-
Τι γράφετε βρε και πέφτει τέτοια λογοκρισία;
-
Εγώ απλά ανέφερα ένα πρόβλημα του μινιτσατ, ο Hifi ανέφερε και αυτός ένα πρόβλημα
-
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
πηγα να βάλω τον realzues στη μαύρη λίστα και μου πέταξε μήνυμα πως δεν μπορώ να αγνοήσω συντονιστή**
Χρήστης realzues δεν υπάρχει. Δοκίμασε τον χρήστη REALZEUS αν αυτόν επιθυμείς να μπλοκάρεις.Επειδή όμως η κακοήθεια έχει και τα όρια της, ιδού η απόδειξη πως αυτό που λες δεν ισχύει και ότι δεν ψεύδεται η Διαχειριστική Ομάδα:**
Οποιοσδήποτε ανακινήσει κακόβουλα ξανά ένα ανύπαρκτο θέμα θα έχει αυτόματη αποβολή.
-
Για ποιο λόγο σβήστηκαν τα προηγούμενα ποστ; Το δικό μου δεν ήταν ούτε κακόβουλο, ούτε τίποτε, απλώς ανέφερα το πρόβλημα της μικρής (αριθμητικά) ομάδας διαχείρισης και του μεγάλου πλήθους χρηστών που πρέπει να ελέγξει.
Και φυσικά πρότεινα για την αντιμετώπιση αυτών, το μεγάλωμα της ομάδας, είτε με τον REALZEUS, είτε με άλλον χρήστη, δικό σας θέμα αυτό.Τελικά, θεωρείτε πως υπάρχει πρόβλημα ή δεν υπάρχει;
**Θέματα της διαχειριστικής ομάδας δεν θα συζητηθούν εδώ. Αν έχεις καμία πρόταση πμ στον admin. ** -
Είχαμε προειδοποιήσει ότι οποιοδήποτε κακόβουλο ή ειρωνικό προς τους Mods σχόλιο στο συγκεκριμένο θέμα θα επέφερε αυτόματο αποκλεισμό.[mod]
-
Επειδή έψαξα και δεν τα βρήκα κάπου: πώς ακριβώς επιβάλλονται οι ποινές στο φόρουμ;
Αν θυμάμαι καλά, έχουμε πρώτα warn (3) και μετά ban 1 ημέρας.
Ο χρήστης q47 πήρε ban μιας εβδομάδας κατευθείαν, έχει αλλάξει η πολιτική ή ίσχυε πάντα αυτό;
Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε κάπου για να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας;Τσέκαρα τον Κανονισμό :
rules.html
και τους όρους χρήσης :
guide.html
, αλλά δεν βρήκα κάτι...Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης AEA4TF έγραψε:
Επειδή όμως η κακοήθεια έχει και τα όρια της, ιδού η απόδειξη πως αυτό που λες δεν ισχύει και ότι δεν ψεύδεται η Διαχειριστική Ομάδα:[/color][/b]
Διαγράφηκε ύβρης [MOD] προλάβατε και το αλλάξατε... έπρεπε να κρατήσω screenshot.
-
Μπορεί να το βρίσκεις διασκεδαστικό, αλλά εμείς ειλικρινά κουραστήκαμε να παίζουμε κρυφτούλι.
Warn λοιπόν για κακόβουλο σχόλιο. [MOD] -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Επειδή έψαξα και δεν τα βρήκα κάπου: πώς ακριβώς επιβάλλονται οι ποινές στο φόρουμ;
Αν θυμάμαι καλά, έχουμε πρώτα warn (3) και μετά ban 1 ημέρας.
Ο χρήστης q47 πήρε ban μιας εβδομάδας κατευθείαν, έχει αλλάξει η πολιτική ή ίσχυε πάντα αυτό;
Θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε κάπου για να γνωρίζουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας;Τσέκαρα τον Κανονισμό :
rules.html
και τους όρους χρήσης :
guide.html
, αλλά δεν βρήκα κάτι...Ευχαριστώ.
