-
Εγώ δεν έχω καταλάβει ποιος βγάζει τους δείκτες προδιαγραφών (εξοικονόμηση βενζίνης/απόδοση στο βρεγμένο/θόρυβος οδοστρώματος).
Είναι αληθινοί αυτοί οι δείκτες και αναρωτιέμαι αν ισχύουν στα Ελληνικά οδοστρώματα;
Πάντως διαβάζοντας αυτό http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 30&from=EN
δεν καταλαβαίνω ποιος είναι υπεύθυνος να κάνει μετρήσεις...
Ούτε επίσης που γίνονται αυτές οι μετρήσεις...
Κάνει μία αναφορά σε 'υποψήφια εργαστήρια' και τίποτα παραπάνω. -
Η καθε εταιρια βαθμολογει τα ελαστικα της αυτονομα!!!!! Οπως καταλαβαινεις τα ταμπελακια ειναι γτπ......
-
Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι ίδιες οι εταιρείες κάνουν 'μετρήσεις' ...
-
Να επανέλθω λιγάκι σε κάτι που ρώτησα προ ημερών... Λέω ν' αλλάξω τα Bridgestone Turanza runflat 205/55R16 με τα ίδια. Το θέμα είναι ότι αυτά που έχω είναι με δείκτη V (μέχρι 240km/h). Με δεδομένο ότι πάνω από 150 δεν πάω ποτέ (κι αυτά πολύ σπάνια) μήπως είναι καλύτερα να πάρω με δείκτη H (μέχρι 210km/h);
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Να επανέλθω λιγάκι σε κάτι που ρώτησα προ ημερών... Λέω ν' αλλάξω τα Bridgestone Turanza runflat 205/55R16 με τα ίδια. Το θέμα είναι ότι αυτά που έχω είναι με δείκτη V (μέχρι 240km/h). Με δεδομένο ότι πάνω από 150 δεν πάω ποτέ (κι αυτά πολύ σπάνια) μήπως είναι καλύτερα να πάρω με δείκτη H (μέχρι 210km/h);εύκολα!!!
-
καλησπερα για να μην ανοιγω νεο θεμα θελω να ρωτησω για διασταση 205 55 16 σε bmw 318 τι προτεινετε μεταξυ
Goodyear EfficientGrip Performance
Continental ContiEcoContact 5
Bridgestone Turanza T001
-
Ο χρήστης nathanlyk έγραψε:
καλησπερα για να μην ανοιγω νεο θεμα θελω να ρωτησω για διασταση 205 55 16 σε bmw 318 τι προτεινετε μεταξυGoodyear EfficientGrip Performance
Continental ContiEcoContact 5
Bridgestone Turanza T001
Προσωπικά (χωρίς όμως να ξέρω τι ζητάς από τα ελαστικά σου και δεδομένου ότι και τα 3 είναι καλά ελαστικά) θα έβαζα τα Goodyear τα οποία τα θεωρώ αρκετά καλύτερα από τα άλλα 2.
-
κρατηματα αντοχη οικονομια το καλυτερο πακετο δηλαδη..
-
Ο χρήστης nathanlyk έγραψε:
κρατηματα αντοχη οικονομια το καλυτερο πακετο δηλαδη..Αν θες αντοχή ξεχνάς το Continental και σε κράτημα το Goodyear είναι σαφώς ανώτερο από το Bridgestone.
-
Να επανέλθω λιγάκι σε κάτι που ρώτησα προ ημερών... Λέω ν' αλλάξω τα Bridgestone Turanza runflat 205/55R16 με τα ίδια. Το θέμα είναι ότι αυτά που έχω είναι με δείκτη V (μέχρι 240km/h). Με δεδομένο ότι πάνω από 150 δεν πάω ποτέ (κι αυτά πολύ σπάνια) μήπως είναι καλύτερα να πάρω με δείκτη H (μέχρι 210km/h);Τι τελική έχει το αυτοκίνητό σου;
σε κράτημα το Goodyear είναι σαφώς ανώτερο από το Bridgestone
Δεν έχω άποψη για τα Efficient Grip Performance, αλλά τα σκέτα Efficient Grip ήταν τραγικά!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Να επανέλθω λιγάκι σε κάτι που ρώτησα προ ημερών... Λέω ν' αλλάξω τα Bridgestone Turanza runflat 205/55R16 με τα ίδια. Το θέμα είναι ότι αυτά που έχω είναι με δείκτη V (μέχρι 240km/h). Με δεδομένο ότι πάνω από 150 δεν πάω ποτέ (κι αυτά πολύ σπάνια) μήπως είναι καλύτερα να πάρω με δείκτη H (μέχρι 210km/h);
Τι τελική έχει το αυτοκίνητό σου;
Σύμφωνα με το auto data 228km/h.
-
Δεν έχω άποψη για τα Efficient Grip Performance, αλλά τα σκέτα Efficient Grip ήταν τραγικά!
Διαφωνούμε Αλλέξανδρε!
Τα Performance είναι αρκετά (έως πολύ) καλύτερα, αλλά και στα 'σκέτα' efficient grip ήταν πολύ καλά για εμένα (αφού όταν τα άλλαξα τα ίδια έβαλα). Δεν ξέρω εάν μετράει και το αυτοκίνητο, γιατί στην 116 μου (την οποία είχα δοκιμάσει με όλα τα διαθέσιμα εργοστασιακά RFT στην διάσταση που φόραγα - 205/55/16, δλδ. Goodyear, Pirelli & Bridgestone) τα Goodyear ήταν σαφώς καλύτερα από τα άλλα 2.
