-
Αλλαγή ελαστικών εν κινήσει....
(ενδιαφέρον κι ο τρόπος που το σηκώνουν στις 2 ρόδες!)
Χρόνια Πολλά σε όλους.
-
Μένω αποσβολωμένος πολλαπλά!!
-
Γεια χαρα σε ολους. Σε ενα c4 1400cc, θελω να βαλω καλοκαιρινα λαστιχα.
κανω λιγα χλμ, απο 4.000 εως 8.000 το πολυ ανα ετος. το 80% και ανω, ειναι εκτος πολης, πορεια. οικογενειακη οδηγηση αυστηρως 90-120, στιγμιαια εως 140 και μονο για προσπερασμα. πανω απο 150 σχεδον ποτε.
δεν τιθεται θεμα φθορας, αλλα σαπουνιασματος. σαπουνιασμενο πατουμενο δε φοραω. ξερω, οταν τα βγαλω θα ειναι μισο καινουργια αλλα σαπουνιασμενα. εννοειται οτι με ενδιαφερει η προσφυση αλλα οχι το ζεσταμα καθως κανω εκτος πολης πανω απο 80% των χλμ.
να παω να παρω κανενα sava, tigra ή να παρω κανενα michelin ; τι μου προτεινετε εσεις; αξιζει να παρω ακριβο λαστιχο μιας και δεν εχω απαιτησεις τρελες σε επιδοσεις; -
Στην διάσταση που υποθέτω ότι έχεις , τα ακριβά Michelin θα είναι στα 300€ κια τα φθηνά SAVA sta 250€ (για 195 65 15 οι τιμές ήταν 260 και 220 αντίστοιχα πριν δυο εβδομάδες)
Εσύ τι λές αξίζει το ρίσκο για κάτι που θα έχεις πάνω από τρία-τέσσερα χρόνια όπως τα περιγράφεις ; Εγώ έβαλα τα Michelin -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Στην διάσταση που υποθέτω ότι έχεις , τα ακριβά Michelin θα είναι στα 300€ κια τα φθηνά SAVA sta 250€ (για 195 65 15 οι τιμές ήταν 260 και 220 αντίστοιχα πριν δυο εβδομάδες)
Εσύ τι λές αξίζει το ρίσκο για κάτι που θα έχεις πάνω από τρία-τέσσερα χρόνια όπως τα περιγράφεις ; Εγώ έβαλα τα Michelin205/55/16 εχω
ενα φτηνο λαστιχο και ενα ακριβο, σαπουνιαζουν το ιδιο γρηγορα;α ναι, η διαφορα ειναι περιπου 25Ε ανα λαστιχο, οποτε μιλαμε για 100 ευρω
-
Ο χρήστης cpavlidi έγραψε:
Γεια χαρα σε ολους. Σε ενα c4 1400cc, θελω να βαλω καλοκαιρινα λαστιχα.
κανω λιγα χλμ, απο 4.000 εως 8.000 το πολυ ανα ετος. το 80% και ανω, ειναι εκτος πολης, πορεια. οικογενειακη οδηγηση αυστηρως 90-120, στιγμιαια εως 140 και μονο για προσπερασμα. πανω απο 150 σχεδον ποτε.
δεν τιθεται θεμα φθορας, αλλα σαπουνιασματος. σαπουνιασμενο πατουμενο δε φοραω. ξερω, οταν τα βγαλω θα ειναι μισο καινουργια αλλα σαπουνιασμενα. εννοειται οτι με ενδιαφερει η προσφυση αλλα οχι το ζεσταμα καθως κανω εκτος πολης πανω απο 80% των χλμ.
να παω να παρω κανενα sava, tigra ή να παρω κανενα michelin ; τι μου προτεινετε εσεις; αξιζει να παρω ακριβο λαστιχο μιας και δεν εχω απαιτησεις τρελες σε επιδοσεις;γιατί είσαι ανάμεσα στα φθηνότερα και στα ακριβότερα;;;υπάρχουν τόσες επιλογές απο μάρκες όπως toyo,hankook,bringestone,fulda,dunlop κτλ χωρίς να κάνεις υποχωρίσεις σε ασφάλεια και επιδόσεις.....
