-
Ο χρήστης user_mak έγραψε:
Καλημέρα
χρειάζομαι βοηθεια για την επιλογή ελαστικων σε BMW F20 116 με διάσταση 195/55/16
Σίγουρα θα επιλέξω συμβατικά (αντι για Run Flat) κυριως λόγω θορύβου.
Η χρήση που κάνω δεν είναι αγωνιστική, αλλά πηγαίνω γρήγορα σε αττική ή εθνική και όποτε μπορώ
έχω ρωτήσει 'λαστιχάδες' και οι περισσότεροι προτείνουν τα Continental Premium Contact 5 και κυριολεκτικά θάβουν τα goodyear efficient grip & τα dunlop Sport Bluresponse που με ενδιέφεραν ως πολύ μαλακά που κόβονται εύκολα.
Κυρίως κοιταγα τα dunlop Sport Bluresponse γιατί έχουν τον χαμηλότερο δείκτη θορύβου 67-68 db και αξιοπρεπή ετικέτα..αλλά έχω κολλήσει.. μπορείτε να βοηθησετε παρακαλώ?- edit: Επίσης τι γνώμη έχετε για τα Pirelli Cinturato P1 Verde τα οποία μου πρότειναν επίσης και έχουν 1 χρονο εγγύηση για σκίσιμο στο πλάι..
Τα τρία παραπάνω ελαστικα που αναφέρεις ειναι ολα πολυ μαλακα (δεν λέω οτι δεν ειναι καλα),μάλλον η προτίμηση στα continental οφείλεται στο οτι ειναι ακριβότερα.
Εγώ τα Pirelli θα τα έλεγα σκληρά. -
Οντως το εν λογω ελαστικο είναι καθαρα ακραιων συνθηκων και τρώγεται ευκολα σχετικα αλλα όταν ηταν 1-2 χρονων ,παροτι πισωκινητο το αυτοκινητο και με γνωστο θεμα στα χιονια οργωνε....
Ο πατερας μου ειχε ερθει από ζαγορα-καλαμπακα με χιονι 30-40 ποντους......αλλα όταν χρειαστηκε να σταματησει μπροστα στο σπιτι για να παρκαρει....υπηρχε μια λακουβιτσα 25-30 εκατοστα.....ε το αμαξι σε επιπεδο δρομο εμεινε στην λακουβα! -
@petran17
βρηκα και το παλιότερο ποστ σου. ευχαριστώ@Aikibill
αυτη ακριβώς την εντύπωση είχα και εγω.Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι θα ταιριάξει καλύτερα στο αυτοκίνητο. Σήμερα που μίλησα με ακόμα έναν επαγγελματία, μου πρότεινε να πάω σε Bridgestone Turanza ER300, γιατί πιστεύει ότι από τα run flat αν παω σε μαλακό λάστιχο θα νιώθω ασάφεια στο τιμόνι. Σαν εξήγηση ίσως έχει λογική.
Η αλήθεια είναι ότι όπως είναι στημένο το αυτοκίνητο μου αρέσει, όμως έχει πολλά κοπανήματα και δεν τα αντέχω.
Σαν αίσθηση οδήγησης όμως μου αρέσει και το νιώθω αρκετα στιβαρό. Μάλλον θα πρέπει να παω προς ημί-σκληρα ή σκληρά για να είναι πιο κοντά στα run flat. -
@petran17
αυτη ακριβώς την εντύπωση είχα και εγω.Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι θα ταιριάξει καλύτερα στο αυτοκίνητο. Σήμερα που μίλησα με ακόμα έναν επαγγελματία, μου πρότεινε να πάω σε Bridgestone Turanza ER300, γιατί πιστεύει ότι από τα run flat αν παω σε μαλακό λάστιχο θα νιώθω ασάφεια στο τιμόνι. Σαν εξήγηση ίσως έχει λογική.
Η αλήθεια είναι ότι όπως είναι στημένο το αυτοκίνητο μου αρέσει, όμως έχει πολλά κοπανήματα και δεν τα αντέχω.
