-
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Η αποψη μου δεν αλλαζει πριν/μετα την αγορα και δεν θα ζητησω συγνωμη που την γραφω!!!!! Δεν εβρισα,δεν ειρωνευτικα και..........διακρινω μια εμπαθεια απο καποιους συμφωρουμιτες χωρις λογο.
Τυχερός είναι που δεν πήγες να τον πλακώσεις κιόλας στο ξύλο επειδή δεν έβαλε λάστιχα του γούστου σου .........και κακώς διακρίνεις!
Επειδη εγραψα οτι τα βροχολαστιχα ταλαιπωρουνται στα ελληνικα καλοκαιρια και εχουν θορυβο..........ειναι τυχερος που δεν τον πλακωσα στο ξυλο;;;;;
Αλλη εχουμε;;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η αποψη μου δεν αλλαζει πριν/μετα την αγορα και δεν θα ζητησω συγνωμη που την γραφω!!!!! Δεν εβρισα,δεν ειρωνευτικα και..........διακρινω μια εμπαθεια απο καποιους συμφωρουμιτες χωρις λογο.
Τυχερός είναι που δεν πήγες να τον πλακώσεις κιόλας στο ξύλο επειδή δεν έβαλε λάστιχα του γούστου σου .........και κακώς διακρίνεις!
Επειδη εγραψα οτι τα βροχολαστιχα ταλαιπωρουνται στα ελληνικα καλοκαιρια και εχουν θορυβο..........ειναι τυχερος που δεν τον πλακωσα στο ξυλο;;;;;
Αλλη εχουμε;;;; -
Θερινά λάστιχα είναι ρε παιδιά με σχεδίαση για καλύτερη συμπεριφορά στο βρεγμένο, όχι 4ων εποχών...Άντε να έχουν λίγο χειρότερο κράτημα στο στεγνό σε σχέση με άλλα θερινά, που ένας μέσος οδηγός σιγά μην καταλάβει...τι μικρότερη διάρκεια ζωής γράφετε και μ@λ@κίες ? Τα έχετε δοκιμάσει και μιλάτε αρνητικά ? Ή μόνο ότι παίρνετε εσείς είναι το καλύτερο ??? έλεος με μερικούς ξερόλες εδώ μέσα...Φίλε με τα uniroyal σε παρακαλώ να μας λες τις εντυπώσεις σου...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Θερινά λάστιχα είναι ρε παιδιά με σχεδίαση για καλύτερη συμπεριφορά στο βρεγμένο, όχι 4ων εποχών...Άντε να έχουν λίγο χειρότερο κράτημα στο στεγνό σε σχέση με άλλα θερινά, που ένας μέσος οδηγός σιγά μην καταλάβει...τι μικρότερη διάρκεια ζωής γράφετε και μ@λ@κίες ? Τα έχετε δοκιμάσει και μιλάτε αρνητικά ? Ή μόνο ότι παίρνετε εσείς είναι το καλύτερο ??? έλεος με μερικούς ξερόλες εδώ μέσα...Φίλε με τα uniroyal σε παρακαλώ να μας λες τις εντυπώσεις σου...Το θέμα είναι φίλε μου ότι τα λάστιχα σαν λάστιχα δεν έχουν πρόβλημα, αυτοί σαν άνθρωποι δυστυχώς έχουν πρόβλημα και το βγάζουν στο φόρουμ.
-
Λοιποοοοοον....επειτα απο 500χλμ ταξιδιου εχω μια πρωτη εικονα ..! Θα επιμεινω στο παρα παρα πολυ συντομο φρεναρισμα και πολυ smoothy που κανουν, πραγματικα με τα conti καινουργια που τα ειχα δεν ειχα τετοιες αποδοσεις.Σε θεμα κρατημα μενω οτι κρατανε καλα βεβαια μπορω να διακρινω λιγο μαλακοτερα πλαινα αλλα δεν μου εδωσε την αισθηση οτι πρεπει να αντιδρασω.Απο θορυβο στα ιδια επιπεδα με τον Conti .Βρεγμενο ΔΕΝ πατησα ακομα αν και εκει δεν θα χρειαστει ισως να πω πολλα. Σαν ελαστικο το πως διαβαζει το δρομο ε θα ελεγα πως εχω τις ιδιες πληροφοριες οπως ειχα και πριν . Γενικοτερα value for money για εμενα . Παρτιδα made in Germany πετυχα και απο οσο ξερω και τσεχια βγαινουν .
