-
Για τα ελαστικά,μόνο αδιάφορο δεν είναι!!
-
Πες μου για ποιον λόγο ενδιαφέρονται τα λάστιχα για το αν το αμάξωμα είναι 5 μέτρα και ζυγίζει 2000 κιλά ή αν είναι 6 μέτρα και ζυγίζει 2000 κιλά.
-
Γιατί....δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση αέρα ίσως;.....
υγ....ψιλονιόκο σε κόβω........ -
Ναι κι αυτό κάνει μεγάλη διαφορά στα λάστιχα. ΝΟΤ! Δεν έχουν downforce τα αυτοκίνητα αυτό και δεν πιέζουν τα λάστιχά τους.
-
Με τόσο ύψος και στα πολλά χιλίομετρα μην σου πω έχουν upforce
-
Αναγνωρίζω ότι με διαφορετικές αναρτήσεις και ύψος κέντρου βάρους οι μεταφορές βάρους θα είναι διαφορετικές (σε ποσότητα, συχνότητα). Τώρα για το αν αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά και για το αν η διαφορά αυτή θα θέλει υψηλότερα όρια για το σουβοειδές θα ήμουν αρκετά δύσπιστος. Εκτός αν το σουβοειδές προβλέπεται να κάνει τραμπάλα και άλματα οπότε ναι τότε θέλει το κατιτίς παραπάνω!
-
Παιδια, οι δεικτες βαρους βγαινουν αναλογα τη διασταση. Σε μια διασταση θα βρειτε 2 ή το πολυ 3 διαφορετικους δεικτες.
Ε οι μεγαλυτεροι δεικτες ειναι για πιο βαρια αμαξια και οι μικροτεροι για πιο ελαφρια.
Οκ σε ενα SUV των 1.500 κιλων ισως χρειαζεται ο πιο μεγαλος δεικτης παραπανω απο μια λιμουζινα των 1.500 κιλων.
Ετσι κι αλλιως μικρη διαφορα εχουν κοντινοι δεικτες μεταξυ τους. Βαζεις τα προτεινομενα του κατασκευαστη και ησυχαζεις. -
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Τα μαμά λάστιχα έχουν δείκτη 94 ενώ τα υποψήφια ασφαλτινα παραπάνω
99 τα efficientgrip95 ή 99 τα bluerespone
... άρα θεωρώ πως καλύπτομαι ...
βλέπω πως βγαίνουν και άλλα όπως c-drive, conti PC 2 & 5 ...
Kαλυπτεσαι, απλα επειδη τα περισσοτερα που αναφερεις εχουν μαλακο σκελετο σα λαστιχα, θα νιωθεις λιγο σα να πατας πανω σε ζελε με 215/60... Εγω προσωπικα θα εβαζα κατι λιγο πιο σκληρο σαν τα Cinturato P7 ή τα Bridgestone T001 που βγαινουν και αυτα στη διασταση σου. Αλλα ισως ειναι θεμα γουστου.
Διάβασα και την διύλιση , προσωπικά, με τον τρόπο που συνήθως οδηγώ δεν με πειράζει να πατώ σε ζελέ
Καταλαβαίνω πως το μεγαλύτερο ύψος οδηγεί σε μεγαλύτερες μεταφορές βάρους (που χειροτερεύει από το σχετικά μικρό μεταξόνιο του forester μοντ.06). Με βλέπω να πηγαίνω σε κάτι επιβατικό λοιπόν, κερδίζοντας σε άνεση, κατανάλωση & θόρυβο συγκριτικά με ένα λάστιχο 4x4 και χάνοντας σε αντοχή σε ανωμαλίες και σε off road πρόσφυση. Ρόλο φυσικά θα παίξει και η τιμή τους.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
H Hankook παρουσιάζει το i-Flex, λάστιχο χωρίς αέρα και ενσωματωμένη ζάντα -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Καταλαβαίνω πως το μεγαλύτερο ύψος οδηγεί σε μεγαλύτερες μεταφορές βάρους (που χειροτερεύει από το σχετικά μικρό μεταξόνιο του forester μοντ.06). Με βλέπω να πηγαίνω σε κάτι επιβατικό λοιπόν, κερδίζοντας σε άνεση, κατανάλωση & θόρυβο συγκριτικά με ένα λάστιχο 4x4 και χάνοντας σε αντοχή σε ανωμαλίες και σε off road πρόσφυση. Ρόλο φυσικά θα παίξει και η τιμή τους.
