-
Ο χρήστης Giannik έγραψε:
Το Peugeot 207 1.4 τριετίας της συζύγου με 44000χλμ θέλει λάστιχα,φοράει απο μαμά Michelin energy 185/65/15.
Εχω διαβάσει για Dunlop blue efficiency και για Goodyear,υπάρχει κάτι καλύτερο;
Ευχαριστώ πολύ!Η απάντηση δεν είναι απλή, καθότι θα πρέπει να εξειδικεύσεις τον όρο 'καλύτερο'. Ποιοι τομείς σ' ενδιαφέρουν περισσότερο και ποιους βάζεις σε δεύτερη μοίρα; Δειγματοληπτικά αναφέρω : φρενάρισμα στο στεγνό / στο βρεγμένο, πλευρική πρόσφυση σε στεγνό / βρεγμένο, θόρυβος, αντοχή στο χρόνο, τιμή και πολλά άλλα.
Για αμάξι ίδιο με το δικό σου, ένα σκεπτικό: http://www.yourgear.gr/index.php/grafoume/kostas-avgikos/476-ena-zevgari-papoutsia-gia-polla-hiliometra.
Ενάμισι χρόνο μετά, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή των Good Year, αν εξαιρέσεις ότι μια φορά που οδήγησα γρήγορα σε στεγνό στροφιλίκι τα ελαστικά μαρτύρησαν τον 'οικογενειακό' τους προσανατολισμό 'μαγουλιάζοντας' σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Αν έχει καμιά σημασία για σένα δεν ξέρω.
-
Ευχαριστώ πολύ για το link!
Όσον αφορά την οδήγηση(συζύγου) ειναι αρκετά συντηρητική(σπίτι-δουλειά/50 χλμ ημερησίως),βουλκανιζατέρ μου σύστησε να βάλω 195/60/15,μου είπε οτι δεν αλλάζει το βήμα,ισχύει;Θα προτιμούσα κάτι με χαμηλό θόρυβο κύλισης (επηρεασμένος απο τα Michelin)...Η απάντηση δεν είναι απλή, καθότι θα πρέπει να εξειδικεύσεις τον όρο 'καλύτερο'. Ποιοι τομείς σ' ενδιαφέρουν περισσότερο και ποιους βάζεις σε δεύτερη μοίρα; Δειγματοληπτικά αναφέρω : φρενάρισμα στο στεγνό / στο βρεγμένο, πλευρική πρόσφυση σε στεγνό / βρεγμένο, θόρυβος, αντοχή στο χρόνο, τιμή και πολλά άλλα.
Για αμάξι ίδιο με το δικό σου, ένα σκεπτικό
Ενάμισι χρόνο μετά, δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος με την επιλογή των Good Year, αν εξαιρέσεις ότι μια φορά που οδήγησα γρήγορα σε στεγνό στροφιλίκι τα ελαστικά μαρτύρησαν τον 'οικογενειακό' τους προσανατολισμό 'μαγουλιάζοντας' σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Αν έχει καμιά σημασία για σένα δεν ξέρω.[/quote]
-
Βάζοντας τις δύο διαστάσεις στο εργαλείο των 4Τ που αναφέρεται στο κείμενο (http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Applications_Tyres), προκύπτει ότι η προτεινόμενη διάσταση είναι κατά 1% πιο μικρή σε συνολική διάμετρο τροχού σε σχέση με την αρχική, ποσοστό αποδεκτό.
Το πιο φαρδύ πέλμα (195 αντί για 185 mm) θα σου δώσει μεγαλύτερη πρόσφυση σε στρίψιμο και φρενάρισμα αλλά θα είναι ελαφρώς χειρότερο στην υδρολίσθηση και στην κατανάλωση καυσίμου.
Το πιο χαμηλό προφίλ (60 αντί για 65) θα σου δώσει μια αίσθηση μεγαλύτερης αμεσότητας στο στρίψιμο του τιμονιού αλλά θα χειροτερέψει λίγο την άνεση.
Η μικρότερη διάμετρος τροχού θα μπορούσε να ευνοήσει την επιτάχυνση εις βάρος της τελικής ταχύτητας.
Οι παραπάνω θεωρητικές διαφορές θα είναι μάλλον τόσο μικρές ώστε ίσως να μην τις καταλάβει κανείς. Δες και τη διαφορά τιμής και αποφάσισε.
-
Aν βάλεις την αρχική διάσταση, που είναι το πρόβλημα?
-
Ο χρήστης Giannik έγραψε:
Το Peugeot 207 1.4 τριετίας της συζύγου με 44000χλμ θέλει λάστιχα,φοράει απο μαμά Michelin energy 185/65/15.
Εχω διαβάσει για Dunlop blue efficiency και για Goodyear,υπάρχει κάτι καλύτερο;
Ευχαριστώ πολύ!Βασικά έχεις μιξάρει το blue response με τη mercedes bluefficiency
Πέρα απο τη πλάκα για 207 1.4 και ειδικα για γυναίκα, είναι 2 πολυ καλές επιλογές και δεν έχει νόημα να το πολυψάχνεις.
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
ο popolaros πρώτα.....κανείς για βοήθεια/? ?
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Aν βάλεις την αρχική διάσταση, που είναι το πρόβλημα?Πολύ πιθανόν να είναι σημαντικά ακριβότερη από την άλλη.