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Εβαλα πριν κανα μηνα τελικα τα pirelli scorpion verde all season σε διάσταση 235/55/17 σε Ford Kuga 2.5T...Πολυ καλο λάστιχο!Ζεσταίνεται γρήγορα και κραταει καλά....αλλα πανω απ ολα ΑΘΌΡΥΒΟ!Η μονη ενσταση που εχω ειναι οτι σε αρκετα γρηγορη-πολυ γρήγορη αναβαση παρνηθας σφυριζουν πολυ και φαίνεται να ζοριζονται αρκετα....Μηπως αυτο οφειλεται στο οτι ειναι all season??Αν κανω συχνα αναβάσεις και τα ζορίζω λογικα θα τα καψω-λιώσω πολυ σύντομα?
Ευχαριστώ!Εντάξει αυτή η χρηση της γρηγορης αναβασης δεν ενδεικνυται για τζιπ.
Ναι φιλε ευχαριστώ για την απαντηση!Απλα μου φανηκαν οτι ζοριζονται αγρια στο απότομο στριψιμο και σφυριζουν πολυ κατι το οποιο τα προηγούμενα bridgestone δεν έκαναν!
Και μια αλλη ερώτηση!Με τα all season που εβαλα μπορω να παω το χειμωνα χιονοδρομικό χωρις αλυσίδες με σχετικα χαμηλη ταχύτητα?
-
Πηγαίνοντας και βλέποντας...ο δρόμος(και η ποσότητα του χιονιού ή πάγου) θα σου πεί-δείξει τα όριά τους!!Φρόντισε όμως οπωσδήποτε να τις έχεις μαζί σου...
-
Ο χρήστης zoikarios έγραψε:
Η ερωτηση σου πισω απο το 'Λονδίνο μένεις;....ή Β.Ευρώπη γενικότερα;' για να σε βγαλω απο την δυσκολη θεση ειναι 'Γιατι να βαλεις ενα βροχολαστιχο' . Θα μπορουσα σιγουρα να βαλω goodyear, dunlop, conti , hankook δεν διαφωνω , ειδικα το EfficientGrip Performance μου εκλεινε το ματι. Αλλα και σαν τακουνι μου αρεσε και σαν τιμη και δεν νομιζω οτι υστερει σε κατι απο τα αλλα , θεωρω οτι ναι μεν ολα θερινα αλλα σε βροχη εισαι +1 κλικ παραπανω.Ακριβώς...μη γίνουν'σαπούνι' με τις κ@λοζέστες που έχουμε εδώ!!!Και δεν είναι για δύο-τρείς μήνες να πείς 'πάει στο καλό'...
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Πηγαίνοντας και βλέποντας...ο δρόμος(και η ποσότητα του χιονιού ή πάγου) θα σου πεί-δείξει τα όριά τους!!Φρόντισε όμως οπωσδήποτε να τις έχεις μαζί σου...Καλημερα!Εννοειται θα εχω αλυσιδες μαζι μου απλα η σκεψη μου ειναι αν θα μπορω να πηγαινω εκει που πανε τα απλα μπροστοκινητα με αλυσιδες....ελπιζω να καταλαβες τι εννοω!!
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Και μια αλλη ερώτηση!Με τα all season που εβαλα μπορω να παω το χειμωνα χιονοδρομικό χωρις αλυσίδες με σχετικα χαμηλη ταχύτητα?
δεν ξερω ακριβως τη χαραξη που εχουν τα λάστιχα σου, αλλα γενικως σε μαλακο χιονακι και σε απατητο χιονι θα πηγαινεις καλα (αποδεκτα)
Σε παγωμενο χιονι (αυτο που μενει και παγωνει μετα το περασμα του εκχιονιστικου) τα πραματα ειναι δυσκολα. Εκει θα βοηθουσε μονο ενα καλο χειμερινο.
Τα all season δεν εχουν τη μαλακη γομα του χειμερινου (και ειναι λογικο γιατι αλλιως δεν θα εβγαζαν ουτε ενα καλοκαιρι), εχουν συνηθως τη χαραξη των χειμερινων.
Σε καθε περιπτωση ομως συμπεριφερονται καλυτερα απο ενα θερινο σε παγο και χιονι και αντιστοιχα ειναι υποδεεστερα απο αυτο σε στεγνο (και ισως σε βρεγμενο) δρομο.Παραπανω εχω γραψει μια συντομη αναφορα απο την εμπειρια μου με τα Νοκιαν all weather
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Πηγαίνοντας και βλέποντας...ο δρόμος(και η ποσότητα του χιονιού ή πάγου) θα σου πεί-δείξει τα όριά τους!!Φρόντισε όμως οπωσδήποτε να τις έχεις μαζί σου...
