-
Κοίταξε επειδή εγώ ακόμα δεν ξέρω πως πήγαινε με τη προηγούμενη διάσταση ο Πατερας μου που κατευθείαν πήγε και το άνοιξε είπε πως δεν βρίσκει διάφορα στην επιτάχυνση.Τώρα τα προηγούμενα που φορουσαμε ηταν με δείκτη ταχύτητας v.Αυτά που φόρεμα είναι με δείκτη ταχύτητας w και γενικά δε ζεσταινονται τόσο αλλά τα λάστιχα είναι παρά πολύ καλά στον δρόμο γενικά.
-
Εχεις 1300 κιλα αμάξι με 100 άλογα 11 κιλά ροπή ... και ελαστικά με δείκτη W ... πως είναι δυνατόν να εχεις γνώμη ? . Πως το μετρήσατε με το μάτι >??????
Δεν διαβάζεις τι λέμε σε όλα τα προυγούμενα ποστ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣΕμιεις οι Μ@Λ@ΚΕΣ οι Ασχετοι , φταίμε με τα 230 άλογα που φοράμε 205/55/16.
Τι να πώ ...στο έχουν πει και σε άλλα threads ... I rest my case ....
Υ.Γ. Last try.
πέτα τα και βάλε την διάσταση και δείκτη. που σου είπα για να δείς άσπρη μέρα. -
Ρε συ οπα 9 κιλα βγαζει πολλα λες ηρεμησε!!!15 κιλα βγαζει το δικο μου στα 105 αλογα.Το ξερω ειναι υπερβολη αλλα τσαμπε.... Και δεν ειναι 1300 κιλα υμαρτον μπαουλο το καναμε.1300 κιλα ειναι το στατιον το καινουριο.Το δικο μου κυμαινεται στα 1100 με 1200.Και οσο για τη θερμοκρασια λειτουργειας το ξερω γιαυτο και φετος θα βαλουμε αλλα λαστιχα.
-
**puntolord **η εμπειρία μου σε δρόμους της δυτικής Ευρώπης ήταν ότι στους περισσότερους δρόμους η άσφαλτος είναι τόσο καλή που στις συνήθεις συνθήκες (που όντως είναι πιο ήπιες από τις ελληνικές...) λίγη διαφορά έχει το λάστιχο. Η διαφορά είναι περισσότερο σε φθορά και σε θόρυβο.
Οπότε ίσως να μην έχουν και τόσο μεγάλη αξία για εμάς (και για σένα αργότερα) οι παρατηρήσεις σου και οι επιλογές σου...
Περιμένω με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις σου με το ροπάτο αυτοκίνητό σου στους ελληνικούς δρόμους! Και φυσικά και συγκρίσεις για το ίδιο ελαστικό εκτός και εντός Ελλάδας!...τουλάχιστον εδώ οι δρόμοι καθρέφτες μας κάνουν όλα τα λάστιχα αθόρυβα!...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
**puntolord **η εμπειρία μου σε δρόμους της δυτικής Ευρώπης ήταν ότι στους περισσότερους δρόμους η άσφαλτος είναι τόσο καλή που στις συνήθεις συνθήκες (που όντως είναι πιο ήπιες από τις ελληνικές...) λίγη διαφορά έχει το λάστιχο. Η διαφορά είναι περισσότερο σε φθορά και σε θόρυβο.
Οπότε ίσως να μην έχουν και τόσο μεγάλη αξία για εμάς (και για σένα αργότερα) οι παρατηρήσεις σου και οι επιλογές σου...
Περιμένω με ενδιαφέρον τις εντυπώσεις σου με το ροπάτο αυτοκίνητό σου στους ελληνικούς δρόμους! Και φυσικά και συγκρίσεις για το ίδιο ελαστικό εκτός και εντός Ελλάδας!...τουλάχιστον εδώ οι δρόμοι καθρέφτες μας κάνουν όλα τα λάστιχα αθόρυβα!...