Οι Επόπτες επεμβαίνουν και κάνουν συστάσεις, τροποποιούν/σβήνουν δημοσιεύσεις, προειδοποιούν και τελικά επιβάλλουν ποινές σύμφωνα με την σοβαρότητα του παραπτώματος, αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά των χρηστών. Στο συγκεκριμένο θέμα υπάρχει γενική προειδοποίηση προς όλους τους χρήστες να μην κάνουν κακόβουλα και ειρωνικά σχόλια, επί ποινής αποκλεισμού. Η ανοχή που δείξαμε τις προηγούμενες μέρες όπου τροποποιούσαμε δεκάδες δημοσιεύσεις και στέλναμε ατομικές προειδοποιήσεις λόγω trolling και flaming, εξαντλήθηκε. Η πολιτική της προηγούμενης Ομάδας Διαχείρισης όπου στις 3 προειδοποιήσεις, έπεφτε αυτόματα αποκλεισμός, παραμένει. Φυσικά αυτό δεν συνεπάγεται πως για να αποκλεισθεί ένας χρήστης πρέπει πρώτα να έχει οπωσδήποτε συμπληρώσει τις 3 προειδοποιήσεις. Δεν θα περιμένουμε κάποιος να δημοσιεύσεις 3 φορές πορνό πριν τον αποκλείσουμε για παράδειγμα. Όλες οι περιπτώσεις εξετάζονται σε ad hoc βάση.
προλάβατε και το αλλάξατε... έπρεπε να κρατήσω screenshot.
Δεν αλλάχτηκε τίποτα. Αν είχες οποιοδήποτε πρόβλημα έπρεπε να ειδοποιήσεις έναν Επόπτη.
+Warn για την λεξούλα που χρησιμοποίησες για τους Επόπτες.
ΥΓ: Αν εξακολουθείς έχεις πρόβλημα με κάποια λειτουργία του Φόρουμ, είμαστε στην διάθεσή σου. -
Tο να κρίνονται οι χρήστες σε ad hoc βάση, χωρίς να γνωρίζουν εκ των προτέρων την ποινή τους, μου φαίνεται εξαιρετικά προβληματικό. Με αυτό τον τρόπο, ένας χρήστης μπορεί να αδικηθεί ή άλλος να ευνοηθεί και σε περίπτωση που εμπλέκονται δύο, είναι πιθανόν να υπάρχει πρόβλημα 'δικαιοσύνης'.
Φυσικά, αυτή είναι η δική μου γνώμη και δεν επεμβαίνω στην διαχειριστική ομάδα, αλλά το όλο σχήμα, και με συγχωρείτε για την έκφραση, μου κάνει πολύ φλου. Με λίγα λόγια, υπάρχει το αποφασίζομεν και διατάσσομεν κατά πώς μας βολεύει κάθε φορά και δεν δίνουμε λογαριασμό.
Εννοείται, δικό σας το καρπούζι, δίκο σας και το μαχαίρι, αλλά καλό είναι να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα εκ των προτέρων.Τέλος, μια μικρή υποσημείωση πάνω στην διαμάχη για τα ονόματα στην βάση:
-Αν κάποιος χρήστης ψάξει για έναν άλλο χρήστη πχ HighFidelity, αν γράψει τα στοιχεία του σωστά, θα του επιστρέψει τα στοιχεία του χρήστη. Έτσι λειτουργούν οι σχεσιακές βάσεις δεδομένων, αφού μια απλή κλήση είναι του τύπου:
SELECT *
FROM Table_users
WHERE username='HighFidelity'Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου query είναι ο χρήστης HighFidelity και όχι πχ ο HighestFidelity, σαφές; Και αυτός ο χρήστης στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλό μέλος, δηλαδή ανήκει στο group των απλών χρηστών.
Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε τον χρήστη HighFidelity και στην ομάδα των διαχειριστών και να μην του αλλάξουμε το χρώμα. Μπορούμε και να ΜΗΝ τον προσθέσουμε στην ομάδα των διαχειριστών και να του δώσουμε δικαιώματα μέχρι και administrator (θα κάναμε διαχείριση μεμονωμένα για τον χρήστη, χωρίς να τον εντάξουμε στο κατάλληλο group).
-Στην περίπτωση που κάποιο μέλος, θέλει να προσθέσει κάποιον στην λίστα εχθρών, αν βάλει λάθος όνομα χρήστη στο ψάξιμο, πχ HighestFidelity θα είχαμε κάτι τέτοιο:INSERT INTO enemies (username)
SELECT username
FROM Table_users
WHERE username='HighestFidelity'Επειδή όμως δεν υπάρχει ο χρήστης HighestFidelity, δεν θα μας επιστρέψει ποτέ πως ο εν λόγω δεν είναι διαχειριστής, θα μας επιστρέψει πως ο εν λόγω, δεν υπάρχει απλώς.
