-
3% της συνολικής διαμέτρου του τροχού. Υπάρχουν calculators στο internet που βγάζουν τις αντιστοιχίες.
-
Ο χρήστης m@evius01 έγραψε:
Ρε παιδες για 225/55/17 ο λαστιχας μου προτεινε viking (θυγατρικη της continental) και formula η 'καλη' θυγατρικη της pirelli. Εχει κανεις αποψη?Κατανταει γελοιο.........για να σπρωξουν τις μουφες,ξαφνικα ολες οι premium μαρκες εχουν απο 3-4 θυγατρικες!!!!!!
-
Ο χρήστης m@evius01 έγραψε:
Ρε παιδες για 225/55/17 ο λαστιχας μου προτεινε viking (θυγατρικη της continental) και formula η 'καλη' θυγατρικη της pirelli. Εχει κανεις αποψη?Η κακή θυγατρική της Pirelli ποια ειναι
-
Τα Formula τα έκανε δώρο ο λαστιχάς στον πατέρα μου γιατί τα Pirelli που είχε βάλει κυριολεκτικά διαλύθηκαν μετά από 20.000χλμ.
Δεν είναι άσχημα. Έχουν κάνει περίπου 15.000 χλμ. και είναι ασφαλή. -
Τελικα θα καταληξω παλι σε Pirelli αλλα στα Cinturato P7 Blue η επιλογη μου ειχε ως κριτηριο την την βαθμολογια του A' σε οικονομια καυσιμου και A' σε κρατημα καθως και η χλμ αποδοση του,H τιμη τους ειναι λιγο μεγαλυτερη αλλα με βαση την βαθμολογια σε καυσιμο θα τα βγαλουν τα χρηματα τους σε σχεση με τα P zero nero GT που ειχαν Ε'.
Επισης στην σελιδα της Pirelli εχει εναν πινακα βαθμονομισης με χαρακτηριστικα :
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ 225/45/17
ΣΤΕΓΝΟ -ΑΡΙΣΤΟ
ΒΡΕΓΜΕΝΟ- ΑΡΙΣΤΟ
ΣΠΟΡ - ΒΕΛΣΤΙΣΤΟ
ΑΝΕΣΗ -ΑΡΙΣΤΟ
ΧΛΜ. ΑΠΟΔΟΣΗ - ΑΝΩΤΑΤΟ
Με ενδιαφερει και η χλμ αποδοση μακροβιοτητα του ελαστικου που σαφως υπερτερει απο τα P zero nero συμφωνα με την Pirelli.
Απο την αλλη πλευρα τωρα με προβληματισαν τα πλαινα του που ηταν πολυ μαλακα
Αν εχει κανεις σας αποψη για τα συγκερκιμενα και καθε βοηθεια ευπροσδεκτη. -
Στο τελευταίο συγκριτικό που υπάρχει σε γνωστό σχετικό site η χιλιομετρική απόδοση ειναι ο μόνος τομέας που δεν αριστευει.
-
Τελικα αποφασησα αντι για τα michelin saver energyκαι τα bridgeston t001 , να βαλω τα pirelli p1 185/60/15
τιμη 280 ευρω με τοποθέτηση kai ζαντωνκαι των ελαστικών , με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση. Δεν ειναι και η σουπερ προσφορά τιμη ,αλλα αφου του παω του ανθρώπου και τις μτχ ζαντες που αγορασα απο αλλου να μου τις βαλει νομιζω ειναι οκ -
Ο χρήστης ababapanos έγραψε:
Τελικα αποφασησα αντι για τα michelin saver energyκαι τα bridgeston t001 , να βαλω τα pirelli p1 185/60/15
τιμη 280 ευρω με τοποθέτηση kai ζαντωνκαι των ελαστικών , με ζυγοστάθμιση και ευθυγράμμιση. Δεν ειναι και η σουπερ προσφορά τιμη ,αλλα αφου του παω του ανθρώπου και τις μτχ ζαντες που αγορασα απο αλλου να μου τις βαλει νομιζω ειναι οκΤα δυο πρώτα τα έχω στα αμάξια μου. Το michelin 175\65\15 (250€) μαλακό. Το bridgestone 205\55\16 (300€) πιο σκληρό. Και τα δύο αθόρυβα κ με καλό κράτημα για συμβατική οδήγηση.
-
Καλησπερα σας.
