-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Το κοστος δεν μας ενδιαφερει επειδη ο father μου δουλευει σε βουλκανιζατερ και τα περνουμε τσαμπε τα λαστιχα.Αυτο που μας νοιαζει ειναι κρατημα σε βρεγμενο/στεγνο και χιλιομετρα.Σημειοτεων το αμαξι φοραει 215/45/17 και ειναι το focus I 1.6
100hp και 17ρες ; δεν βάζεις καμιά 15 άρα να δεις καμιά άσπρη μέρα ....
Ετσι είναι όταν πιστεύεις ότι όλα κάνουν για όλους.
Τα λάστιχα θα φθαρούν χωρίς ποτε ... μα ποτέ ... να εισπράξεις πίσω ούτε το 50% της απόδοσης τους.
Και φυσικά δεν φταίνε τε λάστιχα.
Μετά 20.000 χιλιόμετρα , 3 καρφιά και 1 βίδα . Είπα αντε να τα αλλάξω .
Volvo S60 1500 κιλά 230hp .Φοράω Conti spor contact II διάσταση 215-55-16 με δείκτη W και σχετικά γρήγορη οδήγηση. Ικανοποιημένος Οχι απόλυτα .
Πάντως ήταν καλύτερα απο τα Απλά Conti που φόραγε απο μαμά.Επίσης σκέφτομαι να πάω σε run flat αλλά με φοβίζει ο θόρυβος και η ξερή αντίδραση . Κάνω λάθος ?
Τι θα προτείνατε ?
Υπάρχει καμία νέα άφιξη που να έχει αξιολογηθεί .
-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
........Πρωτα απο ολα τα goodyear δεν ζεσταινονταν απανω με τη καμια!12 ωρες ταξιδι τιποτα.Ηταν το βαρος.Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τα γραφόμενά σου.....
Εννοείς πως δεν ζεσταίνονταν τα ελαστικά διότι το αυτ/το ήταν ελαφρύ και δεν απέδιδαν και τόσο καλά??Αλλα απο τα f1 μετα βαλαμε τα excellence γιατι υπηρχαν τα asymetric τοτε και εμεις βαλαμε αυτα.
Δεν έβαλες τα GY F1 Asymmetric διότι δεν υπήρχαν στην αγορά τότε εννοείς μάλλον ε??
Τωρα λεμε να αλλαξουμε μαρκα.Και το αμαξι ειναι 105 αλογα με 1100 κιλα.Δε πιστευω να εχει προβλημα οταν η volvo βγαζει με το ιδιο μοτερ και με παραπανω βαρος.Ετσι δε παει??
Εδώ πάλι προσθέτεις και την ιπποδύναμη - εκτός από το μικρό βάρος του αυτ/του σου που προανέφερες - ως αιτία για την μη ικανοποίησή σου από το GY excellence όμως και όχι το F1 Asymmetric, σωστά?
Το δικό μου φοράει 210/40/17 GoodYear Eagle F1, βεντούζες σε φρενάρισμα και κρατήματα (είναι καινούργια ακόμα), αλλά είναι παλιό 'μοντέλο' και δεν ξέρω να σου πω με τα νεότερα, φόρεσε Dunlop SP sport 01 που λένε καλά λόγια, όχι για σένα,για τον φουκαριάρη εμένα όταν χρειαστεί να τα στάξω να μου πεις αν είναι οκ
Είναι τα F1 Asymmetric??
Μετά 20.000 χιλιόμετρα , 3 καρφιά και 1 βίδα . Είπα αντε να τα αλλάξω .
Volvo S60 1500 κιλά 230hp .Φοράω Conti spor contact II διάσταση 215-55-16 με δείκτη W . Σχετικά ικανοποιημένος . Οχι απόλυτα .
Πάντως ήταν καλύτερα απο τα Απλά Conti που φόραγε απο μαμά.Επίσης σκέφτομαι να πάω σε run flat αλλά με φοβίζει ο θόρυβος και η ξερή αντίδραση . Κάνω λάθος ?
Τι θα προτείνατε ?
Υπάρχει καμία νέα άφιξη που να έχει αξιολογηθεί .
