-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
όχι τίποτα άλλο αλλά κινδύνευες όλο αυτό το διάστημα αφού το αμάξι σου δεν μπορεί να φέρει σε θερμοκρασία λειτουργίας τέτοια σπορ ελαστικά!
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο δείκτης ταχύτητας έχει να κάνει με την αντοχή του σκελετού του ελαστικού στις φυγόκεντρες δυνάμεις που του ασκούνται λόγω της ταχύτητας. Η γόμα μπορεί να είναι μαλακή σαν μαστίχα Χίου!
Ναί το έχω κοιτάξει και έγω γιατί είχα την ίδια απορία για το W. H έκδοση r-design ερχόταν με σπορ πακέτο και 17αρα ζάντα από μαμά ασχέτως κινητήρα.( Το δικό μου έχει κόφτη στα 195)
C30 R-Design (2010-2013)[edit]
It is a version of C30 with following:[33]R-Design badge in the grille
Grille and door mirror housings in special silk metal finish
Body kit with front and rear spoilers, lower door trim moulding and side-skirts colour-matched to the rest of the body, 10 mm reduction in ride height
New 17-inch five-spoke Cratus aluminium wheels (18-inch optional)
Tailgate spoiler
Visible chrome-plated sports tailpipes (90 mm)
Upholstery in two colour combinations: cream-coloured leather with sides in dark grey Flex-Tec, or off-black leather with edges in off-black (new)
Embossed R-Design emblem in the front seats
R-Design centre stack and panel inserts
Gear lever knob trimmed in leather and aluminium
Sports pedals in aluminium, with rubber ribs
Sports steering wheel trimmed in leather, with R-Design emblem
Blue speedometer and rev counter gauges
Textile floor mats with contrasting piping -
Ο χρήστης Dimitrisps έγραψε:
τα hankook kinergy eco k425 τα εχει κανενας να πει εντυπωσεις? ειναι καθολου καλα?
Μια χαρά λάστιχα είναι, αλλά η τιμή τους δεν ειναι ανταγωνιστική με τις premium μαρκες. Σε στεγνό τα εχω δοκιμάσει και ειναι αρκετά καλά. Σε βρεγμένο δεν έτυχε. Από διάρκεια δείχνουν ότι θα βγάλουν αρκετά χλμ. Γενικά η εταιρεία είναι καλή αλλά εδώ δεν τα προωθούν τόσο όπως και άλλες καλές εταιρείες.
δηλαδη θα τα προτεινες? ποια αλλα προτεινεις? διασταση 205/55/16
Έχεις την καλύτερη διάσταση με πολλές επιλογές. θα στα πρότεινα σε ποιο μικρές διαστάσεις τα συγκεκριμένα εκτός και εάν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Στα Hankook βγαίνουν και τα ventus prime 2 k115. Από άλλες μάρκες έχεις ένα σωρό καλά ελαστικά που έχουν αναφερθεί και τα παιδιά πιο πάνω και είναι ανάλογα τι ζητάς, με τι κόστος, οδηγικό στυλ και φυσικά τι αμάξι έχεις.
-
Ο χρήστης johnkaran έγραψε:
όχι τίποτα άλλο αλλά κινδύνευες όλο αυτό το διάστημα αφού το αμάξι σου δεν μπορεί να φέρει σε θερμοκρασία λειτουργίας τέτοια σπορ ελαστικά!
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο δείκτης ταχύτητας έχει να κάνει με την αντοχή του σκελετού του ελαστικού στις φυγόκεντρες δυνάμεις που του ασκούνται λόγω της ταχύτητας. Η γόμα μπορεί να είναι μαλακή σαν μαστίχα Χίου!
