-
Καλοπάτητα και καλοτάξιδα και από μένα. Ότι θα ταλαιπωρηθούν από τη ζέστη θα ταλαιπωρηθούν. Αλλά αφού το χειμώνα θα παίζουν χιόνια, είναι μια συνειδητή επιλογή. Προσοχή όμως, μην τα ζορίσεις πολύ τώρα το καλοκαίρι γιατί σε βλέπω να μην αντέχουν μέχρι το χειμώνα με τις σκατόζεστες που έχει.
nickthetrib from tapatalk
-
Αυτο με την (Ελληνικη καλοκαιρινη) ζεστη με προβληματισε κι εμενα.
Οι προδιαγραφες του ελαστικου ομως καλυπτουν τις ψηλες θερμοκρασιες κι ελπιζω να μην ταλαιπωρηθουν πολυ τα λαστιχα
Επισης (υποτιθεται οτι) τα νεα υλικα που χρησιμοποιουνται εχουν καλυτερα αποτελεσματα σε ακραιες θερμοκρασιες.Απο την πλευρα μου κανω οτι μπορω για να τα 'ξεκουραζω'
Μολις τα εβαλα, το πρωτο ταξιδι εγινε βραδυ, ενω το αυτοοκινητο ειναι συνεχως στο υπογειο (οσο δεν κινουμαι)
Να δουμεπαντως το πατημα του αυτοκινητου αλλαξε (λογικο αυτο), πολυ μαλακα λαστιχα και αθορυβα
-
Στην Ελλαδα ειμαστε ........ακου εκει κωλοζεστες!!!!!τραβατε στη Σκωτια ,που ειναι στο στοιχειο τους και δεν θα χαλασουν τα λαστιχακια.
-
Η αληθεια ειναι οτι την ειχα 'πατησει' με τα λαστιχα 'ολων των καιρών', οταν ειχα βαλει τα Nokian WRg2 all-season tires.
Φαινοταν να ταλαιπωρουνται το καλοκαιρι, ενω το χειμωνα ηταν αξιοπρεπη στα χιονια, αλλα οχι οσο ενα χειμερινο λαστιχο.
Παρολα αυτα τα κρατησα για 4 καλοκαιρια και 6 χειμωνες!
Το κακο μ'αυτα τα λαστιχα ηταν οτι ειχε πολυ κοντα τις εγκοπες (ειχε το σχεδιασμο του χειμερινου με πιο ανθεκτικη γομα), οποτε στο τελος αρχισαν να φευγουν κομματακια απο τα τακουνια, χωρις ομω να γλυστρανε επικυνδυνα.Τα Michelin που βλεπω τωρα (φαινεται και στη φωτο που εβγαλα), εχουν σχετικα χοντρα τακουνια, δεν εχουν πυκνες εγκοπες, αρα πιστευω (και ελπιζω ) οτι θα ειναι πολυ πιο ανθεκτικα στο καλοκαιρι.
μενει να περασει ο χρονος για να δουμε...
-
Τελικά εβαλα τα Hankook V12 evo2 σε 195/45/17 στο swift sport , Θα γραψω εντυπώσεις μετα απο καμια εβδομάδα που θα πατήσουν
-
Ο χρήστης Spiros-Foivos έγραψε:
Τελικά εβαλα τα Hankook V12 evo2 σε 195/45/17 στο swift sport , Θα γραψω εντυπώσεις μετα απο καμια εβδομάδα που θα πατήσουνκαλή επιλογή.......καλοτάξιδα!!!
-
Σημερα αντικατεστησα τα PremiumContact5 με τα RainExpert3 . Διασταση 185/60/14 , αμαξι F.Panda 60hp. Aπο τα πρωτα χλμ ποιο αθορυβο σαν ελαστικο , και ποιο ηπιο φρεναρισμα . Κοπαναει λιγοτερο , και σαν κρατημα απλα καρφωνεται κατω στο δρομο. Βεβαια στο θεμα κρατημα ...και κινεζικα να εβαζα στα πρωτα 100χλμ και αυτα θα κρατουσαν ...χι χι χι..εεε ας επανελθω ...ναι τα ελαστικα εξαιρετικη επιλογη και νομιζω πως ανταπροκρινονται σε αυτα που ζηταω.
