-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Να αλλάξεις διάσταση σε 205/55/16 γλιτώνοντας 100-150 ευρώ και τιμώντας έτσι και το nickname σου.
Θα προτιμούσα όχι. Θα χειροτερέψουν (έστω και λίγο) η άνεση, ο θόρυβος και η κατανάλωση, που για μένα αποτελούν προτεραιότητα. Αλλά κι αν το ήθελα, δεν ξέρω αν η ζάντα το επιτρέπει.
Είσαι υπερβολικός, οι αλλαγές θα είναι ανεπαίσθητες ενώ οι επιλογές σου πολύ περισσότερες και οικονομικότερες
- Η ζάντα του αυτοκινήτου είναι 6Jx16. Έμπορος ελαστικών μου είπε ότι μπορεί να δεχτεί διάσταση 205, απλώς ενδέχεται να φθαρούν πιο σύντομα τα 'χείλη' του ελαστικού που πιάνουν στη ζάντα. Δεν μου φαίνεται άνευ σημασίας.
- Τα 205/55R16 έχουν συνήθως δείκτη φορτίου 91 (615 kg) αντί για 89 (580 kg) που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα; Πχ να αργούν περισσότερο να ζεσταθούν τα λάστιχα;
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Σε 225×45×17 low cost ελαστικό έχει κάποιος να προτείνει κάτι που να είναι αξιόπιστο ; Το σίγουρο είναι ότι 400€ δε μπορώ να δώσω...
Στάλθηκε από το HM 1S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Falken 914
Ναι , επίσης καλά λόγια εχω ακουσει και για τα Νexen Ν6000 ή Ν8000 στην ιδια περίπου τιμη με τοποθετηση ,βαλβίδες ,ζυγοσταθμιση τα βρισκω με 300-320 ευρώ
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Σε 225×45×17 low cost ελαστικό έχει κάποιος να προτείνει κάτι που να είναι αξιόπιστο ; Το σίγουρο είναι ότι 400€ δε μπορώ να δώσω...
Falken 914
Ναι , επίσης καλά λόγια εχω ακουσει και για τα Νexen Ν6000 ή Ν8000 στην ιδια περίπου τιμη με τοποθετηση ,βαλβίδες ,ζυγοσταθμιση τα βρισκω με 300-320 ευρώ
Τα falken τα φοραω,τα nexen τα εχω ακουσει απο αλλους οπως εσυ......αξιοπρεπεστατες επιλογες και θα εκπλαγεις ευχαριστα απο την συμπεριφορα τους!
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Να αλλάξεις διάσταση σε 205/55/16 γλιτώνοντας 100-150 ευρώ και τιμώντας έτσι και το nickname σου.
Θα προτιμούσα όχι. Θα χειροτερέψουν (έστω και λίγο) η άνεση, ο θόρυβος και η κατανάλωση, που για μένα αποτελούν προτεραιότητα. Αλλά κι αν το ήθελα, δεν ξέρω αν η ζάντα το επιτρέπει.
Είσαι υπερβολικός, οι αλλαγές θα είναι ανεπαίσθητες ενώ οι επιλογές σου πολύ περισσότερες και οικονομικότερες
- Η ζάντα του αυτοκινήτου είναι 6Jx16. Έμπορος ελαστικών μου είπε ότι μπορεί να δεχτεί διάσταση 205, απλώς ενδέχεται να φθαρούν πιο σύντομα τα 'χείλη' του ελαστικού που πιάνουν στη ζάντα. Δεν μου φαίνεται άνευ σημασίας.
- Τα 205/55R16 έχουν συνήθως δείκτη φορτίου 91 (615 kg) αντί για 89 (580 kg) που προβλέπει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα; Πχ να αργούν περισσότερο να ζεσταθούν τα λάστιχα;
- όχι
- δεν μπορω να πω με σιγουριά αν κάτι τέτοιο ισχύει η όχι και αν εχει πρακτική σημασία, αλλα δεν θα μου φαινόταν εξωφρενικό να σου είπε ο λαστιχας παπαρια για να πάρεις ακριβότερο λαστιχο
-
τα 205 ελαστικά μπαίνουν από πλάτος 5.5 έως 7.5 με προτεινόμενο το 6,5 άρα είσαι ΟΚ
http://www.tyresizecalculator.com/tyre- ... calculator -
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Falken 914
Ύστερα από πρόσφατο ατύχημα φίλου με AEOLUS 15 ημερών (έκανε μπαμ χωρίς αιτία, ευτυχώς μέσα σε πόλη) λέω βροντερά ΟΧΙ σε low budget όταν μιλάμε για ένα αμάξια και καλό.
