-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
ξερει κανεις αν ο χαρακτηρισμος ενος ελλαστικου ως 'M + S' καλυπτει τον οδηγο σε περιπτωση που χρειαζονται χειμερινα λαστιχα; (για την τροχαια, οχι για το αν κανουν ή οχι)Τυποις, η εννοια τους ειναι αγνωστη. ( Φανταζομαι εννοεις να μην βαζεις αλυσιδες ) αρα θα σε υποχρεωσουν.
Φαντασου οτι με πελμα 'βενταλια' και ο αστυνομος ηταν.... αναποφαστιστος να με αφησει η οχι κατι που εκανε ΑΦΟΥ του εδειξα οτι ετσι κι αλλιως ΕΙΧΑ αλυσιδες μαζι μου....
( Ασχετα αν ΔΕΝ εχουν νοημα σε mud καθωτι 'χωνονται' αναμεσα στα κενα των τακουνιων- εννοειται ΑΥΤΟ δεν του το ειπα...)
η ΚΑΘΑΡΑ προσωπικη μου αποψη ειναι οτι ενα αυτοκινητο που κινηται εστω στους επαρχιακους πρεπει να εχει 50-50 ελαστικο κι ας μην πατησει ποτε χωμα.
τα 'δυνατα' λινα του ειναι το οφελος στην αντιμετωπιση των.... ορυγματων αυτων των υποτιθεται δρομων -
Χιονολάστιχα είναι αυτά που έχουν πάνω τη νιφάδα. Όλα τα άλλα είναι πολύ υποδεέστερα σε χιόνι. Σε βουνό 4χ4 χωρίς χιονολάστιχα μπορεί να κολλήσει σε κάποιες ανηφόρες και, το κυριότερο, δε φρενάρει καθόλου καλά.
Κατά τα άλλα νομίζω πρέπει κανείς να εμπιστευτεί τις ταμπέλες της Ε.Ε. Ένα λάστιχο μπορεί να κάνει τόση οικονομία σε καύσιμα, που να 'ξεπληρώσει' τον εαυτό του συγκριτικά με άλλο που έχει χαμηλότερη βαθμολογία. Επίσης να ξέρετε ότι δίνει και δύναμη ένα τέτοιο λάστιχο λόγω της χαμηλής αντίστασης κύλισης.
Αυτό που δεν καλύπτει η Ευρωπαική βαθμολογία είναι το πόσο κάποια λάστιχα αντέχουν στο 'σκίσιμο' σε στροφές χωρίς να καταστραφούν τα πλαινά τους.
-
Αν poστάρω σε λάθος σημείο ας μετακινηθεί.
Κατα την αλλαγή απο θερινά σε χειμερινά στην αρχή του χειμώνα έκανα μια μαλαγανία.
Συνήθως για να ξεχωρίσω ποιά ρόδα πάει που έχω κάτι ταμπελάκια που μπαίνουν στην βαλβίδα του ελαστικού
οποτε γνωρίζω ποιά πλευρά αφορά και ποιό άξονα.
Δυστυχώς απο την βιασύνη μου ξέχασα να βάλω τα ταμπελάκια καθώς έβγαζα τα θερινά ελαστικά με αποτέλεσμα
μιας και δεν έχουν δείκτη φοράς να μην ξέρω σε ποιά πλευρά μπαίνουν(δεξιά η αριστερά).
Το μόνο που γνωρίζω λόγω του βάθους απο την φθορά στο πέλμα είναι αν ανήκουν στο μπροστινό η πισινό άξονα.
Το λάστιχο(continental sport contact 5) δεν έχει δείκτη φοράς και φαίνεται να είναι ασύμετρο ελαστικό.
Παίζει ρόλο σε ποιά πλευρά θα μπεί και πως μπορώ να το ξεχωρίσω;Ελπίζω να μην κούρασα.
-
αν δεν έχει το rotation,θα έχει τότε outside......
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αν δεν έχει το rotation,θα έχει τότε outside......Και πως βοηθάει αυτό στο να βρείς εαν η ρόδα ανήκει στην δεξιά η στην αριστερή πλευρά;
Θέλω να πω το outside θα είναι στην έξω μεριά σε όποια πλευρά και αν βάλεις την ρόδα. -
Στατιστική ερώτηση, εσείς ποσά χρόνια κρατάτε την ρεζερβα?
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Και πως βοηθάει αυτό στο να βρείς εαν η ρόδα ανήκει στην δεξιά η στην αριστερή πλευρά;
Θέλω να πω το outside θα είναι στην έξω μεριά σε όποια πλευρά και αν βάλεις την ρόδα.αφού είπες οτι είναι ασύμμετρο το πέλμα τους και με γνώμονα το βάθος του πέλματος ξέρεις ποια είναι τα μπροστινά και ποια τα πίσω,τότε αν για πχ το μπροστά αριστερό πας να το βάλεις πίσω δεξιά,θα αλλάξει η συμμετρία του πέλματος σε σχέση με το σωστό......