Σαν αίσθηση οδήγησης όμως μου αρέσει και το νιώθω αρκετα στιβαρό. Μάλλον θα πρέπει να παω προς ημί-σκληρα ή σκληρά για να είναι πιο κοντά στα run flat.Για να διατηρηθεί το στησιμο θα σου ελεγα bridgestone t001.Είναι πιο μαλακο από το ερ300 αλλα πολύ πιο σκληρο από τον ανταγωνισμο.Το ερ300 μονο αν σε στροφες το ξεζουμίζεις!!!
-
Tι σχεση εχει η γομα(μαλακή/σκληρη) με τα πλαινα?
Ολα τα λαστιχα που αναφερετε, ειναι με μαλακά πλαινα σε σχέση με τα run flat.
Αν θελει ο φιλος μας αίσθηση απο run flat θα πρεπει να κοιταξει σε potenza, advan κλπ. -
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Αν θελει ο φιλος μας αίσθηση απο run flat θα πρεπει να κοιταξει σε potenza, advan κλπ.Καλημέρα
αυτά που προτείνεις είναι run flat τα οποία θέλω να αποφύγω γιατί έχουν πολύ θορυβο στο ταξίδι, και πολλά κοπανήματα στην πόλη. Μου αρέσει το στήσιμο του αυτοκινήτου άρα όπως το θέτεις μάλλον θα πρέπει να κοιτάξω για ενισχυμένα στο πλάι. Χωρίς να είμαι γνώστης νομίζω ότι σαν αίσθηση στο τιμόνι τα λεγόμενα σκληρά ελαστικά θα είναι πιο κοντά απο ότι τα μαλακά.Από τις συζητήσεις - έρευνα που έχω κάνει, νομίζω ότι ισχύει η παρακάτω κατάταξη αν και αρκετα γενική..
Μαλακά Ελαστικά (από τα γνωστά) θεωρούνται τα Michelen Goodyear Dunlop
Σκληρα τα Bridgeston + Pirelli
Ενδιάμεσα τα Continenal + ?Αν μπορείτε πείτε μου αν ισχύουν τα παραπάνω και ποια θα είναι η καλύτερη επιλογή
Ευχαριστώ -
Τα conti ειναι λιγο πιο σκληρα απο τα μπαλονια!
Συνηθως σκληρα πλαινα εχουν τα λαστιχα της sport κατηγοριας. -
User_mak, καποιο λάθος κάνεις!
Τα bridgestone Potenza και yokohama advan που ανεφερα, δεν είναι run flat.
Κοιτα κάτι και σε Pirelli pzero αλλα επισης εχεις περιεργη διασταση για σπορ ελαστικο κοιτα κατι σε 205-50-16.
Αυτό πάντως δεν είναι run flat
http://www.elastika4u.gr/elastika-aytokiniton/195-55 VR16 TL 87V BR RE050A POTENZA BRIDGESTONE-detail -
@S3
μάλλον βγαίνουν και σε run flat με την ίδια ονομασία για αυτό το μπέρδεμα
http://www.1010tires.com/Tires/Reviews/ ... A+Run+Flat
http://www.e-elastika.gr/p.Elastiko-Yok ... 67466.htmlΑυτά που προτείνεις θεωρούνται γενικά και σκληρά λάστιχα ή έχουν σκληρά πλαινά?
Ρωτάω γιατί συνεχίζοντας το διάβασμα, διαπιστώνω ότι η σκληρή γόμα δεν ενδείκνυται για την Ελλάδα, ειδικά στη βροχή
δεν ζεστένονται εύκολα κλπ.. Τι μεγάλο μπέρδεμα.. -
Φιλε μου για ποιο ακριβως λογο εχεις αποκλισει οτι δεν θελεις μαλακα ελαστικα?
Εχεις οδηγησει δηλαδη με μαλακα ελαστικα και δεν σου αρεσε η αισθηση που σου εδωσε?
