-
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Τόσο τα Primacy όσο και τα SportContact5 δεν έχουν κύριο χαρακτηριστικό απόδοση σε σπορ οδήγηση που λες ότι σε ενδιαφέρει, marbela. Σε Michelin θα πρέπει να δεις Pilot Sport - δε θυμάμαι ποιο μοντέλο βγαίνει τώρα - και σε Conti τα SportContact3, αν θυμάμαι καλά. Το 5 είναι πιο touring. Δες επίσης Yokohama s.drive, Hankook Ventus S1 evo (K107) ή V12 evo (K110). Τέλος, θα 'χα μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, π.χ. Dunlop, απλά δεν τα ξέρω τόσο.
Βέβαια εγώ από σε δέκατα μόνο σε πυρετό τα πάω καλά.
Τα RE002 τα εβαλα τον Αυγουστο, αφού τα είχε προτείνει ένα μέλος (Nikos Pappas νομίζω) και η αλλαγή της συμπεριφοράς στη Κορολλα ήταν δραματική! Εξαιρετικό λάστιχο στο στεγνό με πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης. Σε σχέση με τα Energy έχει στις καμπές +15 με 20 χλμ διαφορά σε ταχύτητα. Πολύ καλά φρένα, ζεσταίνονται γρήγορα και όσο είναι φρέσκα είναι σαν τσίχλες. Είναι λίγο θορυβώδη αλλά αυτά είναι ιστορίες για αγρίους μετά από μια βδομάδα τα είχα συνηθίσει. Μικρές διαφορές στη καντανάλωση προς τα πάνω, όχι σημαντικές.
Τώρα έχουν χάσει λίγο από τη φρεσκάδα τους αλλά έχουν και 5.000χλμ στη πλάτη με οριακή οδήγηση.
Τα έβαλα για να βγάλουν ένα χρόνο και να ευχαριστηθώ οδήγηση, μετά μάλλον θα ξαναμπούν τα ατελείωτα Energy, γιατί με 35.000 χλμ το χρόνο δεν κάνεις εύκολα πειράματα.Σε τι διάσταση τα δουλεύεις? Γιατί σε 195/60-15 που τα ζήτησα για ένα Avensis οι λαστιχάδες μου έλεγαν ότι 'δεν θα δουλέψουν'!
Ισχύει ότι στο βρεγμένο παρουσιάζουν εύκολα υδρολίσθηση? -
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Τόσο τα Primacy όσο και τα SportContact5 δεν έχουν κύριο χαρακτηριστικό απόδοση σε σπορ οδήγηση που λες ότι σε ενδιαφέρει, marbela. Σε Michelin θα πρέπει να δεις Pilot Sport - δε θυμάμαι ποιο μοντέλο βγαίνει τώρα - και σε Conti τα SportContact3, αν θυμάμαι καλά. Το 5 είναι πιο touring. Δες επίσης Yokohama s.drive, Hankook Ventus S1 evo (K107) ή V12 evo (K110). Τέλος, θα 'χα μεγάλη περιέργεια να δοκιμάσω Bridgestone Potenza Adrenalin RE002. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες προτάσεις, π.χ. Dunlop, απλά δεν τα ξέρω τόσο.
Βέβαια εγώ από σε δέκατα μόνο σε πυρετό τα πάω καλά.
Τα RE002 τα εβαλα τον Αυγουστο, αφού τα είχε προτείνει ένα μέλος (Nikos Pappas νομίζω) και η αλλαγή της συμπεριφοράς στη Κορολλα ήταν δραματική! Εξαιρετικό λάστιχο στο στεγνό με πολύ μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης. Σε σχέση με τα Energy έχει στις καμπές +15 με 20 χλμ διαφορά σε ταχύτητα. Πολύ καλά φρένα, ζεσταίνονται γρήγορα και όσο είναι φρέσκα είναι σαν τσίχλες. Είναι λίγο θορυβώδη αλλά αυτά είναι ιστορίες για αγρίους μετά από μια βδομάδα τα είχα συνηθίσει. Μικρές διαφορές στη καντανάλωση προς τα πάνω, όχι σημαντικές.