Καλημερα!Εννοειται θα εχω αλυσιδες μαζι μου απλα η σκεψη μου ειναι αν θα μπορω να πηγαινω εκει που πανε τα απλα μπροστοκινητα με αλυσιδες....ελπιζω να καταλαβες τι εννοω!!
Αν μιλάμε για το 4WD FORD KUGA 2.5T, (αν κατάλαβα καλά), μιλάμε δηλαδή για τετρακίνητο με, αυτόματη, συνεχή, τετρακίνηση και εντός δρόμου, εκεί που πάνε τα μπροστοκίνητα με τις αλυσιδούλες τους, (γκραπ! γκραπ! γκραπ!, 'ωχ! την έκοψε πάλι, έκοψε και το σωληνάκι των φρένων και είμαι Κυριακή στον Παρνασσό'), εσύ πας με τις...ζάντες.
Don't Worry Be Happy!
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
...στην ανηφορα και στην 'πορεια' οντως εχει πλεονεκτημα με την τετρακινηση.
Στην κατηφορα ομως και σε ενδεχομενο φρεναρισμα η τετρακινηση δεν προσφερει κατι παραπανω...εχω δει δικινητα αυτοκινητα με τα καταλληλα λαστιχα (και προφανως εμοπειρους οδηγους) να 'ξεφτυλιζουν κατι 4Χ4 με τα εργοστασιακα τους λαστιχα που νομιζαν οτι μονο με το 'σηματακι 4Χ4' πας 'αέρα' στα χιονια...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...
στην ανηφορα και στην 'πορεια' οντως εχει πλεονεκτημα με την τετρακινηση.
Στην κατηφορα ομως και σε ενδεχομενο φρεναρισμα η τετρακινηση δεν προσφερει κατι παραπανω...εχω δει δικινητα αυτοκινητα με τα καταλληλα λαστιχα (και προφανως εμοπειρους οδηγους) να 'ξεφτυλιζουν κατι 4Χ4 με τα εργοστασιακα τους λαστιχα που νομιζαν οτι μονο με το 'σηματακι 4Χ4' πας 'αέρα' στα χιονια...
Στην κατηφόρα, πράγματι, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή χωρίς αλυσίδες και ας είναι τετρακίνητο το όχημα, έχει να κάνει με τους νόμους της φύσης.
Χρειάζεται σύνεση και γνώση.
Πάντως το 'σηματάκι 4χ4', δεν είναι απλά σηματάκι. Είναι εγγύηση ασφάλειας κάτω από όλες τις συνθήκες, (σύμφωνα και με, πρόσφατα, σχετικά στατιστικά), αρκεί να μην συνοδεύεται από συμπλεγματική συμπεριφορά ανωτερότητας, γιατί τότε μπορεί να γίνει μπούμεραγκ.
Από κει και πέρα, σαν οδηγός μόνιμου, εντός δρόμου, 4χ4 από το 1993, ανακαλώ μόνο θετικά από την, εντελώς απαραίτητη και πάνω απ' όλα, (κατά την ταπεινή μου γνώμη), χρήση της τετρακίνησης.
-
Καλημερα!Εννοειται θα εχω αλυσιδες μαζι μου απλα η σκεψη μου ειναι αν θα μπορω να πηγαινω εκει που πανε τα απλα μπροστοκινητα με αλυσιδες....ελπιζω να καταλαβες τι εννοω!!
Αν μιλάμε για το 4WD FORD KUGA 2.5T, (αν κατάλαβα καλά), μιλάμε δηλαδή για τετρακίνητο με, αυτόματη, συνεχή, τετρακίνηση και εντός δρόμου, εκεί που πάνε τα μπροστοκίνητα με τις αλυσιδούλες τους, (γκραπ! γκραπ! γκραπ!, 'ωχ! την έκοψε πάλι, έκοψε και το σωληνάκι των φρένων και είμαι Κυριακή στον Παρνασσό'), εσύ πας με τις...ζάντες.
Don't Worry Be Happy!
Χαχαχαχα αρα με λιγη προσοχή παω ανετα υποθέτω!Την ερώτηση την εκανα πιο πολυ επειδη εβαλα πρόσφατα τα pirelli scorpion verde all season και ελπιζω σε σχεση με τα bridgestone dueler που ηταν τραγικα στο χιονι αυτα να ειναι κατα τι καλύτερα!!
