-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαλακιες λεει το σαιτ.
32 30 θα βαζεις η 33 31.Thx
Για το pro cee'd μου δίνει 32 psi μπροστά και 33 psi πίσω.
Το site φαίνεται πολύ τακτοποιημένο και ενημερωμένο, μου κάνει εντύπωση που δίνει 44 psi για το golf!
Μια χαρά τιμές σου βγάζει (αν και πάλι δεν είναι πολύ λογικό να σου λέει περισσότερη πίεση στον πίσω άξονα σε μπροστοκίνητο αμάξι).
Μάλλον έβαλαν κάποιον άμπαλο να συντάξει τον κατάλογο και τα έκανε μαντάρα -
Να ρωτήσω κ εγώ κάτι μιας και πιάσαμε το θέμα των πιέσεων.
Γνωρίζει μήπως κανείς τις ενδεικνυόμενες πιέσεις ελαστικών σε Mazda 6 1.800cc 1ης γενιάς; Αναγράφονται σε αυτοκόλλητο την πόρτα του οδηγού αλλά από το συγκεκριμένο αμάξι το αυτοκόλλητο έχει αφαιρεθεί. Το manual δεν διαφωτίζει καθώς παραπέμπει στο αυτοκόλλητο.
Διάσταση 205/55/16 αν δεν κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
μαλακιες λεει το σαιτ.
Το site φαίνεται πολύ τακτοποιημένο και ενημερωμένο, μου κάνει εντύπωση που δίνει 44 psi για το golf!
Μια χαρά τιμές σου βγάζει (αν και πάλι δεν είναι πολύ λογικό να σου λέει περισσότερη πίεση στον πίσω άξονα σε μπροστοκίνητο αμάξι).
Μάλλον έβαλαν κάποιον άμπαλο να συντάξει τον κατάλογο και τα έκανε μαντάραΔεν ξέρω ρε συ, αν googlάρεις λίγο θα δεις περιπτώσεις που κάποιος έχει A4 golf (δεν ξέρω τί είναι) με προτεινόμενες πιέσεις 32 μπροστά και 38 πίσω και γενικά παίζει αρκετά αυτή η αναλογία του περισσότερη πίεση πίσω.
Par example -> http://www.iwsti.com/forums/gd-tires-wheels/120689-front-vs-rear-tire-pressure-track.html
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
μαλακιες λεει το σαιτ.
Μάλλον έβαλαν κάποιον άμπαλο να συντάξει τον κατάλογο και τα έκανε μαντάραΜήπως έχει τάσεις υπερστροφής για να το ισορροπήσει;
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Μήπως έχει τάσεις υπερστροφής για να το ισορροπήσει;Ένα τυπικό εμπροσθοκίνητο όχημα με μεγαλύτερο βάρος στο μπροστά μέρος λόγω του κινητήρα, έχει ήδη επαρκή πρόσφυση στους πίσω τρόχους.
Μερικοί υποστηρίζουν ότι σε πίστα το αμάξι γίνεται πιο γρήγορο αν μειωθεί λίγο η πρόσφυση των πίσω τροχών στις στροφές.
Αυτό γίνεται είτε χρησιμοποιώντας στενότερα πίσω ελαστικά, είτε παίζοντας με την πίεση τους.Δίνω και αυτή τη σχετική παραπομπή -> http://forums.autosport.com/index.php?showtopic=102626
-
Έχω ένα saxo vts 1.4 και τα μανίσια λάστιχα ήταν Μichelin 165/65/14. Στις 45000 χιλιόμετρα μετά από 3 χρόνια χρήσης τα πέταξα τα michelin και έβαλα τα Bridgestone Potenza RE71 175/60/14.
Εφτασα στα 110000 μετά από 5 χρόνια χρήσης και ακόμα δεν πίστευα πώς κρατάνε. Βέβαια είχα σταματήσει τα ταξίδια με αυτό το αυτοκίνητο, ήταν για χρήση μόνο εντός μικρής επαρχιακής πόλης και πολύ κοντινές αποστάσεις.Μπορεί να ήθελαν λίγο ζέσταμα τα λάστιχα αλλά όταν ζεσταινόταν το ελαστικό μεταμορφωνόταν. Νόμιζα ότι οδηγάω άλλο αυτοκίνητο. Επίσης ενώ τα λάστιχα είχαν φθαρεί και έλεγα από πέρσι ότι θα τα αλλάξω, όταν έβγαινα από τη θέση του οδηγού δεν πίστευα ότι το αυτοκίνητο είχε αυτό το κράτημα με ελαστικά που έχουν τέτοια εικόνα.