Τώρα έχουν χάσει λίγο από τη φρεσκάδα τους αλλά έχουν και 5.000χλμ στη πλάτη με οριακή οδήγηση.
Τα έβαλα για να βγάλουν ένα χρόνο και να ευχαριστηθώ οδήγηση, μετά μάλλον θα ξαναμπούν τα ατελείωτα Energy, γιατί με 35.000 χλμ το χρόνο δεν κάνεις εύκολα πειράματα.Σε τι διάσταση τα δουλεύεις? Γιατί σε 195/60-15 που τα ζήτησα για ένα Avensis οι λαστιχάδες μου έλεγαν ότι 'δεν θα δουλέψουν'!
Ισχύει ότι στο βρεγμένο παρουσιάζουν εύκολα υδρολίσθηση?Σε 195/60-15 τα φοραω και εγω και δουλευουν μια χαρα. Ασε τι λενε οι λαστιχαδες.
Για υδρολισθηση δεν μου εχει τυχει αλλα ειναι σαφως καλυτερα απο τα Energy saver στο βρεγμενο. -
;;;;
-
Καλησπερα,
Ψαχνω για ελαστικα για ενα Golf5 με διαστασεις 205/55/ R16,χλμ ελαχιστα το χρονο (πριν 2 χρονια 82500χλμ και τωρα 86500χλμ) λογω δουλειας μονο Σαββατοκυριακο το παιρνω,αφου πηγα σε καταστηματα μου ειπαν για ολα τα γνωστα 330-350€,οποτε τι προτεινεται και επισης μου ειπαν και για τα Aeolus με 250 (100€ κατω ειναι πολλα) αλλα αξιζει να τα βαλω και εαν ειναι καλα λαστιχα;
-
Γιατί σε 195/60-15 που τα ζήτησα για ένα Avensis οι λαστιχάδες μου έλεγαν ότι 'δεν θα δουλέψουν'!
δεν εχουν μπολικη προμηθεια φαινεται......
-
@Sofokliko, αν κανεις χιλιόμετρα (όχι χαζομάρες μιλάω για πάνω από 20.000 το χρόνο), μην τα βάλεις γιατί κάθε χρόνο θα θες λάστιχα. Αν έχεις απαιτήσεις από το Αβένσις, τότε να τα βάλεις αβλέπι! Η διαφορά είναι μεγάλη και η συμπεριφορά πολύ καλύτερη... η κορολίτσα μου (ε12) σηκώνει ανάσταση κάτι βράδυα και μετά από 300.000 χλμ τα τελευταία εννέα χρόνια της το χρωστούσα.
Υδρολίσθηση, δεν θα δεις. Χαζόγλιστρήματα στο βρεγμένο σε χαμηλές ταχύτητες μπορεί να δεις. Επαναλαμβάνω, είναι λάστιχο για να χαρείς, με ότι συνεπάγεται αυτό. Τη διάρκεια ζωής του ένερτζυ δεν την έχει αλλά έχει τόσα άλλα πλεοντεκτήματα που δεν έχουν τα οικολογικά. Για να μην παρεξηγηθώ, γιατί πάντα υπάρχουν αμβλύνοες ανάμεσα μας, τα οικολογικά είναι φανταστικά και πάντα αυτά έβαζα αλλά όταν έρθει η ώρα να στρίψεις η διαφορά γίνεται χαοτική. Άλλη κατηγορία...@Nikos Pappas, τώρα που πόσταρες βεβαιώθηκα ότι εσύ ήσουν που τα ανέφερες τότε και μάλιστα αν θυμάμαι καλά σε κορόλλα τα φοράς. Ευχαριστώ λοιπόν, γιατί είμαι πλήρως ικανοποιημένος μέχρι τώρα.
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
@Sofokliko, αν κανεις χιλιόμετρα (όχι χαζομάρες μιλάω για πάνω από 20.000 το χρόνο), μην τα βάλεις γιατί κάθε χρόνο θα θες λάστιχα. Αν έχεις απαιτήσεις από το Αβένσις, τότε να τα βάλεις αβλέπι! Η διαφορά είναι μεγάλη και η συμπεριφορά πολύ καλύτερη... η κορολίτσα μου (ε12) σηκώνει ανάσταση κάτι βράδυα και μετά από 300.000 χλμ τα τελευταία εννέα χρόνια της το χρωστούσα.
