Έχω ένα saxo vts 1.4 και τα μανίσια λάστιχα ήταν Μichelin 165/65/14. Στις 45000 χιλιόμετρα μετά από 3 χρόνια χρήσης τα πέταξα τα michelin και έβαλα τα Bridgestone Potenza RE71 175/60/14.
Εφτασα στα 110000 μετά από 5 χρόνια χρήσης και ακόμα δεν πίστευα πώς κρατάνε. Βέβαια είχα σταματήσει τα ταξίδια με αυτό το αυτοκίνητο, ήταν για χρήση μόνο εντός μικρής επαρχιακής πόλης και πολύ κοντινές αποστάσεις.
Μπορεί να ήθελαν λίγο ζέσταμα τα λάστιχα αλλά όταν ζεσταινόταν το ελαστικό μεταμορφωνόταν. Νόμιζα ότι οδηγάω άλλο αυτοκίνητο. Επίσης ενώ τα λάστιχα είχαν φθαρεί και έλεγα από πέρσι ότι θα τα αλλάξω, όταν έβγαινα από τη θέση του οδηγού δεν πίστευα ότι το αυτοκίνητο είχε αυτό το κράτημα με ελαστικά που έχουν τέτοια εικόνα.
Τώρα στη διάσταση 175/60/14 υπάρχουν τα Potenza R88. Θέλω να παραμείνω στη Bridgestone και θα ήθελα να ρωτήσω τη διαφορά ανάμεσα σε Potenza, Turanza και B250. Από ό,τι έχω καταλάβει διαβάζοντας στις ιστοσελίδες της εταιρίας η σειρά B είναι αυτή που πχ θα έμπαινε σε αυτοκίνητα παραγωγής από τη μάνα τους.
Επίσης αντιλαμβάνομαι ότι το Ponteza R88 με το Re71 ακόμα και στις ίδιες διαστάσεις θα έχουν διαφορετική χάραξη στο πέλμα. Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει τα οδηγικά χαρακτηριστικά τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο;