-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σε Hyundai Matrix 1,6 μοντ.2005 φίλου σκέφτομαι την διάσταση 175/60 R15 αντί την εργοστασιακή 195/55R15.
Ο λόγος είναι οι δρόμοι μας αλλά και η χρήση. Ο φίλος κάνει 30,000 χλμ το χρόνο περίπου σε ταξίδια (Κατερίνη και πίσω κυρίως, συνήθως χωρίς διόδια), αλλά και λίγο χωματόδρομο και αρκετές λακκούβες με ταχύτητα μέσα στην Αθήνα (αργοπορημένοι συνήθως και τρέχουν).
Τώρα φοράει ακόμα barum από τα οποία δεν είναι ικανοποιημένοι καθώς είχαν 2 σκασίματα μέσα 1 χρόνο - υποψιάζομαι λόγω τρόπου οδήγησης και μαλακού σκελετού, αλλά ίσως να κάνω και λάθος. Ίσως και ξεχασμένη χαμηλή πιέση, δεν ξέρω. Το λάστιχο από ότι έλεγε είχε γίνει χάλια.
Έτσι το αυτοκίνητο τώρα είναι για αλλαγή καθώς φοράει δύο barum και δύο άσχετα.
Προς το παρόν κλείνουμε προς τα Bridgestone Turanza T001 ή Pirelli Cinturato P1 Verde.
Τα 2α βγαίνουν και στις 2 διαστάσεις αλλά είναι άλλος ο δείκτης φορτίου (195/55R15 85 vs 175/60R15 81)δεν κατεβαίνεις 2 πέλματα για κανένα λόγο..........και δεν καταλαβαίνω το γιατί!!!!άντε πες οτι πας σε 185/50/15
αν και γίνομαι γραφικός,απο εμένα τα ΤΟΥΟ CF2 .........τί έχετε πάθει όλοι με τα μετριότατα τ001;;;185/50/15; αυτό έχει 5%απόκλιση, κάτι άλλο μάλλον ήθελες να γράψεις! (μάλον 185/60/15)
Απλά τα 185/60/15 έχουν απόκλιση +1,3% και τα 175/60/15 έχουν -0,8%, είναι δηλαδή ποιο κοντά η διάμετρος στην εργοστασιακή.
Σίγουρα αφού και τα δύο είναι μέσα στο -3% ~ +3% είναι και τυπικά σωστά. Σίγουρα τα 1α θα κάθονται καλύτερα στις ζάντες.Η σημαντική τώρα ερώτηση:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Toyo/Proxes-CF2.htm
Αυτά λοιπόν τα θεωρείς κατάλληλα για την χρήση που περιγράφω; (ας πούμε σε μαμά διάσταση)sorry 185/60/15 !!!!
ναι αυτά σου προτείνω.......ανθεκτικό και ισορροπημένο ελαστικό κάτω απο όλες τις συνθήκες.
Υ.Γ μη δίνεις και πολύ βάση στα UK....άλλες θερμοκρασίες,άλλοι δρόμοι.....Δυστυχώς σε έλλειψη και ο φίλος δεν ήθελε να περιμένει 15-20 μερες. Ετσι P1
Για να δούμε ... -
κρίμα,το made in Japan σε συνάρτηση με τα capital controls,μάλλον δημιουργούν θέμα στις παραγγελίες.........ελπίζω τα p1 να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του.
-
Ρε παιδια....τα P1 verde μολις τα ειδα μου φανηκε το πιο αλλοπροσαλο λαστιχο ever.Πρωτον το σχεδιο,Δευτερον Το σχημα του πλαινου,Τριτον το πελμα στο ματι αντι για 195 μου φαινοταν 165....θα επαιρνα μεζουρα να μετρησω.....Γενικως το σιχαθηκα
-
Δεν μπορείς να κρίνεις ένα λάστιχο από την εμφάνιση του και μόνο.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν μπορείς να κρίνεις ένα λάστιχο από την εμφάνιση του και μόνο.Συμφωνω αλλα ταυτόχρονα αν δεν σου παει καθολου στο ματι δεν το βαζει οσο καλο κι αν λενε ότι είναι.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Δεν μπορείς να κρίνεις ένα λάστιχο από την εμφάνιση του και μόνο.