-
Εσύ τι λές αξίζει το ρίσκο για κάτι που θα έχεις πάνω από τρία-τέσσερα χρόνια όπως τα περιγράφεις ; Εγώ έβαλα τα Michelin205/55/16 εχω
ενα φτηνο λαστιχο και ενα ακριβο, σαπουνιαζουν το ιδιο γρηγορα;α ναι, η διαφορα ειναι περιπου 25Ε ανα λαστιχο, οποτε μιλαμε για 100 ευρω
Με 320 Ευρω στη διασταση σου ειχα βαλει Michelin Pilot Sport 3 και Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. Κανενα απο τα δυο δεν σαπουνιαζει ευκολα. Για τη χρηση που τα θελεις θα σου προτεινα τα Michelin.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
Με 320 Ευρω στη διασταση σου ειχα βαλει Michelin Pilot Sport 3 και Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. Κανενα απο τα δυο δεν σαπουνιαζει ευκολα. Για τη χρηση που τα θελεις θα σου προτεινα τα Michelin.
στις μαρκες δεν κολαω...παντως ενα μισελιν, θελει γυρω στο κατοσταρικο
εμενα αυτο που με ενδιαφερει, δεν ειναι οι επιδοσεις και το στρεσαρισμα καθως κανω συντηρητικη οδηγηση και σχεδον παντα εκτος πολης, αλλα θελω να μου σαπουνιασουν οσο το δυνατον αργοτερα, να εχουν αντοχη στο χρονο και οχι στα χιλιομετρα....αν ενα ο,τι να ειναι λαστικο σαπουνιασει σε 3 χρονια και το μισελιν σε 5....αξιζει το κατοσταρικο αλλιως παιζεται...αυτο ειναι το ερωτημα-θεμα
γιατί είσαι ανάμεσα στα φθηνότερα και στα ακριβότερα;;;υπάρχουν τόσες επιλογές απο μάρκες όπως toyo,hankook,bringestone,fulda,dunlop κτλ χωρίς να κάνεις υποχωρίσεις σε ασφάλεια και επιδόσεις....
να υποθεσω δηλαδη οτι τα σαβα...ειναι για τον π...καβ.... ?
-
στις μαρκες δεν κολαω...παντως ενα μισελιν, θελει γυρω στο κατοσταρικοεμενα αυτο που με ενδιαφερει, δεν ειναι οι επιδοσεις και το στρεσαρισμα καθως κανω συντηρητικη οδηγηση και σχεδον παντα εκτος πολης, αλλα θελω να μου σαπουνιασουν οσο το δυνατον αργοτερα, να εχουν αντοχη στο χρονο και οχι στα χιλιομετρα....αν ενα ο,τι να ειναι λαστικο σαπουνιασει σε 3 χρονια και το μισελιν σε 5....αξιζει το κατοσταρικο αλλιως παιζεται...αυτο ειναι το ερωτημα-θεμα
Οτι λαστιχο και να βαλεις αμα περασουν 2-3 καλοκαιρια, και το αμαξι δεν το παρκαρεις σε γκαραζ, θα σκληρυνει και θα σαπουνιαζει ανεξαρτητα απο τα χιλιομετρα.
-
Ο χρήστης nippon έγραψε:
εμενα αυτο που με ενδιαφερει, δεν ειναι οι επιδοσεις και το στρεσαρισμα καθως κανω συντηρητικη οδηγηση και σχεδον παντα εκτος πολης, αλλα θελω να μου σαπουνιασουν οσο το δυνατον αργοτερα, να εχουν αντοχη στο χρονο και οχι στα χιλιομετρα....αν ενα ο,τι να ειναι λαστικο σαπουνιασει σε 3 χρονια και το μισελιν σε 5....αξιζει το κατοσταρικο αλλιως παιζεται...αυτο ειναι το ερωτημα-θεμα
Οτι λαστιχο και να βαλεις αμα περασουν 2-3 καλοκαιρια, και το αμαξι δεν το παρκαρεις σε γκαραζ, θα σκληρυνει και θα σαπουνιαζει ανεξαρτητα απο τα χιλιομετρα.
Αυτο ειναι πολυ σωστο............απλα κατι sava,barum κτλ θα ειναι για πεταμα απο το πρωτο καλοκαιρι....
-
Πέρνα και από κανένα μαγαζί να πάρεις προσφορά
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αυτο ειναι πολυ σωστο............απλα κατι sava,barum κτλ θα ειναι για πεταμα απο το πρωτο καλοκαιρι....
