-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Την Kleber την έχει αγοράσει η Michelin, σαν λάστιχα είναι σαν τα καλά μικρομεσαία Michelin, δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο. Εσύ ποιό Michelin φοράς στο Scenic ;Τουλάχιστον το Scenic II (2005) του αδελφού μου είχε σαν πρώτης τοποθέτησης τα Pilot Primacy. Όντως μέτρια λάστιχα...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους
βλέποντας τα σχετικά θέματα, δεν είδα κάπου να αναφέρονται τα Kleber. Τα τοποθέτησα (Hydraxer) στο C3 της γυναίκας μου (που φορούσε Michellin Energy) και η διαφορά ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Αν και το έβαλα σε μία διάσταση μεγαλύτερη (175 από 165) ήταν πιο μαλακό από το Energy και η συνολική του συμπεριφορά αξιόλογη - μέχρι και σήμερα που έχουν διανύσει 30.000 χλμ περίπου συμπεριφέρονται άψογα. Μιλώντας επίσης με επαγγελματία οδηγό (taxi) η άποψή του είναι πολύ θετική και το επιλέγει για το αυτοκίνητό του αν και μαλακό και ας το αλλάζει γρηγορότερα από ένα άλλο σκληρότερο ελαστικό λόγω της δουλειάς του.
Στο Scenic II που οδηγάω έχω το Michellin (205/55/16) το οποίο μετά από 23.000 χλμ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσιάζει και ότι μου μεταφέρει αίσθηση εμπιστοσύνης . Σκοπεύοντας να το αλλάξω, έχετε να προτείνετε κάτι για αυτοκίνητο τέτοιο τύπου? Είδα το test του Auto Bild στη συγκεκριμένη διάσταση - το θεωρώ αρκετά πλήρες - και με βλέπω μεταξύ Conti / Bridgestone / Kleber.Ευχαριστώ!
Την Kleber την έχει αγοράσει η Michelin, σαν λάστιχα είναι σαν τα καλά μικρομεσαία Michelin, δεν είναι τίποτε ιδιαίτερο. Εσύ ποιό Michelin φοράς στο Scenic ;
Το Scenic το αγόρασα Νοέμβριο του 2006 και φορούσε από τη μαμά του Energy . Τα Kleber τα είχα φορέσει στο προηγούμενό μου αυτοκίνητο (Corsa) τα οποία αντικατέστησαν τα Conti Premium Contact και ήταν κατα πολύ μαλακότερα. Δεν θέλω να τα θεοποιήσω σαν προϊόν, απλά το αναφέρω επειδή έχω εμπειρία εφαρμογής τους και πραγματικά δεν έκλαψα σε καμία στιγμή ούτε μία δραχμή.
Η διαφορά σε σχέση με τα Michellin πραγματικά υπάρχει και η διαφορά τιμής τους είναι τεράστια! Χαίρομαι που βλέπω να τα 'φοράνε' και απορώ που δεν έχω δεί να τα αναφέρει κανείς στο forum!
Αν έχετε να προτείνετε τίποτα για το μικρό μου Scenic, είσαστε ευπρόσδεκτοι!!
Ευχαριστώ και πάλι! -
βαλε κοντι...ειδικα για τετοιο αυτοκινητο δε θα παρουσιαστει θεμα με το αν ειναι μαλακα η τρωγονται ευκολα και το premium γενικα θεωρειται καλη επιλογη!
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
τεστ του car and driver . . . λεει λιγα λογια για το καθε ελαστικο σε ποιο τεστ υστερουσε κτλ.http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_test
εντυπωσιακός ο καταποντισμός του potenza re050a
-
Λοιπόν...πέρασα και εγώ από διάφορους λαστιχάδες (Τσέτη, Ρόδα, Καλπάκη) της δυτικής Θεσσαλονίκης.
Η ουσία είναι ότι οι διαφορές στην τιμή δεν είναι εξωφρενικές. Πάντως ο Καλπάκης είχε τις καλύτερες (π.χ. Pirelli Zero Rosso=Michelin Exalto II=380 €, Continental premium contact2=360 €, πάντα για διάσταση 205/55/16 και υποθέτω για δείκτη V αν και στο χαρτάκι που μου έδωσε μοιάζει να λέει Υ...που πάντως μου φαίνεται απίθανο και υπερβολικό).
