-
Ο χρήστης nikosTr έγραψε:
.......... μου έχουν προτείνει για οικονομία και κάτι Kormoran, Sava, Sailun (από 280 έως 350 ευρω), τι γνώμη έχετε γι' αυτά?Τι εννοείς για οικονομία? Θα σου κάνει έκπτωση ο φανοποιός σου?
-
Ο χρήστης nikosTr έγραψε:
Επίσης, αν και το έχω σχεδον αποκλείσει, μου έχουν προτείνει για οικονομία και κάτι Kormoran, Sava, Sailun (από 280 έως 350 ευρω), τι γνώμη έχετε γι' αυτά?
Υπάρχουν αυτά τα ελαστικά στην Ελλάδα; Κινέζικα, Σλοβένικα, Άγνωστα...
Και από ότι βλέπω δεν είναι και φτηνιάρικα...
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
.......... μου έχουν προτείνει για οικονομία και κάτι Kormoran, Sava, Sailun (από 280 έως 350 ευρω), τι γνώμη έχετε γι' αυτά?
Τι εννοείς για οικονομία? Θα σου κάνει έκπτωση ο φανοποιός σου?
επειδη ειναι φτηνοτερα δε σημαινει οτι ειναι και ανεπαρκη.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
.......... μου έχουν προτείνει για οικονομία και κάτι Kormoran, Sava, Sailun (από 280 έως 350 ευρω), τι γνώμη έχετε γι' αυτά?
Επαναλαμβάνω από προηγούμενο post:
Α. Μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β: όλα τα ελαστικά είναι επαρκή.
Β. Μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β, με ταχύτητα, στροφιλίκια, κράτημα στο βρεγμένο, πληροφόρηση στο τιμόνι κλπ: μόνο συγκεκριμένα λάστιχα είναι επαρκή.Αν μιλάμε για το Β, δεν είπα ότι τα made in China ή Low Budget ελαστικά είναι ανεπαρκή επειδή είναι φθηνότερα....
Λέω ότι είναι ανεπαρκή γιατί είναι ανεπαρκή, και επειδή είναι ανεπαρκή είναι και φθηνότερα!Από εκεί και πέρα όποιος νομίζει ότι η διαφορά τιμής μεταξύ ενός PETLAS κι ενός MICHELIN PILOT EXALTO είναι μόνο τα φθηνότερα εργατικά χέρια, χωρίς να διαφέρουν -σε σημαντικό βαθμό- στην ποιότητα κατασκευής και πρώτης ύλης (και κατ' επέκταση στην απόδοση), είναι ελεύθερος να τα τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του και να μας διαψεύσει.
Βέβαια, αν δεν υπήρχαν κεφαλαιώδεις διαφορές ανάμεσα σε ένα LOW BUDGET και σε ένα PREMIUM BUDGET ελαστικό, πολύ περισσότερο δεν θα υπήρχαν διαφορές μεταξύ ενός πχ. MICHELIN ή BRIDGESTONE και ενός φθηνότερου KLEBER ή FIRESTONE, που ναι μεν είναι LOW BUDGET εταιρείες, αλλά θυγατρικές των PREMIUM BUDGET... πράγμα που βέβαια δεν συμβαίνει!
Από εκεί και πέρα, καθένας επιλέγει ό,τι νομίζει.
http://www.tyrereviews.co.uk για να λυθούν μερικές απορίες!
-
Ο χρήστης giorgos3924 έγραψε:
bridgestone!
Κ εγώ για εκεί θα πάω...
εγγύηση! 64.000χλμ και βγάζουν κ άλλα άνετα!
Σκεφτόμουν για continental αλλά δε το ρισκάρω. όχι ότι είναι άσχημα αλλά έχω ήδη κάτι δοκιμασμένο.
Οπότε bridgestone και μάλιστα στο ίδιο μαγαζί!Σου 'έβγαλαν' τα T001 64Κ..;
-
y>Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Β. Μετακίνηση από το σημείο Α στο σημείο Β, με ταχύτητα, στροφιλίκια, κράτημα στο βρεγμένο, πληροφόρηση στο τιμόνι κλπ: μόνο συγκεκριμένα λάστιχα είναι επαρκή.Αν μιλάμε για το Β, δεν είπα ότι τα made in China ή Low Budget ελαστικά είναι ανεπαρκή επειδή είναι φθηνότερα....