Συμφωνω αλλα ταυτόχρονα αν δεν σου παει καθολου στο ματι δεν το βαζει οσο καλο κι αν λενε ότι είναι.
Και εμενα μου αρεσει το πελμα των ελαστικων να εχει ωραια εμφανιση ειδικα οταν κανει το V. Αλλα πες οτι δεν σου αρεσει η εμφανιση αν ειναι καλο μιλαμε για την ασφαλεια σου, και θα το χαρεις κι ολας στις στροφες. Ασε που το λαστιχο δεν φαινεται. Δεν ειναι οπως στη μοτοσυκλετα που θες το πισω λαστιχω να ειναι μπανικο.
-
Δεν με νοιαζει η γνωμη των αλλων για το σχεδιο των ελαστικων μου Αλλα μου φανηκε τοσο αρτσουμπαλο λαστιχο που ειπα αδυνατον να στριβει αυτό το πραγμα...Θα τα ξανακοιτάξω και θα τα ζουλιξω μπας και αλλαξω αποψη!
-
Δεν με νοιαζει η γνωμη των αλλων για το σχεδιο των ελαστικων μου Αλλα μου φανηκε τοσο αρτσουμπαλο λαστιχο που ειπα αδυνατον να στριβει αυτό το πραγμα...Θα τα ξανακοιτάξω και θα τα ζουλιξω μπας και αλλαξω αποψη!Ποιο λαστιχο ειναι;
-
Στηβ αυτό είναι το...ατσούμπαλο
-
Καλημερα φιλε W202.. Μια φιλικη ερωτηση.
Ποιο θεωρεις εσυ κατα τη γνωμη σου ωραιο ελαστικο (απο το σχεδιο του πελματος προφανως ρωταω ή οπως το καταλαβαινεις εσυ)??
Σε ρωταω για να καταλαβουμε το μετρο συγκρισης σου. -
Ωραιο ελαστικο ειναι αυτο που εχει καμπυλες,ειναι χυμωδης και γυριζει με ναζι
Αν εχει και γευση καρυδας ακομη καλυτερα!!!!!! -
Δυστυχως στην φωτο ψηφιακα είναι υπεροχο και ομοιο με κάθε άλλο που κυκλοφορει στην αγορα!Απο κοντα και στην διασταση που ηθελα 195 65 15 ηταν αρτσουμπαλο.Το σχεδιο δεν με ενοχλεί τρομερα οσο το ότι το πελμα του φαινοταν 2 νουμερα τουλάχιστον μικροτερο.Τα πλαινα του εξειχαν πολύ απο την στεφανη και το πελμα επισης.(οπτικα σαν ημικυκλιο και όχι καμπυλη)
Petran 17 φυσιολογικα θεωρω τα t001,continental premium,energy(εχουν και αυτά καποια χαρακτηριστικα απο τα p1 αλλα όχι σε τοσο υπερμετρο βαθμο)καθως και τα hankook,falken,cf2,vredestein και ισως uniroyal(θελω να τα ξαναδω γτ τα ειχα δει σε αμαξι ψιλοξεφουσκωτα). -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Στηβ αυτό είναι το...ατσούμπαλοΚοιτα το πελμα μιλαω τωρα εμφανησιακα, δεν ειναι ασχημο. Μια χαρα δλδ μου φαινεται.
