-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύντομα όμως θα έχουμε ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ που σημαίνει κάπνισμα μόνο στο σπίτι ή στον δρόμο.Θα απαγορεύεται και στα υπαίθρια μαγαζιά.Δεν μπορεί κάποιος να καπνίζει και ο διπλανός να προσπαθεί να φάει....σε υπαιθριο χωρο καταβαλλει τεραστια προσπαθεια..
το προβλημα μου δεν ειναι καποιοι περιορισμοι, το προβλημα μου ειναι η μανια μερικων να γ@μησουν τους καπνιστες..
αυτες οι ακραιες αποψεις οπως εχουμε δει εχουν και ακραιες αντιδρασεις πχ τουρκια , οπου μαλλον τηρειται νομος και χεζονται με την αστυνομα και εχουμε πιο πολλα κοινα με αυτους απο οτι με τους ιταλους ή τους οποιους ευρωπαιους θελουμε να πιστευουμε
αν θελει καποιος να εχει αποτελεσμα η συγκεκριμενη 'προσπαθεια' να γινει με σεβασμο και προς τους καπνιστες.μην περιμενετε να σας σεβονται ατομα που δε σεβεστε
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
και φιλε pathos οχι δεν ειναι απλα με πολυτελεια..πολυτελεια ειναι να κανεις πουρα, οχι στριφτα για να γλιτωσεις λεφτα..καλως ή κακως παιζει και μια εξαρτηση στη μεση..
το οτι περιθωριοποιουνται χωρις λογω καποιοι θα επρεπε να βαλει καποιους κατα τα αλλα 'φιλελευθερα σκεπτομενους' και καλα σε σκεψειςΚαι είμαι καπνιστής και κάνω στριφτά Πολυτέλεια είναι επειδή επιβαρύνεις τον οργανισμό σου για μια απόλαυση κι'ας είναι στριφτά για να γλυτώσεις λεφτά.
προδοτη
σου εκαναν πλυση εγκεφαλου οι στημενες δημοσκοπησεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
θυμαμαι μια κυρατσα που μου φωναζε γιατι καπνιζα σε σταση λεωφορειου
Αν καπνιζες μεσα στο λεωφορειο, θα θεωρουσες αδικο το κραξιμο?
οχι βεβαια...σε ΤΟΣΟ κλειστο χωρο ακομα και αν δεν ενοχλει εμενα ειναι πραγματικα ανυποφορο
και στο ιδιο μου το αυτοκινητο δεν καπνιζω οταν εχω ατομα που εχουν προβλημα (θα μου πεις ειναι φιλοι μου και τους σεβομαι, αλλα αν ειμαστε σε σπιτι δεν δικαιολογω την οποια γκρινια, παω πιο περα ανοιγω το παραθυρο και τελος)
Κ τι σε κανει να πιστευεις οτι σε ενα γεματο μπαρ, ας πουμε 100 τετραγωνικων, με 100 ατομα (1 ατομο/τμ δεν ειναι υπερβολη για ΓΕΜΑΤΟ μαγαζι) κ τους 80 να καπνιζουν, ειναι λιγοτερο ανυποφορο? Ή οτι ειναι λιγοτερο κλειστος χωρος απο ενα λεωφορειο που καπνιζουν 10 ατομα? Το ιδιο κλειστος κ δημοσιος χωρος ειναι κ ειναι ακομα πιο ανυποφορο, οταν εισαι εκει μεσα επι 3 ωρες κ ολοι αυτοι καπνιζουν επι 3 ωρες...
(κανονισε τωρα να κατσεις να μου πολλαπλασιαζεις ωφελιμα τμ λεωφορειου για να συγκρινεις με μπαρ, ή ακομα χειροτερα ωφελιμα κυβικα μετρα αερα, συνυπολογιζοντας κ το υψος. Δεν θα κατσω καν να το διαβασω).
-
οχι δεν ειμαι τοσο επιστημονικος ας χωρισουν τους χωρους (και αυτα περι κοστους ειναι πιπες) ή ας κανουν μαγαζια για καπνιστες ή μη
παντως επειδη εχει τυχει μερικες φορες να παω σε μαγαζια με σωστο εξαερισμο ακομα και αν καπνιζουν ολοι , παλευεται το ζητημα (μαλιστα τοτε δεν καπνιζα και παρατηρουσα πιο ευκολα τη διαφορα)
απλα οι περισσοτεροι μαγαζατορες σου φτιαχνουν κατι παραγκες που αμα παρει φωτια καμια κουζινα θα καουν ολοι σα ποντικια, λαδωνουν φυσικα πυροσβεστικες και τα ρεστα, σε ποτιζουν μπομπες συνεπως ουτε λογος για εξαερισμο της προκοπης..