Λέω ότι είναι ανεπαρκή γιατί είναι ανεπαρκή, και επειδή είναι ανεπαρκή είναι και φθηνότερα!Από εκεί και πέρα όποιος νομίζει ότι η διαφορά τιμής μεταξύ ενός PETLAS κι ενός MICHELIN PILOT EXALTO είναι μόνο τα φθηνότερα εργατικά χέρια, χωρίς να διαφέρουν -σε σημαντικό βαθμό- στην ποιότητα κατασκευής και πρώτης ύλης (και κατ' επέκταση στην απόδοση), είναι ελεύθερος να τα τοποθετήσει στο αυτοκίνητό του και να μας διαψεύσει.
Βέβαια, αν δεν υπήρχαν κεφαλαιώδεις διαφορές ανάμεσα σε ένα LOW BUDGET και σε ένα PREMIUM BUDGET ελαστικό, πολύ περισσότερο δεν θα υπήρχαν διαφορές μεταξύ ενός πχ. MICHELIN ή BRIDGESTONE και ενός φθηνότερου KLEBER ή FIRESTONE, που ναι μεν είναι LOW BUDGET εταιρείες, αλλά θυγατρικές των PREMIUM BUDGET... πράγμα που βέβαια δεν συμβαίνει!
Το λινκ που παραθετεις,να το εκλαβουμε ως........ευαγγελιο,πιστοποιητικο,ISO;;;;;;;;ελεος με τις αποψεις των U.K ,USA οπου ουτε ιδιο οδοστρωμα εχουμε ουτε κλιμα/θερμοκρασιες
-
αν θελεις οικονομικο λαστιχο βαλε fulda η hankook ολα τα αλλα ειναι παρτα και πετα τα..
αλλαξα τα goodyear excellence με fulda sportcontrol και πραγματικα στα 2500χλμ που εκανα δεν βλεπω καπου να υστερουν
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
αν θελεις οικονομικο λαστιχο βαλε fulda η hankook ολα τα αλλα ειναι παρτα και πετα τα..αλλαξα τα goodyear excellence με fulda sportcontrol και πραγματικα στα 2500χλμ που εκανα δεν βλεπω καπου να υστερουν
Ουτε τα fulda ουτε τα hankook ειναι δευτερατζες.........αν θεωρεις οτι εκανες υποχωριση στην ποιοτητα
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αν θελεις οικονομικο λαστιχο βαλε fulda η hankook ολα τα αλλα ειναι παρτα και πετα τα..
αλλαξα τα goodyear excellence με fulda sportcontrol και πραγματικα στα 2500χλμ που εκανα δεν βλεπω καπου να υστερουν
Ουτε τα fulda ουτε τα hankook ειναι δευτερατζες.........αν θεωρεις οτι εκανες υποχωριση στην ποιοτητα
γενικός με τα hankook κ406 πρώτης τοποθέτησης στο γκολφ μου εχω κάνει 47000χλμ σε 5 χρόνια...όμως γενικός έχουν ένα μικρο θέμα με το πολύ νερό και την υδρολυσθιση..του χρονου που θα αλλαξω μακαρι(καθώς θα πάω φαντάρος σε κάνα 2μηνο και κατα 99%θα καταθέσω πινακίδες) να βγει κατι αντιστοιχο γιατι τα κ425 βλεπω απο κριτικές οτι δεν είναι και τόσο καλά ...
