-
Οι επιλογές χειμωνιάτικων ελαστικών λιγόστεψαν - λόγο ελλείψεις και €.
Από τα παρακάτω δυο ελαστικά έχει κανείς εμπειρία; Μάλλον το ένα από αυτά θα βάλω...- Goodyear UltraGrip 9 91T (230 €)
- Uniroyal Plus 77 91T (200 €)
Πάντα 195/65 R15
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Οι επιλογές χειμωνιάτικων ελαστικών λιγόστεψαν - λόγο ελλείψεις και €.
Από τα παρακάτω δυο ελαστικά έχει κανείς εμπειρία; Μάλλον το ένα από αυτά θα βάλω...- Goodyear UltraGrip 9 91T (230 €)
- Uniroyal Plus 77 91T (200 €)
Πάντα 195/65 R15
Εμπειρια όχι αλλα γνωστος μου ταξιτζής που ειχε βαλει πριν από εμενα τα ultragrip(ή τα Dunlop ,δεν θυμαμαι)μου ειπε πως γλυστρανε στην βροχη.
-
Τα bridgestone LM001 νομιζω μπορεις να τα βρεις στην περιοχη των 250 ευρω.Αποψη μου βαλε κατι κορυφαιο,αν δεν βρίσκεις περιμενε(εκτος αν επειγει) αφου θα το φορτωθείς 4 χρονια.Τα χανκοοκ που ειχα στη βροχη ηταν μαρτυριο....
-
Τυχαια 'επεσα' πανω σ'αυτο το αρθρο για τα crossclimate
http://www.capital.gr/auto/3185091/me-t ... sta-xioniaΠιστεύω οτι είναι λίγο 'υπερβολικοί' οι δημοσιογράφοι.
Χρησιμοποιώντας τα αρκετα αυτές τις μέρες που είχαμε πολλά χιονια για μια εβδομάδα περίπου εχω να πω οτι σε πατημένο και αφράτο χιονι συμπεριφέρονται πολύ καλα, σε ξυμένο χιονι που εχει παγωσει στο δρόμο γλίστρησα λιγο κανα δυο φορες και γενικα δεν πιεζα το αυτοκινητο.Σε αδειες αλάνες ή ανοιχτωσιές μακρυα απο κίνηση που δοκίμασα, παρατηρησα οτι εχουν πολυ καλο βεντουζαρισμα σε δρομο με λιωμένο χιονι (λασποχιονο).
Επίσης σε απατητο ειναι πολυ καλα.
Στον παγο εννοειται οτι γλυστρανε (δεν ειναι αμιγως χειιμερινα λάστιχα), ενω και στο πατημενο χιονι πανε πολυ καλα.Να πω την αμαρτία μου δεν μπορω να πω αν ειναι καλυτερα απο τα Nokian WR3 allweather που φορουσα, αλλα απο φασαρια σε στεγνο και καταναλωση ειναι σιγουρα καλυτερα (τα Νοκιαν εκαναν αισθητα περισσοτερη φασαρια)
αυτα
-
Σαν διαφήμιση ηταν.
Σπουδαία δημοσιογραφια -
Το 'σαν' δε χρειάζεται
-
Γεια χαρα! ειμαι καινουργιος στο φορουμ και θελω τη βοηθεια σας. Μενω στο πηλιο και κανω καθημερινα περιπου 20 χλμ για να παω στη δουλεια.Το σπιτι μου ειναι 200-300 μετρα τσιμεντοδρομος ανηφορα απ το κεντρικο ασφαλτοδρομο. Εχω ενα toyota aygo και γενικα περα απ το καλοκαιρι αντιμετωπιζω προβλημα σε μερικα σημεια στο ανεβασμα(λογο υγρασιας κ ελαφρος βροχης) με αποτελεσμα να τρωει τα λαστιχα και καθε χρονο να θελω καινουργια.Η τελευταια λυση ειναι να το πουλησω κ να ψαξω για 4χ4 αλλα τοσο οικονομικο κ με τα ιδια λεφτα δυσκολο.Εκει που θελω να καταληξω ειναι αν εχει καποιος παρομοιο θεμα κ εχει βρει λαστιχα καταλληλα για τσιμεντοδρομο,
Ευχαριστω -
ποσο θα σου κόστιζε να στρώσεις πάνω στις 'ροδιές' πο χρησιμοποιείς κάποιο υλικό που να μην γλυστραει τοσο πολύ (Τσιμεντο με άμμο και καποιο αντιολησθητικο χωρις τα χοντρα χαλικια);
Αν δεν το χρειάζεσαι για ολη τη διαδρομή, θα βάλεις στα δύσκολα σημεία.