Ναί το έχω κοιτάξει και έγω γιατί είχα την ίδια απορία για το W. H έκδοση r-design ερχόταν με σπορ πακέτο και 17αρα ζάντα από μαμά ασχέτως κινητήρα.( Το δικό μου έχει κόφτη στα 195)
John μην αγχωνεσαι και μην απορεις καθόλου στην διάσταση 205/50/17 τα λαστιχα στα μαγαζιά έχουν δείκτη ταχύτητας V και παραπάνω. Δεν έχω δει ποτέ με δείκτη h,u για να μην πω για t όπως θεωρούσε ο παραπάνω συμβουλάτορας ότι θα έπρεπε να βάλεις.
-
Αυτό για το οποιο θα προβληματιζομουν ειναι αν θα έπρεπε να φύγω απο την ακριβή διάσταση σου.
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του κινητήρα σου θέλεις λάστιχο με δείκτη ταχύτητας Τ (Ανώτατη 190 χλμ και όχι ... W (ανώτατη 270!!! άντε να βάλεις Η με ανώτατη 210 γιατί U δεν βρίσκεις εύκολα στην Ελλάδα (ανώτατη 200)) Ποιός στο πούλησε με αυτά τα λάστιχα δεν μπορώ να το καταλάβω... όχι τίποτα άλλο αλλά κινδύνευες όλο αυτό το διάστημα αφού το αμάξι σου δεν μπορεί να φέρει σε θερμοκρασία λειτουργίας τέτοια σπορ ελαστικά!Το κάνουν για αν γαργαλίσεις το μοτέρ και πιάνει 240+ να μη χρειάζεται να αλλάξει λάστιχα
Πέρα από την πλάκα και εγώ ήξερα πως έχει να κάνει με τη θερμοκρασία:Δείκτης Ταχύτητας
Πολλές φορές δημιουργείται η εντύπωση ότι ένα ελαστικό με υψηλότερο δείκτη ταχύτητας (βλ Παράρτημα - Ενότητα Δείκτης Ταχύτητας) είναι καλύτερο από ένα ελαστικό με χαμηλότερο δείκτη ταχύτητας. Το συμπέρασμα αυτό δεν είναι ορθό διότι τα προαναφερόμενα ελαστικά έχουν σχεδιαστεί για να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι το υλικό κατασκευής του ελαστικού με το μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας θα έχει σαν αποτέλεσμα τη διαφορετική συμπεριφορά του, από πλευράς θερμοκρασίας και πρόσφυσης, σε χαμηλή ταχύτητα. Συμπερασματικά δεν υπάρχει λόγος να τοποθετούμε ελαστικά με δείκτη ταχύτητας μεγαλύτερης από του οχήματός μας αφού θα επιβαρυνθούμε οικονομικά χωρίς ιδιαίτερο όφελος.
https://www.skroutz.gr/guides/10.Simeia ... tikon.htmlΠροσοχή !
Δεν πρέπει ποτέ να τοποθετήσετε ένα ελαστικό με μικρότερο δείκτη ταχύτητας από εκείνο της αρχικής τοποθέτησης του αυτοκινήτου σας. Μπορείτε, ωστόσο, χωρίς καμία ανησυχία, να τοποθετήσετε ένα ελαστικό με μεγαλύτερο δείκτη ταχύτητας.
Μπορώ να τοποθετήσω ένα ελαστικό με δείκτη ταχύτητας μικρότερο από εκείνον που συνιστά ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου μου;
Απαγορεύεται από το νόμο η τοποθέτηση ελαστικού με δείκτη ταχύτητας μικρότερο από εκείνον του ελαστικού αρχικής τοποθέτησης του κατασκευαστή. Το ίδιο ισχύει και για το δείκτη φορτίου.
http://www.elastikaleader.gr/symvoules-elastikon/deiktis-fortiou-taxititas-elastikon-autokinitouΆρα ο φίλος δε μπορεί βάσει νόμου να βάλει ελαστικά με δείκτη ταχύτητας κάτω από W;
-
Το βιβλιαράκι (ίσως και το τταμπελάκι με τις πιέσεις αέρα) θα αναφέρει τον βασικό δείκτη ταχύτητας και φορτίο
Τα άλλα είναι μαρκετινγκ -
Συν της άλλης τα ελαστικα βασικής τοποθέτησης του κατασκευαστή ειναι αυτά τα οποία έχει η βασική απο εξοπλισμό έκδοση του μοντέλου του. Τα 17αρια ζαντολαστιχα ειναι έξτρα της ακριβής έκδοσης που έχει διαλέξει ο john.
