-
Οχι απαραιτητα Δια μου οχι απαραιτητα...
-
cson το σχόλιο σου είναι σωστό. Δεν συγκρίνω όμως, απλά είδα το θέμα με μεγάλο εύρος, μικραίνοντας το σιγά σιγά μια και δεν τα ήξερα όλα τα ελαστικά. Είναι αλήθεια αυτό που λες τόσο για τα yokohoma οσο και για τα dueler. Τα goodyear δεν έχουν, από όσο μου είπαν στη διάσταση που ψάχνω. Το ίδιο μου φαίνεται και τα cross, γι᾽αυτό και τα απέκλεισα. ΤΑ barum δεν τα είδα για να είμαι ειλικρινής αλλά λαστιχάς μου είπε ότι είναι μια φθηνή λύση 80-20 και αφού είναι continental group γι᾽αυτό και τα βαλα στη συζήτηση. θα κοιτάξω να μάθω για τιμή και διαθεσιμότητα στη διάστασή μου , να το επιβεβαιώσω γιατί ήδη πήρα αρνητική , για τα cross κ θα ενημερώσω για τιμές και κατάληξη, ευχαριστώ
-
το οτι είναι conti,goodyear,michelin group....δεν λέει τιποτα.
-
φυσικά κ δε λέει τίποτε. Αν έχεις κάποια άλλη πρόταση ευπρόσδεκτη!
-
δεν έχω την παραμικρή εμπειρία απο ελαστικά ''περιπτέρων'' .......το είπα επειδή αναφέρθηκε ως καλή επιλογή αφού είναι του τάδε γκρούπ κτλ
-
καλημερα, εχουμε καποια αποψη για αυτα?
http://www.toyotire.gr/tire/pattern/toyo-drb
καλυτερα απο οποιον τα εχει δοκιμασει. -
Eπεσα χθες σε λακουβα-ταφρο καλυμενη με νερο και εσκισα ολοκαινουριο ελαστικο κατα συμπτωση εκεινη την ωρα περνουσε περιπολικο,καναμε καταγραφη του γεγονοτος και θα κανω μυνηση κατα του δημου.
Σε κεινο το σημειο(εξω απο την Αγ,Βαρβαρα)εχουνε σκισει παρα πολοι τα ελαστικα τους. -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Eπεσα χθες σε λακουβα-ταφρο καλυμενη με νερο και εσκισα ολοκαινουριο ελαστικο κατα συμπτωση εκεινη την ωρα περνουσε περιπολικο,καναμε καταγραφη του γεγονοτος και θα κανω μυνηση κατα του δημου.
Σε κεινο το σημειο(εξω απο την Αγ,Βαρβαρα)εχουνε σκισει παρα πολοι τα ελαστικα τους.Μακαρι να βγαλεις ακρη και να αποζημιωθεις..........
-
Θα βρεί άκρη,αλλά θα του πάρει δύο χρόνια τουλάχιστον!!!
-
Στην επομενη αλλαγη ελαστικων θα πληρωσω τα 3 .
Δεν θελω να σκεφτομαι τι θα γινοτανε αν επεφτα με την c class σε αυτην την λακουβα. -
Καλησπέρα στο φόρουμ,
καινούριος γαρ και χρειάζομαι τα φώτα σας........
έχω (μου ήρθε για την ακρίβεια, δεν ήταν δικό μου) ένα octavia 1800, 160 ίπποι, μοντέλο 2000...........20v.........
ακινητοποιημένο κάτι χρόνια.....
αποφάσισα να το κινήσω και προφανώς θα αλλάξω -μεταξύ άλλων- και λάστιχα...μέχρι τώρα είχε τα michelin hp primacy.......σε διάσταση 195/65/15H........το βιβλιαράκι γράφει για 195/65/16 V........
διαβάζοντας όλο σχεδόν το φόρουμ, φαίνεται να καταλήγω είτε στα dunlop bluersponse είτε στα goodyear efficiencygrip performance......δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι άλλο...
η χρήση είναι ως οικογενειακό αυτοκίνητο, κυρίως για ταξίδια και κατά βάση σε εθνικές....όχι χωματόδρομους, χιόνια, λάσπες κλπ............αλλά να ταιριάζει και στο προφίλ του αυτοκινήτου...........