Σε καταλαβαίνω, εγω επαθα το ιδιο σε μια ραμπα που εχουμε για το υπογειο παρκινκ και ειναι μονο 20 μετρα.
Μετα απο κανα δυο χρονια εβλεπα οτι εφευγαν μικρα κομματακια απο τα Νοκιαν, ρωτησα τον λαστιχα μου και μου υπέδειξε ως 'ύποπτο' τη ράμπατο αυτοκινητο μου ειναι τετρακινητο και τα κομματακια εφευγαν απο τα μπροστινα λαστιχα
-
Ειναι μια καλη λυση..το σκεφτηκα κ αυτο ειπα πριν το επιχειρησω να εβαζα κανα ιδανικο λαστιχο να δω συμπεριφορα.λογικα μαλακο θελει αλλα θα ξεφτιλιστει γρηγορα. το αλλο που σκεφτομαι ειναι οτι λογο του μικρου μπροστινου βαρους το αυτ/το δε παταει καλα ωστε ν ανεβει ευκολα μηπως αν του βαλω λιγο φαρδυτερα λαστιχα να γινει δουλεια?
-
Χαμηλωσε 0,1 μπαρ την πιεση στα μπροστινα ή και 0,2 αναλογα με το λαστιχο.....Αν παλι δεν γινει κατι,παρε φθηνο πισωκινητο.
Άλλη λυση παρε ασφαλτοπανα και κολλα και στρωστα μονο πανω στις ροδιες.....αλλα θα κοστισει.Πιο απλα στρωστα μονο στην αρχη του δρομου ,2 ροδιες 10 μετρα μηκος μεχρι να παρεις φορα.
Μου φαινεται παραξενο όμως σε τσιμεντο να γλυστας.Συνηθως αυτά που εριχναν σε χωρια προσφερουν εως και περισσοτερη προσφυση από ασφαλτο. -
Η λυση ειναι η ηπια οδηγηση,ειδικα στην αρχη της ανηφορας σε συνδιασμο με ενα λαστιχο με σχετικα ανθεκτικη γομα.
-
Λοιπόν, μπήκαν πάνω τα χειμωνιάτικα Uniroyal Plus 77 91T 195/65/R15 έναντι 200 €. Καινούργια του 2016.
Εντυπώσεις για την ώρα μόνο πάνω στο στεγνό.- καλό φρενάρισμα, ABS μπαίνει με το ζόρι
- σπινάρισμα λιγότερα
- αρκετά ήσυχα!
Στις ταχύτητες μέχρι 100-120 πιο ήσυχα από τα Michelin CrossClimate 205/55/R16 (πάντα στο Mazda 3) και σχεδόν σαν τα Pirelli Cinturato P7 205/55/R16.
Ευχαριστώ όλους για την βοήθεια, ιδικά τον REALZEUS (πήρα από το κατάστημα που μου πρότεινε)!
-
Καλοπάτητα Ηρακλή!
-
Γεια σας, είμαι καινούργιος στο φορουμ και θελω την βοηθεια σας, εχω ενα Mercedes c200 coupe του 2005, και προσπαθω να καταληξω σε τι λαστιχα να βαλω,τωρα φοραω brigestone potenza τα οποια μου φαινονται αρκετα σκληρα και δυσκολα στο να ζεσταθουν και θα θελα να παω ενα κλικ πιο κατω οσο αναφορα την ετοιμοτητα του ελαστικου ποια ειναι η γνωμη σας.