εκ τον οποίον το ένα λάστιχο απ τα τωρινά έχω κάνα μηνά οπού μια σωλήνα που προεξείχε από κάποιο πεζοδρόμιο έκανε ενα μικρο σκίσιμο 2cm κάθετο στο προφίλ του ενός άλλα φαίνεται οτι είναι τόσο καλο κατασκευασμενο που δεν έχει πρόβλημα. θα το φτιάξω όμως κάλου και κακού με μπάλωμα απο μεσα προληπτικά.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
:superman: y>>>>.......... μου έχουν προτείνει για οικονομία και κάτι Kormoran, Sava, Sailun (από 280 έως 350 ευρω), τι γνώμη έχετε γι' αυτά?Τι εννοείς για οικονομία? Θα σου κάνει έκπτωση ο φανοποιός σου?
Το λινκ που παραθετεις,να το εκλαβουμε ως........ευαγγελιο,πιστοποιητικο,ISO;;;;;;;;ελεος με τις αποψεις των U.K ,USA οπου ουτε ιδιο οδοστρωμα εχουμε ουτε κλιμα/θερμοκρασιες
Δεν κατάλαβα.... Σε ποιό θέμα σε αυτή τη ζωή υπάρχει ευαγγέλιο και πιστοποιητικό ISO που να λέει τη μία και μοναδική αλήθεια?
Φίλε όσο του κόβει του καθενός. Εγώ λέω ότι από το ολλότελα κάτι είναι κι αυτό το link = λύνει μερικές απορίες (διάβασε πρώτα αυτά που γράφει ο άλλος πριν πατήσεις 'ΠΑΡΑΘΕΣΗ': 'για να λυθούν μερικές απορίες' και τιποτα παραπάνω)... Αν δηλ ένα Κινέζικο λάστιχο είναι ΓΤΠΚ στον Αγγλικό ασφαλτοτάπητα που γ@μεί και δέρνει, δεν είναι αυτονόητο ότι θα είναι 100 φορές περισσότερο ΓΤΠΚ στον ελληνικό???????
Σε κάθε περίπτωση, άμα βρεις εσύ καλύτερο και πληρέστερο link και δη για Ελληνικούς δρόμους, παράθεσέ το να προσφέρεις κάτι ουσιαστικό και στους υπόλοιπους!
Κι όπως είπα και πιο πάνω (αν το είχες διαβάσει κι αυτό) 'Από εκεί και πέρα, καθένας επιλέγει ό,τι νομίζει'.
-
Δυστυχως ελληνικες αποψεις/εμπειριες δεν.........πουθενα μαζεμενες.
Εσυ εγραψες 'για να λυθουν οι απορειες'........οχι εγω.
Το οτι ενα λαστιχο τα παει χαλια στο u.k δεν σημαινει ακομη χειροτερα εδω,και το αντιστροφο.... -
Καλησπέρα σε όλους!! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Ψάχνω για καινούργια ελαστικά (τα παλιά energy saver 4ετιας) και κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και διαβάζοντας πολλές σελίδες απο το φόρουμ και το θέμα που βρισκόμαστε τώρα έχω καταλήξει στα εξής: continental premiumcontact5
goodyear efficientgrip performance και ως αουτσαιντερ
dunlop sport blueresponce
Η διάσταση μου είναι 195 55 15 σε Η και το αυτοκίνητο alfa romeo 146 (2000 103hp). Οδήγηση σχετικά ήρεμη χωρίς υψηλές ταχύτητες αν και μου αρέσει να '' μπαίνω '' λίγο στις στρόφες! Ακούω γνώμες και προτάσεις! -
Καλά λάστιχα όλα τους. Προσωπικά δεν είναι οπαδός της Continental, καθώς τα βρίσκω πολύ μαλακά για τα γούστα μου.
-
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Αυτός είναι και ο προβληματισμός μου! Βλέπω οτι τα pc5 (σε αυτο το επίπεδο ελαστικών ) έχουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά( οδική συμπεριφορά σε υγρό-στεγνό και φρένα) αλλά οι περισσότεροι (και λαστιχάδες) λένε οτι φθείρονται γρήγορα. Ρωτώ λοιπόν αν πάω σε goodyear egp ή dunlop br θα είναι λίγο πιο σκληρά οπότε και πιο ανθεκτικά( χωρις να γίνουν κουτσουρα) και ισως καλύτερα σε κατευθυντικότητα και πληροφόρηση ή θα χάσω αρκετά απο τα + του pc5?