υπάρχει καμιά άποψη; τι να επιλέξω από τα παραπάνω ή ενδεχόμενη άλλη επιλογή;
όποια συνεισφορά συμβάλλει...... -
απο εμένα δες και τα ΤΟΥΟ CF2 ωραίο βολτάδικο λαστιχάκι με καλή χιλιομετρική απόδοση
ΑΛΛΑ ξαναδές τη διάσταση που πρέπει να βάλεις γιατί 195αρι με 15'' ζάντα και 160hp,δεν συνάδουν....... -
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση....ωραία προταση....οσο για τη διασταση...ενα θα σου πω...ηταν του πεθερου μου (απεβιωσε εδω κ κατι χρονια)....πριν ανοιξω το γκαραζ εκανα μια πρωτη ερευνα με βαση μεγαλυτερες διαστασεις....μεχρι που ανοιξα κ διαβασα τις διαστασεις...πανω στο λαστιχο....195/65/15...εψαξα κ στο ιντερνετ....υπαρχει αυτη ακριβως η διασταση σε αυτους τους ιππους...τουρμπο μαλιστα.....δεν το πιστευα αλλα ο γουγλης μου το επιβεβαιωσε....τι να πω...
-
Εντυπωσεις? Αντεχουν περισσοτερα χιλιομετρα απο τα Vredestein Sportrac 3? Γενικα βγαζουν αρκετα χιλιομετρα?
-
Ο χρήστης VASI έγραψε:
Εντυπωσεις? Αντεχουν περισσοτερα χιλιομετρα απο τα Vredestein Sportrac 3? Γενικα βγαζουν αρκετα χιλιομετρα?Δεν τα γνωριζω τα vrede για να εχω συγκριση,αλλα αν δεν το 'ζοριζεις'...... δεν θα δεις να εξαφανιζεται,τουλαχιστον οπτικα,το πελμα και δεν μασανε απο λακουβες και πεζοδρομια......
-
Καλησπέρα σε όλους!
έχω ένα Grande punto του 07' , στα 160hp.
μέχρι χθες φορούσα Continental sport contact 2 σε διάσταση 215/45 R17.
σήμερα άλλαξα και ήμουν ανάμεσα στα sport contact 5 και τα pirelli p zero nero gt.
τελικώς αποφάσισα και τοποθέτησα τα p zero nero gt σε 225/45 R17.στο 8-10 δοκιμαστικά χιλιόμετρα που έκανα, διαπίστωσα ότι:
α) το λάστιχο πέρα από σπορ με ικανοποιεί και στην άνεση.
β) από 217 τελική, τώρα τερμάτισε στα 203, συγκριτικά με το 215/45.
γ) νιώθω πως χάνω και σε επιτάχυνση. ειδικά στα 170 θέλω σπρώξιμο, ενώ με το 215/45 μέχρι τα 200 πήγαινα αέρας.επομένως δεν ξέρω τι να σκεφτώ/κάνω....
λάθος η επιλογή της διάστασης σε 225/45 από 215/45?? (το υποστήριξα σαν φθηνότερο κατά 60 ευρώ)
μήπως είναι θέμα ζυγοστάθμισης? όταν πέρασα τα 100 για πρώτη φορά ένιωσα κάτι στο τιμόνι αλλά μετά δεν ξανάγινε.(μπορεί να ήταν και ιδέα μου(?)
πιστεύετε ότι μετά από 1000χλμ π.χ. θα είναι όπως πριν τα αλλάξω ή δεν παίζει κανέναν ρόλο?
το 225 είναι ακριβώς 1 εκατοστό πιο πλατύ και 8 χιλιοστά πιο ψηλό από το 215. αλλά θα μου πείτε εδώ πολλά g.punto φοράνε και 205/45 r17 εσύ έβαλες 225.....Πιστεύω πως για 60 ευρώ έβαλα κακή διάσταση και τώρα σκέφτομαι να πάω να βάλω τα 215/45 R17 με μία διαφορά από μέρους μου που θα τον ικανοποιήσει (αν δεχτεί βέβαια).....
καμία παρατήρηση? κάτι που δεν λαμβάνω υπόψη μου?! τι θα κάνατε εσείς?
θα με βοηθούσατε πολύ με άμεσες απαντήσεις...
-
Παίζει ρόλο και το πόσο φθαρμένα ήταν πριν τα ελαστικά σου στη διάμετρο, πιθανότατα και στην τριβή κύλισης.
Και εμένα μου έχει συμβεί να χάνω κοντά 10χλμ. τελικής μόνο και μόνο βάζοντας νέα λάστιχα χωρίς να αλλάξω διάσταση.edit: Να μη ξεχνάμε βέβαια πως κατά βάση αυτές οι διαφορές είναι πλασματικές μιας και το κοντέρ 'νομίζει' πως δεν έχει αλλάξει η διάμετρος του ελαστικού, οπότε δείχνει πιο χαμηλή ταχύτητα. Συγκριτικά με τα φθαρμένα πριν ελαστικά σου, το σφάλμα αυτό είναι 5-10 χιλιόμετρα στα 200. Σίγουρα όμως δε βοηθά ή πιο φαρδιά διάσταση, αλλά είναι μικρή η μεταβολή σου.
-
Ο χρήστης stelioslazlo έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!έχω ένα Grande punto του 07' , στα 160hp.
