-
Ο χρήστης tifo45 έγραψε:
Επειδή είναι οικονομικό λαστιχάκι και οι καιροί είναι δύσκολοι εως τραγικοί και ξέρω οτι πολυς κόσμος διαβάζει και ψάχνεται για να γλυτώσει οτι μπορεί, όπως και γω άλλωστε θα κρατάω συνεχώς ενήμερους για τη πορεία τους στο χρόνο. Ο άλλος λόγος είναι οτι σε διαφορα ελληνικα φορουμ είδα οτι έχουν προταθεί αλλά δεν υπήρχαν τεκμηριωμένες γνώμες.
Παρατήρησα οτι με 34 Psi που προτείνει ο κατασκευαστής στο leon τα μπροστινά δείχνουν ένα ένα μαγούλιασμα. Μόλις διάβασα απο φορουμ του εξωτερικού οτι τα avon δουλέυυν σε ψηλότερες πιέσεις, ίσως (ή μάλλον σίγουρα) εκει να οφείλεται και η μειωμένη αμεσότητα του τιμονιού.
Εγώ αν τα έβρισκα σε καλή τιμή, τα ξανα-έβαζα ΑΜΕΣΑ! Πτώση απόδοσης στον 3ο χρόνο (έχω κάνει ~30κ) και πολύ καλά σε στεγνό κ βρεγμένο. Πολύ προοδευτικά και σε 205/50/16 που τα έχω ήταν ανέλπιστα καλά.
Στείλε μου ένα σετ 205/50/16 σε V. -
Αν σε ενδιαφέρει φίλε πες μου να σου στείλω π.μ το τηλέφωνο του μαγαζιού που τα βαλα, στο Πειραιά είναι.
-
Δηλαδή, θες να μας πεις ότι ατυτοκινητο 1550Kg, με 170 άλογα, diesel, δεν κάνει για pzero η pss;;; Δε νομίζω, Τάκη!! Κάτι τέτοια κοινότυπα γιατροσόφια λέτε, και εκτείθεστε. Δεν μπορεί, η γενίκευσή σου να είναι πάνω από τη δική μου εμπειρία. Το κράτημα που έχω με τα pss, δεν το είχα ούτε με τα λάστιχα που ήρθε το αυτοκίνητο (f1 asymmetric 2). Μια χάραξη δουλεύει, να είσαι σίγουρος. Το έχω ξανά γράψει: όταν λέμε τη γνώμη μας, πρέπει να λέμε και τον τύπο του αυτοκινήτου, του ελαστικού, γιατί είναι πολύ συγκεκριμένο το θέμα του ελαστικού που θα ταιριάζει στο αυτοκίνητο. Α, αν στο Michelin.gr βάλεις τα χαρακτηριστικά ΔΟΥ αυτοκινήτου μου, θα σου προτείνει το pss και μετά τα ps3. Κάτι παραπάνω από τις ανυπόστατες γενικεύσεις σου θα ξέρουν.
-
δεν πειραζει η αγνοια σου,
πειραζει οτι το παιζεις εξυπνος , ωραιος και δηθεν.
-
Εκτός από τις ανούσιες και συμπλεγματικές σου γενικεύσεις-για αλλη μια φορά- και τους ρηχούς χαρακτηρισμούς σου, έχεις να μας πεις κάτι χειροπιαστό για τα συγκεκριμένα ελαστικά, που έστω και τώρα, να τεκμηριώνουν την άποψή σου. Αν όχι, ο δρόμος της σιωπής είναι ο πιο σοφός. Τέλος, θα πρέπει να είσαι ο τελευταίος του νήματος αυτού που θα μπορεί να κατηγορήσει τον άλλον για 'δήθεν' συμπεριφορά, μιας και έχεις αναγάγει την ειρωνεία και τον αποφθεγματικό λόγο σε τέχνη.
-
Edit [Mod]
θα σου θεσω ερωτησεις και θα απαντησεις μονος σου.
- η διασταση των ελαστικων του αυτοκινητου ειναι η στανταρ ή πεφτεις στο πρισμα του μαρκετινγκ;
- ειδες αν τα αλλα λαστιχα της Michelin βγαινουν στην διασταση σου;
- η Michelin σου προτεινει τα εν λογω λαστιχα επειδη αρμοζουν στο αυτοκινητο σου ή επειδη δεν την συμφέρει να σου προτεινει κατι;
απαντα αυτα για αρχη (οχι σε μένα) και βλεπουμε για την συνεχεια.
ειμαι σε κρισιμη ηλικια και τελειωνω και την δευτερη σεζον του hannibal....