καποια στιγμη θα πρεπει οι πραγματικα υπευθυνοι να βαλουν το χερι στη τσεπη, αλλα σε μια χωρα που η διαφθορα βρισκεται στα ιδια επιπεδα με τη ρουμανια και χωρες της αφρικης (απο επισημα στοιχεια αυτο) την πληρωνουν παντα οι μ@λακες.. και οι πλειοψηφιες (και μην πει κανεις το αντιθετο για τους καπνιστες, ακομα και αν δεν ειναι οι περισσοτεροι σε απολυτα νουμερα , δεν ειναι και καμια μειονοτητα)
χεστηκα δεν παω πουθενα, καθομαι σπιτι μου και το κανω τεκε , ας ψοφησουν ολα τα λαμογια και μετα να βγαινουν να κλαινε οτι δεν εχουν δουλεια
-
Και σε καφετεριες γινεται το ιδιο.Για να μην μυριζεις τον καπνο πρεπει να ξεπαγιασεις.
-
ρε κοφτε το παλιοτσιγαρο, θα δειτε διαφορα παντου ! απο την μυρωδια των χεριων,του στοματος και των ρουχων σας μεχρι και στο σεξ ! ( δεν λαχανιαζεις ευκολα ) για να μην αναφερθω στα χρηματα
-
θυμαμαι μια κυρατσα που μου φωναζε γιατι καπνιζα σε σταση λεωφορειουΕννοείται ότι καλά έκανε... Σαφώς και απαγορεύεται και εκεί το τσιγάρο. Τουλάχιστον σε άλλες χώρες (σε όσες έχω πάει, καμιά 10αριά δηλαδή) δεν νοείται καν να καπνίζεις σε στάση, απαγορεύεται και είναι απολύτως λογικό . Αν δεν καταλαβαίνεις τον λόγο τότε πάει να πει ότι απλά δεν σέβεσαι όσο πρέπει τον διπλανό σου.
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
ρε κοφτε το παλιοτσιγαρο, θα δειτε διαφορα παντου ! απο την μυρωδια των χεριων,του στοματος και των ρουχων σας μεχρι και στο σεξ ! ( δεν λαχανιαζεις ευκολα ) για να μην αναφερθω στα χρηματααμα αρχισουν τα προβληματα θα το σκεφτω, μεχρι στιγμης ειμαι μια χαρα
αλλωστε μπορεις να λυσεις το θεμα αυτο βρισκοντας μια επισης καπνιστρια, ετσι θα στε και οι 2 ψοφιμια, οποτε δε θα φανει η διαφορα
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
θυμαμαι μια κυρατσα που μου φωναζε γιατι καπνιζα σε σταση λεωφορειου
Εννοείται ότι καλά έκανε... Σαφώς και απαγορεύεται και εκεί το τσιγάρο. Τουλάχιστον σε άλλες χώρες (σε όσες έχω πάει, καμιά 10αριά δηλαδή) δεν νοείται καν να καπνίζεις σε στάση, απαγορεύεται και είναι απολύτως λογικό . Αν δεν καταλαβαίνεις τον λόγο τότε πάει να πει ότι απλά δεν σέβεσαι όσο πρέπει τον διπλανό σου.
το σταση στο ελλαντα (κεντρικη μαλιστα) ειναι μια γενικη εννοια.. ημουν 3 μετρα απο το σκεπαστρο της στασης, ειχε απειρο κοσμο, ομως θεωρητικα ημουν απλως σε ενα πεζοδρομιο με πολυ κοσμο γυρω μου..
τοσο χωρο ειχε στο κατω κατω , ας πηγαινε πιο διπλα
δεν ηταν εγκλωβισμενη καπου μαζι μου
-
Εσύ γιατί δεν πήγες? Αφού εσύ ενοχλείς
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εσύ γιατί δεν πήγες? Αφού εσύ ενοχλείςρε φιλε τι ενοχλουσα? 2 κεφαλια της εριχνα και παντα απο συνηθεια φυσαω ψηλα , απλα ειχε προβλημα η τυπισσα
αλλα αυτη πες ηταν κοντα στα 60 φακλανα , μισουσε τη ζωη της και ειχε νευρα που ξυπνησε νωρις
οι αλλοι δεν καταλαβαινω πώς ξαφνικα εχουν τοοοοσο μεγαλο προβλημα -
ρε κοφτε το παλιοτσιγαρο, θα δειτε διαφορα παντου ! απο την μυρωδια των χεριων,του στοματος και των ρουχων σας μεχρι και στο σεξ ! ( δεν λαχανιαζεις ευκολα ) για να μην αναφερθω στα χρηματα
αμα αρχισουν τα προβληματα θα το σκεφτω, μεχρι στιγμης ειμαι μια χαρα
αλλωστε μπορεις να λυσεις το θεμα αυτο βρισκοντας μια επισης καπνιστρια, ετσι θα στε και οι 2 ψοφιμια, οποτε δε θα φανει η διαφορα
-
αμα αρχισουν τα προβληματα θα το σκεφτω, μεχρι στιγμης ειμαι μια χαρα
Qsis εχεις δοκιμασει ποτε να το κοψεις εστω και για 1 ημερα?
