-
-
Τις θυμάμαι αυτές τις διαφημίσεις
Κυρίως στο σινεμά έπαιξαν (πριν αρχίσει η ταινία και στο διάλειμμα) γιατί στη τηλεόραση σταμάτησαν σχεδόν αμέσως.
Πάρτε του μια πίπα μάτζικ λάιφ. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
2ον . Στα προιοντα καπνου απο το 2014 στην Ευρωπη θα αυξηθει ο φορος επιπλεον 40% ,εδω στο Ελλαδισταν απο το 2018.
Ας το ακριβυνουν κι'αλλο μιας και θα ειναι μεγαλο αντικινητρο για τους πιτσιρικαδες να μην το αρχισουν και ευκαιρια για πολλους να το κοψουν. Φυσικα
τα οφελη για ολους μας θα ειναι παρα πολλα απο οικονομικης πλευραςχαιρεσαι με τον πονο τον αλλων?
εγω λεω να ανεβουν και ολα τα τροφιμα 50% γιατι γινομαστε παχυσαρκοι και η βενζινη 300% για να παιρνουμε το λεωφορειο και να μη μολυνουμε κι αλλο τον αερα..
αλλο να μην σας 'ενοχλουμε' (με ή χωρις εισαγωγικα), αλλο να θελετε να μας γ@μανε..
μου θυμιζει τη φορολογια των 'πλουσιων' με τα 1928 κεκ η ολη φαση..τα τσιγαρα ειναι ηδη πανακριβα να ξερεις παντως.. σκεψου ποσοι βγαζουν 20-30 ευρω τη μερα και πρεπει να δωσουν 6 ή και παραπανω. αυτο ειναι τρελη εκμεταλλευση και δεν εχει ως στοχο να το κοψουμε, αλλα να μας φανε τα λεφτα υπερχρεωνοντας μας κατι το οποιο δεν κοστιζει τιποτα και το οποιο δεν σταματαμε ετσι απλα να καταναλωνουμε.
για μενα ειναι το ιδιο αλητεια με το ακριβο γαλα ή τα ακριβα φαρμακα, μονο που εδω την αλητεια δεν τη κανει καποιος απληστος βιομηχανος, αλλα το ιδιο το αχρηστο κρατος μας , το οποιο δεν παραγει τιποτα και ζει μονο απο τους φορους
(και μη μου πεις για τις αλλες χωρες, εκει δε με νοιαζει γιατι τα εχουν ακριβα στην ελλαδα παντως σιγουρα δεν τους νοιαζει η υγεια μας και αν εφαρμοστει τελικα αυτος ο νομος θα γινει για να μαζεψουν προστιμα οπως και στα αυτοκινηταοχι ρε συ δεν χαιρωμαι με τον πονο τον αλλων αν θεωρεις οτι ειμαι χαιρέκακος επειδη θα ηθελα οι καπνιστες να πληρωνουν ακριβοτερα τα τσιγαρα εχεις λαθος και εξηγω τους λογους μου
Η αυξηση της τιμης των τσιγαρων μονο καλο θα κανει γιατι:-
Θα ειναι ενα μεγαλο αντι-κινητρο για τους πιτσιρικαδες να μην το αρχισουν και ενα μεγαλο κινητρο για τους καπνιστες να σκεφτουν σοβαρα την διακοπη του.
-
Λογω των φορων θα μπουν χρηματα στα ταμεια πραγμα καλο για ολους μας
3)Οταν ενας καπνιστης παθει καρκινο-εμφυσημα-καρδιακα νοσηματα κ.λ.π τα εξοδα που κανει το κρατος για να τον περιθαλψει ειναι πολλαπλασια απο το αθροισμα των χρηματων που εχει δωσει για τσιγαρα ο καπνιστης στην ζωη του, βαλε μετακινησεις,χημειοθεραπειες,ακτινιβολειες,αξονικοι τομογραφοι ,φαρμακα,ζημια στα ασφαλιστικα ταμεια,χαμενες εργατοωρες, η αξια της ανθρωπινης ζωης ,ο πονος της απωλειας ενο; αγαπημενου προσωπου κ.λ.π ,
τοτε πολυ απλα το κοστος του πακετου εκτοξευεται σε αστρονομικα ποσα οποτε ακομα και 6-7 ευρω να παει το πακετο παλι λιγο θα ειναι για την ζημια που κανει ο καπνος.***Ασε που οσοι εχουν Mac και ειναι καπνιστες μπορει να χασουν την εγγυηση του μηχανηματος τους
**Τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο της Apple, αναφέρονται στην άρνηση της εταιρείας να επισκευάσει υπολογιστές που φέρουν σημάδια καπνού από τσιγάρο.