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Δηλαδή, θες να μας πεις ότι ατυτοκινητο 1550Kg, με 170 άλογα, diesel, δεν κάνει για pzero η pss;;; Δε νομίζω, Τάκη!! Κάτι τέτοια κοινότυπα γιατροσόφια λέτε, και εκτείθεστε. Δεν μπορεί, η γενίκευσή σου να είναι πάνω από τη δική μου εμπειρία. Το κράτημα που έχω με τα pss, δεν το είχα ούτε με τα λάστιχα που ήρθε το αυτοκίνητο (f1 asymmetric 2). Μια χάραξη δουλεύει, να είσαι σίγουρος. Το έχω ξανά γράψει: όταν λέμε τη γνώμη μας, πρέπει να λέμε και τον τύπο του αυτοκινήτου, του ελαστικού, γιατί είναι πολύ συγκεκριμένο το θέμα του ελαστικού που θα ταιριάζει στο αυτοκίνητο. Α, αν στο Michelin.gr βάλεις τα χαρακτηριστικά ΔΟΥ αυτοκινήτου μου, θα σου προτείνει το pss και μετά τα ps3. Κάτι παραπάνω από τις ανυπόστατες γενικεύσεις σου θα ξέρουν.Tα λαστιχα αυτα δεν ταιριαζουν στο αυτοκινητο σου, αλλα στη ζαντα σου. Δικια σου (ακυρη) επιλογη ηταν να βαλεις τετοια ζαντα στην Β-class επειδη την ειδες ομορφη στον καταλογο της Mercedes και σκεφτηκες οτι θα ναι γαματη.
Η διασταση αυτη ζαντας και ελαστικου δυστυχως μπαινει και σε αλλα αυτοκινητα της Mercedes με εντελως διαφορετικο προσανατολισμο απο το δικο σου, πολλα περισσοτερα αλογα απο το δικο σου, και στησιμο που αξιοποιει τα ελαστικα στο επακρο.Στο δικο σου αυτοκινητο λοιπον, οποιο λαστιχο και να βαλεις απο αυτη τη διασταση, που μαντευω μονο σπορ ελαστικα εχει, το μονο που θα κανεις ειναι να καταφερνεις να χαιδευεις το δρομο μεχρι το ελαστικο να ξεραθει εντελως ή να φαγωθει.
Σε θερμοκρασια λειτουργιας δε θα φτανει ποτε παρα μονο σε μεγαλα ταξιδια με 200 km/h.
Και ναι, 170 αλογα και 1500 κιλα ειναι λιγα για το PSS, και οποιοδηποτε αντιστοιχο ελαστικο.
Το οτι σου αρεσουν και εχουν κατευθυντικοτητα ειναι αλλο θεμα, μπορει να ναι τοσο καλο ελαστικο που να μην χρειαζεται τις ιδανικες συνθηκες για να δουλεψει, αλλα φαντασου οτι σε σενα δε δουλευουν ουτε στο 50% αυτα τα ελαστικα, εκτος κι αν πηγαινεις με την B-class στροφοδιαδρομες στο οριο για κανα μισαωρο διχως αυριο.Εγω προσπαθω να σου πω λογικα και ομορφα γιατι εχεις διαλεξει λαθος ζαντες, κι οχι λαθος ελαστικο.
Ο,τι και να βαλεις σε αυτη τη διασταση απλα το χαραμιζεις, και χανεις μεγαλο μερος απο αυτο που πληρωσες.
Γιατι πληρωσες ενα ελαστικο για αυτοκινητα 300+ ιππων με σαφη και αυστηρο σπορ προσανατολισμο που θυσιαζει πολλα αλλα για ενα και μονο πραγμα : να δουλευει καλα στο οριο και να σου δινει τον μεγιστο δυνατο ελεγχο οταν τα υπολοιπα ελαστικα παραδιδουν πνευμα.
Εσυ πες μου τωρα, ταιριαζει αυτο στον χαρακτηρα της B-class? -
Αμα βελτιώσεις τα σημεία σου, θα σου δώσω άριστα
-
Edit [Mod] δε θέλω να αφήσω εντυπώσεις για αυτά που λες:
- Γιατί να είναι θύμα κάποιος που πέρνει ένα αυτοκίνητο που με μία ζάντα που του αρέσει. Εσύ, όταν αγοράζεις ένα αυτοκίνητο, δεν κοιτάς να σου αρέσει και οπτικά. Αν ναι, είσαι θύμα του μάρκετινγκ αν φορέσεις μια ζάντα ΟΕΜ;
- Φυσικά και έχει και άλλη επιλογή. Αυτά που φορούσα πριν, τα ps3. Μάλιστα αρχικά τα pss δεν έβγαιναν σε δείκτη 92Y, XL, οπότε τα ps3 ήταν μονόδρομος, αν ήθελες Michelin.