Τώρα στη διάσταση 175/60/14 υπάρχουν τα Potenza R88. Θέλω να παραμείνω στη Bridgestone και θα ήθελα να ρωτήσω τη διαφορά ανάμεσα σε Potenza, Turanza και B250. Από ό,τι έχω καταλάβει διαβάζοντας στις ιστοσελίδες της εταιρίας η σειρά B είναι αυτή που πχ θα έμπαινε σε αυτοκίνητα παραγωγής από τη μάνα τους.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι το Ponteza R88 με το Re71 ακόμα και στις ίδιες διαστάσεις θα έχουν διαφορετική χάραξη στο πέλμα. Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο;
-
Ο χρήστης mika vs michael έγραψε:
Έχω ένα saxo vts 1.4 και τα μανίσια λάστιχα ήταν Μichelin 165/65/14. Στις 45000 χιλιόμετρα μετά από 3 χρόνια χρήσης τα πέταξα τα michelin και έβαλα τα Bridgestone Potenza RE71 175/60/14.
Εφτασα στα 110000 μετά από 5 χρόνια χρήσης και ακόμα δεν πίστευα πώς κρατάνε. Βέβαια είχα σταματήσει τα ταξίδια με αυτό το αυτοκίνητο, ήταν για χρήση μόνο εντός μικρής επαρχιακής πόλης και πολύ κοντινές αποστάσεις.Μπορεί να ήθελαν λίγο ζέσταμα τα λάστιχα αλλά όταν ζεσταινόταν το ελαστικό μεταμορφωνόταν. Νόμιζα ότι οδηγάω άλλο αυτοκίνητο. Επίσης ενώ τα λάστιχα είχαν φθαρεί και έλεγα από πέρσι ότι θα τα αλλάξω, όταν έβγαινα από τη θέση του οδηγού δεν πίστευα ότι το αυτοκίνητο είχε αυτό το κράτημα με ελαστικά που έχουν τέτοια εικόνα.
Τώρα στη διάσταση 175/60/14 υπάρχουν τα Potenza R88. Θέλω να παραμείνω στη Bridgestone και θα ήθελα να ρωτήσω τη διαφορά ανάμεσα σε Potenza, Turanza και B250. Από ό,τι έχω καταλάβει διαβάζοντας στις ιστοσελίδες της εταιρίας η σειρά B είναι αυτή που πχ θα έμπαινε σε αυτοκίνητα παραγωγής από τη μάνα τους.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι το Ponteza R88 με το Re71 ακόμα και στις ίδιες διαστάσεις θα έχουν διαφορετική χάραξη στο πέλμα. Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο;
Από την πολύ μικρή μου εμπειρία τα Bridgestone B250 Z τα χαρακτηρίζω τραγικά. Eco Comfort είναι βέβαια.
Άν δεις μια σελίδα πριν ήθελα να τα αλλάξω στο παππού, επειδή πηγαίνοντας με 70km/h στην Κηφησίας άλλαξε μισή λωρίδα το αμάξι σε ανοιχτή καμπή και πίστευα φορούσε τίποτα 8-ετίας.Στο θέμα σου τώρα, αυτά που θα κοιτούσα για μένα (Uniroyal Rainsport 2 και Vredestein Sportrac 3) δεν νομίζω ότι βγαίνουν για 14άρα ζάντα. Ίσως σε βολέψει ένα pilot exalto 185/60/14.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Στο θέμα σου τώρα, αυτά που θα κοιτούσα για μένα (Uniroyal Rainsport 2 και Vredestein Sportrac 3) δεν νομίζω ότι βγαίνουν για 14άρα ζάντα. Ίσως σε βολέψει ένα pilot exalto 185/60/14.Ε, όχι και 185άρι λάστιχο σε αυτοκίνητο 75 ίππων και 850 (περίπου) κιλών !!
Άσε που το φάρδος της ζάντας κάνει ήδη το 175άρι να δείχνει οριακό...
Rainsport ή Sportrac δε βγαίνουν στη διάσταση αυτή. Προσωπικά θα πρότεινα PremiumContact 2 . -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ε, όχι και 185άρι λάστιχο σε αυτοκίνητο 75 ίππων και 850 (περίπου) κιλών !!
Γιατι?
Σε πολλα μοντελα (και μαλιστα με λιγοτερα αλογα) ειναι η εργοστασιακη διασταση. -
Το ότι η εργοστασιακή διάσταση του συγκεκριμένου οχήματος ήταν 165/65/14 λέει πολλά γιατί είναι έως και υπερβολή τα 185/60/14 'για χρήση εντός πόλης και σε πολύ κοντινές αποστάσεις'.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Το ότι η εργοστασιακή διάσταση του συγκεκριμένου οχήματος ήταν 165/65/14 λέει πολλά γιατί είναι έως και υπερβολή τα 185/60/14 'για χρήση εντός πόλης και σε πολύ κοντινές αποστάσεις'.Mε αυτη τη λογικη, για χρηση εντος πολης και για πολυ κοντινες αποστασεις, ειναι υπερβολη το ιδιο το αμαξι.
Παντως το Punto ΜΚ2 πχ, ερχοταν απο το εργοστασιο με 185/60/14 (και το HGT με 195/50/15).