Ισως ειναι ηλιθια η ερωτηση μου αλλα δεν ειμαι σιγουρος γι'αυτο και θα ρωτησω. Ειχα ενα προβλημα με τα παλια ελαστικα και σημερα πηγα και εβαλα καινουργια. Οι διαστασεις για τα ελαστικα που δινει ο κατασκευαστης αλλα και φορουσα ειναι 205/80/16. Τα ελαστικα που μπηκαν σημερα ειναι τα Open Country A/T plus και στην ιστοσελιδα τους αλλα και πανω στο λαστιχο γραφει 205 R16C. Οταν παταω στην ιστοσελιδα τις διαστασεις 205/80/16 μου εμφανιζει τα Open Country 785. τα Τα καινουργια ειναι εμφανως στενοτερα απο τα προηγουμενα, αλλα σκεφτηκα οτι μπορει να ειναι ετσι το καλουπι τους και να φαινονται ετσι απλα στο ματι. Υπαρχει περιπτωση να εχει κανει critical failure Ο λαστιχας? Η βλεπω μονος μου ταινιες
Ευχαριστω.
Συγχωνεύτηκε με το θέμα Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2] [mod] -
αφού γράφει επάνω 205,είναι 205mm,με μικρές αποκλίσεις + - απο λάστιχο σε λάστιχο(μοντέλο/μάρκα),δηλ μπορεί πραγματικά να είναι 202 ή 208mm.
τα 785 μάλλον είναι άλλο λάστιχο της σειράς open country και δεν ξέρω όταν δεν γράφει το προφίλ (80) μήπως σε 205/16 βγαίνει μόνο με 80αρι προφίλ το συγκεκριμένο λάστιχο.
οπτικά το πέλμα δεν είναι αυτό που εσυ διάλεξες;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
δεν ξέρω όταν δεν γράφει το προφίλ (80) μήπως σε 205/16 βγαίνει μόνο με 80αρι προφίλ το συγκεκριμένο λάστιχο. οπτικά το πέλμα δεν είναι αυτό που εσυ διάλεξες;;;Δεν αναγραφει το προφιλ και δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι 80αρια. Στο ιντερνετ που κοιταξα δεν μπορεσα να καταλαβω. Τα φοραει γνωστος μου ο οποιος εμεινε ευχαριστημενος. Οποτε και εγω ζητησα τα toyo open country 50/50. Νομιζω αυτο ειναι το πελμα.
-
Μολις κοιταξα το site της toyo οπου ειδα οτι σε 205/16 εχει μονο ενα μοντελο και γι'αυτο δεν γραφει το 80 του προφιλ! Σωστα λοιπον σου τα εφερε ο λαστιχας. Για ποια χρηση τα θελεις;;;;πας τοσο πολυ εκτος δρομου;;;;ειναι για τα βουνα παντως τα συγκεκριμενα και λιγοτερο για ασφαλτο.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Μολις κοιταξα το site της toyo οπου ειδα οτι σε 205/16 εχει μονο ενα μοντελο και γι'αυτο δεν γραφει το 80 του προφιλ! Σωστα λοιπον σου τα εφερε ο λαστιχας. Για ποια χρηση τα θελεις;;;;πας τοσο πολυ εκτος δρομου;;;;ειναι για τα βουνα παντως τα συγκεκριμενα και λιγοτερο για ασφαλτο.Σ'ευχαριστω GGAB, ημουν ετοιμος να παρω να ρωτησω την εταιρια. Το αγροτικο ειναι μελισσοκομικο και πολλες φορες το φορτωνω αρκετα. Οδηγαω σε ασφαλτο επαρχιακους δρομους και αρκετα κακους χωματοδρομους με φυτεμενη πετρα. Σπανια θα ειμαι στον δρομο οταν βρεχει η σε λασπη γιατι τοτε δεν παμε στα μελισσια. Τα προηγουμενα λαστιχα που βρηκα στο αυτοκινητο ηταν κατι κινεζικα Leader τρακτερωτα. Το αυτοκινητο πηγαινε σαν βαρκα σε ψιλοβροχο και στο βουνο δεν εκανε καθολου αποσβεση στις λακουβες και πετρες. Νομιζα πως εφταιγαν οι αναρτησεις αλλα με τα καινουργια λαστιχα καμια σχεση οπου και να παω. Σε σημεια που συνηθηζα να βαζω 4χ4 τωρα πηγαινω μονο με πισω κινηση. Προς το παρον φαινονται καλα λαστιχα παντως.