- Η Michelin δεν ξέρω με βάση ποια λογική έχει στήσει το site της.
Όσον αφορά το post του αλλού παιδιού, εχω να πω τα εξής: έγραψα πουθενά ότι το λάστιχο αποδίδει 100% πάνω στο αυτοκίνητό μου. Εγώ μίλησα συγκριτικά με άλλα λάστιχα που δοκίμασα. Και δηλαδή, αν φορούσα μια 16άρα ζάντα, και το λάστιχο απέδιδε 100%, είναι σίγουρο ότι θα έπιανε καλύτερα από αυτό που φοράω;;; Νομίζω δε μπορεί να δώσει κάποιος μια αξιόλογη απάντηση, παρά μια εικασία. Σίγουρα, χάνω σε άνεση, αλλά δεν είπα ότι είναι το πιο άνετο λάστιχο. Σαφώς, ο προσανατολισμός του ελαστικού είναι για πιο σπορ αυτοκίνητα, αλλά εγώ μια χαρά νιώθω ότι το ζεσταίνω!!
Κακώς απαντάς στον ίδιο τόνο! [Mod]
-
-
Ο χρήστης XALK έγραψε:
Σαφώς, ο προσανατολισμός του ελαστικού είναι για πιο σπορ αυτοκίνητα, αλλά εγώ μια χαρά νιώθω ότι το ζεσταίνω!!Για να τα ζεστανεις μια χαρα πρεπει να πηγαινεις δολοφονικα γρηγορα για αρκετη ωρα πραγμα που δε νομιζω οτι μπορει να κανει το αυτοκινητο σου, ακομα και οδηγος αγωνων να εισαι. Τωρα αποψη σου, αφου εισαι εσυ ευχαριστημενος, εμας δε μας πεφτει λογος. Παντως αν ερχοσουν σε μενα και μου ζηταγες συμβουλη πιο ελαστικο να βαλεις, δε θα εμπαινα στον κοπο να το ψαξω. Δε μπορει να κανει καποιος συζητηση μαζι σου αν του λες οτι σου αρεσαν τα PSS. Δηλαδη μετα θα πας σε semi-slick?
-
Προς τον mod: Συγγνώμη, έχεις δίκιο!
-
Δέν καταλαβαίνω την επιθεση στον XALK
Είπε οτι του άρεσε το PSS και πέσατε να τον φάτε. Στην τελική το PSS ένα λάστιχο δρόμου είναι. Σε ότι αυτοκίνητο και να μπεί θα πρέπει να έχει κράτημα απο κρύο. Όλη η παραφιλολογία περι ζεσταμάτων είναι άκυρη. Δηλαδή αν το βάλει κάποιος σε αυτοκίνητο των 500 ίππων αλλά πάει για ψώνια στη λαική τί θα γίνει? Ή πρέπει να πάει συνέχεια κάποιος τάπα για να δουλέψει?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Δέν καταλαβαίνω την επιθεση στον XALKΕίπε οτι του άρεσε το PSS και πέσατε να τον φάτε. Στην τελική το PSS ένα λάστιχο δρόμου είναι. Σε ότι αυτοκίνητο και να μπεί θα πρέπει να έχει κράτημα απο κρύο. Όλη η παραφιλολογία περι ζεσταμάτων είναι άκυρη. Δηλαδή αν το βάλει κάποιος σε αυτοκίνητο των 500 ίππων αλλά πάει για ψώνια στη λαική τί θα γίνει? Ή πρέπει να πάει συνέχεια κάποιος τάπα για να δουλέψει?
Oχι απλα ειναι ακυρο για το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Δε ταιριαζουν ολα με ολα. Τωρα αν θες να τη δεις Σουμαχερ με την Β-class, επιλογη σου... Απλα χαραμιζεις ενα ελαστικο super-sport για ενα αμαξι ουτε καν sport...
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Δέν καταλαβαίνω την επιθεση στον XALK
Είπε οτι του άρεσε το PSS και πέσατε να τον φάτε. Στην τελική το PSS ένα λάστιχο δρόμου είναι. Σε ότι αυτοκίνητο και να μπεί θα πρέπει να έχει κράτημα απο κρύο. Όλη η παραφιλολογία περι ζεσταμάτων είναι άκυρη. Δηλαδή αν το βάλει κάποιος σε αυτοκίνητο των 500 ίππων αλλά πάει για ψώνια στη λαική τί θα γίνει? Ή πρέπει να πάει συνέχεια κάποιος τάπα για να δουλέψει?