Δεν ξέρω για τη διάσταση αυτή, σε 205/55/R16 όμως τα Conti Premium Contact 2 91V RunFlat που είχα πριν ήταν πολύ καλά στο δικό μου (177ΗΡ - 1500Κιλά)......τα RunFlat δεν αυξάνουν το θόρυβο, απλά είναι λίγο πιο σκληρά από τα απλά ελαστικά.
-
Δεν έχεις άδικο τα premium είναι μια ασφαλής επιλογή . Απλά κοιτάω για το κάτι παραπάνω . Γιαυτό είχα βάλει και τα sport . Δεν είχα πρόβλημα να τα ζεστάνω 33 κιλά ροπή έχει το Volvo, αλλά ένιωσα μετά τα 10.000 χιλ. ότι έχασαν την ακριβή αίσθηση που μου έδωσαν στην αρχή. Οταν πάς με 200+ δεν σου δίνει καμία αίσθηση εμπιστοσύνης.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δεν έχεις άδικο τα premium είναι μια ασφαλής επιλογή . Απλά κοιτάω για το κάτι παραπάνω . Γιαυτό είχα βάλει και τα sport . Δεν είχα πρόβλημα να τα ζεστάνω 33 κιλά ροπή έχει το Volvo, αλλά ένιωσα μετά τα 10.000 χιλ. ότι έχασαν την ακριβή αίσθηση που μου έδωσαν στην αρχή. Οταν πάς με 200+ δεν σου δίνει καμία αίσθηση εμπιστοσύνης.Μιά χαρά στα 240+ ήταν σε μένα τα Conti PC2.....ήταν βέβαια RFT
-
Το αμάξι μου βγάζει 105 αλογα.Επίσης τα λαστιχα που φορουσαμε και συγγνώμη που δεν το ανέφερα ήταν τα eagle.Ειχαν πολύ ωραίο πέλμα!Μεν δεν είναι ο λόγος που τα βάλαμε αυτός. Τα assymetric για κάποιο περίεργο λόγο δεν ήθελε να τα βάλει ο Πατερας μου.Κάτι θα ξέρει τόσα χρόνια σε βουλκανιζατερ.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Μιά χαρά στα 240+ ήταν σε μένα τα Conti PC2.....ήταν βέβαια RFT
Δεν ήθελα να γράψω τα + και το άφησα στα 200 Βλέπεις λόγο της μακρυάς 5ης το 60αρι τερματίζει το κοντέρ εύκολα.
Αλλά για πές μου τι είναι το
RFT?Το αμάξι μου βγάζει 105 αλογα.....Κάτι θα ξέρει τόσα χρόνια σε βουλκανιζατερ.
Εχετε βουλκανιζατέρ ? Πηγαίνει σε σεμηνάρια ? Εχει τρέλλα με τα ελαστικά και διαβάζει ότι υπάρχει ? Είναι δοκιμαστής ? .
Αν Ναι ..... Γιατι μας ρωτάς τι να βάλεις ? Πές μας εσύ τι να βάλουμε εμείς.
Αν Οχι ...... Γιατί έχεις βάλει λάθος λάστιχα και διάσταση στο δικό σου. ?
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Δεν ήθελα να γράψω τα + και το άφησα στα 200 Βλέπεις λόγο της μακρυάς 5ης το 60αρι τερματίζει το κοντέρ εύκολα.
RFT?Τερματίζει που??
RFT = Run Flat Tyres
-
κάπου μετά τα 260.
Μετρημένα με GPS έχει φτάσει 256 σε κάποια σελίδα στο forum 'μέγιστη ταχύτητα' έχω βάλει μία foto με 250 απο το Gps . -
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
κάπου μετά τα 260.
Μετρημένα με GPS έχει φτάσει 256 σε κάποια σελίδα στο forum 'μέγιστη ταχύτητα' έχω βάλει μία foto με 250 απο το Gps .Τότε τα PC2 θα τα βρείς λίγα.....χρειάζεσαι τα SC3 εσύ....ή κάποιο αντίστοιχο...