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Το βιβλιαράκι (ίσως και το τταμπελάκι με τις πιέσεις αέρα) θα αναφέρει τον βασικό δείκτη ταχύτητας και φορτίο
Τα άλλα είναι μαρκετινγκΚανένα από τα 2 δεν αναφέρει τπτ για δείκτη ταχύτητας και φορτίο. Το ταμπελάκι στην πόρτα αναφέρει μόνο πιέσεις και μόνο για 2 διαστάσεις. Την 205/50/17 και μια αρκετά πιο μικρή για το προσωρινό/βοηθητικό ελαστικό.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Συν της άλλης τα ελαστικα βασικής τοποθέτησης του κατασκευαστή ειναι αυτά τα οποία έχει η βασική απο εξοπλισμό έκδοση του μοντέλου του. Τα 17αρια ζαντολαστιχα ειναι έξτρα της ακριβής έκδοσης που έχει διαλέξει ο john.Σωστός ο φίλος η έκδοση η συγεκριμένη ερχόταν by default μόνο με αυτά τα ζαντολάστιχα. Ας υποθέσουμε ότι μένουμε σ' αυτά που έχουμε, τι προτάσεις υπάρχουν από το 'πάνω' και το ΄κάτω΄ράφι;
-
Από την στιγμή που ένα λάστιχο καλύπτει την μέγιστη ταχύτητα του οχήματος είναι νόμιμο. Οι κατασκευαστές απλά πολλές φορές βάζουν διαφορετικά λάστιχα και για λόγους οικονομίας (μεγάλες παραγγελίες ελαστικών που να καλύπτουν όλα τα μοντέλα). Το Focus μου για παράδειγμα είχε λάστιχα V ενώ η τελική του είναι 185 και καλύπτεται άνετα από τα H. Σε άλλα Focus έχω δει να βάζει το εργοστάσιο Η... ότι έχουν διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή!
-
Ο χρήστης johnkaran έγραψε:
Συν της άλλης τα ελαστικα βασικής τοποθέτησης του κατασκευαστή ειναι αυτά τα οποία έχει η βασική απο εξοπλισμό έκδοση του μοντέλου του. Τα 17αρια ζαντολαστιχα ειναι έξτρα της ακριβής έκδοσης που έχει διαλέξει ο john.
Σωστός ο φίλος η έκδοση η συγεκριμένη ερχόταν by default μόνο με αυτά τα ζαντολάστιχα. Ας υποθέσουμε ότι μένουμε σ' αυτά που έχουμε, τι προτάσεις υπάρχουν από το 'πάνω' και το ΄κάτω΄ράφι;
Εγώ σαν σκέψη θα είχα την αλλαγη διάστασης σε 225/45/17 που ειναι 100-150 ευρώ φθηνότερη η τετράδα. Σε αυτήν την διάσταση ο πατέρας μου έχει δοκιμάσει χωρίς κανένα παράπονο τα Dunlop sport max και τα Goodyear eagle assymmetric f1 2.
Πάντως πρέπει να δεις αν η ζαντα σου πέρνει το αυξημένο πλάτος ελαστικου και να ρωτήσεις την άποψη και κάποιου ποιο ειδικού απο εμένα η που έχει δοκιμάσει τέτοια αλλαγη. -
Υπάρχει νόμος που να επιβάλλει τη χρήση ελαστικών με δείκτες ταχύτητας πάνω από τα όρια ταχύτητας?
