-
Τελικό συμπέρασμα το Nokian Z G2 205/55ZR16 94 W XL είναι τούμπανο! ..τούμπανο και στην τιμή όμως με 110 ευρώ ανά τεμάχιο
Εδώ video με το προηγούμενο μοντέλο του Z G2 (i think) -> http://www.youtube.com/watch?v=od_WYW6yv8s
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Αλλά οι διαφορές είναι πολύ μικρές, οπότε συμφωνώ ότι τα 'βάλε οπωσδήποτε H γιατί το V δε ζεσταίνεται με τίποτα' είναι υπερβολές.έχουν διαφορές στο σκελετό αλλά και στη γόμα.
Το 'πρόβλημα'(?) με τα μεγάλου δείκτη ελαστικά είναι ότι αργούν αισθητά να ζεσταθούν σε σχέση με ένα ίδιο λάστιχο με δείκτη Η πχ ή και...Τ
Κι αυτό γιατί δεν έχει να κάνει μόνο με το πόσο εύκολα απορροφά θερμική ενέργεια (ή μετατρέπει την κινητή σε θερμική ενέργεια) το λάστιχο αλλά και πόσο εύκολα την αποβάλει.
Ακόμα και τα Υ ζεσταίνονται πολύ δύσκολα μέσα στην πόλη πχ εκτός κι αν πας με την ταυτότητα στο στόμα ή φτάνοντας στον προορισμό σου ρίχνεις και ένα ξέρασμα αφού έχεις γίνει φραπέ μέσα στο αμάξι με τα απότομα 'γκάζι-φρένο' για να καταφέρεις να ζεστάνεις τα λάστιχα μέσα στην πόλη.
Στην εθνική ίσως έχει διαφορά ένα λάστιχο Η από ένα πχ Υ ή W, απλώς και μόνο γιατί πηγαίνοντας συνεχώς με πολλά (170km/h) το πρώτο θα αρχίσει να υπερθερμαίνεται όταν τα άλλα βρίσκονται σε 'νορμάλ κατάσταση'.Αν δεν πας με 'πολλά' στην εθνική ή δεν το λιώνει πολύ συχνά σε 'στροφιλίκια' (δηλαδή το λάστιχο να δέχεται μεγάλα θερμικά φορτία το ελαστικό), δεν υπάρχει λόγος να βάλει κάποιος μεγαλύτερο δείκτη ελαστικό κατά την άποψή μου.
-
το θεμα ειναι αν μπορει ενα αμαξι με λαστιχο με μεγαλυτερο δεικτη ταχυτητας να το ζεστανει στον δρομο.
αυτα τα λαστιχα οταν ειναι κρυα ειναι κουτσουρα και εχουν πολυ σκληρη γομα επιτηδες .
αν ειχαν μαλακη γομα θα υπερθερμενονταν -
Έχει δοκιμάσει κανείς το Falken FK 452 ;
Διαβάζω κριτικές ισάξιες των SportContact3 και βγαίνουν σε 16άρια και έχουν και noise reduction και είναι και τσάμπα -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχει δοκιμάσει κανείς το Falken FK 452 ;
Διαβάζω κριτικές ισάξιες των SportContact3 και βγαίνουν σε 16άρια και έχουν και noise reduction και είναι και τσάμπαΦαίνεται τίμιο και ολοκληρωμένο για να πω την αλήθεια!
Εγώ θα πρότεινα Uniroyal Rainsport 2 και μια 4-άδα Syron Race 1 για τους καύσωνες.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν δεν πας με 'πολλά' στην εθνική ή δεν το λιώνει πολύ συχνά σε 'στροφιλίκια' (δηλαδή το λάστιχο να δέχεται μεγάλα θερμικά φορτία το ελαστικό), δεν υπάρχει λόγος να βάλει κάποιος μεγαλύτερο δείκτη ελαστικό κατά την άποψή μου.
Κάβουρα, εμένα πχ που έχει 205/50/16, τα περισσότερα που βρίσκω είναι σε W. Οπότε δεν είναι και τόσο θέμα επιλογής...