-
Καλησπέρα, μέσα στο Σεπτέμβριο θα γίνει αλλαγή ελαστικών σε 2 αυτοκίνητα. Το ένα είναι renault clio 2 facelift 1.2 16v 76hp με 14αρες και αρχικό μέγεθος 175/65/r14 αλλά φοράει 185 πλέον και το δεύτερο ένα renault megane 2 facelift 1.6 110hp με 16αρες και 205/55/r16. Ο τρόπος οδήγησης και στα 2 είναι νορμάλ, και ως πιο βασικό κριτήριο στην επιλογή ελαστικού θεωρώ το θέμα ασφάλειας σε δύσκολες συνθήκες πχ βροχή, δλδ να είναι κάλο all around άλλα να τα πηγαίνει καλά και στη βροχή. Διαβάζω καλά λόγια για τα Continental premium contact 5, αυτά για το megane φαίνονται σωστή επιλογή, για το clio όμως με τις 14αρες είναι; καθώς παρότι βγαίνει για τις διαστάσεις που φοράει το clio, τη σειρά premium contact συνήθως τη φοράνε μικρομεσαία και πάνω. Επίσης τί δείκτες ταχύτητας θα ήταν ιδανικοί για το κάθε αυτοκίνητο, αυτοί που είχαν από τη μάνα τους ή ένας δείκτης πάνω; Ευχαριστω!
-
Και εγώ είμαι στην ίδια θέση με ανάγκη αλλαγής σε Hyundai accent και Hyundai coupe Τείνω προς Michelin energy και primacy η sport αντίστοιχα αλλά περιμένω με ενδιαφέρον και τυχόν άλλες προτάσεις με εμφάνιση την ασφάλεια ιδίως όταν το ελαστικό είναι κρύο οπότε τα Michelin τα θεωρώ από τα καλύτερα
-
Και εγώ είμαι στην ίδια θέση με ανάγκη αλλαγής σε Hyundai accent και Hyundai coupe Τείνω προς Michelin energy και primacy η sport αντίστοιχα αλλά περιμένω με ενδιαφέρον και τυχόν άλλες προτάσεις με εμφάνιση την ασφάλεια ιδίως όταν το ελαστικό είναι κρύο οπότε τα Michelin τα θεωρώ από τα καλύτερα
-
Βαλτο και στα δυο, μια χαρα θα εισαι... Οσο για τους δεικτες, Η, Τ και V θα βρεις σε αυτες τις διαστασεις, ενταξει θα εισαι με οποιονδηποτε απο αυτους.
-
Γνωρίζουμε κατι για τα κορεάτικα nexen N'FERA SU4 http://www.nexentireusa.com/tires/high-performance/n-fera-su4 ο λαστιχας μου που τον έχω εμπιστοσύνη τα θεωρεί από τα καλύτερα ''δευτερα'' και όχι μόνο, σε διάσταση 195/45/16 σε δείκτη v, τοποθρτημένα 280Ε;
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Γνωρίζουμε κατι για τα κορεάτικα nexen N'FERA SU4 http://www.nexentireusa.com/tires/high-performance/n-fera-su4 ο λαστιχας μου που τον έχω εμπιστοσύνη τα θεωρεί από τα καλύτερα ''δευτερα'' και όχι μόνο, σε διάσταση 195/45/16 σε δείκτη v, τοποθρτημένα 280Ε;ηρθε η ωρα να σταματησεις να εχεις εμπιστοσυνη στον λαστιχα σου...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Γνωρίζουμε κατι για τα κορεάτικα nexen N'FERA SU4 http://www.nexentireusa.com/tires/high-performance/n-fera-su4 ο λαστιχας μου που τον έχω εμπιστοσύνη τα θεωρεί από τα καλύτερα ''δευτερα'' και όχι μόνο, σε διάσταση 195/45/16 σε δείκτη v, τοποθρτημένα 280Ε;
ηρθε η ωρα να σταματησεις να εχεις εμπιστοσυνη στον λαστιχα σου...
Έχεις κάποια εμπειρία από τα παραπάνω λάστιχα;
-
Τα άλλα λάστιχα πόσο έχουν;
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα άλλα λάστιχα πόσο έχουν;γύρω στα 400
-
Γιατί δε κοιτάς τπτ σε Hankook πχ Ventus S1 Evo K107 γιατί τα Nexen για τράτες καλά είναι, για αμάξι όχι ειδικά στα ελληνικά σαπουνοδρόμια
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Τα άλλα λάστιχα πόσο έχουν;
γύρω στα 400
Μη ξεχνας πως οτι πληρωνεις παιρνεις.
-
@106: Kαποια nexen εχουν αξιοπρεπεις κριτικες στο tyrereviews.com αλλα για το συγκεκριμενο δε βγαζει κατι... Ψαξε για avon zv5 viewtopic.php?f=6&t=35915&p=2939133&hilit=avon+zv5#p2939133
-
Νάτααααα.....τα φορέσανε οι γερμανοί στο Polo και στο Golf και αρχίσαμε.....θα μας τα βγάλουν κορυφαία,κάτσε να δείς!!!!Το χειρότερο δε,είναι πως θα μασήσουν πολλοί!!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]