Υδρολίσθηση, δεν θα δεις. Χαζόγλιστρήματα στο βρεγμένο σε χαμηλές ταχύτητες μπορεί να δεις. Επαναλαμβάνω, είναι λάστιχο για να χαρείς, με ότι συνεπάγεται αυτό. Τη διάρκεια ζωής του ένερτζυ δεν την έχει αλλά έχει τόσα άλλα πλεοντεκτήματα που δεν έχουν τα οικολογικά. Για να μην παρεξηγηθώ, γιατί πάντα υπάρχουν αμβλύνοες ανάμεσα μας, τα οικολογικά είναι φανταστικά και πάντα αυτά έβαζα αλλά όταν έρθει η ώρα να στρίψεις η διαφορά γίνεται χαοτική. Άλλη κατηγορία...@Nikos Pappas, τώρα που πόσταρες βεβαιώθηκα ότι εσύ ήσουν που τα ανέφερες τότε και μάλιστα αν θυμάμαι καλά σε κορόλλα τα φοράς. Ευχαριστώ λοιπόν, γιατί είμαι πλήρως ικανοποιημένος μέχρι τώρα.
Το αυτοκίνητο το οδηγεί ο πατέρας μου... Όταν πέφτει στα χέρια μου του βγάζω τα μάτια στις στροφές (ΚΥΒ AGX γαρ). Η χρήση του αυτοκίνητου είναι 90% ταξίδια και λιγότερο από 10.000χμ το χρόνο! Με τα Premium Contact σε δείκτη V είχα φθορά. Οπότε ψάχνω για κάτι πιο ντούρο για να δουλεύει όπως πρέπει... και σύμφωνα με τα όσα παραθέτεις, νομίζω ότι το βρήκα!
-
+1 για τα RE002! Τρομερο λαστιχο, τουλαχιστον τωρα που ειναι καινουργιο.
-
Mazda3 1,6lt 2005
Μετά τα Conti Premium Contact 2 205/55/r16 V, που δουλεύανε υπέροχα από τα πρώτα μέτρα, σε στεγνό και βρεγμένο και
τα είχα 2 χρόνια και 46.000 χλμ, τα άλλαξα μετά από πολύ σκέψη με τα Conti Premium Contact5 205/55/r16 V.
Tα αποτελέσματα των τεστ για τα PC5 είναι ούτως ή άλλως πολύ πολύ καλά. Και όχι μόνο στην ADAC...Γλυκοκοίταζα τα Dunlop Sport Bluresponse που έχουν πάρει εξαιρετικές κριτικές και τα βρήκα και σε καλή τιμή, αλλά φοβήθηκα την νεότητά του και τον δείκτη threadwear που είναι στα 340. Δεν έχω πεισθεί ακόμα για τα eco λάστιχα, μετά το φιάσκο διαφόρων φίλων με τα saver, στο βρεγμένο. Η ασφάλεια πάνω από όλα!
Τα Conti είναι όπως και τα παλιά στα 280.
Εντυπώσεις από τα καινούρια είναι νωρίς να πω. Στο στεγνό που τα έχω δει, είναι σα τα προηγούμενα. Νομίζω κερδίσανε λίγο σε θόρυβο κύλησης και σε απόσβεση κραδασμών. Το τιμόνι έχασε ελαφρώς σε πληροφόρηση, αλλά στο αμάξι μου δεν είναι απαραίτητα κακό, αφού και νύχι να πατήσω θα περάσει μέσα ο κραδασμός.Μου προτείνανε και τα RE002, αλλά μετά από διάβασμα και πολύ καλές κριτικές για σπορ οδήγηση, είπα ότι μάλλον δεν ταιριάζαν στον τρόπο οδήγησης μου, την ανάγκη μου για άνεση, καθώς και στο απαιτητικό στροφηλίκι και το ευμετάβλητο ημιορεινό κλίμα του Νομού Καβάλας.