μέχρι χθες φορούσα Continental sport contact 2 σε διάσταση 215/45 R17.
σήμερα άλλαξα και ήμουν ανάμεσα στα sport contact 5 και τα pirelli p zero nero gt.
τελικώς αποφάσισα και τοποθέτησα τα p zero nero gt σε 225/45 R17.στο 8-10 δοκιμαστικά χιλιόμετρα που έκανα, διαπίστωσα ότι:
α) το λάστιχο πέρα από σπορ με ικανοποιεί και στην άνεση.
β) από 217 τελική, τώρα τερμάτισε στα 203, συγκριτικά με το 215/45.
γ) νιώθω πως χάνω και σε επιτάχυνση. ειδικά στα 170 θέλω σπρώξιμο, ενώ με το 215/45 μέχρι τα 200 πήγαινα αέρας.επομένως δεν ξέρω τι να σκεφτώ/κάνω....
λάθος η επιλογή της διάστασης σε 225/45 από 215/45?? (το υποστήριξα σαν φθηνότερο κατά 60 ευρώ)
μήπως είναι θέμα ζυγοστάθμισης? όταν πέρασα τα 100 για πρώτη φορά ένιωσα κάτι στο τιμόνι αλλά μετά δεν ξανάγινε.(μπορεί να ήταν και ιδέα μου(?)
πιστεύετε ότι μετά από 1000χλμ π.χ. θα είναι όπως πριν τα αλλάξω ή δεν παίζει κανέναν ρόλο?
το 225 είναι ακριβώς 1 εκατοστό πιο πλατύ και 8 χιλιοστά πιο ψηλό από το 215. αλλά θα μου πείτε εδώ πολλά g.punto φοράνε και 205/45 r17 εσύ έβαλες 225.....Πιστεύω πως για 60 ευρώ έβαλα κακή διάσταση και τώρα σκέφτομαι να πάω να βάλω τα 215/45 R17 με μία διαφορά από μέρους μου που θα τον ικανοποιήσει (αν δεχτεί βέβαια).....
καμία παρατήρηση? κάτι που δεν λαμβάνω υπόψη μου?! τι θα κάνατε εσείς?
θα με βοηθούσατε πολύ με άμεσες απαντήσεις...
Απλα χαλασες το βημα του αυτοκινητου,με μια διασταση που δεν ειναι συμβατη......
Αν δεχτει ο λαστιχεμπορ,πηγαινε παλι στην 215. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
edit: Να μη ξεχνάμε βέβαια πως κατά βάση αυτές οι διαφορές είναι πλασματικές μιας και το κοντέρ 'νομίζει' πως δεν έχει αλλάξει η διάμετρος του ελαστικού, οπότε δείχνει πιο χαμηλή ταχύτητα. Συγκριτικά με τα φθαρμένα πριν ελαστικά σου, το σφάλμα αυτό είναι 5-10 χιλιόμετρα στα 200. Σίγουρα όμως δε βοηθά ή πιο φαρδιά διάσταση, αλλά είναι μικρή η μεταβολή σου.δηλαδή πιστεύεις πως αν πάω με φιλαράκι δίπλα δίπλα παρέα, σε εμένα θα γράφει 200 και σε αυτόν πχ 210? με το λάθος στο δικό μου κοντέρ?
Μίλησα με τον λαστιχά, είναι σίγουρος πως μόλις πάρει ακριβώς το καλούπι τις ζάντας το λάστιχο (θέλει σίγουρα πάνω από 500χλμ είπε) και το κάνουμε ευθυγράμμιση θα στρώσει και πως σίγουρα θα παραμείνουν οι μεταβολές που ανέφερα αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό....
πάντως το λάστιχο κολλάει ωραία σε καλή άσφαλτο.σου δίνει μια αίσθηση ότι σε πετάει (στην αρχή το φοβήθηκα) αλλά είναι τόσο άνετο που ξεγελάει.....επειδή έχω μπει και σε g.punto με sport contact 5 πιστεύω πως δεν ζηλεύει σε σπορ style οδήγησης και είναι πιο άνετο.
σε κακό δρόμο (όπως όλοι (σχεδόν) στην Ελλάδα) ο θόρυβος είναι χαμηλός-μέτριος. θα σε ενοχλήσει μόνο αν έχεις έναν πολύ καλό πονοκέφαλο!
σας ευχαριστώ και τους 2 -
ο λαστιχάς λέει
το 225 που έβαλες είναι εντός επιτρεπόμενης μεταβολης πάντως,με απόκληση σχεδόν 1.5% απο την αρχική σου.........αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι δεν θα δεις κάποιες διαφορές σε καταναλωση,τελική κτλ
δες εδώ http://www.gocar.gr/calculators/lastixa.html
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]