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Κάβουρα, εμένα πχ που έχει 205/50/16, τα περισσότερα που βρίσκω είναι σε W. Οπότε δεν είναι και τόσο θέμα επιλογής...
xenos, το ανέφερα ως μία λογική που πρέπει να ακολουθείται.
Πολλές φορές αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε, δεν υπάρχει.Για να βρίσκεις πάντως λάστιχα με W δείκτη, σημαίνει ότι κοιτάς για αρκετά sport λάστιχα.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Τελικό συμπέρασμα το Nokian Z G2 205/55ZR16 94 W XL είναι τούμπανο! ..τούμπανο και στην τιμή όμως με 110 ευρώ ανά τεμάχιοΕδώ video με το προηγούμενο μοντέλο του Z G2 (i think) -> http://www.youtube.com/watch?v=od_WYW6yv8s
Εμένα ο 'λαστιχάς' μου σε διαστάσεις 205/55 R16 μου δίνει τα Nokian WR G2 (και όχι Ζ G2). Αυτά τα ξέρεις;;
Ερώτηση προς όλους (για άλλη μια φορά): Τα προτείνετε τα Nokian γενικά; Πιο συγκεκριμένα για τα WR G2 ποιά είναι η άποψή σας (αν τα έχετε δει/ψάξει);;;
-
Πάντως εγώ δεν έβαζα ποτέ λάστιχο με δείκτη ταχύτητας w
-
xenos, το ανέφερα ως μία λογική που πρέπει να ακολουθείται.
Πολλές φορές αυτό που θέλουμε να αγοράσουμε, δεν υπάρχει.Για να βρίσκεις πάντως λάστιχα με W δείκτη, σημαίνει ότι κοιτάς για αρκετά sport λάστιχα.
p zero nero: 205/50ZR16 87Y
GOODYEAR F1 GSD3 EAGLE - 205/50R16 87W TL
PROXES TOYO T1 R - 205/50R16 87W TL
FULDA CARAT EXCELERO - 205/50R16 87W FP TL
Michelin Pilot EXALTO PE2 205/50 ZR16 87W (kai se V)
Continental PremiumContact 2 - 205/50 R16 87W
Bridgestone Turanza ER 300 205/50 R16 87WΌπως βλέπεις τα περισσότερα βγαίνουν σε W.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
**Bridgestone Turanza ER 300 205/50 R16 87W
**
Όπως βλέπεις τα περισσότερα βγαίνουν σε W.από τα bold έχω πολύ κακή εμπειρία.
όντως...σε αυτή την κατηγορία, λόγω μεγέθους ελαστικού, δεν βγαίνουν κάτω από W. μάλλον αυτοί που τα φτιάχνουν έχουν άλλα αμάξια στο μυαλό τους.@bathan
κάποιες φορές για να βάλεις καλύτερο λάστιχο δυστυχώς δεν μπορείς να αποφύγεις έναν (άχρηστα) μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας.
Επίσης...ανάλογα με τη γόμα (πόσο εύκολα ή δύσκολα ζεσταίνονται) που έχει κάθε ελαστικό, άλλη σκληρότητα έχει το W στα Pirelli Pzero Rosso και άλλη σκληρότητα έχει το michelin pilot sport 2 και άλλη έχει το Bridgeston Potenza RE050A (που φοράω τώρα).ΥΓ:βέβαια εμένα με βολεύει που βγαίνουν όλα σε W.
-
Ο χρήστης Kostas75 έγραψε:
Τελικό συμπέρασμα το Nokian Z G2 205/55ZR16 94 W XL είναι τούμπανο! ..τούμπανο και στην τιμή όμως με 110 ευρώ ανά τεμάχιο
Εδώ video με το προηγούμενο μοντέλο του Z G2 (i think) -> http://www.youtube.com/watch?v=od_WYW6yv8s
Εμένα ο 'λαστιχάς' μου σε διαστάσεις 205/55 R16 μου δίνει τα Nokian WR G2 (και όχι Ζ G2). Αυτά τα ξέρεις;;
Ερώτηση προς όλους (για άλλη μια φορά): Τα προτείνετε τα Nokian γενικά; Πιο συγκεκριμένα για τα WR G2 ποιά είναι η άποψή σας (αν τα έχετε δει/ψάξει);;;
Είναι χειμερερινά ρε συ, όχι πως δεν κάνει και για στεγνό, αλλά ξέρω εγώ, δεν έχω καμιά εμπειρία με το τι συνεπάγεται χειμερινό ελαστικό.