μαλιστα....αυτο ηθελα να καταλαβω....
ενα τελευταιο. γιατι σαπουνιαζει εκτος γκαραζ γρηγορα. η ζεστη το κανει να σαπουνιαζει; δεν βλεπω αλλη διαφορα απο το να ειναι εντος ή εκτος γκαραζ απο την ζεστη και την απευθειας εκθεση στον ηλιο -
το λάστιχο απο την ηλιακή ακτινοβολία πολυμερίζεται και ξερένεται...........
όπως καταλαβαίνεις δεν είναι το ίδιο,με το να είναι σε μια πιλοτή και ακόμη καλύτερα σε κλείστο γκαράζ! -
Σήμερα έμαθα από έναν λαστιχά ότι όσο μεγαλύτερο το treadwear στο UTQG rating τόσο καλύτερα κρατάει ένα ελαστικό.
(βρε μπας κι εννοούσε 'κρατάει την -όποια- απόδοσή του'?! ) -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
όπως καταλαβαίνεις δεν είναι το ίδιο,με το να είναι σε μια πιλοτή και ακόμη καλύτερα σε κλείστο γκαράζ!μαλιστα .... καταλαβα...
δεν εχω αποφασισει τι ακριβως θα παρω, αλλα τις απαντησεις που ηθελα τις πηρα.σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
-
όπως καταλαβαίνεις δεν είναι το ίδιο,με το να είναι σε μια πιλοτή και ακόμη καλύτερα σε κλείστο γκαράζ!μαλιστα .... καταλαβα...
δεν εχω αποφασισει τι ακριβως θα παρω, αλλα τις απαντησεις που ηθελα τις πηρα.σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας
H ποιότητα του σκελετού, της γόμας (σύνθεσης) και της χάραξης πέλματος κάνει σημαντική διαφορά στην απόδοση ενός ελαστικού.
Ακόμη και ολοκαίνουργιο, ένα ελαστικό 'ταπεινού' κατασκευαστή ΔΕΝ θα έχει ούτε κατά φαντασία την απόδοση ενος ελαστικού από 'κατεστημένο' κατασκευαστή.
Βρες την καλύτερη προσφορά που μπορείς μεταξύ ελαστικών μεγάλων κατασκευαστών.
ΔΕΝ νοείται οικονομία στα λάστιχα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται και σπατάλη). -
@ cpavlidi....
Τα μαλακοπρόφιλα(sic)σαπουνιάζουν πολύ πιο εύκολα και λιγότερο τα μαλακόγομα....
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
@ cpavlidi....Τα μαλακοπρόφιλα(sic)σαπουνιάζουν πολύ πιο εύκολα και λιγότερο τα μαλακόγομα....
ωπ...αυτο ειναι πολυ χρησιμο που λες...
δηλαδη, μαλακο προφιλ(μαλλον εννοεις μαλακα πλαινα) = γρηγορο σαπουνιασμακαι δε μου λες...τι θα προτεινες εσυ για μαλακουτσικη γομα, αλλα οχι μαλακο πλαινο; πες κανενα λαστιχακι επωνυμο, εχω πειστει οτι ειναι βλακεια να κερδισω 50-80 ευρω αγοραζοντας λαστικο που ειναι για του κουτρουλη το γαμο!
με σκληρο πλαινο να υποθεσω οτι χανω σε ανεση, σωστα;
-
Ακομα κι αν οδηγεις σε ηπιους ρυθμους,να προτιμισεις λαστιχα 'μεγαλων'κατασκευαστων.δε ξερεις ποτε θα χρηαστεις ενα δυνατο φρεναρισμα.sava-maragoni-kleber κτλ ειναι επιλογες ρισκου.παντως τα michelin παρουσιαζουν χαμηλοτερο ρυθμο πτωσης της αρχικης τους αποδοσης.γενικοτερα ομως τα 'επονυμα' λαστιχα αξιζουν τα λεφτα τους.. Να προσεχεις!
-
Όχημα: Opel Meriva 1.4 Turbo 140PS
Διάσταση: 225/45/17
Χρήση: 70% αστικές μετακινήσεις, 30% εκτός.Περιμένω την πρόταση σας!
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]