-
Θεωρώ ότι θα είναι ελαφρώς ανώτερα από τα PC5 και δεν είναι σκληρά λάστιχα γενικά.
-
Ο χρήστης vng έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους!! Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Ψάχνω για καινούργια ελαστικά (τα παλιά energy saver 4ετιας) και κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και διαβάζοντας πολλές σελίδες απο το φόρουμ και το θέμα που βρισκόμαστε τώρα έχω καταλήξει στα εξής: continental premiumcontact5
goodyear efficientgrip performance και ως αουτσαιντερ
dunlop sport blueresponce
Η διάσταση μου είναι 195 55 15 σε Η και το αυτοκίνητο alfa romeo 146 (2000 103hp). Οδήγηση σχετικά ήρεμη χωρίς υψηλές ταχύτητες αν και μου αρέσει να '' μπαίνω '' λίγο στις στρόφες! Ακούω γνώμες και προτάσεις!Επειδή ψάχνω την ίδια διάσταση σκέφτεσαι να την αλλάξεις;
Αν πάω σε 195 60 15ή 185 60 15 θα πέσω για τα επώνυμα λάστιχα από τα 400 στα 300€ και το σκέφτομαι, αφού με 300€ στην 195 55 15 παίρνω μόνο τύπου sava barum κλπ -
Το έψαξα στην αρχή αλλά απ΄οτι διάβασα αλλάζει το βήμα με διάφορες συνέπειες ( διαφορά στο ταχύμετρο + ή - , κατανάλωση + ή - , ''κοπάνημα'' σε μικρότερο προφίλ κτλ κτλ ) οπότε δεν ασχολήθηκα! Η διαφορά είναι στα 80-100 ευρώ και αν υποθέσουμε οτι θα κρατήσουν 3-4 χρόνια η διαφορά είναι ένας καφές το μήνα!!!Καλύτερα να μην αλλάξεις! (Οι γνώσεις μου είναι μόνο απο διάβασμα και οχι απο εμπείρια πάνω στα ελαστικά οπότε καλύτερα να επευθυνθείς σε επαγγελματία του χώρου).
-
και εγώ το ψάχνω καθώς επειδή είναι και με αυτόματο κιβώτιο ίσως τρελάνω κανέναν αισθητήρα και τρέχω (μάλλον απίθανο)
Και οι δύο εναλλακτικές είναι για μεγαλύτερο βήμα με αναμενόμενα περισσότερη άνεση λόγω προφίλ και λιγότερο κοφτερό τιμόνι
Από κατανάλωση ίσως λίγο καλύτερα λόγω μακρύτερης σχέσης αλλά και λιγότερο νεύρο (αστείες διαφορές καθώς η αύξηση είναι από 1 έως 3%)
Στο ταχύμετρο , επειδή συνήθως είναι αισιόδοξα από κατασκευής, μάλλον θα έρθουν στα ίσια τους
Είναι και φθηνότεραΜόνη επιφύλαξη
το μικρότερο πέλμα στο 185, η διαφορά στο βήμα σε συνεργασία με το αυτόματο κιβώτιο (αν υπάρχει)
Η δυνατότητα για αλυσίδες με βάση τον χώρο στους θόλους
Το λιγότερο νεύρο -
καλησπερα,
ποιο επωνυμο ελαστικο θα προτεινατε για ενα Qashqai 1,6 με διαστασεις 215/60/17?
η οδηγηση ειναι 'κανονικη' (εχω μικρο παιδι μεσα), οι αποστασεις (αυτη την περιοδο) κυριως κοντινες και για να μπω στο υπογειο γκαραζ υπαρχει χαμηλο πεζοδρομιο που ανεβαινω και κατεβαινω καθημερινα με την ελαχιστη ταχυτητα που απαιτειται...
thanx in advance!
-
Για τέτοια ήπια χρήση, οποιοδήποτε επώνυμο λάστιχο είναι επαρκές. Αν είσαι ευχαριστημένος με αυτά που φοράς τώρα, μπορείς να τα ξαναβάλεις.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]