Καταλαβαίνω πως όλα τα παραπάνω τα διαχειρίζεται το τεχνικό τμήμα, που στην παρούσα φάση είναι και απασχολημένο μαζί με το νομικό τμήμα για την διευθέτηση της κυβερνοεπίθεσης που δέχτηκε το φόρουμ. Αν δεν με πιστεύετε, ρωτήστε σχετικά, θα σας κατατοπίσουν.
Για να μην σας κουράζω άλλο, και καταλαβαίνετε πως όλα τα παραπάνω τα λέω για να σας βοηθήσω, μάλλον κάτι δεν πήγε σωστά με τα δικαιώματα χρήστη και όχι με το όποιο τυπογραφικό λάθος λέτε.
Δείτο το σας παρακαλώ με το τεχνικό τμήμα και ενημερώστε σχετικά και εδώ, ώστε να προσέχουμε. Είναι και περίεργοι καιροί, καταλαβαίνετε. Κανείς δεν θέλει να μπλέκεται το όνομά του χωρίς να φταίει.
Φυσικά, έχετε σε κάθε περίπτωση την αμέριστη συμπάθειά μου, αφού η διαχείριση των δικαιωμάτων χρήστη στην phpbb3 είναι εξαιρετικά πολύπλοκη και δυσάρεστη, οπότε τέτοια λάθη αν μη τι άλλο γίνονται. Απλώς, καλό είναι να μαθαίνουμε όλοι από πού προήλθαν.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
-
Ευχαριστούμε για τις σκέψεις. Η καλόπιστη κριτική και οι προτάσεις είναι πάντοτε ευπρόσδεκτες.
Προς το παρών θα τηρήσουμε την πολιτική που προανέφερα. Όσο υπάρχει αυτή η αναστάτωση στο φόρουμ και διάφορα ειρωνικά posts που δεν προσφέρουν τίποτα, θα υπάρχει αυξημένη αυστηρότητα. Δεν είναι το ίδιο η διατήρηση της ισορροπίας σε μια παθιασμένη ανταλλαγή απόψεων, όπου οι προειδοποιήσεις για πράγματα που λέχθηκαν εν θερμώ είναι αποτελεσματικές, με το να έχεις να αντιμετωπίσεις στοχευμένες, κακόβουλες δημοσιεύσεις, που έχουν μοναδικό σκοπό να δοκιμάσουν την ανοχή των Εποπτών.
Τα τεχνικά είναι γνωστά και σε εμάς. Γνωστό επίσης είναι ότι δεν υπήρξε ούτε κάποιο αίτημα-επικοινωνία, ούτε συνειδητή 'προαγωγή' σε θέση Επόπτη κανενός άλλου πλην των ήδη γνωστών. Από την στιγμή που γνωρίζετε τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες, θα έπρεπε να γνωρίζετε πως δεν είναι περίεργο να γίνονται και λάθη από το ίδιο το σύστημα ή από κάποιον Διαχειριστή/Τεχνικό Υποστήριξης.
-
Από τα 11000+ μηνύματα μου, πλέον εμφανίζονται στην αναζήτηση του φόρουμ μόλις 888, με το παλαιότερο από το 2008 (ενώ είμαι μέλος από το 2004). Είναι κι αυτο αποτέλεσμα της επίθεσης που ισχυρίζεστε ότι δέχτηκε το φόρουμ;
Κατά τα άλλα είναι παράξενο το τι θεωρείτε ως στοχευμένη, κακόβουλη δημοσίευση. Θεωρώ ότι είναι εύλογη απορία, το γεγονός ότι από τις 30+ χιλιάδες μέλη του φόρουμ, το σφάλμα στη βάση δεδομένων εμφάνισε λανθασμένα ως συντονιστή εντελώς τυχαία ένα χρήστη που έχει γνωστές σχέσεις με τη προηγούμενη (?) σύντομη (?) διοίκηση που προσπάθησε να υπεξαιρέσει το φόρουμ. Αν μη τι άλλο, είναι ύποπτη σύμπτωση. Σε συνδυασμό με αυτό που εκλαμβάνω ως συνεχείς υπεκφυγές σας με ασαφείς απαντήσεις τύπου 'είμαστε φίλοι του περιοδικού, πρώην συνεργάτες' και με δεδομένο τα -τεκμηριωμένα πλέον- ψέμματα που είπε εδώ μέσα ο κύριος διεγράφη το επώνυμο άλλου χρήστη - φαντάζομαι δεν θα θέλατε να ανακοινώσει κάποιος δημόσια το δικό σας επώνυμο [MOD] και οι υποτακτικοί του, με κάνουν τουλάχιστον να είμαι καχύποπτος.