-
Χρειάστηκα τα φρένα χθες γιατί μου πετάχτηκε ξαφνικά μια τραγική κοιμησμένη τύπισα με 50 παιδιά να παίζουν χύμα μέσα στο αμάξι, πάνω στην εταζέρα, πάνω στο ταμπλώ, κρεμασμένα απ τα παράθυρα κλπ.
Τα Energy Saver αποδείχθηκαν ακριβώς στο ύψος των προσδοκιών που έχω για τα οικολογικά λάστιχα: το ABS βάρεσε υπερωρία και το αμάξι δεν έλεγε να φρενάρει με τίποτα, παραλίγο να γίνουμε καρμανιόλα
-
Ο χρήστης Sfak έγραψε:
Αν μιλάμε για το 4WD FORD KUGA 2.5T, (αν κατάλαβα καλά), μιλάμε δηλαδή για τετρακίνητο με, αυτόματη, συνεχή, τετρακίνηση και εντός δρόμου, εκεί που πάνε τα μπροστοκίνητα με τις αλυσιδούλες τους, (γκραπ! γκραπ! γκραπ!, 'ωχ! την έκοψε πάλι, έκοψε και το σωληνάκι των φρένων και είμαι Κυριακή στον Παρνασσό').
Χαχαχαχα αρα με λιγη προσοχή παω ανετα υποθέτω!Την ερώτηση την εκανα πιο πολυ επειδη εβαλα πρόσφατα τα pirelli scorpion verde all season και ελπιζω σε σχεση με τα bridgestone dueler που ηταν τραγικα στο χιονι αυτα να ειναι κατα τι καλύτερα!!
Eδώ θα σε απογοητεύσω, (λίγο):
Tα Βridgeston Dueller είναι καλά στο χιόνι. Μήπως έφταιγε κάτι άλλο; (Π.χ. πολύ φουσκωμένα;).
-
@sfak..Χαχαχαχα αρα με λιγη προσοχή παω ανετα υποθέτω!Την ερώτηση την εκανα πιο πολυ επειδη εβαλα πρόσφατα τα pirelli scorpion verde all season και ελπιζω σε σχεση με τα bridgestone dueler που ηταν τραγικα στο χιονι αυτα να ειναι κατα τι καλύτερα!!
Για τις συνθήκες που περιγράφεις σίγουρα τα all season θα είναι καλύτερα από τα dueller....τα υπόλοιπα(όπως σου είπα και παραπάνω) θα σου τα πεί ο δρόμος!!
-
Αν μιλάμε για το 4WD FORD KUGA 2.5T, (αν κατάλαβα καλά), μιλάμε δηλαδή για τετρακίνητο με, αυτόματη, συνεχή, τετρακίνηση και εντός δρόμου, εκεί που πάνε τα μπροστοκίνητα με τις αλυσιδούλες τους, (γκραπ! γκραπ! γκραπ!, 'ωχ! την έκοψε πάλι, έκοψε και το σωληνάκι των φρένων και είμαι Κυριακή στον Παρνασσό').
Eδώ θα σε απογοητεύσω, (λίγο):
Tα Βridgeston Dueller είναι καλά στο χιόνι. Μήπως έφταιγε κάτι άλλο; (Π.χ. πολύ φουσκωμένα;).
Με συγχωρείτε παρέλειψα να πω οτι τα τα bridgestone ηταν τα sport και οχι τα A/T!
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
@sfak..Χαχαχαχα αρα με λιγη προσοχή παω ανετα υποθέτω!Την ερώτηση την εκανα πιο πολυ επειδη εβαλα πρόσφατα τα pirelli scorpion verde all season και ελπιζω σε σχεση με τα bridgestone dueler που ηταν τραγικα στο χιονι αυτα να ειναι κατα τι καλύτερα!!Για τις συνθήκες που περιγράφεις σίγουρα τα all season θα είναι καλύτερα από τα dueller....τα υπόλοιπα(όπως σου είπα και παραπάνω) θα σου τα πεί ο δρόμος!!
Ναι ναι καταλαβα φιλε μου,σε ευχαριστώ για την απαντηση!
-
Ήθελα να βάλω Toyo αλλά δεν είχε και έβαλα τα Yokohama που απ' ότι μου είπαν είναι πολύ καλύτερα. Πρόσεξα όμως μετά ότι γράφει πάνω στα λάστιχα 'Made in Philippines' και όχι Ιαπωνία... Έχει διαφορά;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]