Συμφωνώ αγαπητέ, έτσι ακριβώς είναι και φυσικά οι παρατηρήσεις μου αφορούν κίνηση στους Γερμανικούς - Ολλανδικούς - Βελγικούς (μάπα) δρόμους και πάντα για τον χαρακτήρα & το βάρος του αυτ/του μου.
Σε πολύ λίγες μέρες που έρχομαι Ελλάδα, θα σου πω πως συμπεριφέρεται στους Ελληνικούς δρόμους - γυαλί ....
ΥΓ: Και καταναλώσεις επίσης για τους 'άπιστους'...
-
Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν ... Goodyear Eagle F1 GS-D3 205/55/16 W (11-09) στα 380 euro.
Αντε να δούμε πως θα πάνε. -
Μπήκαν στο 406 energy saver σε 185/70 ( )/14, τιμή 290...
Ήθελα απεγνωσμένα να βάλω 195/60/15, αλλά οι απατεώνες θέλαν 160 ευρώ για μτχ σιδερένιες 15αρες (τιμή καινούριας από lion 45 ευρώ έκαστη με ΦΠΑ). Οπότε έφαγε άκυρο το εγχείρημα. Και να σκεφτείς ότι από ιδιώτη πήρα μια τετράδα 15αρες σιδερένιες για το 307 με 70 ευρώ ΚΑΙ λάστιχα πάνω.
Πρώτη εντύπωση, αρκετά πιο σκληρά πλαϊνά σε σχέση με τα Ε3Α. Περισσότερες εντυπώσεις μετά το στρώσιμο.
-
406 και 70 = Χαλι ο δρομος
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν ... Goodyear Eagle F1 GS-D3 205/55/16 W (11-09) στα 380 euro.
Αντε να δούμε πως θα πάνε.Γιατί όχι τα F1 Asymmetric?? Δεν έβγαιναν στη διάσταση αυτή?
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Συμφωνώ αγαπητέ, έτσι ακριβώς είναι και φυσικά οι παρατηρήσεις μου αφορούν κίνηση στους Γερμανικούς - Ολλανδικούς - Βελγικούς (μάπα) δρόμους και πάντα για τον χαρακτήρα & το βάρος του αυτ/του μου.
Σε πολύ λίγες μέρες που έρχομαι Ελλάδα, θα σου πω πως συμπεριφέρεται στους Ελληνικούς δρόμους - γυαλί ....
Μάριε πρόσεχε σε παρακαλώ ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τους Ελληνικούς σαπουνόδρομους. Τη κυριακή με τη ζέστη στην Αλεξάνδρας το VSA έκανε υπερωρίες και δεν το πάταγα... Στην Α.Ο. βέβαια τα πράγματα επανήλθαν. Δεν φοβάμαι το κομμάτι της Εγνατείας αλλά ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης....
-
Οχι δεν έβγαινε στην διάσταση ...
Δεν πειράζει του Χρόνου ... -
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Μάριε πρόσεχε σε παρακαλώ ειδικά τώρα το καλοκαίρι με τους Ελληνικούς σαπουνόδρομους. Τη κυριακή με τη ζέστη στην Αλεξάνδρας το VSA έκανε υπερωρίες και δεν το πάταγα... Στην Α.Ο. βέβαια τα πράγματα επανήλθαν. Δεν φοβάμαι το κομμάτι της Εγνατείας αλλά ο περιφερειακός της Θεσσαλονίκης....
Thanks Χρήστο, δεν έχω σκοπό να πηγαίνω όπως πάω εδώ σίγουρα......θα σας πω εντυπώσεις μετά....ο Περιφερειακός της Θεσνίκης τι? Χάλια ε?