Και για να το κανω και πιο συγκεκριμενο εχεις οδηγησει με τα συγκεκριμενα ελαστικα που θελεις να βαλεις ωστε να διαπιστωσεις οτι οντως δεν σου κανουν?
Γιατι μπορει να τα εχεις ακουσει για μαλακα ξερω γω και στην οδηγηση σου να σου φαινονται εκπληκτικα και σαν τα σκληρα που νομιζεις οτι οδηγεις.Εχεις κλεισει προς καποιο συγκεκριμενο ελαστικο??
-
Ο χρήστης S3 έγραψε:
Αν θελει ο φιλος μας αίσθηση απο run flat θα πρεπει να κοιταξει σε potenza, advan κλπ.Ολα τα λαστιχα του σύμπαντος εχουν μαλακα πλαινα σε σχέση με run flat
-
Petran17,
επειδή είχα michelin σε 2 προηγούμενα αυτοκίνητα διαπίστωσα ότι σκίζονται ευκολα στο πλάι (2 φορές σκασμένο εγώ και 1 της συζύγου) και για αυτό τον λόγο θέλω να τα αποφύγω.
Κλιση προς το παρόν δεν έχω. Ακόμα ψάχνομαι. Μέ βάση αυτά που έχω διαβάσει χρειάζομαι κάποια με μαλακή γόμα και σκληρά πλαινα. -
@petran17
Σαν αίσθηση οδήγησης όμως μου αρέσει και το νιώθω αρκετα στιβαρό. Μάλλον θα πρέπει να παω προς ημί-σκληρα ή σκληρά για να είναι πιο κοντά στα run flat.Ίσως και να εχει κάποια βαση αυτο που σου είπε για τα b Turanza er αλλα μιλώντας απο πρώτο χέρι τα συγκεκριμένα λαστιχα ειναι (πλέον) μέτρια και ξεπερασμένης τεχνολογίας.
-
ο aikibill εχει δικιο τα t001 πιο καινούργια και κοντά στα er300. bridgestone turranza και τα t001
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
ο aikibill εχει δικιο τα t001 πιο καινούργια και κοντά στα er300. bridgestone turranza και τα t001Ευχαριστώ αλλα για να πω την αλήθεια εγώ στην συγκεκριμένη διάσταση θα ήμουν μεταξύ των Pirelli και των falken για οικονομια
-
Σας ευχαριστώ για τις βοήθεια.
Προς το παρόν δεν βάζω την οικονομία στην εξίσωση (χωρις παραλογισμούς βέβαια) μιας η αγορα του αυτοκινήτου έγινε πρόσφατα (μεταχειρισμένο) και θέλω να το ευχαριστηθώ. Σκοπεύω να διαθέσω περίπου 400€ και σε αυτή τη διάσταση τα περισσότερα κάπου εκεί τα βρίσκω. Άρα μια από τις επιλογές μου θα πρέπει να τα Bridgeston Turanza T001
http://www.ityres.gr/195-55-r16-87v-bri ... 06550.htmledit: Αν και δεν υπάρχει το ίδιο μέτρο σύγκρισης (διαφορετικοι δρόμοι, καιρός κλπ) δεν έχει και πολύ καλές κριτικές πάντως.
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridg ... a-T001.htmΚάποιο άλλο?
-
Pirelli είπαμε.
Και τα Dunlop παντως αν και με μαλακα πλαινα δεν θα με χαλαγαν. -
Εξ αλλού το να λέει κάποιος οτι θα σκιςτει το λαςτιχο επειδή εχει μαλακό πλαϊνό ειναι τόσο υπερβολή οσο να λέει μην πάρεις ιταλικό αυτοκίνητο γιατι θα χαλάσει, κυκλοφορούν χιλιάδες μαλακα λαστιχα ανέπαφα και χιλιάδες ιταλικά αυτοκινητα χωρις προβλήματα.
-
Pirelli Cinturato P1 Verde ?
-
Pirelli Cinturato P1 Verde ?Στην διάσταση σου δεν υπάρχει p7, άρα p1.
Εκτός και αν θες κάποιο σπορ λαστιχο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]