-
ποτε ακομα και αν ειμαι πολυ αρρωστος με καφε χλεπες
θα δυσκολευομουν πολυ παντως γενικα ειμαι αδυναμος χαρακτηρας σε καποια θεματα
-
ποτε ακομα και αν ειμαι πολυ αρρωστος με καφε χλεπεςθα δυσκολευομουν πολυ παντως γενικα ειμαι αδυναμος χαρακτηρας σε καποια θεματα
και εγω οταν καπνιζα ,καπνιζα ακομα και οταν ημουν αρρωστος με πονολαιμο κ.λ.π
ειχα κανει 2-3 αποτυχημενες αποπειρες,την μια την ειχα κανει λιγο πριν μπω φανταρος και φυσικα μεσα στην πρωτη εβδομαδα το ειχα ξαναρχισει
πριν ενα χρονο ομως ξαναπροσπαθησα και το εκοψα μαχαιρι ! καπνιζα συνολικα 10 χρονια ,τα τελευταια 3 χρονια ειχα φτασει 2 πακετα την ημερα τωρα ειμαι 1 χρονο καθαρος χωρις τσιγαρο αλλα πρεπει να περασουν περιπου 10-15 χρονια για να καθαρισουν τα πνευμονια μου,βεβαια ποτε δεν θα γινουν οπως καποιου που δεν εχει καπνισει ποτε στην ζωη του-Εχτες διαβασα οτι κανουν δοκιμες σε ενα εμβολιο κατα του καπνισματος, μακαρι να το προχωρησουν αλλα κατα πασα πιθανοτητα οι βιομηχανιες καπνου θα το μπλοκαρουν
-
-Εχτες διαβασα οτι κανουν δοκιμες σε ενα εμβολιο κατα του καπνισματος, μακαρι να το προχωρησουν αλλα κατα πασα πιθανοτητα οι βιομηχανιες καπνου θα το μπλοκαρουν
Πρωτα απο ολους θα το μπλοκαρουν οι ιδιες οι κυβερνησεις...Τρελλοι ειναι?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Νεότερα κατά του καπνίσματος εδώ.
Μακάρι να γίνει η καθολική απαγόρευση... Πάντως, χθες διαπίστωσα ότι σε μαγαζί που απαγορεύεται το κάπνισμα, δεν έχει χάσει καθόλου από την πελατεία του. Απλώς παλιότερα όταν πήγαινες να μπεις είχε ένα ομιχλώδες τοπίο και πραγματικά πήγαινες σε αποστολή αυτοκτονίας ενώ τώρα (μετά την 01/07/2009) μπορείς να παρατηρήσεις και την ιδιαίτερη διακόσμηση του μαγαζιού . Αυτά για τους καταστηματάρχες που πιστεύουν ότι θα χάσουν πελατεία ...να είσαι σίγουρος ότι αν εφαρμοστεί (σιγά μη γίνει τπτ) θα χάσουν πελατεία και πολλή μάλιστα
@@ θα χάσουν....
Τους πρώτους 1-2 μήνες ίσως; χάσουν λίγο, μετά που θα έχουν φάει τον πούλο απο παντού οι καπνιστές, προφανώς και θα συμμορφωθούν και τα μαγαζιά θα είναι γεμάτα και όποιος θέλει τσιγαράκι.. έξω... -
αλλα αυτη πες ηταν κοντα στα 60 φακλανα , μισουσε τη ζωη της και ειχε νευρα που ξυπνησε νωρις
οι αλλοι δεν καταλαβαινω πώς ξαφνικα εχουν τοοοοσο μεγαλο προβλημαΑπλώς λέμε τι είναι σωστό και τι είναι δίκαιο προς όλους. Αυτός που ενοχλεί φεύγει. Όχι απαραίτητα στην περίπτωση σου αλλά φαντάζομαι ξέρεις και εσύ πολλές περιπτώσεις που ενώ παρατηρούν ότι ο καπνός τους και το τσιγάρο τους ενοχλεί τον διπλανό, απλώς λένε ότι αφού ενοχλείται ας φύγει... Ε, δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα . Ή έχουμε στοιχειώδη παιδεία ή όχι... Απλά και κατανοητά .
ΕΔΙΤ: +1 @skous
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
-Εχτες διαβασα οτι κανουν δοκιμες σε ενα εμβολιο κατα του καπνισματος, μακαρι να το προχωρησουν αλλα κατα πασα πιθανοτητα οι βιομηχανιες καπνου θα το μπλοκαρουν
τα κερδη απο την φορολογια φανταζωμαι ενοεις...... αλλα απο την αλλη η περιθαλψη ενος ανθρωπου που ασθενησει απο το τσιγαρο εχει τρομερα εξοδα για το κρατος
-
τα κερδη απο την φορολογια φανταζωμαι ενοεις...... αλλα απο την αλλη η περιθαλψη ενος ανθρωπου που ασθενησει απο το τσιγαρο εχει τρομερα εξοδα για το κρατος
ειναι κερδη για τους 'φιλους' τους φαρμακοβιομηχανους και ετσι οπως ειναι τα νοσοκομεια , τις ιδιωτικες κλινικες και ενα ολοκληρο συστημα που ζει απο τον πονο σου
πχ παρε τον πολεμο στο ιρακ..
οφελησε τους πολιτες?οχι, ισα ισα που τους χρεωσε περισσοτερο
ομως οι εταιρειες οπλων, κατασκευαστικες , πετρελαικες χεστηκαν στο χρημα
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]