Αν μιλούσαμε για ένα 1000άρι 20ετιας που το έχεις για υπηρέτρια μέσα στην πόλη θα ελεγα ''καινουριο να'ναι και ότι να'ναι''.
Δεν αξίζει να ρισκάρεις ζωή και περιουσία για διαφορά τιμής 70 με 100 € ανά 3 χρόνια.
Αν είναι να φτάσεις στα 320€ για Nexen και Falken , με 370€ βρίσκεις ακόμα και Bridgestone Turanza και σίγουρα κάποιο Toyo-Hankook-Fulda. -
το aeolus δεν είναι low budget.............είναι οτι να'ναι!!!!
τα nexen η VW τα βάζει σε κάποια μοντέλα της ως πρώτη τοποθέτηση -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Η ζάντα του αυτοκινήτου είναι 6Jx16. Έμπορος ελαστικών μου είπε ότι μπορεί να δεχτεί διάσταση 205, απλώς ενδέχεται να φθαρούν πιο σύντομα τα 'χείλη' του ελαστικού που πιάνουν στη ζάντα. Δεν μου φαίνεται άνευ σημασίας.
δεν μπορω να πω με σιγουριά αν κάτι τέτοιο ισχύει η όχι και αν εχει πρακτική σημασία, αλλα δεν θα μου φαινόταν εξωφρενικό να σου είπε ο λαστιχας παπαρια για να πάρεις ακριβότερο λαστιχο
Μπα δεν παίζει κάτι τέτοιο, γιατί αυτός μου πρότεινε να πάω σε 205. Μου είπε ότι είναι κάτι που συνηθίζεται ευρέως χωρίς πρόβλημα, με εξαίρεση αυτής της λεπτομέρειας που -όπως είπε- δεν συνιστά πραγματικό πρόβλημα.
Πάντως εγώ προσανατολίζομαι προς τη 'μαμίσια' διάσταση... -
Ο χρήστης PyrgiotisRS έγραψε:
Falken 914
Ύστερα από πρόσφατο ατύχημα φίλου με AEOLUS 15 ημερών (έκανε μπαμ χωρίς αιτία, ευτυχώς μέσα σε πόλη) λέω βροντερά ΟΧΙ σε low budget όταν μιλάμε για ένα αμάξια και καλό.
Αν μιλούσαμε για ένα 1000άρι 20ετιας που το έχεις για υπηρέτρια μέσα στην πόλη θα ελεγα ''καινουριο να'ναι και ότι να'ναι''.
Δεν αξίζει να ρισκάρεις ζωή και περιουσία για διαφορά τιμής 70 με 100 € ανά 3 χρόνια.
Αν είναι να φτάσεις στα 320€ για Nexen και Falken , με 370€ βρίσκεις ακόμα και Bridgestone Turanza και σίγουρα κάποιο Toyo-Hankook-Fulda.Η falken δεν ειναι KOLUS ούτε εχει χειρότερο όνομα απο toyo,Fulda,hankook.
-
Δεν τα συγκρίνω μεταξυ τους ,μιλάω γενικά γιατί ο φίλος μίλησε για αξιοπιστο low budget.
Τα Falken είναι τουλάχιστον made in Japan αλλα και πάλι η διαφορά τιμής με τα πρωτοκλασσατα είναι πολυ μικρή αν σκεφτεις μακροπροθεσμα. -
Ξέρεις όλα είναι σχετικά ,λάστιχα φθηνά αλλά αξιόπιστα ,ασφάλεια φθηνή αλλά αξιόπιστη το ίδιο με λάδια,βενζίνες,συνεργεία κτλ το ποσό που εξοικονομείται είναι μεγάλο στη διάρκεια του χρόνου
-
Δεν τα συγκρίνω μεταξυ τους ,μιλάω γενικά γιατί ο φίλος μίλησε για αξιοπιστο low budget.
Τα Falken είναι τουλάχιστον made in Japan αλλα και πάλι η διαφορά τιμής με τα πρωτοκλασσατα είναι πολυ μικρή αν σκεφτεις μακροπροθεσμα.Δεν ισχυει αυτο. Να δεις τα michelin και τα continetal που ειναι τσιχλες πως κλαταρουν(σκιζονται)στην πορεια με το παραμικρο. Το κινεζικο του φιλου σου δεν κλαταρε στα καλα καθουμενα, κατι πατησε και ως μαλακο που ειναι(ολα τα κινεζικα μαλακά ειναι) κλαταρε.