-
Από ότι ειδα σε άλλο τοπικ θες να παρεις αμορτισέρ sachs λογικα τα απλα,αν πας και σε ένα ελαστικο με πλαινα μαλακα +το ότι το αμαξι είναι μερσεντές λογικα θα γινει βαρκα στο γυαλο.Αποψη μου στα ελαστικα μεινε σε κατι σκληρο ως προς τα πλαινα τουλ.Αν εχεις οδηγικες ανησυχιες βαλε τα bridgestone re002.(μαλακη γομα εχουν).
-
Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, δεν ξέρω πως να κινηθώ ούτε στην αγορά αμορτισέρ, τι φοράει ας πούμε τα απλά τα sachs η κάποια άλλη έκδοση, το ένα θα επηρεάσει το άλλο από ότι καταλαβαίνω όπως το είπες...
-
Ο χρήστης kosmas1991 έγραψε:
Αρχικά ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, δεν ξέρω πως να κινηθώ ούτε στην αγορά αμορτισέρ, τι φοράει ας πούμε τα απλά τα sachs η κάποια άλλη έκδοση, το ένα θα επηρεάσει το άλλο από ότι καταλαβαίνω όπως το είπες...Το ποτενζα είναι ένα ελαστικο με σκληρα πλαινα.Αν πας σε ένα ελαστικο με μαλακα πλαινα και όχι σπορ κατηγοριας(τι διασταση φορας?)θα εχεις μεν πολύ ανεση αλλα θα ξενερωσεις στις στροφες και συγκεκριμένα στην εισοδο θα υπαρχει μια ασαφεια.Πρωτα θα πρεπει να πιεστει το πλαινο από το λαστιχο και μετα θα στριβει το αμαξι.Αν τωρα βαλεις και μαλακα αμορτισέρ(τωρα τι εχεις?ηταν η απλη εκδοση το αμαξι?)ολο αυτό το φαινομενο θα ενταθεί .
-
Φοράω 225/45/17 μπρος και πίσω, το αυτοκίνητό είναι ένα c200 sports coupe με 163 άλογα του 2005 το facelift, κατάλαβα περίπου τι μου εξηγείς και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό, άρα πρώτα πρέπει να αλλάξω τις αναρτήσεις και μετά να δω τα λάστιχα, έπεσε η αλλαγή και για τα δύο μαζί και προσπαθώ να βγάλω μια άκρη..
-
Παρακαλώ, όποιος φίλος γνωρίζει, μια απάντηση.
Φίλος με Hyudai accent θέλει να αλλάξει λάστιχα. Η διάσταση είναι 185/65/14. Θέλει να είναι οικονομικά, να κρατάνε καλά και να βγάζουν χιλιόμετρα. Στο μέτρο του δυνατού όλα αυτά βέβαια, αφού όλοι αυτά ψάχνουμε.
Ο λαστιχάς του πρότεινε maxxis. Εγώ του είπα όχι, χωρίς να τα έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια.
Κάθε βοήθεια δεκτή. -
Ο χρήστης Gth έγραψε:
Παρακαλώ, όποιος φίλος γνωρίζει, μια απάντηση.
Φίλος με Hyudai accent θέλει να αλλάξει λάστιχα. Η διάσταση είναι 185/65/14. Θέλει να είναι οικονομικά, να κρατάνε καλά και να βγάζουν χιλιόμετρα. Στο μέτρο του δυνατού όλα αυτά βέβαια, αφού όλοι αυτά ψάχνουμε.
Ο λαστιχάς του πρότεινε maxxis. Εγώ του είπα όχι, χωρίς να τα έχω δοκιμάσει είναι η αλήθεια.
Κάθε βοήθεια δεκτή.Falken 914.....
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]