-
Ο χρήστης zoikarios έγραψε:
Σημερα αντικατεστησα τα PremiumContact5 με τα RainExpert3 . Διασταση 185/60/14 , αμαξι F.Panda 60hp. Aπο τα πρωτα χλμ ποιο αθορυβο σαν ελαστικο , και ποιο ηπιο φρεναρισμα . Κοπαναει λιγοτερο , και σαν κρατημα απλα καρφωνεται κατω στο δρομο. Βεβαια στο θεμα κρατημα ...και κινεζικα να εβαζα στα πρωτα 100χλμ και αυτα θα κρατουσαν ...χι χι χι..εεε ας επανελθω ...ναι τα ελαστικα εξαιρετικη επιλογη και νομιζω πως ανταπροκρινονται σε αυτα που ζηταω.Λονδίνο μένεις;....ή Β.Ευρώπη γενικότερα;
-
Η ερωτηση σου πισω απο το 'Λονδίνο μένεις;....ή Β.Ευρώπη γενικότερα;' για να σε βγαλω απο την δυσκολη θεση ειναι 'Γιατι να βαλεις ενα βροχολαστιχο' . Θα μπορουσα σιγουρα να βαλω goodyear, dunlop, conti , hankook δεν διαφωνω , ειδικα το EfficientGrip Performance μου εκλεινε το ματι. Αλλα και σαν τακουνι μου αρεσε και σαν τιμη και δεν νομιζω οτι υστερει σε κατι απο τα αλλα , θεωρω οτι ναι μεν ολα θερινα αλλα σε βροχη εισαι +1 κλικ παραπανω.
-
Ο χρήστης zoikarios έγραψε:
Η ερωτηση σου πισω απο το 'Λονδίνο μένεις;....ή Β.Ευρώπη γενικότερα;' για να σε βγαλω απο την δυσκολη θεση ειναι 'Γιατι να βαλεις ενα βροχολαστιχο' . Θα μπορουσα σιγουρα να βαλω goodyear, dunlop, conti , hankook δεν διαφωνω , ειδικα το EfficientGrip Performance μου εκλεινε το ματι. Αλλα και σαν τακουνι μου αρεσε και σαν τιμη και δεν νομιζω οτι υστερει σε κατι απο τα αλλα , θεωρω οτι ναι μεν ολα θερινα αλλα σε βροχη εισαι +1 κλικ παραπανω.Εισαι ομως και πολλα κλικ κατω σε διαρκεια ζωης και θορυβο κυλισης!
-
Και σε κράτημα στο στεγνό.
-
Τα conti που ειχα μεσα σε 3 σχεδον χρονια και 30κ εφτασαν στους δεικτες φθορας και γλυστρουσαν , οποτε θα κινηθω με αυτο το κριτηριο και στα καινουργια . Κρατημα σε στεγνο επιφυλασσομαι ακομα διοτι μεχρι τωρα οτι χλμ κανω το αμαξι βεντουζαρει κατω οποτε ειμαι οκ. Ο χρονος θα δειξει . Παντως φιλοι που εβαλαν αντιστοιχα goodyear λεγανε αρνητικα , και καποιο με dunlop ητανε ναι μεν αλλα. Γενικα καταστασεις αποσαφηνισμενες. Αυτο που παρατηρησα επεισης οτι τα ελαστικα σε θορυβο ειναι στα ιδια επιπεδα στην ιδια διαδρομη που κανω καθημερινα.
-
Καλοφόρετα από μένα, πολύ καλή επιλογή καθότι ως γνωστόν με το πρώτο ψιλοβρόχι ανοίγουν σαμπάνιες οι φαναρτζήδες!!!
