μιλάς;
Για αυτά που έχω τώρα και είναι 7 ετών και έχουν γίνει 'τσιμέντο';
Αποκλείεται. Μάλλον αναφέρεσαι σε καινούρια Conti τα οποία παρεμπιπτόντως είναι ιδιαίτερα ακριβά.Το λοιπόν. Έκανα βόλτα σε 4 μαγαζιά στο Χαλάνδρι.
Η έρευνα το μόνο που έδειξε είναι ότι πρέπει να γίνεται έρευνα.Συνοπτικά από λάστιχα που βρήκα/είχαν/πρότειναν:
- Sava 150euro
- Dunlop StreetResponse από 190euro έως 230euro
- Conti από 205euro έως 250euro
- Falken 190euro δεν τα λες και φτηνά
- Riken 180euro είναι λέει Michelin
- Yokohama ... Τέλος. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Σε δύο μαγαζιά το ίδιο μου είπαν.
- Infinity ChinaTown ... 175euro
- ΤΟΥΟ ΝanoEnergy3 ... 175euro, αφορά προσφορά που τρέχει αυτό το διάστημα η αντιπροσωπεία)
Εννοείται ότι έκλεισα τα TOYO και θα φορεθούν την Δευτέρα...
-
Καλοφορετα λοιπον........αν και δεν τα γνωριζω τα συγκεκριμενα toyo,θελω να πιστευω οτι θα ειναι ακομη ενα καλο λαστιχο της φιρμας.
Τα falken δεν ειναι στην κατηγορια φτηνιαρικα. Ειναι ομως φθηνοτερα απο τον επωνυμο ανταγωνισμο. -
Toyo δεν είχα ποτέ. Ευκαιρία λοιπόν να δω και αυτή τη μάρκα.
Ευτυχώς που το κόστος είναι ιδιαίτερα χαμηλό γιατί αν ήταν να πληρώσω 500 ή και 600 ή και 700 euro για λάστιχα, όπως στο προηγούμενο αυτοκίνητο τότε τα πράγματα θα ήταν ζόρικα. -
Καλή σας μέρα. Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την αντικατάσταση των ελαστικών στο Fabia SW 101 του πατέρα μου, μοντέλο του 2003. Διάσταση 185/60/14, δείκτης Η.
Αυτή τη στιγμή φοράει τα παλιά Toyo Proxes CF1, από τα οποία έμεινα αρκετά ευχαριστημένος έως τώρα όσον αφορά σε κράτημα, αίσθηση, θόρυβο και φθορά. Ακόμη και μετά από 5 σχεδόν έτη και 30.000 χλμ κρατάνε ακόμη και έχουν αρκετό πέλμα, ωστόσο έχουν ξεραθεί αρκετά, είναι η ώρα να τα αλλάξω.
Από μια μικρή έρευνα που έκανα, κατέληξα στα εξής:
Toyo CF2, δείκτες C & B, 70dB, 200 ευρώ τοποθετημένα
Dunlop Sport Blue Response, C & B, 67dB, 230 ευρώ τοποθετημένα, με εγγύηση ελαστικού
Goodyear Efficient Grip Performance, C & A, 67dB, 230 ευρώ τοποθετημένα, με εγγύηση ελαστικούBridgestone ήδη φορούσε τα Turnaza κάποτε, τα θεωρώ ξεπερασμένα, τα Michelin Energy Saver+ κάπως ευαίσθητα, όπως και τα Continental. Γενικά, το αυτοκίνητο αυτό είναι αρκετά σφιχτό από αναρτήσεις, το φορτώνουμε συχνά και το πάμε και σε χωματόδρομους εάν χρειαστεί, με προσοχή φυσικά.
Οποιαδήποτε συμβουλή σχετικά με αυτά που πρότεινα ή κάποια άλλη πρόταση είναι ευπρόσδεκτες.Σας ευχαριστώ πολύ!
-
Όλα τα οποία βλέπεις είναι καλά λάστιχα. Τα goodyear,dunlop με το μάτι πάντως φαίνονται πολύ μαλακά και αφού ήσουν ευχαριστημένος με τα cf1 ( για τα οποία δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα) μάλλον cf2 θα έβαζα στην θέση σου.
-
Αν μιλάς για χωματόδρομους κλπ τα Turanza ER300 είναι πολύ καλή επιλογή. Ωραίο λάστιχο το Dunlop, αν και σχετικά πιο μαλακό και ευπαθές. Μια χαρά επιλογή και το CF2, ενώ πάντα σταθερή αξία είναι και το Ρ1.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΤΑ CONTI......
Για ποια CONTI μιλάς;
Για αυτά που έχω τώρα και είναι 7 ετών και έχουν γίνει 'τσιμέντο';
Αποκλείεται. Μάλλον αναφέρεσαι σε καινούρια Conti τα οποία παρεμπιπτόντως είναι ιδιαίτερα ακριβά.Το λοιπόν. Έκανα βόλτα σε 4 μαγαζιά στο Χαλάνδρι.
Η έρευνα το μόνο που έδειξε είναι ότι πρέπει να γίνεται έρευνα.Συνοπτικά από λάστιχα που βρήκα/είχαν/πρότειναν:
- Sava 150euro
- Dunlop StreetResponse από 190euro έως 230euro
- Conti από 205euro έως 250euro
- Falken 190euro δεν τα λες και φτηνά
- Riken 180euro είναι λέει Michelin
- Yokohama ... Τέλος. Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα. Σε δύο μαγαζιά το ίδιο μου είπαν.