Στην κατηγορία τους σκίζουν μαζί με τα Conti ExtremeWinterContact και από χάραξη είναι πανέμορφα.
http://www.nokiantyres.com/tyre?id=10360796&group=1.01&name=Nokian+WR+G2Βρήκα προσφορές για Vredestein SportRac 3 στα 330 ευρώ (konstantinoucars.gr) με τα πάντα όλα και Uniroyal Rainsport 2 στα 395 ευρώ (Fit and Go) πάλι με πάντα όλα.
Για διάσταση 205/55/R16 και στα 2. -
Οπότε τι κάνω;;;
Αποφεύγω τα W και πάω μόνο για V ή H τύπο;; Ή τα θεωρείτε καλά και να προχωρήσω από αυτή την άποψη;
Λογικά είναι καλύτερα για να πηγαίνεις με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα H και V, σωστά; -
**Bridgestone Turanza ER 300 205/50 R16 87W
**Όπως βλέπεις τα περισσότερα βγαίνουν σε W.από τα bold έχω πολύ κακή εμπειρία.
όντως...σε αυτή την κατηγορία, λόγω μεγέθους ελαστικού, δεν βγαίνουν κάτω από W. μάλλον αυτοί που τα φτιάχνουν έχουν άλλα αμάξια στο μυαλό τους.ΥΓ:βέβαια εμένα με βολεύει που βγαίνουν όλα σε W.
Εδώ λέει, πως τα Turanza ER300 βγαίνουν και σε Η και V και τα Carat Exelero σε V. Υπάρχουν πάντοτε και τα Dunlop SP Sport fast response (και σε Η και σε V), καθώς και τα Vredestein Sportrac 3 (σε V) ...
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εδώ λέει, πως τα Turanza ER300 βγαίνουν και σε Η και V και τα Carat Exelero σε V. Υπάρχουν πάντοτε και τα Dunlop SP Sport fast response (και σε Η και σε V), καθώς και τα Vredestein Sportrac 3 (σε V) ...
μωρέ βγαίνουν...Στο Ελλαδιστάν έρχονται?
Ή για να το θέσω καλύτερα...Τα φέρνει κανείς?
Πχ στην Pirelli η αποθήκη τους και η διανομή τους είναι για τα μπάζα.Δεν ξέρουν τι έχουν (ημερομηνίες παραγωγής ελαστικών και ποιά ελαστικά).Αν το ίδιο μπάχαλο ισχύει και στις άλλες μάρκες, δε μου κάνει έκπληξη που πρακτικά 10 λάστιχα υπάρχουν όλα κι όλλα...
-
Ο χρήστης Kostas75 έγραψε:
Οπότε τι κάνω;;;
Αποφεύγω τα W και πάω μόνο για V ή H τύπο;; Ή τα θεωρείτε καλά και να προχωρήσω από αυτή την άποψη;
Λογικά είναι καλύτερα για να πηγαίνεις με μεγαλύτερες ταχύτητες από τα H και V, σωστά;Άν δεν υπάρχει το ελαστικό σε άλλο τυπο και το βρίσκεις μόνο σε W (όπως το Rainsport 2 πχ) και το γουστάρεις και έχει και καλή άποψη ο λαστιχάς σου για αυτό, το παίρνεις.
Απλά πληρώνεις εναν extra ενισχυμενό σκελετό που δεν θα δοκιμαστεί υπό οριακές συνθήκες ταχύτητας ποτέ. Το αν ζεσταίνεται πιο γρήγορα ή γόμα ή όχι, οι διαφορές πρέπει να είναι αμελητέες αν όχι ανύπαρκτες σε σχέση με δείκτη V ή W.