-
Ο εξωτερικός περιφερειακός είναι οκ, και σε γενικές γραμμές δεν παίζει πολύ μπλόκο στην ευθεία (θα καταλάβεις ποιά ). Ο εσωτερικός είναι χάλι μαύρο, το οδόστρωμα γλιστράει αρκετά στα φρένα και η δεξιά λωρίδα έχει λούκια από τα (υπέρβαρα μάλλον) φορτηγά.
-
Δεν το έχω ακόμα οδηγήσει σε Ελληνικούς δρόμους και δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται, οπότε χαλαρά θα πηγαίνω....
Οι κάμερες στον Περιφερειακό δουλεύουν ε?
-
Eξ όσων γνωρίζω, όχι... Αλλά εντάξει, δεν είναι και για πολλά πολλά ο δρόμος, κυρίως γιατί υπάρχουν πολλοί .
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eξ όσων γνωρίζω, όχι... Αλλά εντάξει, δεν είναι και για πολλά πολλά ο δρόμος, κυρίως γιατί υπάρχουν πολλοί .Thanks for the tip....
-
Τη τελευταία φορά που είχα βρεθεί στον Περιφερειακό Θεσσαλονικής είχα πραγματικά βλαστημήσει θέους και δαίμονες (το 2003).
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Τη τελευταία φορά που είχα βρεθεί στον Περιφερειακό Θεσσαλονικής είχα πραγματικά βλαστημήσει θέους και δαίμονες (το 2003).Αξίδει τότε να βγάλω τα DSC & DTC εκτός λειτουργίας???
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Τη τελευταία φορά που είχα βρεθεί στον Περιφερειακό Θεσσαλονικής είχα πραγματικά βλαστημήσει θέους και δαίμονες (το 2003).
Αξίδει τότε να βγάλω τα DSC & DTC εκτός λειτουργίας???
Αναλόγως των cohones... Προσωπικά στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης με αμάξι με 32+ κιλά ροπή στον πίσω άξονα δεν θα τ' ακουμπούσα...
Η λέξη χάλι πλησιάζει κάπως την πραγματικότητα. Αλλά το χειρότερο είναι οι αρχι που κυκλοφορούν καθημερινά εκεί. Και είναι πολλοί... Καθημερινά έχει 2 σειρές αυτοκινήτων. Μία στη μεσαία λωρίδα που κινείται με 80 και μία στην αριστερή που κινείται με 81 (όταν δεν έχει γίνει ατύχημα). Η απόσταση του ενός αυτοκινήτου από το άλλο περίπου 2 μέτρα. Στη δεξιά κανείς.
Ελπίζω να καταφέρω να τα πούμε και από κοντά!
Τέλος το
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Αξίδει τότε να βγάλω τα DSC & DTC εκτός λειτουργίας???
Αναλόγως των cohones... Προσωπικά στον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης **με αμάξι με 32+ κιλά ροπή **στον πίσω άξονα δεν θα τ' ακουμπούσα...
Η λέξη χάλι πλησιάζει κάπως την πραγματικότητα. Αλλά το χειρότερο είναι οι αρχι που κυκλοφορούν καθημερινά εκεί. Και είναι πολλοί... Καθημερινά έχει 2 σειρές αυτοκινήτων. Μία στη μεσαία λωρίδα που κινείται με 80 και μία στην αριστερή που κινείται με 81 (όταν δεν έχει γίνει ατύχημα). Η απόσταση του ενός αυτοκινήτου από το άλλο περίπου 2 μέτρα. Στη δεξιά κανείς.
Ελπίζω να καταφέρω να τα πούμε και από κοντά!
Τέλος το
Thanks για την ενημέρωση......είμαι λιγάκι παρεξηγημένος μαζι σου όμως διότι μου 'έφαγες' αρκετή ροπή (35.6Kgm / 1750σαλ) και έτσι θα το σκεφτώ να σε κάνω βόλτα....
ΥΓ: Για συνάντηση έχω ξαναγράψει και σε άλλη ενότητα πότε θα είμαι Θεσνίκη, περισσότερα με pm.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]