- Infinity ChinaTown ... 175euro
- ΤΟΥΟ ΝanoEnergy3 ... 175euro, αφορά προσφορά που τρέχει αυτό το διάστημα η αντιπροσωπεία)
Εννοείται ότι έκλεισα τα TOYO και θα φορεθούν την Δευτέρα...
Ρε συ storm 7 χρόνια και τσίχλα να είχες βάλει αντί για τα continental τσιμέντο θα είχε γίνει.
-
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Προς τα CF2 κλίνω, είναι και πιο φθηνά, εφόσον τα αλλά 2 ίσως (?) υστερούν στο θέμα της αντοχής. Πάντως, τα Dunlop & Goodyear φοράω σε 2 άλλα αυτοκίνητα, και από αντοχή δεν είχα έως τώρα θέμα, αν και όντως φαίνονται ένα κλικ πιο μαλακα και άνετα. Θα κοιτάξω και προς Pirelli, ωστόσο.
-
Ο χρήστης ohristou έγραψε:
Ρε συ storm 7 χρόνια και τσίχλα να είχες βάλει αντί για τα continental τσιμέντο θα είχε γίνει.Εγώ δεν ξέρω τίποτα!...
Πριν ένα μήνα το πέρασα ΚΤΕΟ και δεν βρήκαν πρόβλημα στα 'τσιμεντένια' Conti...
Εγώ περίμενα να μου κάνουν 'παρατήρηση' αλλά μου είπαν ότι το Panda είναι άριστο σε όλα.Άλλος στη θέση μου δεν θα τα άλλαζε, γιατί ακόμη τα άτιμα κρατάνε (μάλλον λόγω καλοκαιρίας).
Και ξέρω πολλούς που δεν θα τα άλλαζαν, ειδικά μετά από ένα περασμένο ΚΤΕΟ. -
Ο χρήστης Δούκας έγραψε:
Από μια μικρή έρευνα που έκανα, κατέληξα στα εξής:
Toyo CF2, δείκτες C & B, 70dB, 200 ευρώ τοποθετημένα
Dunlop Sport Blue Response, C & B, 67dB, 230 ευρώ τοποθετημένα, με εγγύηση ελαστικού
Goodyear Efficient Grip Performance, C & A, 67dB, 230 ευρώ τοποθετημένα, με εγγύηση ελαστικούΕνημερωτικά και μόνο, εγγύηση ελαστικού έχουν και τα Toyo.
-
σε διάσταση 205/55 R16 στο γκολφάκι θέλω να αλλάξω λάστιχα!
φυσικά για ασφάλεια δεν βάζω τριτοκλασάτα.
καιρός να αλλάξω μετά 4 χρόνια τα λάστιχα
μέχρι τώρα έχω φορεσει τα bringestone turanza 300,michelin hp, michelin primacy3 και continental prenium 5.
με σειρά τα καλύτερα, michelin primacy3, michelin hp, continental prenium 5, turanza 300
ήμουν μεταξύ 4 ελαστικών- Continental Conti Premium Contact 5
- Michelin Primacy 3
- Bridgestone Turanza T001 ή η καινούρια έκδοση Τ001 EVO
- Goodyear EfficientGrip Performance
και κατέληξα στο τέλος να φορέσω ή τα Michelin Primacy 3 ή τα Goodyear EfficientGrip Performance.
διάβασα όμως ότι από αρχές του χρόνου βγαίνουν τα Michelin Primacy 4!!!
ήμουν έτοιμος να δοκιμάσω τα Goodyear EfficientGrip Performance αλλά σκεφτομαι
να περιμένω τα michelin primacy 4!!
εσεις τι λέτε Michelin Primacy 3 ή τα Goodyear EfficientGrip Performance
ή να περιμένω τα primacy 4;
τα λάστιχα που εχω τώρα continental prenium 5 αντεχουν το πολύ 5 μήνες..
https://tyres.rezulteo.co.uk/blog/tyre-news/new-tyres/michelin-primacy-4-lasting-safety-and-performance-5292 -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ρε συ storm 7 χρόνια και τσίχλα να είχες βάλει αντί για τα continental τσιμέντο θα είχε γίνει.
Εγώ δεν ξέρω τίποτα!... [emoji38]
Πριν ένα μήνα το πέρασα ΚΤΕΟ και δεν βρήκαν πρόβλημα στα 'τσιμεντένια' Conti... [emoji38]
Εγώ περίμενα να μου κάνουν 'παρατήρηση' αλλά μου είπαν ότι το Panda είναι άριστο σε όλα. [emoji38]Άλλος στη θέση μου δεν θα τα άλλαζε, γιατί ακόμη τα άτιμα κρατάνε (μάλλον λόγω καλοκαιρίας).
Και ξέρω πολλούς που δεν θα τα άλλαζαν, ειδικά μετά από ένα περασμένο ΚΤΕΟ.Οποίος γνωρίζει τα βασικά απο μηχανολογία στα αυτοκίνητα θα καταλάβει ,βλεποντας τον ελεγχο, οτι στα ΚΤΕΟ δεν ελέγχουν τα οχήματα. Τα περνάνε αεροπορία για να μη χανουν πελάτες. Ζήτημα είναι να σε κόψουν εαν πας με 3 ρόδες.
Η γνωματευση του κτεο περί αψογων ελαστικών δεν μου λεει τίποτα. -
Θα συμφωνήσω. Τα ΚΤΕΟ έχουν γίνει σούπερ μάρκετ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]