-
Ο χρήστης tpapo έγραψε:
Ξέρεις όλα είναι σχετικά ,λάστιχα φθηνά αλλά αξιόπιστα ,ασφάλεια φθηνή αλλά αξιόπιστη το ίδιο με λάδια,βενζίνες,συνεργεία κτλ το ποσό που εξοικονομείται είναι μεγάλο στη διάρκεια του χρόνουΣτάλθηκε από το HM 1S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σεβαστή η επιλογή σου αλλά προτιμώ να πίνω 1-2 καφέδες λιγότερους το μήνα
παρά να βάζω Κινεζικα ή Τουρκικα λαστιχα και λάδια απο το LIDL .Σε βάθος χρόνου η διαφορά τόσο κοστολογείται,και πιστεύω αξίζει τη στέρηση...
-
Δεν είπα ότι βάζω κινέζικα λάστιχα ή λάδια αν και εδώ σηκώνει συζήτηση ,μιλάμε για επώνυμα προιοντα που τηρουν
τις ελάχιστες προδιαγραφες του κατασκευαστη
Ούτε για 1-2 καφεδες το χρόνο ... Συνολικά μιλάμε για αρκετά ευρώ ,σημαντικό για μέναΣτάλθηκε από το HM 1S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ξέρεις όλα είναι σχετικά ,λάστιχα φθηνά αλλά αξιόπιστα ,ασφάλεια φθηνή αλλά αξιόπιστη το ίδιο με λάδια,βενζίνες,συνεργεία κτλ το ποσό που εξοικονομείται είναι μεγάλο στη διάρκεια του χρόνου
παρά να βάζω Κινεζικα ή Τουρκικα λαστιχα και λάδια απο το LIDL .Σε βάθος χρόνου η διαφορά τόσο κοστολογείται,και πιστεύω αξίζει τη στέρηση...
Τοτε σιγουρα εχεις βαλει μισελεν η' μπριτζ Τουρκιας........περαστικα σου
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Η μομφή σου στοχεύει στην ποιότητα του made in turkey η εχει εθνικό πατριωτική βαση;
-
Εντάξει, θέλετε και τα λέτε????
Γιατί ρε καλόπαιδα δεν βάζατε Petlas Nexen και Sailum προ κρίσης??? Δεν ήταν καλά τότε και τώρα έγιναν??
Όταν μετά από 30 χρόνια με πείσουν οι Κινεζικες και Τουρκικες εταιρίες ότι φτιάχνουν σωστά και ποιοτικά προϊόντα θα βάλω κι εγώ.Φίλε GGAB αυτή τη στιγμή φοράω Bridgestone Ινδονησίας που είναι η 2η χώρα σε παραγωγή καοτσούκ και έχω φορέσει MIchelin Ιταλίας & Ισπανιας και Toyo Ιαπωνίας.
Όποιος πονηρός λέει εξυπνάδες, μάλλον την έχει πατήσει πρώτος...
Εγώ και στις φακές που παίρνω στο super market ψάχνω την πρώτη ύλη, οι ''Ελληνικες'' Τρία Άλφα είναι Τουρκίας και Βουλγαρίας, έτσι για να ξέρετε και οι υπόλοιποι.... -
Γιατί ρε καλόπαιδα δεν βάζατε Petlas Nexen και Sailum προ κρίσης??? Δεν ήταν καλά τότε και τώρα έγιναν??
Όταν μετά από 30 χρόνια με πείσουν οι Κινεζικες και Τουρκικες εταιρίες ότι φτιάχνουν σωστά και ποιοτικά προϊόντα θα βάλω κι εγώ.Φίλε GGAB αυτή τη στιγμή φοράω Bridgestone Ινδονησίας που είναι η 2η χώρα σε παραγωγή καοτσούκ και έχω φορέσει MIchelin Ιταλίας & Ισπανιας και Toyo Ιαπωνίας.
Εγώ και στις φακές που παίρνω στο super market ψάχνω την πρώτη ύλη, οι ''Ελληνικες'' Τρία Άλφα είναι Τουρκίας και Βουλγαρίας, έτσι για να ξέρετε και οι υπόλοιποι....Και 'γώ.......
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Η μομφή σου στοχεύει στην ποιότητα του made in turkey η εχει εθνικό πατριωτική βαση;
ok;;;
-
Εγώ και στις φακές που παίρνω στο super market ψάχνω την πρώτη ύλη, οι ''Ελληνικες'' Τρία Άλφα είναι Τουρκίας και Βουλγαρίας, έτσι για να ξέρετε και οι υπόλοιποι....δηλ οποιοδήποτε λάστιχο απο την Ινδονησία είναι καλό;;;
πάντως μισελέν Γαλλίας δεν έβαλες ψαγμένε μου
ευτυχώς τα Τoyo είναι μόνο Ιαπωνίας
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]