-
εχει κανεις προσωπική εμπειρία από τα Gislaved UltraSpeed ;
Στο ιντερνετ διαβασα πολύ θετικές κριτικες -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Γιατί σε 195/60-15 που τα ζήτησα για ένα Avensis οι λαστιχάδες μου έλεγαν ότι 'δεν θα δουλέψουν'!
δεν εχουν μπολικη προμηθεια φαινεται......
ΙΣΧΥΕΙ!
Στο ιντερνετ διαβασα πολύ θετικές κριτικεςΤα Gislaved έχουν καλή φήμη για ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ λάστιχα και δη για οδήγηση στο ΧΙΟΝΙ... Κατά τα άλλα είναι δευτεράτζες τύπου Barum, Kleber κλπ. Οπότε, αν θέλεις σώνει και καλά ένα φτηνό ελαστικό θυγατρικής εταιρείας, τα βάζεις και ό,τι σου βγουν!
-
Παιδια ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα.Μετα απο 200000 χλμ με Continental PC2 (3 SET!!).Σημερα καθως εψαχνα ειδα πολυ καλα review για το εξης Vredestein Sportrac 5.Επειδη δεν την ξερω την εταιρεια καθολου,μονο ακουστα την εχω!!Ποια η γνωμη σας σαν εταιρεια και σαν λαστιχο?????Εχω Nissan Primerra με λαστιχα 205/60/16 και η οδηγηση μου ειναι θα ελεγα ηπια και κυριως εθνικη.
Εχετε καποια αλλη προταση?? -
Ο χρήστης K2LINOS έγραψε:
Παιδια ηρθε η ωρα να αλλαξω λαστιχα.Μετα απο 200000 χλμ με Continental PC2 (3 SET!!).Σημερα καθως εψαχνα ειδα πολυ καλα review για το εξης Vredestein Sportrac 5.Επειδη δεν την ξερω την εταιρεια καθολου,μονο ακουστα την εχω!!Ποια η γνωμη σας σαν εταιρεια και σαν λαστιχο?????Εχω Nissan Primerra με λαστιχα 205/60/16 και η οδηγηση μου ειναι θα ελεγα ηπια και κυριως εθνικη.
Εχετε καποια αλλη προταση??Η Vredestein απ' οσο ξερω εχει προβλημα με τους προμηθευτες στην Ελλαδα... Μεχρι πριν μερικους μηνες δεν ειχε καν προμηθευτη.
Κοιτα γι αυτο που ψαχνεις πολλα λαστιχα σε ικανοποιουν και δεν ειναι αναγκη να κολας σε κατι συγκεκριμενο.
Εγω στην περιπτωση σου επειδη ξερω τη διασταση αυτη πολυ καλα, θα εβαζα ενα Michelin Primacy HP. Αν κινεισαι σε εθνικη οπως λες θα σε ενδιαφερει και η χιλιομετρικη αποδοση.Υ.Γ. Το Vredestein τα παει καλα στα reviews αλλα δε νομιζω να το εχει φορεσει κανεις στην Ελλαδα προς το παρον. Το ειχα ψαξει και γω γιατι βγαινει και στη δικη μου διασταση.
-
Εχετε καποια αλλη προταση??Σου βάζω ως επιλογή και τα νέα ελαστικά goodyear efficient grip performance. Μέχρι τώρα κι εγώ ειχα τα conti PC2 (2 set σ' αυτό το αυτοκίνητο) από τα οποία ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξαναπήγα σε conti γιατί το PC2 είναι παλιό ελαστικό και το PC5 δεν βγαίνει στη διάστασή μου (225 55 16R 95V). Τα goodyear στα tests έχουν πολύ καλή βαθμολογία, η δική μου εντύπωση μετά από touring οδήγηση 2000χλμ είναι ότι είναι ήσυχα στο ταξίδι και μαλακά, επίσης ίσως λίγο οικονομικότερα στην κατανάλωσης βενζίνης, αλλά γενικά στο στεγνό δεν κατάλαβα να κρατάνε καλύτερα από τα PC2 . Πρέπει να τα δοκιμάσω και σε βροχή. Πιο ολοκληρωμένες εντυπώσεις λοιπόν θα γράψω αργότερα.