Η Ρόδα ήθελε 420 € για Pirelli Zero Rosso αλλά απ' ότι μου είπαν μέχρι το φθινόπωρο οι τιμές είναι στην κάθοδο και επίσης η Pirelli ετοιμάζει ένα καινούριο πολύ ενδιαφέρον ελαστικό (του οποίου το όνομα δεν συγκράτησα).
Τέλος, ο Τσέτης δεν εμπορεύεται Michelin ή Pirelli.
Δια ταύτα...Zero Rosso ή Exalto? Θα το σκεφτώ..
-
Zero Rosso
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
τεστ του car and driver . . . λεει λιγα λογια για το καθε ελαστικο σε ποιο τεστ υστερουσε κτλ.http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_test
ΤΟ συγκριτικο στο οποίο αναφερεσαι ειναι 4 ετων παλιο...
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
τεστ του car and driver . . . λεει λιγα λογια για το καθε ελαστικο σε ποιο τεστ υστερουσε κτλ.
http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_testΤΟ συγκριτικο στο οποίο αναφερεσαι ειναι 4 ετων παλιο...
4 μήνες αργότερα (και επίσης πάνω από 3 χρόνια πριν από σήμερα) το ADAC είχε κάνει δοκιμή στην ίδια ακριβώς διάσταση !
Άλλα αντί άλλων όμως τ' αποτελέσματα ... -
Καλησπέρα,
Κανένα τεστ των Conti Sport Contact 2 SSR & Dunlop SP Sport 01A RFT σε διάσταση 225/45R17 υπάρχει?? Μου δώσανε με τις νέες ζάντες τα Dunlop αντί για τα Conti και θα ήθελα να δω εάν με 'ρίξανε'....
-
Ο χρήστης OLD NAVY έγραψε:
Υπαρχουν 2 μεγαλες κατηγοριες ελαστικων ανεξαρτητου μαρκας.Τα ευρωπαϊκης φιλοσοφιας και τα γιαπωνέζικης φιλοσοφιας.Τα πρωτα εχουν σκληρο πελμα και μαλακα πλαινα ενω τα δευτερα μαλακο πελμα και σκληρα πλαινα.Στην Ελλαδα επειδη οι δρομοι ειναι γυαλι τα πρωτα -και ειδικα σε οχηματα κατω των 1.300 κιλων- γλυτσιαζουν και δεν εχουν σωστη αποδοση μετα απο λιγες χιλιαδες χλμ.Εκτος αυτου επειδη εχουν μαλακά πλαινα καρουμπαλιαζουν απο τις λακουβες και τα πεζοδρομεια.Τα γιαπωνεζικης φιλοσοφιας ζεστενονται ποιο γρηγορα αντεχουν σε λακουβες και φθηρονται με αποτελεσμα να κρατουν τα χαρακτηριστικα τους για ποιο πολλα χλμ στους δρομους μας.Να μην ξεχναμε φυσικα οτι ολες οι εταιριες εχουν απο λαστιχα αγωνιστικων προδιαγραφων μεχρι και λαστιχα για να μην χτυπαει η βαρκα στην προβλητα καθως επισης το στυλ και το μεγαλυτερο ποσοστο χλμ που κανει ο καθενας.Αν καποιος κυκλοφορει 90% μεσα στην πολη δεν εχει λογο να ακριβοπληρωσει ενα σπορ λαστιχο επειδη ειναι ομορφο γιατι απλα δεν θα το ζεστανει ποτε για να αποδοσει.Ο καλος λαστιχας ειναι αυτος που θα κουβεντιασει μαζι σας θα σας προμηθευει φρεσκα ελαστικα και θα μπορει να σας προσφερει 1 λαστιχο και οχι υποχρεωτικα ζευγαρι αν χρειαστει.Οι αποφασεις δικες σαςΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΙΑΠΩΝΙΚΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ, ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΛΑΣΤΙΚΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΟΥ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ, ΑΠΛΩΣ, ΕΝΙΟΤΕ, ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ (ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ) ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΡΟΠΟΝ ΤΙΝΑ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ,ΑΛΛΟΤΕ ΣΩΣΤΑ Ή ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ.