-
Καλά δεν πάω πάντα με την ταυτότητα στο χέρι απλά θέλω όταν μία στις τόσες φτάσω εκεί να μην φοβάμαι ότι θα διαλυθούν γιαυτό έβαλα W speed
-
καλησπερα παιδια ενας φιλος μου θελει να βαλει τα goodyear f1 assymetric τι γνωμη εχετε για αυτα τα λαστιχα και αν οχι αυτα ποια προτιματε μιλαμε παντα για λαστιχα επιδοσεων
-
Ο χρήστης Dark_Angel έγραψε:
καλησπερα παιδια ενας φιλος μου θελει να βαλει τα goodyear f1 assymetric τι γνωμη εχετε για αυτα τα λαστιχα και αν οχι αυτα ποια προτιματε μιλαμε παντα για λαστιχα επιδοσεωνΚι εγώ αυτά σκέφτομαι να βάλω στο δικό μου......κοίτα κι εδώ για απόψεις...
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
RFT?Το αμάξι μου βγάζει 105 αλογα.....Κάτι θα ξέρει τόσα χρόνια σε βουλκανιζατερ.
Εχετε βουλκανιζατέρ ? Πηγαίνει σε σεμηνάρια ? Εχει τρέλλα με τα ελαστικά και διαβάζει ότι υπάρχει ? Είναι δοκιμαστής ? .
Αν Ναι ..... Γιατι μας ρωτάς τι να βάλεις ? Πές μας εσύ τι να βάλουμε εμείς.
Αν Οχι ...... Γιατί έχεις βάλει λάθος λάστιχα και διάσταση στο δικό σου. ?
Λαθος διασταση απο που και ως που?Θες να σου στειλω μια τις διαστασεις που παιρνει το ford focus I??Τι νομιζεις μαϊμουδιες θα κανω εγω στο αμαξι μου?Οχι ο πατερας μου απλος εργατης ειναι.
-
σίγουρα με τις 17ρες μπορεί να είναι πιο όμορφο ... πολύ αμφιβάλω όμως αν είναι πιο αποτελεσματικό, ειδικά στην κατανάλωση, στις λακκούβες και στις επιδόσεις.
17ρες σε focus I ναι, αλλά στο ST με τα 170hp
και στο δικό μου V50, o κατασκευαστής δίνει από 15ρες έως 18ρες. Στις περισσότερες χώρες by default
στο 1.6 βάζει 15ρες
στο 1.8 2.0 2.4 βάζει 16ρες
στο 2.5Τ βάζει 17ρες18ρες μάλλον μόνο σαν extra και για look.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σίγουρα με τις 17ρες μπορεί να είναι πιο όμορφο ... πολύ αμφιβάλω όμως αν είναι πιο αποτελεσματικό, ειδικά στην κατανάλωση, στις λακκούβες και στις επιδόσεις.17ρες σε focus I ναι, αλλά στο ST με τα 170hp
και στο δικό μου V50, o κατασκευαστής δίνει από 15ρες έως 18ρες. Στις περισσότερες χώρες by default
στο 1.6 βάζει 15ρες
στο 1.8 2.0 2.4 βάζει 16ρες
στο 2.5Τ βάζει 17ρες18ρες μάλλον μόνο σαν extra και για look.
Ρε συ οτι δινει ο κατασκευαστης εχουμε βαλει.Δεν κανουμε μαϊμουδιες με το αμαξι.Οσο για το πατημα εχει αποκτησει πολυ καλυτερο πριν φορουσαμε με τα eagle φορουσαμε αλλη ζαντα με διασταση 205/50/16.Ο πατερας μου που εχει μετρο συγκρισης λεει πως του φαινεται το ιδιο στο δρομο.Και το λαστιχο που φορουσα πριν ηταν το eagle f1 οχι assymetric.Να μια φοτο να δωσω ενα παραδειγμα.http://www.discounttiredirect.com/produ ... zm.ang.jpg
-
τις εμπειρίες μου, σχετικά με τις διαστάσεις και τα βάρη των ελαστικών/ζαντών τις είχα αποκτήσει όταν είχα ένα 106R. Mαμά διάσταση το 185/55/14, δοκιμασμένη με πολιτικά και με semislick λάστιχα. Μετά για λίγους μήνες για να έχει look το αυτοκίνητο έβαλα 15ρες Οz Wrc με ελαστικά 195/45/15, χωρίς ουσιαστικά να αλλάξει το βήμα. Το αυτοκίνητο έγινε στην καλύτερη πιο αναίσθητο, αν αυτό το λες καλύτερο πάτημα. Ηταν χειρότερο στις λακκούβες, οι τροχοί είχαν μεγαλύτερη ροπή αδράνειας και η ανάρτηση έφερε μεγαλύτερη μη αναρτόμενη μάζα, ακόμα και στο απότομο στρίψιμο η μεγαλύτερη αδράνεια ήταν εμφανείς. Το αυτοκίνητο σου έδινε την αίσθηση ότι είχε μετατραπεί από sport σε touring. Στο μοναδικό σημείο που έγινε καλύτερο ήταν οι ανοιχτές καμπές με πολλά στην εθνική και αυτό λόγω πέλματος από 185 σε 195.