-
Στο ιντερνετ διαβασα πολύ θετικές κριτικεςΤα Gislaved έχουν καλή φήμη για ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ λάστιχα και δη για οδήγηση στο ΧΙΟΝΙ... Κατά τα άλλα είναι δευτεράτζες τύπου Barum, Kleber κλπ. Οπότε, αν θέλεις σώνει και καλά ένα φτηνό ελαστικό θυγατρικής εταιρείας, τα βάζεις και ό,τι σου βγουν!
οκ οπότε τί προτείνεις για οικονομικό λάστιχο για Audi A3 225/45/17 όπου το 90% των χιλιομέτρων γίνονται εντός πόλης;
-
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
οκ οπότε τί προτείνεις για οικονομικό λάστιχο για Audi A3 225/45/17 όπου το 90% των χιλιομέτρων γίνονται εντός πόλης;
αφου θες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ λαστιχα επιπεδου gislaved........απο εμενα βαλε BF Goodrich
-
Λοιπον ειμαι αναμεσα σε αυτα:
https://www.dunlop.eu/dunlop_grel/tires ... sp?from=tf
http://www.goodyear.eu/gr_el/tires/pass ... sp?from=tf
http://www.continental-tires.com/www/ti ... act-5.html
http://www.vredestein.com/car-tyres/sum ... ac-5/info/
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-p ... 7716-77922
ολα θα κριθουν απο την τιμη του καθενος και την δικη σας αποψη!!! -
Λοιπον ειμαι αναμεσα σε αυτα:
https://www.dunlop.eu/dunlop_grel/tires ... sp?from=tf
http://www.goodyear.eu/gr_el/tires/pass ... sp?from=tf
http://www.continental-tires.com/www/ti ... act-5.html
http://www.vredestein.com/car-tyres/sum ... ac-5/info/
http://www.michelin.gr/tyres/michelin-p ... 7716-77922
ολα θα κριθουν απο την τιμη του καθενος και την δικη σας αποψη!!!Dunlop Blue και Goodyear Efficientgrip είναι περίπου τα ίδια από ό,τι λένε.... Εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην Goodyear που είναι η μητρική, γιατί στάνταρ οι μητρικές εταιρείες δίνουν το κάτι τις παραπάνω στα δικά τους προϊόντα απ΄ότι αυτά των θυγατρικών τους.
Continental PC2 ή PC5 είναι μαλακά ελαστικά με καλά κρατήματα, αλλά πολύ γρήγορη φθορά και πολύ μικρή πληροφόρηση στο τιμόνι... μάλλον ακατάλληλα για επιθετική οδήγηση.
**Vredestein Sportrac5 **είναι τα πιο σπορ ελαστικά από όλα τα παραπάνω με τα πιο σκληρά προφίλ, αλλά δεν φαίνεται να τα έχει δοκιμάσει κανένας στην Ελλάδα. Οι κριτικές στο εξωτερικό είναι πολύ καλές για αυτά (γιατί τα άλλα μοντέλα της Vredestein είναι πολύ δευτεράτζες!)
Michelin Primacy, ας πουν άλλοι που τα έχουν... -
Dunlop Blue και Goodyear Efficientgrip είναι περίπου τα ίδια από ό,τι λένε.... Εγώ προσωπικά θα πήγαινα στην Goodyear που είναι η μητρική, γιατί στάνταρ οι μητρικές εταιρείες δίνουν το κάτι τις παραπάνω στα δικά τους προϊόντα απ΄ότι αυτά των θυγατρικών τους.
Καλα η Dunlop δεν ειναι οποια κι οποια θυγατρικη... Επειδη την εχει αγορασει η Goodyear δε λεει κατι.
Απο τις γηραιοτερες εταιριες στο χωρο και με απειρη εμπειρια σε αγωνες τουρισμου, πουθενα δε τη συγκαταλεγουν στις δευτερες μαρκες.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]