Σύμφωνα με το consumerist.com, δύο κάτοχοι Mac έχασαν τη δυνατότητα επισκευής του υπολογιστή τους, επειδή οι τεχνικοί ανακάλυψαν ότι ο υπολογιστής χρησιμοποιήθηκε σε σπίτι όπου υπήρχε ένας τουλάχιστον καπνιστής, διότι περιείχε ίχνη καπνού.
Η νικοτίνη περιέχεται μέσα στη λίστα των υψηλά επικίνδυνων χημικών ουσιών και η apple δεν απαιτεί από τους υπαλλήλους της να επισκευάσουν οτιδήποτε που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία τους.
Το ότι το κάπνισμα είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία είναι κάτι το προφανές εώς τώρα. Κάτι όμως που δεν ήταν προφανές, είναι ότι το κάπνισμα είναι επιβλαβές και για τα Mac σας.**
Πηγές:
http://www.appleinsider.com/articles/09 ... ranty.html -
-
τα τσιγαρα ειναι ηδη πανακριβα να ξερεις παντως.. σκεψου ποσοι βγαζουν 20-30 ευρω τη μερα και πρεπει να δωσουν 6 ή και παραπανω. αυτο ειναι τρελη εκμεταλλευση και δεν εχει ως στοχο να το κοψουμε, αλλα να μας φανε τα λεφτα υπερχρεωνοντας μας κατι το οποιο δεν κοστιζει τιποτα και το οποιο δεν σταματαμε ετσι απλα να καταναλωνουμε.
για μενα ειναι το ιδιο αλητεια με το ακριβο γαλα ή τα ακριβα φαρμακα, μονο που εδω την αλητεια δεν τη κανει καποιος απληστος βιομηχανος, αλλα το ιδιο το αχρηστο κρατος μας , το οποιο δεν παραγει τιποτα και ζει μονο απο τους φορους
(και μη μου πεις για τις αλλες χωρες, εκει δε με νοιαζει γιατι τα εχουν ακριβα στην ελλαδα παντως σιγουρα δεν τους νοιαζει η υγεια μας και αν εφαρμοστει τελικα αυτος ο νομος θα γινει για να μαζεψουν προστιμα οπως και στα αυτοκινητα )Φίλε είσαι φάουλ εδώ. Το τσιγάρο imo είναι πολυτέλεια (όπως και τα ποτά, ναρκωτικά, πολύ φαγητό) με την έννοια ότι επιβαρύνεις τον οργανισμό σου για κάποια απόλαυση. Αντικειμενικά δεν είναι ανάγκη και με αρνητική χρησιμότητα που όμως κάθε διαφορετικό άτομο βρίσκει μια απόλαυση από τη χρήση αυτού (υποκειμενικά). Το γεγονός λοιπόν ότι κάποιος βρίσκεται στην δυσμενή θέση να βγάζει 20-30 ευρώ την ημέρα και δίνει 6 ευρώ/ημέρα για μια πολυτέλεια είναι καθαρά θέμα έλλειψης αυτοσυγκράτησης.
-
καλα εκτος απο την apple που κανει γελοιοτητες (το διαβασα και γω στο insomnia) , προσφατα εμαθα οτι και σε μεγαλη ιδιωτικη τραπεζα σε ρωτανε αν καπνιζεις και σου λενε στη μαπα οτι δε θελουν καπνιστες
αυτο κανει σε μερικους για ρατσιστικη αντιμετωπιση των καπνιστων ή μπααα
και φιλε pathos οχι δεν ειναι απλα με πολυτελεια..πολυτελεια ειναι να κανεις πουρα, οχι στριφτα για να γλιτωσεις λεφτα..καλως ή κακως παιζει και μια εξαρτηση στη μεση..
το οτι περιθωριοποιουνται χωρις λογω καποιοι θα επρεπε να βαλει καποιους κατα τα αλλα 'φιλελευθερα σκεπτομενους' και καλα σε σκεψεις -
καλα εκτος απο την apple που κανει γελοιοτητες (το διαβασα και γω στο insomnia) , προσφατα εμαθα οτι και σε μεγαλη ιδιωτικη τραπεζα σε ρωτανε αν καπνιζεις και σου λενε στη μαπα οτι δε θελουν καπνιστες -
προς τι η χαρα ?
-
προσφατα εμαθα οτι και σε μεγαλη ιδιωτικη τραπεζα σε ρωτανε αν καπνιζεις και σου λενε στη μαπα οτι δε θελουν καπνιστεςΔεν το εχω βαλει στο στομα μου.