Δυστυχως στην φωτο ψηφιακα είναι υπεροχο και ομοιο με κάθε άλλο που κυκλοφορει στην αγορα!Απο κοντα και στην διασταση που ηθελα 195 65 15 ηταν αρτσουμπαλο.Το σχεδιο δεν με ενοχλεί τρομερα οσο το ότι το πελμα του φαινοταν 2 νουμερα τουλάχιστον μικροτερο.Τα πλαινα του εξειχαν πολύ απο την στεφανη και το πελμα επισης.(οπτικα σαν ημικυκλιο και όχι καμπυλη)
Petran 17 φυσιολογικα θεωρω τα t001,continental premium,energy(εχουν και αυτά καποια χαρακτηριστικα απο τα p1 αλλα όχι σε τοσο υπερμετρο βαθμο)καθως και τα hankook,falken,cf2,vredestein και ισως uniroyal(θελω να τα ξαναδω γτ τα ειχα δει σε αμαξι ψιλοξεφουσκωτα).AMG αυτο εσυ το ξερεις καλυτερα. Το ειδες απο κοντα, οποτε δεν μπορω να σου πω αν συμφωνω ή διαφωνω. Και μαζι να ειμασταν και να το βλεπαμε και εμενα μπορει να με χαλουσε να εξεχει εντονα το πλαινο γιατι το δειχνει σαν ξεφουσκωμενο. Μπορει και να μου αρεσε. Ενταξει απο κοντα αν εχεις εμπειρια ειναι αλλιως. Στην Photo παντως ειναι ομορφο. Αν σε χαλαει τοτε πας για αλλου.
Στο βιντεο φαινεται να καθεται καλα στις ζαντες. Να μην εχει φουσκωμενα πλαινα. Μπορει με την δικη σου ζαντα να μην εχει καλο look.
Youtube Video -
Ο χρήστης vasvo έγραψε:
Στηβ αυτό είναι το...ατσούμπαλοΑκομη και στην φωτο που εστειλες φαινεται η καμπυλη του πλαινου....αλλα ας δουμε μερικες φωτο και μια συγκριτικη(αν θελετε ψαξτε να βρειτε και άλλες μην ειπωθεί κατι ότι διαλεξα....η φωτο που στελνω γραφουν ολες διαστασεις 195/65/15)
-
Δεν φαινονται οι Photos ΑΜG. Δεν πειραζει θα κοιταξω μονος να σου πω.
http://www.skroutz.gr/s/7524492/Pirelli-Cinturato-P1-195-65R15-91H.html
Εδω φαινεται να ειναι φουσκωμενο εντονα στα πλαγια. Χανεται καπως η ζαντα γιατι μπαινει πολυ μεσα.
https://www.master-xxl.de/de/marktplatz/marktplatz_anzeige,1395,Pirelli-Cinturato-P1-Verde-19565-R15-91V.htmΕνω το Michelin φαινεται ποιο Normal για τα δικα μου δεδομενα:
https://www.master-xxl.de/de/marktplatz/marktplatz_anzeige,1393,Michelin-ENERGY-SAVER-+--19565-R15-91H.htm#Δεν βαζω εικονες γιατι θα γεμισουν ολη την σελιδα. Βεβαια τα φουσκωμενα πλαινα σου δινουν ποιο muscle look. Δεν θα τα προτιμουσα ομως τοσο εντονα.
Τωρα που βλεπω οι Photos που εβαλα λενε for XXL. Μηπως ειναι XL αυτο που κοιταξες; Αυτα εχουν ποιο φουσκωμενα πλαινα. Αλλα και της Michelin ειναι XXL χωρις τοσο φουσκωμενα πλαινα οσο της Pirelli. Ολα βασει φωτοφραφιων.
Γραψε λαθος. Master XXL ειναι το ονομα του site. Ναι φαινονται ποιο φουσκωμενα τα pirelli στις Photos. -
Ο χρήστης Sbr έγραψε:
Δεν φαινονται οι Photos ΑΜG. Δεν πειραζει θα κοιταξω μονος να σου πω.Πρωτη φορα πηγα να βαλω και δεν ξερω τι πηγε στραβα....τεσπα αν πατησεις Pirelli p1 verde 195 65 15 και turanza t001 195/65/15 θα τα δεις αν και στα πρωτα δεν υπαρχουν πολλες αληθινες....ακομη και στις ψηφιακες σαν την παραπανω φαινεται το μαγουλο και φαινεται η απουσια αυτου στα τ001
-
Δεν φαινονται οι Photos ΑΜG. Δεν πειραζει θα κοιταξω μονος να σου πω.