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι η χρυση τομη. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παντως το Punto ΜΚ2 πχ, ερχοταν απο το εργοστασιο με 185/60/14 (και το HGT με 195/50/15).
Προσωπικα πιστευω οτι ειναι η χρυση τομη.To MK2 ερχόταν με 155/80-13, 165/70-14, 175/65-14 και μόνο το σπορτινγκ με ζάντες αλουμινίου φορούσε 185/60-14 ή 195/50-15. Ωστόσο, έχεις δίκιο ότι το 185/60-14 δεν είναι υπερβολή για 75 ίππους. Είναι φθηνό, δίνει αρκετή άνεση λόγω προφίλ και αρκετά καλή πρόσφυση λόγω πλάτους. Επίσης, ακόμα κι αν το αμάξι είναι αδύναμο, τα 185/60-14 δεν θα του πέσουν 'βαριά' αν είναι 'τύπου Energy', δηλαδή με χαμηλή αντίσταση κύλισης. Η πιο εξωφρενική χρήση του 185/60-14 πρέπει να έγινε σε κάποια από τα πρώτα 1000άρια Ibiza της VAG, που είχαν δεν είχαν 50 ίππους!
Όμως το Saxo 'εξοπλισμού VTS' έχει σιδερένια ζάντα πλάτους 5'', οπότε όπως ειπώθηκε το 185 ξεχειλίζει υπερβολικά. Η πρόταση του Govus για 175/60-14 σε Premium Contact 2 μου φαίνεται η πιο λογική.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Όμως το Saxo 'εξοπλισμού VTS' έχει σιδερένια ζάντα πλάτους 5'', οπότε όπως ειπώθηκε το 185 ξεχειλίζει υπερβολικά. Η πρόταση του Govus για 175/60-14 σε Premium Contact 2 μου φαίνεται η πιο λογική.
Σωστο, γι'αυτο δεν αναφερθηκα σε αυτο το σημειο.
-
Καλά λέτε, υπάρχουν και τα Yokohama A Drive σε 175/65/14 που φαίνονται πολύ αξιόλογα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
μαλλον αλλου ειναι το προβλημα και οχι στους τροχους.Τί εννοείς?
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Καλά λέτε, υπάρχουν και τα Yokohama A Drive σε 175/65/14 που φαίνονται πολύ αξιόλογα.Όμως τo 175/65 έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την επιθυμητή. Σε 175/60-14 η Yokohama νομίζω εξακολουθεί να βγάζει μόνο το παλιότερο Α539, που στις πιο συνηθισμένες διαστάσεις έχει αντικατασταθεί από το C.drive.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Καλά λέτε, υπάρχουν και τα Yokohama A Drive σε 175/65/14 που φαίνονται πολύ αξιόλογα.
Όμως τo 175/65 έχει μεγαλύτερη διάμετρο από την επιθυμητή. Σε 175/60-14 η Yokohama νομίζω εξακολουθεί να βγάζει μόνο το παλιότερο Α539, που στις πιο συνηθισμένες διαστάσεις έχει αντικατασταθεί από το C.drive.
Εργοστασιακά λέει είχε 165/65/14, οπότε είναι πιο κοντά από το 175/60/14. Εκτός αν το θέλει ο ίδιος 60άρι για δικούς του λόγους.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Εργοστασιακά λέει είχε 165/65/14, οπότε είναι πιο κοντά από το 175/60/14. Εκτός αν το θέλει ο ίδιος 60άρι για δικούς του λόγους.Το 175/60 είναι πιο κοντά στο εργοστασιακό 165/65 απ' ό,τι το 175/65 φίλε μου.
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Εργοστασιακά λέει είχε 165/65/14, οπότε είναι πιο κοντά από το 175/60/14. Εκτός αν το θέλει ο ίδιος 60άρι για δικούς του λόγους.
Το 175/60 είναι πιο κοντά στο εργοστασιακό 165/65 απ' ό,τι το 175/65 φίλε μου.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Και ο father κάποια στιγμή είχε βάλει 195/60/14 απο εργοστασιακό 185/65/14, μετά ξαναγύρισε στο εργοαστασιακό.
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Το 175/60 είναι πιο κοντά στο εργοστασιακό 165/65 απ' ό,τι το 175/65 φίλε μου.
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Τι εννοείς γιατί συμβαίνει; Γιατί έτσι είναι!
Σε σχέση με το 165/65, το 175/60 έχει λίγο μεγαλύτερο πλάτος και διάμετρο μόλις 0,7% μικρότερη, δηλαδή πρακτικά ίδια. Το 175/65 είναι κάπου +2,5% πιο μεγάλο σε διάμετρο.
Όταν αυξάνεις το πλάτος (165->175) μειώνεις τον ποσοστιαίο (επί του πλάτους) συντελεστή προφίλ (65->60) έτσι ώστε το προφίλ να παραμείνει περίπου το ίδιο.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]