-
ξερω παντως ατομο που το εκοψε μεσα στη δουλεια , επειδη δε μπορουσε να καπνιζει δουλευοντας και τα διαλειμματα ηταν ελαχιστα
βεβαια αυτος ηθελε κιολας
-
Έχει πλάκα να βλέπεις κόσμο που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους ότι ο χημικός εθισμός στο τσιγάρο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δικαίωμα ενώ η καταστρατήγηση του δικαιώματος των άλλων στην υγεία ως ισονομία και... 'κατανόηση'.
-
ναι πραγματικα εχει τοση πλακα , οσο και το να μη σου φτιαχνουν το μηλο σου γιατι η νικοτινη και η πισσα ειναι επικινδυνη για τους τεχνικους
(τα βαρεα μεταλλα ειναι μια χαρα )
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
καλα εκτος απο την apple που κανει γελοιοτητες (το διαβασα και γω στο insomnia) , προσφατα εμαθα οτι και σε μεγαλη ιδιωτικη τραπεζα σε ρωτανε αν καπνιζεις και σου λενε στη μαπα οτι δε θελουν καπνιστες
Και άλλες μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες το εφαρμόζουν εδώ και καιρό και συνεχώς επεκτείνεται το μέτρο.
Και συμφωνώ απολύτως.....δεν είναι δυνατόν να πηγαίνουν κάθε μισή ώρα για διάλειμα-τσιγάρο.θα μπορουσε να καπνιζει κανονικα στη δουλεια του και να τελειωσει το θεμα
-
Να καπνίζει σπίτι του αν θέλει, όσο θέλει, ας το κάνει ντουμάνι. Όχι όμως σε δημόσιο χώρο που θα πάω εγώ, εσύ και ο καθένας για να κάνουμε τη δουλειά μας. Προσπαθούν κάποιοι να στηρίξουν το δικαίωμα να ενοχλούν άλλους. Τί άλλο θ'ακούσουμε δηλαδή
Και μένα μου αρέσει μια στο τόσο να κάνω τα πούρα μου αλλά ποτέ δεν ενοχλώ άλλους. Είναι βασική αρχή να σέβεσαι αν θες να σε σέβονται.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί άλλο θ'ακούσουμε δηλαδήοτι οσο μπορουμε θα σας ενοχλουμε ναι στη δουλεια δε γινεται αλλα οπουδηποτε αλλου θα ενοχλουμε.. και ο νομος δε θα εφαρμοστει τι να κανουμε.. τωρα που εχουμε και πασοκ για κανενα λογο μαλιστα
θυμαμαι μια κυρατσα που μου φωναζε γιατι καπνιζα σε σταση λεωφορειου
-
-
Τί άλλο θ'ακούσουμε δηλαδή
οτι οσο μπορουμε θα σας ενοχλουμε
ευτυχώς όχι για πολύ ακόμα
-
Αν καπνιζες μεσα στο λεωφορειο, θα θεωρουσες αδικο το κραξιμο?
-
Είπαμε kacey το Πασοκ όλα τα επιτρέπει είναι το κόμμα που πιάνει το σφυγμό του λαού, τα δίκια αιτήματά του
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν καπνιζες μεσα στο λεωφορειο, θα θεωρουσες αδικο το κραξιμο?
οχι βεβαια...σε ΤΟΣΟ κλειστο χωρο ακομα και αν δεν ενοχλει εμενα ειναι πραγματικα ανυποφορο
και στο ιδιο μου το αυτοκινητο δεν καπνιζω οταν εχω ατομα που εχουν προβλημα (θα μου πεις ειναι φιλοι μου και τους σεβομαι, αλλα αν ειμαστε σε σπιτι δεν δικαιολογω την οποια γκρινια, παω πιο περα ανοιγω το παραθυρο και τελος)
-
και φιλε pathos οχι δεν ειναι απλα με πολυτελεια..πολυτελεια ειναι να κανεις πουρα, οχι στριφτα για να γλιτωσεις λεφτα..καλως ή κακως παιζει και μια εξαρτηση στη μεση..
το οτι περιθωριοποιουνται χωρις λογω καποιοι θα επρεπε να βαλει καποιους κατα τα αλλα 'φιλελευθερα σκεπτομενους' και καλα σε σκεψειςΚαι είμαι καπνιστής και κάνω στριφτά Πολυτέλεια είναι επειδή επιβαρύνεις τον οργανισμό σου για μια απόλαυση κι'ας είναι στριφτά για να γλυτώσεις λεφτά.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]