Γυρω στα 600 σε κοβω...
Αν μαλιστα το αμαξι το χρησιμοποιεις για ταξιδια θα σου προτεινα MICHELEN PRIMACY HP 215/60 R16 99 V FSL XL.
Αν και γενικα η προταση μου θα ηταν τα PIRELLI CINTURATO P7 215/60 R16 99 V XL. -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
H Hankook παρουσιάζει το i-Flex, λάστιχο χωρίς αέρα και ενσωματωμένη ζάντα'H αισθητική στο απόσπασμα'.....
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
H Hankook παρουσιάζει το i-Flex, λάστιχο χωρίς αέρα και ενσωματωμένη ζάντα
Τι έγινε;
-
Έκανε surge
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4
-
Ο χρήστης Orestis.D έγραψε:
Γυρω στα 600 σε κοβω...
Αν μαλιστα το αμαξι το χρησιμοποιεις για ταξιδια θα σου προτεινα MICHELEN PRIMACY HP 215/60 R16 99 V FSL XL.
Αν και γενικα η προταση μου θα ηταν τα PIRELLI CINTURATO P7 215/60 R16 99 V XL.Tα primacy τα φωραει και το forester του πατερα μου σε αυτην την διασταση και ειμαστε παρα πολυ ικανοποιημενοι,ακομα και εκτος δρομου το παλευουν(στην λασπη βεβαια μπουκονουν)αλλα στο χιονη και αμμο ειναι αξιοπρεπεστατα.
-
αξιοπρεπεστατα σε χιονι και αμμο τα primacy;;;;;
την παλευουν και εκτος δρομου;;;; -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
αξιοπρεπεστατα σε χιονι και αμμο τα primacy;;;;;
την παλευουν και εκτος δρομου;;;;Τηρουμενων των αναλογιων,κατι bridgestone π.χ(δεν θυμαμαι μοντελο)ηταν αθλια εντελως αλλα τα prmacy κατι κανουν.
-
κανενα ασφαλτινο δεν εχει προσφυση στο χιονι......
και εκτος δρομου ειναι θενα τυχης ποτε θα διαλυθει -
Έφτασε η στιγμή να αλλάξω τα λάστιχα στο 500ράκι μου που έχει 23.000 km. Από το εργοστάσιο φοράει michelin energy saver σε διάσταση 185/55/15. Ρώτησα σήμερα σε κατάστημα της περιοχής μου και μου είπε ότι είναι ακριβά λόγω διάστασης, ήτοι 450 ευρώ. Μου φάνηκαν πολλά Μου πρότεινε τα kleber (?) που είναι θυγατρική της michelin απ' ότι μου είπε, στα 350 ευρώ Δεύτερη πρόταση, να αλλάξω διάσταση (δηλαδή 195/55/15) για bridgestone που έχουν και αυτά 350 ευρώ. Καμία γνώμη για τα kleber και για τα bridgestone; Αν αλλάξει η διάσταση σε τόσο μικρό κινητήρα (1.2) μήπως αυξηθεί η κατανάλωση;
-
Πας αβλεπί σε 195/50/R15 και επιλέγεις μεταξύ ελαστικών 'πρώτων' εταιριών και όχι θυγατρικών τύπου Κλέμπερ σε τιμές μεταξύ 250-300€ μάξιμουμ.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια.... [#2]