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Υπάρχει νόμος που να επιβάλλει τη χρήση ελαστικών με δείκτες ταχύτητας πάνω από τα όρια ταχύτητας?Οχι......αλλα τα ορια ταχυτητας διαφερουν κατα πολυ απο χωρα σε χωρα
Τι θες να πεις;;;;οτι μια φεραρι πρεπει να φοραει λαστιχα με δεικτη s;;;; -
Υπάρχει νόμος που να επιβάλλει τη χρήση ελαστικών με δείκτες ταχύτητας πάνω από τα όρια ταχύτητας?ειλικρινά δεν γνωρίζω αν ειναι νόμος του κράτους η απλή οδηγία των κατασκευαστών να μην μπαίνει ελαστικό με δείκτη ταχύτητας κάτω απο τον προτεινόμενο. Πάντως δεν θα μου προκαλούσε μεγάλη έκπληξη να το χρησιμοποιούσε η ασφαλιστική σου για να μην πληρώσει σε περίπτωση ατυχήματος.
Βεβαίως η όλη συζήτηση μου φαινεται και δεν βλέπω τον λόγο να τοποθετήσω επικίνδυνα για την ασφάλεια μου ελαστικα με χαμηλό δείκτη ταχύτητας. -
Το ρωτάω γιατί πριν αναφέρθηκε ότι 'Απαγορεύεται από το νόμο η τοποθέτηση ελαστικού με δείκτη ταχύτητας μικρότερο από εκείνον του ελαστικού αρχικής τοποθέτησης του κατασκευαστή.'
Μόνο σε εμένα φαίνεται αντιφατικό να απαιτούνται από τον νόμο λάστιχα ικανά να υποστηρίξουν ταχύτητες που σύμφωνα με άλλο νόμο δεν πρέπει να φτάσεις ποτέ? Αυτό θα είχε νόημα μόνο όπου υπάρχουν δρόμοι χωρίς όρια ταχύτητας. Στην Ελλάδα (και σε αρκετές άλλες χώρες της ΕΕ) δεν ισχύει αυτό.
Σε κάθε περίπτωση και εγώ δεν θα έβαζα ποτέ λάστιχα με δείκτη ταχύτητας μικρότερο από την μέγιστη ταχύτητα (εξάλλου νομίζω ότι περισσότερα λάστιχα που κυκλοφορούν έχουν δείκτη H η V, οπότε υπερκαλύπτουν την τελική αρκετών αυτοκινήτων). Απλά θα μου έκανε τεράστια εντύπωση η ύπαρξη τέτοιου νόμου.
-
Και να υπάρχει όταν σε σταματούν ελέγχουν τη φθορά του πέλματος και συγκεκριμένα αν το πέλμα του ελαστικού είναι πάνω από το νόμιμο όριο. Δε άκουσα ποτέ να έγραψαν για το δείκτη ταχύτητας. Για τις ασφαλιστικές δεν ξέρω τι παίζει. Αν όμως ο κατασκευαστής δεν ορίζει δείκτη ταχύτητας ποιος θα πει αν είναι ή όχι ο δείκτης που έχεις σωστός; Το πολύ πολύ να δει η ασφαλιστική πόσο λέει ο κατασκευαστής σου ότι βγάζει τελική το αμάξι. Να δει αν έχει το σωστό δείκτη ταχύτητας και τέλειωσε.
-
Δεν ειναι επεισεις αντιφατικό να υπαρχουν αυτοκινητα στην Ελλαδα που μπορουν να ξεπερασουν με ανεση τα ορια ταχυτητας????
( Ημαρτον Παναγια μου τι αλλο θα διαβασουμε...... ) -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Δεν ειναι επεισεις αντιφατικό να υπαρχουν αυτοκινητα στην Ελλαδα που μπορουν να ξεπερασουν με ανεση τα ορια ταχυτητας????
( Ημαρτον Παναγια μου τι αλλο θα διαβασουμε...... )Σωστός. (Πλην το επεισεις )
-
.
-
( Ημαρτον Παναγια μου τι αλλο θα διαβασουμε...... )Συμφωνούμε απόλυτα.
Σε ειρωνέυεται αλλά ΟΚ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]