Πρωτη φορα πηγα να βαλω και δεν ξερω τι πηγε στραβα....τεσπα αν πατησεις Pirelli p1 verde 195 65 15 και turanza t001 195/65/15 θα τα δεις αν και στα πρωτα δεν υπαρχουν πολλες αληθινες....ακομη και στις ψηφιακες σαν την παραπανω φαινεται το μαγουλο και φαινεται η απουσια αυτου στα τ001
Τα Turanza φαινονται normal
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Bridgestone/Turanza-T001.htm
http://teplodar.od.olx.ua/obyavlenie/195-65-15-bridgestone-turanza-t001-2013-6mm-komplekt-ili-poparno-ID7v9AH.htmlTa Pirelli λιγο φουσκωμενα:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirelli/CINTURATO-P1.htm
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/4185340_-cinturato-p1-175-60-r15-81h-pirelli.htmlΣτις προηγουμενες photos που εβαλα τα Pirelli απο το url καταλαβα πως ειναι XXL. Θα το boldαρω για να καταλαβεις τι εννοω. Μηπως εβαλες XXL.
Γραψε λαθος. Master XXL ειναι το ονομα του site. Ναι φαινονται ποιο φουσκωμενα τα pirelli στις Photos. Αυτο τωρα εσυ ξερεις απο κοντα αν ειναι και ποσο ενοχλητικο. -
Petran 17 φυσιολογικα θεωρω τα t001,continental premium,energy(εχουν και αυτά καποια χαρακτηριστικα απο τα p1 αλλα όχι σε τοσο υπερμετρο βαθμο)καθως και τα hankook,falken,cf2,vredestein και ισως uniroyal(θελω να τα ξαναδω γτ τα ειχα δει σε αμαξι ψιλοξεφουσκωτα).Αυτο με το πελμα του και εμενα με πειραζει. (για το οτι φαινεται μικροτερο εννοω)
Οσον αφορα τα ελαστικα που αναφερεις εχουμε πολυ παρεμφερη κριτηρια επιλογης γιατι και εμενα μου αρεσουν..
Για παραδειγμα σαν προφιλ, σχεδιο πελματος για μενα κορυφαιο ειναι το turanza er300 στη διασταση που φοραω. (185/60/ r14). Ειμαι μεταξυ αυτουνου και του dunlop sport bluresponse αλλα θα βαλω τα dunlop γιατι τα θεωρω (και αλλοι πιστευω) καλυτερα των bridgestone. Τι γνωμη εχεις για τα er300?? αλλα και γενικως για αυτα τα 2?? (αν γνωριζεις φυσικα)
Επισης μου αρεσουν πολυ και τα toyo proxes cf2 αλλα δεν τα βρισκω εδω κοντα σε επαρχια που ειμαι. -
-
Ο χρήστης petran17 έγραψε:
Petran 17 φυσιολογικα θεωρω τα t001,continental premium,energy(εχουν και αυτά καποια χαρακτηριστικα απο τα p1 αλλα όχι σε τοσο υπερμετρο βαθμο)καθως και τα hankook,falken,cf2,vredestein και ισως uniroyal(θελω να τα ξαναδω γτ τα ειχα δει σε αμαξι ψιλοξεφουσκωτα).Αυτο με το πελμα του και εμενα με πειραζει. (για το οτι φαινεται μικροτερο εννοω)
Οσον αφορα τα ελαστικα που αναφερεις εχουμε πολυ παρεμφερη κριτηρια επιλογης γιατι και εμενα μου αρεσουν..
Για παραδειγμα σαν προφιλ, σχεδιο πελματος για μενα κορυφαιο ειναι το turanza er300 στη διασταση που φοραω. (185/60/ r14). Ειμαι μεταξυ αυτουνου και του dunlop sport bluresponse αλλα θα βαλω τα dunlop γιατι τα θεωρω (και αλλοι πιστευω) καλυτερα των bridgestone. Τι γνωμη εχεις για τα er300?? αλλα και γενικως για αυτα τα 2?? (αν γνωριζεις φυσικα)
Επισης μου αρεσουν πολυ και τα toyo proxes cf2 αλλα δεν τα βρισκω εδω κοντα σε επαρχια που ειμαι.αξίζει να ψάξεις να τα βρείς........για μένα ανώτερα των άλλων 2 που αναφέρεις.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]