-
Για τη χρηση που τα θες εκανες καλη επιλογη,γιατι θα σου ελεγα να εβαζες κατι πιο ασφαλτινο,αλλα πραγματικα χρειαζεσαι τις off road δυνατοτητες του.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Για τη χρηση που τα θες εκανες καλη επιλογη,γιατι θα σου ελεγα να εβαζες κατι πιο ασφαλτινο,αλλα πραγματικα χρειαζεσαι τις off road δυνατοτητες του.Να ειναι καλα το φορουμ. Διαβασα αρκετα για ολα τα λαστιχα, για τα toyo δεν εχει πει κανενας εντυπωσεις. Ηθελα να βαλω τα bfgoodrich αλλα στις διαστασεις που ειμαι δεν γινοταν. Ο λαστιχας μου ειπε οτι με τις ζαντες που εχω δεν γινεται να αλλαξω διαστασεις. Δεν καταλαβα πολλα και το αφησα εκει. Αυτα που αγορασα εχουν ημερομηνια παραγωγης τον νοεμβριο του 15. Νομιζω καλο ειναι το λαστιχο να μην ειναι και τοσο καινουργιο. Ο λαστιχας μου εδωσε εγγυηση οτι δεν θα παθουν τιποτα.
-
Και εγω toyo φοραω αλλα δεν εχω εμπειρια απο τα off road της και γενικα ολα μου φαινονται ιδια!!!
-
χθες επεσα πανω σε αυτο http://www.car.gr/parts/view/7128337/ 155ε για το καλο μου τουτου και http://kamahellas.car.gr/parts/view/7105113/ 94 για το μικρο μουλαρι για τα χωραφια . (παρεμπιπτόντως απο χθες που εχω μπει καμμια 20αρια φορες και φιλοι και χαζευουμε ο κλασσικος μαλακας ελληνας λαμογιο εισαγωγεας εμπορακος ανεβασε τις τιμες ) εδω το μονο τεστ που βρηκα http://www.laneks.lv/en/tests/read/zr-2010-summer.html
βεβαια δεν λεω να τα αγορασει κανεις ιδιαιτερα οι γληγοροι , αλλα απλα αναρωτιεμαι επειδη δεν εχω βαλει κατι εκτος πριμιουμ ετσι οπως παμε τωρα αργα και προσεκτικα εμεις οι μεγαλυτεροι αλλα και λογω κρισης για εξοικονόμηση καυσιμων , ποσο κακα ειναι;
σκεφτομαι να παραγγειλω για το μικρο για τα χωραφια αλλα δεν θα ειναι σωστο τεστ μια και αυτο σπανιως να πιασει ασφαλτο.α και ενα φυλλαδιο http://rysslandshandel.se/en/wp-content ... nglish.pdf
-
Άγνωστα σε μένα. Δεν αποκλείεται να είναι αξιοπρεπή όμως. Άλλωστε οι Ρώσοι έχουν τεράστια τεχνογνωσία στα πάντα.
-
Παιδιά καλησπέρα,
Έχω ένα Golf TSi 140hp και σκέφτομαι για τα Michelin Primacy 3, διάσταση 205/55/16. Έχω διαβάσει καλές κριτικές και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη μας γι' αυτό ή για κάποιο άλλο εναλλακτικό.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης stradale έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα,Έχω ένα Golf TSi 140hp και σκέφτομαι για τα Michelin Primacy 3, διάσταση 205/55/16. Έχω διαβάσει καλές κριτικές και θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη μας γι' αυτό ή για κάποιο άλλο εναλλακτικό.
Ευχαριστώ.
Καλα ελαστικα τουρισμού με υψηλότερη τιμη απο τον ανταγωνισμό, που όμως δικαιολογείται απο την μεγαλυτερη χιλιομετρική απόδοση, εκτός και αν τα λαστιχα τα αλλάζεις όχι λόγω χιλιομέτρων αλλα λόγω χρόνου.
Εναλλακτικές προτάσεις θα έδινα τα Pirelli cinturato p7 η τα Goodyear efficient grip performance αν δεν σε ανυσηχουν τα πολυ μαλακα πλαινα τους (μιλάμε για όχι sport λαστιχα πάντα).
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]