Κάπου διάβαζα σε άλλο forum, ένας είχε λάστιχο με δείκτη Y και υποστήριζε ήταν το καλύτερο που είχε ποτέ, παρά το ότι τελίκιαζε γύρω στα 200. -
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Απλά πληρώνεις εναν extra ενισχυμενό σκελετό που δεν θα δοκιμαστεί υπό οριακές συνθήκες ταχύτητας ποτέ. Το αν ζεσταίνεται πιο γρήγορα ή γόμα ή όχι, οι διαφορές πρέπει να είναι αμελητέες αν όχι ανύπαρκτες σε σχέση με δείκτη V ή W.
Κάπου διάβαζα σε άλλο forum, ένας είχε λάστιχο με δείκτη Y και υποστήριζε ήταν το καλύτερο που είχε ποτέ, παρά το ότι τελίκιαζε γύρω στα 200.Πρέπει πάντως να έχουν διαφορές σκληρότητας στη γόμα γιατί ο γνωστός με το Fabia ( ) είχε Michelin Primacy με W δείκτη, 4 χρόνων με 45.000 και βάλε χλμ και μόλις που είχε φτάσει στα μισά το πέλμα του
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Κάπου διάβαζα σε άλλο forum, ένας είχε λάστιχο με δείκτη Y και υποστήριζε ήταν το καλύτερο που είχε ποτέ, παρά το ότι τελίκιαζε γύρω στα 200.Πρέπει πάντως να έχουν διαφορές σκληρότητας στη γόμα γιατί ο γνωστός με το Fabia ( ) είχε Michelin Primacy με W δείκτη, 4 χρόνων με 45.000 και βάλε χλμ και μόλις που είχε φτάσει στα μισά το πέλμα του
Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το γυαλί που έχουμε αντί για άσφαλτο
-
Δε θα το έλεγα, γιατί το SC2 μου που είναι Η έχει λιώσει για τα καλά μέσα σε 13.000χλμ στην ελληνική γυαλοάσφαλτο Μέχρι και κομματάκια φεύγουν
Εκτός και αν γενικώς τα Primacy είναι άλιωτα, οπότε με δείκτη W σε 1100 κιλά αμάξι έκανε ατέλειωτο συνδυασμό
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με το γυαλί που έχουμε αντί για άσφαλτο
κρίνοντας εκ του αποτελέσματος ενός οικογενειακού test*, μπορώ να πω ότι έχουν διαφορές ΚΑΙ στη γόμα.
Και είναι και το πλέον λογικο.Ο σκελετός είναι αυτός που δέχεται την ένταση και είναι υπεύθυνος για την ακαμψία του ελαστικού, αλλά το πρώτο πράγμα που δέχεται το θερμικό φορτίο πάνω στο λάστιχο είναι η γόμα.Αυτή απορροφά την θερμότητα αλλά ΚΑΙ είναι υπεύθυνη για να την αποβάλει.Επίσης πρέπει να αντέχει σε υψηλότερες θερμοκρασίες ώστε να μην γίνεται 'σαπούνι'.*φαγώθηκαν (στα 2 χρόνια βγήκαν ελαφρώς οι ίνες στο πλάι) τα Pzero Rossο με δείκτη W που φορούσε πάνω το αμάξι και μπήκαν τα ίδια λάστιχα (Pzero Rosso) αλλά με δείκτη Υ.
Τα λάστιχα άντεξαν 3 χρόνια (στα 3 χρόνια ακριβώς βέβαια είχαν γίνει τα λάστιχα τελείως σλίκ και προφανώς αλλάχτηκαν ).Ο father (που είναι και μόνιμα ο οδηγός του αυτοκινήτου) κατάλαβε διαφορά στο ζέσταμα των ελαστικών.Τα Υ ζεσταίνονταν πιο αργά.Όχι πολύ μεγάλες διαφορές, αλλά διαφορές που δεν μπορεί να οφείλονταν σε τυχαίους παράγοντες αλλά κυρίως στο λάστιχο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]