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Στατιστική ερώτηση, εσείς ποσά χρόνια κρατάτε την ρεζερβα?for ever καθώς τη χρησιμοποιώ μόνο για τη στιγμή της στραβής,μετά πάλι στη θέση της....
πίεση τσεκάρω μια φορά το χρόνο -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Και πως βοηθάει αυτό στο να βρείς εαν η ρόδα ανήκει στην δεξιά η στην αριστερή πλευρά;
Θέλω να πω το outside θα είναι στην έξω μεριά σε όποια πλευρά και αν βάλεις την ρόδα.αφού είπες οτι είναι ασύμμετρο το πέλμα τους και με γνώμονα το βάθος του πέλματος ξέρεις ποια είναι τα μπροστινά και ποια τα πίσω,τότε αν για πχ το μπροστά αριστερό πας να το βάλεις πίσω δεξιά,θα αλλάξει η συμμετρία του πέλματος σε σχέση με το σωστό......
Τώρα η κάτι δεν καταλαβαίνω καλά(ελλινιστί πόντιος) η δεν το εξήγησα καλά.
Απο την φθορά μπορώ να καταλάβω μόνο εαν ανήκει μπρος η πίσω. Πως θα καταλάβω εαν ανήκει στη μπροστά δεξιά πλευρά η στην αριστερή μπροστά πλευρά;
Αυτό θα το καταλάβαινα πανεύκολα αν υπήρχε φορά κύλισης-τόξο. Τώρα όμως;
OK διαβάζωντας το αρχικό post μου ανακάλυψα ότι δεν ήμουν σαφής σε κάτι.
Οταν εννοούσα απο θερινά σε χειμερινά δεν εννούσα ότι βγήκαν τα λάστιχα απο την ζάντα για να βάλω τα χειμερινά,
αλλά έχω άλλο σετ με ζάντες σιδερένιες που έχουν πάνω τα χειμερινά ελαστικά.
Αλλάζω ρόδες ουσιαστικά σε κάθε εναλλαγή. -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Στατιστική ερώτηση, εσείς ποσά χρόνια κρατάτε την ρεζερβα?
for ever καθώς τη χρησιμοποιώ μόνο για τη στιγμή της στραβής,μετά πάλι στη θέση της....
πίεση τσεκάρω μια φορά το χρόνοκαι εγω το ιδιο κανω, αλλα αυτο υποτιθεται ειναι λαθος και η ρεζερβα υποκειται την φθορα του χρονου και χρηζει αλλαγης
Την αλλαζει ομως κανεις? -
Εδω μεσα λιγο πριν καποιοι ελεγαν οτι με λιγα χλμ βγαζεις με ασφαλεια και 10 χρονια..........οι λιγες εκατονταδες χλμ θα μας πειραξουν στη ρεζερβα;;;; που δεν τη βλεπει ουτε ο θεος εκει που ειναι αποθηκευμενη !!!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Χιονολάστιχα είναι αυτά που έχουν πάνω τη νιφάδα. Όλα τα άλλα είναι πολύ υποδεέστερα σε χιόνι. Σε βουνό 4χ4 χωρίς χιονολάστιχα μπορεί να κολλήσει σε κάποιες ανηφόρες και, το κυριότερο, δε φρενάρει καθόλου καλά.Χιονολαστιχο δε το λες..... ετσι οπως το εννοεις εσυ τουλαχιστον...
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Ομως αυτα τα λαστιχα Φωκιωνα, ειναι ακριβως για το χιονι που εδιεξες: αφρατο και 'μπολικο'
αν θες να πας σε δρομο που πιθανον να περασε το εκχιονιστικο και εχει μια 'κρουστα' χιονι (πολλες φορες παγωμενο), θελεις χειμερινο λαστιχο. Πολλες πολλες μικρες εγκοπες και οσο το δυνατον πιο μαλακη γομα.
Αυτο το λαστιχο 'βεντουζαρει' (οσο μπορει καλυτερα) στον παγωμενο δρομο.
Αν ομως μπει στο απατητο χιονι, σε χρονο '0' θα φρακαρουν τα λεπτα αυλακια του και θα ειναι σαν κουλουρι με αχνη ζαχαρηΑντιστοιχα το λαστιχο που εδειξες σε 'παγωμενο' δρομο θα κανει πατινάζ εκει οπου ενα 'all weather' θα πηγαινει αξιοπρεπως.
Αυτα ειναι τα λαστιχα που φοραω τωρα (nokian wr g2 all weather], ισως ηταν η μεγαλυτερη βλακεια που τα πηρα.