PS1 αν θυμάμαι καλά η ford έδινε το φόκους Ι 1,6 στην έκδοση sport, με 195/55/15. Αν παρόλα αυτά εσένα σου αρέσει έτσι .... το κρατάς όπως το έχεις. Δεν προσπαθούμε να σου αλλάξουμε γνώμη, απλά παραθέτουμε τις εμπειρίες μας.
PS2 H πρώτη μου δουλειά, για την οποία πληρώθηκα ήταν η εργασία μου σε βουλκανιζατερ σε ηλικία γυμνασίου, κάνοντας απογραφές σε τεράστιες αποθήκες τα καλοκαίρια (μιας και σε πολύ λίγο χρόνο μπορούσα να κάνω απογραφές, διότι μόνο από το πέλμα μπορούσα να καταλάβω το τύπο των ελαστικών, σήμερα την έχω χάσει αυτή την ικανότητα). Το τι όμως είχα ακούσει .... και το τι ασχετοσύνη είχα διαπιστώσει από τους επαγγελματίες του χώρου δεν λέγετε.
PS3 Μιας και είσαι αρκετά πιο μικρός μου, μια συμβουλή. Η ανεύρεση της αλήθειας δεν είναι εύκολο πράγμα και απαιτεί κόπο. Προσοχή στα εύκολα και ανέξοδα λόγια των 'κάθε' ειδικών, που αρκετές φορές έχουν συμφέροντα σε αυτά που λένε. Η αλήθεια και η εμπειρία, κοστίζει ... σε χρόνο, σε χρήμα, σε δοκιμές, σε αποτυχημένες επιλογές κ.τ.λ , όλα βλέπεις έχουν το τίμημα τους. Διαλέγεις και παίρνεις. Καλό διάβασμα, στις μέρες μας τουλάχιστον μέσω νετ, είναι διαθέσιμη περισσότερη πληροφορία, θέλει βέβαια δεξιότητα το ξεσκαρτάρσιμα της και κριτική σκέψη. -
Οχι ρε συ πια sport trend ειναι το δικο μου.Nομιζω 195/60/15 δε θυμαμαι καλα....
-
νομίζω για την 'μαμά' διάσταση έχεις δίκιο .... 195/55/15 έβαζε στο 1,4 με τα 75Ηp για να κοντύνει το θεόμακρο σασμάν του.
-
-
Για να σοβαρευτούμε λίγο και να μήν γράφουμε άλλα για άλλα.
Συνφορμουρίστα Γιώργο,Οι διαστάσεις που γράφει είναι όσες χωράνε , Με καμία ο κατασκευαστής δεν θα προτείνει να βάλεις Παπούτσια γίγαντα σε γαιδαρο.
Αν ήμουν στην θέση σου , ... που δεν είμαι . Η διάσταση που θα έβαζα για να είχα καλό πάτημα αλλά και για να μην πνίξω τον ούτος η άλλος αδύναμο κινητήρα του Focus θα ήταν 205/50/R16 με Δείκτη H. Με αυτή την διάσταση απο 615mm θα πέσεις στα 611.4mm με μεταβολή -3,600mm και ποσοστό -0.5888%
π.χ. http://www.autobild.gr/index.php?static=tyreΕκτός απο την διάσταση ρόλο παίζει και η πίεση που ασκεί το ελαστικό. Καθώς και η πίεση του ελαστικού.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]