Ενδεχομένως να κάνω λάθος σε αυτό, να μην έχετε καμία σχέση και η υποψία να πέφτει άδικα πάνω σας, όσο όμως επιλέγετε να κρύβετε τη ταυτότητα σας (*χάθηκε να πείτε δηλαδή Είμαι ο ΘΗ ή ο ΣΚ ή ο τάδε εργαζόμενος από την Alpha Editions; *), να δίνετε τις δικαιολογίες που δίνετε και να σβήνετε κάθε απορία επί του θέματος, τόσο δίνετε τροφή στις υποψίες.
Φυσικά έχετε την ευχέρεια να σβήσετε **και **αυτό, και αντίστοιχα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα ανάλογα συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Από τα 11000+ μηνύματα μου, πλέον εμφανίζονται στην αναζήτηση του φόρουμ μόλις 888, με το παλαιότερο από το 2008 (ενώ είμαι μέλος από το 2004).Προφανώς εντάσσεται ως ένα από τα πολλά προβλήματα που έχει το Φόρουμ με τα indices και την Database. Σε εμάς εμφανίζονται κανονικά όλες σας οι δημοσιεύσεις:
Τώρα δε που μαθαίνετε ότι τα αρχικά μου είναι Ε.Α., φαντάζομαι ότι καταλάγιασαν οι καχυποψίες σας κι ας μην τα έχετε δει πουθενά ως αναφορά στο Περιοδικό.
-
εφοσον η ομαδα που υποστηριζει το φορουμ και εχει δει το προβλημα γιατι δεν το απενεργοποιει να κανει ενα restore απο το back up εχετε αφησει και εχει περασει μια βδομαδα που σημαινει οτι στο restore ολα αυτα θα χαθουν.
θα μπορουσε να ειχε λυθει το θεμα.
και καποια πραγματα μεμονομενα τυχαια δεν γινονται, υπαρχουν και καποιοι που εχουν ασχοληθει λιγο παραπανω με phpbb τοσα μελη εχει αυτο το φορουμ. -
Restore μπορούσε να γίνει μόλις χθες, καθώς το Σ/Κ το τεχνικό τμήμα δούλευε με προσωπικό ασφαλείας. Αποφασίστηκε να μην γίνει γιατί θα χανόντουσαν πολλές νέες δημοσιεύσεις και ήδη οι θεωρίες συνωμοσίας οργιάζουν. Φανταστείτε να σβήνονταν και άλλες δημοσιεύσεις...
-
εφοσον εχουν χαθει πραγματα ειναι η μονη λυση το να γινει restore και ενταξει τι προσωπικο ασφαλειας παιδια back up μπορει να παρει και μονο του απο το control panel αν το προγραματισεις.
με ενα restore οπως ηταν και μια ανακοινωση δεν θα μιλαγε κανενας ειναι το μονο σιγουρο. απο την στιγμη που ειδατε οτι λειπουν πραγματα το σταματας το φορουμ τωρα εχουν πεσει χιλιαδες ποστ. που γινετε να σωθοπυν ολα απλα με παρα πολυ δουλεια.
για μενα λογω οτι εχω ασχοληθει με φορουμ αρκετα εφοσον ειδατε λαθος κλειδωμα να μην μπορει κανενας να γραψει ενα κουμπι ηταν και ειναι και ανακοινωση και επαναφορα και ολα θα ηταν οκ. -
restore σε ημερομηνια προγενεστερη? Σε ποια ας πουμε?
-
Πολύ σωστά τα λέει ο φίλος JOHN_STARLET. Το backup συνήθως παίρνεται κάθε 1 βδομάδα.
-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
restore σε ημερομηνια προγενεστερη? Σε ποια ας πουμε?το προβλημα ανακαλυφτηκε λιγες ωρες μετα οποτε κατευθειαν κλειδωνεις το φορουμ και το γυρνας στο πιο προσφατο μπακ απ που εχεις.
εγω αυτο ξερω ειτε σε φορουμ ειναι ειτε εταιρειας η οτιδηποτε αλλο. -
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
restore σε ημερομηνια προγενεστερη? Σε ποια ας πουμε?
το προβλημα ανακαλυφτηκε λιγες ωρες μετα οποτε κατευθειαν κλειδωνεις το φορουμ και το γυρνας στο πιο προσφατο μπακ απ που εχεις.
εγω αυτο ξερω ειτε σε φορουμ ειναι ειτε εταιρειας η οτιδηποτε αλλο.Για ποιο απο τα καμποσα πραγματικα ή φανταστικα προβληματα συζηταμε?
ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ FORUM [#2]