Oχι απλα ειναι ακυρο για το χαρακτηρα του αυτοκινητου. Δε ταιριαζουν ολα με ολα. Τωρα αν θες να τη δεις Σουμαχερ με την Β-class, επιλογη σου... Απλα χαραμιζεις ενα ελαστικο super-sport για ενα αμαξι ουτε καν sport...
Ουτε καν sport ενα αμαξι 170 αλογων 35 φευγα κιλα ροπης και 0-100 στα 8sec? Σε τι αμαξια εν τελει μπαινουν αυτα τα PSS πειτε μας να μαθουμε και εμεις οι νεοι.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ουτε καν sport ενα αμαξι 170 αλογων 35 φευγα κιλα ροπης και 0-100 στα 8sec? Σε τι αμαξια εν τελει μπαινουν αυτα τα PSS πειτε μας να μαθουμε και εμεις οι νεοι.
Σοβαρά τώρα?
Δές όλη τη γκάμα της Michelin και πές μου εσύ τι θα έβαζες σε ενα αμαξι '170 αλογων 35 φευγα κιλα ροπης και 0-100 στα 8sec'.
Επειδη δηλαδη εχει ροπη λογω diesel, και καποιο οχι αμελητεο αριθμο αλογων το καναμε sport?! -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ουτε καν sport ενα αμαξι 170 αλογων 35 φευγα κιλα ροπης και 0-100 στα 8sec? Σε τι αμαξια εν τελει μπαινουν αυτα τα PSS πειτε μας να μαθουμε και εμεις οι νεοι.Σορρυ που επεμβαίνω αλλα σπορτ το πολυμορφικό?
Νταξ ειπαμε έχει ροπή και δύναμη αλλα δεν ειναι αυτά που σε κάνουν σπορτ. Να δείχνει 'σπορτ' με καποιο πακετο ναι αλλα ενας ανθωπομεταφορέας επειδή έχει δύναμη και ροπή για να κινείται ανετα σε ταξίδια και να προσπερνάει φορτωμενο ευκολότερα επουδενί δεν ειναι σπορτ.
Τώρα για τα λάστιχα ότι αισθάνεται καλύτερο καθής. Τσαμπα πλακώνεστε. Το τι θεωρεί καθένας καλυτερο για το αμαξι του το ορίζει αυτός ακόμα και κόντρα σε πιο αντικειμενικα κριτήρια
Cson για απαντηση σ' αυτο που ρώτησες για το τι θεωρειτε σπορτ και σε τι προβλέπεται αυτο το λαστιχο λεει κατω κατω στην περιγραφή στο michelin.gr 'Αναπτύχθηκε μαζί με τις Porsche, BMW M και Ferrari' . Μάλλον καταλαβαίνεις τωρα τι εννοουν τα παιδια παραπανω -
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Σοβαρά τώρα?
Δές όλη τη γκάμα της Michelin και πές μου εσύ τι θα έβαζες σε ενα αμαξι '170 αλογων 35 φευγα κιλα ροπης και 0-100 στα 8sec'.
Επειδη δηλαδη εχει ροπη λογω diesel, και καποιο οχι αμελητεο αριθμο αλογων το καναμε sport?!Καταλαβα ρε Ορεστη τι λες, δεν ειπα οτι ειναι σουπερ σπορτ αμαξι, αλλα εδω το χετε βγαλει αγροτικο. Δεν εχω καμια γνωμη επιλογης ελαστικου για αμαξι που δεν εχω. Μια γενικη αποψη ειπα.
Τελος παντων, ειναι πολυ υποκειμενικο το θεμα λαστιχο τελικα, σημερα ενας φιλος εχει λαστιχα 9 ετων πανω και λεει οτι βαστανε καλα, ειναι μισελεν μου λεει τα καλα! Τι να συζηταμε λοιπον. -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Καταλαβα ρε Ορεστη τι λες, δεν ειπα οτι ειναι σουπερ σπορτ αμαξι, αλλα εδω το χετε βγαλει αγροτικο. Δεν εχω καμια γνωμη επιλογης ελαστικου για αμαξι που δεν εχω. Μια γενικη αποψη ειπα.
Τελος παντων, ειναι πολυ υποκειμενικο το θεμα λαστιχο τελικα, σημερα ενας φιλος εχει λαστιχα 9 ετων πανω και λεει οτι βαστανε καλα, ειναι μισελεν μου λεει τα καλα! Τι να συζηταμε λοιπον.Εφόσον είναι τα καλά θα τα κρατήσει 15 χρόνια, αφού ακόμα δεν έχει σκοτωθεί!
-
Φταιω εγώ αμα σχολιασω παλι και φαω το edit...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]