-
Σύμφωνα με το auto data 228km/h.Στην θέση σου θα έβαζα V ασυζητητί για πολλούς λόγους. Πρώτον, μπορεί να υπάρξει ανάγκη να πας πάνω από 210 ή να το οδηγήσει κάποιος άλλος με τέτοια ταχύτητα ή να ξεχαστείς εσύ, ή οτιδήποτε. Κρίμα είναι για τα 20-30 Ευρώ να έχεις παρατράγουδα. Δεύτερον είσαι υποχρεωμένος από το νόμο, αν και κανείς δεν ελέγχει φυσικά. Τρίτον, συνήθως τα λάστιχα με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας έχουν μαλακότερη γόμα που δίνει καλύτερη πρόσφυση.
Τα Performance είναι αρκετά (έως πολύ) καλύτερα, αλλά και στα 'σκέτα' efficient grip ήταν πολύ καλά για εμένα (αφού όταν τα άλλαξα τα ίδια έβαλα). Δεν ξέρω εάν μετράει και το αυτοκίνητο, γιατί στην 116 μου (την οποία είχα δοκιμάσει με όλα τα διαθέσιμα εργοστασιακά RFT στην διάσταση που φόραγα - 205/55/16, δλδ. Goodyear, Pirelli & Bridgestone) τα Goodyear ήταν σαφώς καλύτερα από τα άλλα 2.
Σε Focus Mk3 ήταν απλά αστεία! Δεν ξέρω ποια Pirelli & Bridge έχεις κατά νου, αλλά σε μη RFT, τα Ρ7 και τα 002 δεν έχουν καμία επαφή με τα απλά Efficient Grip.
-
Στην θέση σου θα έβαζα V ασυζητητί για πολλούς λόγους. Δεύτερον είσαι υποχρεωμένος από το νόμο, αν και κανείς δεν ελέγχει .
Υπάρχει τέτοιος νόμος στη ελλαδα; Έχεις κάποιο link σχετικά με αυτο;
Μου φαίνεται απίθανο κάτι τέτοιο. -
Στην Ελλάδα παίζει και να μην υπάρχει ρητή πρόβλεψη, όντως...
Είναι πάντως οδηγία των εργοστασίων και δεν ξέρω αν θα έχεις πρόβλημα με την ασφαλιστική σε περίπτωση ατυχήματος. -
Ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Δεν το είχα σκεφτεί λόγω του (ελάχιστα) αυξημένου κόστους αλλά σε περίπτωση που θα ταίριαζε καλύτερα στην οδήγησή μου. Πάμε για V λοιπόν...
-
Σε Focus Mk3 ήταν απλά αστεία! Δεν ξέρω ποια Pirelli & Bridge έχεις κατά νου, αλλά σε μη RFT, τα Ρ7 και τα 002 δεν έχουν καμία επαφή με τα απλά Efficient Grip.Μιλάω για τα εργοστασιακά RFT που τοποθετεί η BMW στην 116i σε διάσταση 205/55/16, δηλαδή:
- Bridgestone Turanza ER 300 A RFT
- Pirelli Cinturato P7 r-f
Η δικιά μου αίσθηση ήταν η εξής:
-
Bridgestone αρκετά καλά στην αρχή, αλλά μετά τα 15-20.000χλμ σκληραίνει πολύ η γόμα. Αντέχουν όμως πολλά χιλιόμετρα.
-
Pirelli, έχαναν ευκολότερα πρόσφυση από τα Goodyear και γενικά γλύστραγαν και το τιμόνι δεν έδινε το ίδιο καλή πληροφόρηση. Μάλιστα, ο φίλος μου και ιδιοκτήτης της 116 με τα Pirelli, όταν οδήγησε την δικιά μου, με ρώτησε εάν έχω αλλάξει κάτι στην ανάρτηση, γιατί ένιωθε το αυτοκίνητο πιο σταθερό από το δικό του.
ΥΓ: Τα Bridgestone 002 δεν είναι συγκρίσιμα με τα EfficientGrip, αλλά με τα Eagle F1 Assymetric 3 (ελαστικά υψηλών επιδόσεων), τα οποία είναι κορυφαία λάστιχα και πολύ καλύτερα από τα EfficientGrip (ελαστικά τουρισμού).
-
γνώμες για michelin pilot sport 4?
-
Τι πρόβλημα είχες με τα Efficient Grip? Υποτίθεται ότι είναι διαφορετικό ελαστικό από αυτό που βγάζει τώρα ? (Εfficient Grip Performance)
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
γνώμες για michelin pilot sport 4?Ακούγονται καλά λόγια. Σε τι αυτοκίνητο και διάσταση;
Τι πρόβλημα είχες με τα Efficient Grip? Υποτίθεται ότι είναι διαφορετικό ελαστικό από αυτό που βγάζει τώρα ? (Εfficient Grip Performance)
Απλά δεν κρατούσαν πουθενά. Τόσο σπινάρισμα και γλίστρημα είχα χρόνια να δω... Τα Performance υποτίθεται ότι είναι βελτιωμένα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]