ΤΕΛΟΣ, ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΕΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΣΥΝΕΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ) ΑΠ' ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ. -
Γρηγόρη, έλαβες και προειδοποίηση, να χρησιμοποιείς μικρούς χαρακτήρες. Τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
τεστ του car and driver . . . λεει λιγα λογια για το καθε ελαστικο σε ποιο τεστ υστερουσε κτλ.
http://www.caranddriver.com/reviews/com ... rison_testΤΟ συγκριτικο στο οποίο αναφερεσαι ειναι 4 ετων παλιο...
4 μήνες αργότερα (και επίσης πάνω από 3 χρόνια πριν από σήμερα) το ADAC είχε κάνει δοκιμή στην ίδια ακριβώς διάσταση !
Άλλα αντί άλλων όμως τ' αποτελέσματα ...ναι οντως ειναι παλιο αλλα τα ελαστικα ιδια παραμενουν....και το adac οντως εχει αλλα αποτελεσματα οπως και το προσφατω τεστ τον 4τροχων,αντε τωρα βγαλτε συμπερασματα....
-
ok, τώρα είδα την προειδοποιήση. χρησιμοποιούσα κεφαλαία γράμματα για να είναι πιο ευανάγνωστα.
-
Και επιπλέον, δεν γνώριζα κάτι για τα κεφαλαία γράμματα. Δεκτή η παρατήρηση, αφού έτσι πρέπει.
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Κανένα τεστ των Conti Sport Contact 2 SSR & Dunlop SP Sport 01A RFT σε διάσταση 225/45R17 υπάρχει?? Μου δώσανε με τις νέες ζάντες τα Dunlop αντί για τα Conti και θα ήθελα να δω εάν με 'ρίξανε'....
Καλοφόρετα τα ζαντολάστιχα
Δεν ξέρω κάποιο τεστ αλλά έχω οδηγήσει για λίγο 320i με αυτά τα Dunlop 17'
Μου φάνηκαν απρόσμενα καλά, λίγο πιο σκληρά από τα Conti αλλά προοδευτικά στη συμπεριφορά τους στο στεγνό. Δεν ξέρω τι κάνουν σε απόλυτες επδόσεις και στο βρεγμένο αλλά στο στεγνό μου φάνηκαν καλά. -
480€ για τα exalto PE2 205/55/16 91V είναι πολλά? τόσα μου ζήτησε ο λαστιχάς... (δεν τα έβαλα ακόμα)
-
Ο χρήστης akisakisakis έγραψε:
480€ για τα exalto PE2 205/55/16 91V είναι πολλά? τόσα μου ζήτησε ο λαστιχάς... (δεν τα έβαλα ακόμα)Φυσικά, ο μ.ο. είναι γύρω στα 380-420 ευρώ
-
Ο χρήστης akisakisakis έγραψε:
480€ για τα exalto PE2 205/55/16 91V είναι πολλά? τόσα μου ζήτησε ο λαστιχάς... (δεν τα έβαλα ακόμα)Δες εδώ viewtopic.php?p=1507167#p1507167
-
Α μιλάμε για τεράστια διαφορά, δεν μας τα λέει καλά ο λαστιχάς!
tnx
EDIT
Τα βρήλα τελικά αλλού 380€ !!! Δεν γίνονται αυτα...
-
Καλησπέρα,
Είμαι καινούριος στο φόρουμ. Έκανα μια αναζήτηση αλλά δεν βρήκα κάτι, οπότε οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη.
Έχουμε ένα Honda HRV και ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε λάστιχα. Είναι 5θυρο και 1.6 κυβικά.
Η χρήση του είναι 95% σε άσφαλτο και 5% χωματόδρομος και λίγα χιόνια τον χειμώνα.
Είχαμε 2 σετ ελαστικών μέχρι τώρα. Απλά και χιονολάστιχα... Τώρα βέβαια προτιμώ να πάρω ένα σετ...
Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε πρόταση.
Βαγγέλης
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]