-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Καλοφόρετα από μένα, πολύ καλή επιλογή καθότι ως γνωστόν με το πρώτο ψιλοβρόχι ανοίγουν σαμπάνιες οι φαναρτζήδες!!!Και θα σε σωσουν τα λαστιχα;;;;;
Κανενα λαστιχο δεν μπορει να βρει προσφυση στο γυαλι............στην ελληνικη ασφαλτο ηθελα να πω!!!! -
Εβαλα πριν κανα μηνα τελικα τα pirelli scorpion verde all season σε διάσταση 235/55/17 σε Ford Kuga 2.5T...Πολυ καλο λάστιχο!Ζεσταίνεται γρήγορα και κραταει καλά....αλλα πανω απ ολα ΑΘΌΡΥΒΟ!Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι σε αρκετα γρηγορη-πολυ γρήγορη αναβαση παρνηθας σφυριζουν πολυ και φαίνεται να ζοριζονται αρκετα....Μηπως αυτο οφειλεται στο οτι ειναι all season??Αν κανω συχνα αναβάσεις και τα ζορίζω λογικα θα τα καψω-λιώσω πολυ σύντομα?
Ευχαριστώ! -
Σχετικά με την συζήτηση με τα uniroyal
Εμένα δεν ηταν στις top επιλογές μου αλλα σίγουρα ειναι αξιοπρεπέστατο λαςτιχο, δεν πήγε ο φίλος να βάλει ουτε κινεζικά ουτε ακόμα ακόμη πιο ασημα ρωσικά λαστιχα για να του την λέτε.
Επισης απο την στιγμή που τα έβαλε ειναι άκομψο να γινεται ιδιαίτερη κριτική ( που ειναι ευπρόσδεκτη πριν τα αγοράσει). Κατα την γνώμη μου σε αυτόν το χρόνο λεμε απλως καλοταξιδα. -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Σχετικά με την συζήτηση με τα uniroyal
Εμένα δεν ηταν στις top επιλογές μου αλλα σίγουρα ειναι αξιοπρεπέστατο λαςτιχο, δεν πήγε ο φίλος να βάλει ουτε κινεζικά ουτε ακόμα ακόμη πιο ασημα ρωσικά λαστιχα για να του την λέτε.
Επισης απο την στιγμή που τα έβαλε ειναι άκομψο να γινεται ιδιαίτερη κριτική ( που ειναι ευπρόσδεκτη πριν τα αγοράσει). Κατα την γνώμη μου σε αυτόν το χρόνο λεμε απλως καλοταξιδα.Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και οι συγκεκριμένοι δύο (Χιώτες ) το κάνουν συστηματικά εδώ και χρόνια!
-
Η αποψη μου δεν αλλαζει πριν/μετα την αγορα και δεν θα ζητησω συγνωμη που την γραφω!!!!! Δεν εβρισα,δεν ειρωνευτικα και..........διακρινω μια εμπαθεια απο καποιους συμφωρουμιτες χωρις λογο.
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Εβαλα πριν κανα μηνα τελικα τα pirelli scorpion verde all season σε διάσταση 235/55/17 σε Ford Kuga 2.5T...Πολυ καλο λάστιχο!Ζεσταίνεται γρήγορα και κραταει καλά....αλλα πανω απ ολα ΑΘΌΡΥΒΟ!Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι σε αρκετα γρηγορη-πολυ γρήγορη αναβαση παρνηθας σφυριζουν πολυ και φαίνεται να ζοριζονται αρκετα....Μηπως αυτο οφειλεται στο οτι ειναι all season??Αν κανω συχνα αναβάσεις και τα ζορίζω λογικα θα τα καψω-λιώσω πολυ σύντομα?
Ευχαριστώ!Εντάξει αυτή η χρηση της γρηγορης αναβασης δεν ενδεικνυται για τζιπ.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η αποψη μου δεν αλλαζει πριν/μετα την αγορα και δεν θα ζητησω συγνωμη που την γραφω!!!!! Δεν εβρισα,δεν ειρωνευτικα και..........διακρινω μια εμπαθεια απο καποιους συμφωρουμιτες χωρις λογο.Τυχερός είναι που δεν πήγες να τον πλακώσεις κιόλας στο ξύλο επειδή δεν έβαλε λάστιχα του γούστου σου .........και κακώς διακρίνεις!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]