Εχουν την ιδια χαραξη με τα χειμερινα, αλλα με γόμα που αντεχει σε ψηλες θερμοκρασιες, κοινως ενα λαστιχο για ολες τις εποχες (μαλλον ομως για τα καλοκαιρια της Φινλανδιας )
Με απλα λογια, ενα λαστιχο που δεν ειναι αρκετα μαλακο για να το πεις 'χειμερινο', ενω ταλαιπωρειται υπερβολικα στους πυρωμένους Ελληνικους δρομους το καλοκαιρι.
Δεν μπορω να πω οτι δεν τα 'ευχαριστηθηκα' στα χιονια, αλλα σε αφρατο χιονι αναπολουσα τα 'τρακτερωτα' που φορουσα στο Βιταρα...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εδω μεσα λιγο πριν καποιοι ελεγαν οτι με λιγα χλμ βγαζεις με ασφαλεια και 10 χρονια..........οι λιγες εκατονταδες χλμ θα μας πειραξουν στη ρεζερβα;;;; που δεν τη βλεπει ουτε ο θεος εκει που ειναι αποθηκευμενη !!!Εγώ είπα ότι βάση γραπτών οδηγιών απο ετερειες του χώρου δεν υπάρχει πουθενά να αλλάζουμε τα λαστιχα πριν τα 6 χρόνια (αν δεν υπάρχει φθορά)και ότι προσωπικά θα αλλάξω στα 5 τώρα που για πρώτη φορά μου έχει τύχει πρώτα το πέρας του χρόνου απο αυτό της χιλιομετρικης φθοράς.
Εξακολουθώ να θεωρώ τα 4 χρόνια που ευαγγελίζεται η πλειοψηφία του κόσμου ως αυθερετο και λίγο χρονικό διαστημα -
Η ρεζερβα ειναι στο μπαγκάζ 8 χρόνια.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αντιστοιχα το λαστιχο που εδειξες σε 'παγωμενο' δρομο θα κανει πατινάζ εκει οπου ενα 'all weather' θα πηγαινει αξιοπρεπως.Η δική μου εμπειρία με M&S της Pirelli (GD 240&290) Michelin, και Good Year (Discovery 1 fl) έχει δείξει τα αντίθετα. Τα MS είναι αρκετά μαλακά και για χειμώνα (πάγο, χιόνι). Βέβαια ίσως έπαιζαν ρόλο και οι κορυφαίες τετρακινήσεις των οχημάτων αυτών.
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αντιστοιχα το λαστιχο που εδειξες σε 'παγωμενο' δρομο θα κανει πατινάζ εκει οπου ενα 'all weather' θα πηγαινει αξιοπρεπως.
Η δική μου εμπειρία με M&S της Pirelli (GD 240&290) Michelin, και Good Year (Discovery 1 fl) έχει δείξει τα αντίθετα. Τα MS είναι αρκετά μαλακά και για χειμώνα (πάγο, χιόνι). Βέβαια ίσως έπαιζαν ρόλο και οι κορυφαίες τετρακινήσεις των οχημάτων αυτών.
δεν καταλαβα ποια λαστιχα εννοεις, αλλα εγω εννουσα για του Φωκιωνα οτι ειναι μονο MUD, δεν εχουν το...'snow'
-
Na πω ξανα οτι δε κανω τον 'ειδικό'.
Απλά τι εχει δειξει η οποια εμπειρεια μου.....
και δυστυχως δεν υπαρχει πιο παρεξηγημενη εννοια για το τι ειναι 4χ4, ειτε χρηση ειτε αυτοκινητο.....
ΣΑΦΩΣ και τα winter μαλακα ελαστικά ειναι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ για καθαροαιμης ασφαλτινης χρησης αυτοκινητα....
(προσεξτε τι λεω = ασφαλτινης ΧΡΗΣΗΣ)
Αλλα μη τα μπερδευουμε με πραγματικής χρησης 4Χ4....ΣΑΦΩΣ και με ενα mud πρεπει να κανεις Π Ο Λ Λ Ο Υ Σ συμβιβασμους.... Λιγοτερους σε ενα πρωτογενες περισσότερους σε ενα αναγομωσης
Αλλα αν το 'σεβαστεις' ναι ειναι ενα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ..... all terain ελαστικό...Απλά μην μπερδευουμε την βουρτσα με το... μαντολινο
Η σωστη ερωτηση δεν ειναι πιο ειναι το καλυτερο/καταλληλοτερο ελαστικό, αλλα 'τι χρηση το θες'....
-
Για ρεζερβα ανάγκης(μικρή) υπάρχουν λαστιχα στα λαστιχαδικα η γίνεται ειδική παραγγελία;
Δεν πιστεύω να πανε αποκλειστικά πακέτο με την ζαντα τους;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]