-
Για εναν χωρο οπου απαγορευεται το καπνισμα και καπνιζουν, μπορω να παιρνω κατευθειαν την αστυνομια για ελεγχο ενω ειμαι εκει, η πρεπει να περναει η καταγγελια απαραιτητα απο το 1142?
-
Προς το μελος που μας ζαλισε τα ουμπαλα για το οτι στην Γερμανια βγηκε αντισυνταγματικος ο νομος (δεν θυμαμαι ποιος ειναι):
Για πες μας κ γιατι βγηκε αντισυνταγματικος...Γιατι ουδεμια σχεση ειχε με την 'ελευθερια του καπνιστη στο καπνισμα' κ τα 'δικαιωματα του καπνιστη' κ αλλες τετοιες γραφικοτητες, αλλα με καποιες απο τις διαταξεις του που αφορουσαν τα μαγαζια κ μονο.
για πες μας εσυ που το εκανες λαβαρο της επαναστασης σου. Ετσι για να μην δημιουργεις εντυπωσεις...
-
Τιποτα? Οκ λοιπον.
Ο νομος κριθηκε αντισυνταγματικος στην Γερμανια επειδη εκανε διακρισεις εις βαρος των μικρων καταστηματων, στο αρθρο οπου απαγορευε εντελως το καπνισμα στα μικροτερα των 75τμ ή οσα δεν ειχαν τουλαχιστον δυο ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ αιθουσες ωστε η μια να ειναι καπνιζοντων.
Εδω αντιθετα στο συγκεκριμενο σημειο ο δικος μας νομος ειναι πολυ πιο ελευθερος αφου δινει το δικαιωμα στα μικρα μαγαζια να αποφασιζουν τι θα ειναι κ στα μεγαλυτερα απλα να εχουν χωρισμα. Δηλαδη ειναι ακομα πιο ελευθερος ο ελληνικος νομος 'που πρεπει να βγει αντισυνταγματικος οπως κ στην Γερμανια'.
ΚΑΜΜΙΑ σχεση δεν ειχε η αντισυνταγματικοτητα του γερμανικου νομου με τα δηθεν 'δικαιωματα του καπνιστη' κ κατι αλλες τετοιες αστειες γραφικοτητες που εχουν γραφτει εδω μεσα κατα καιρους προσπαθωντας να πεισουν για το ποσο μπροστα ειναι οι Γερμανοι κ καταλαβαν το λαθος τους βγαζοντας αντισυνταγματικο τον νομο, κ ποσο λαθος ειμαστε εμεις που δεν θελουμε να αναπνεουμε δηλητηριο απο εσας που σαν πρεζακια δεν μπορειτε να πιειτε ενα ποτο ή ενα καφε χωρις να βαζετε κ κατι αλλο στο στομα σας (τσιγαρα εννοω, μην παει αλλου το μυαλο σας...).
-
kacey πότε θα ανέβεις Θεσσαλονίκη για κανά ποτό?? Κερνάω ποτό, κερνάς καυγά? Εδώ τα πρεζάκια εεε οι καπνιστές με τον νέο νόμο νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν ΟΠΟΥ θέλουν πλέον . Σε κάθε μπαρ καφέ 'μη καπνιστών' που κάθισα, όταν καθόμουν ερχόταν ένας σερβιτόρος και μου άφηνε τασάκι ή με ρωτούσε αν το χρειάζομαι... Στην αρχή το παιζα ειρωνικός, αλλά καταντάει κουραστικό να λες τα ίδια και τα ίδια (ακόμα και στους ίδιους ανθρώπους ). Φίλο αστυνομικό που ρώτησα, μου είχε πει πριν κανά μήνα ότι δεν έχει έρθει σε αυτούς καμιά εγκύκλιος σχετικά με το τι να κάνουνε αν καπνίζει κάποιος σε μέρος που απαγορεύεται. Ούτε για τα πρόστιμα τους έχουνε πει τίποτα . Μιλάμε για τελείως φλου το όλο θέμα...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Προς το μελος που μας ζαλισε τα ουμπαλα για το οτι στην Γερμανια βγηκε αντισυνταγματικος ο νομος (δεν θυμαμαι ποιος ειναι):Για πες μας κ γιατι βγηκε αντισυνταγματικος...Γιατι ουδεμια σχεση ειχε με την 'ελευθερια του καπνιστη στο καπνισμα' κ τα 'δικαιωματα του καπνιστη' κ αλλες τετοιες γραφικοτητες, αλλα με καποιες απο τις διαταξεις του που αφορουσαν τα μαγαζια κ μονο.
για πες μας εσυ που το εκανες λαβαρο της επαναστασης σου. Ετσι για να μην δημιουργεις εντυπωσεις...
Μαλλον εμενα εννοεις.
Διαβασε καλυτερα τι ειχα γραψει εδω:
viewtopic.php?p=1628918#p1628918Θα διαπιστωσεις πως ουδεποτε ανεφερα πως η αντισυνταγματικοτητα του νομου εχει να κανει με την ελευθερια του καπνιστη.
Ουτε ο νομος περι απαγορευσης του καπνισματος αφορα αμεσα τον καπνιστη.
Βεβαια, 'περσινα ξυνα σταφυλια'. Μαλλον πηγες για ποτακι και εφαγες καπνα, δε μπορεσες να κανεις κατι γι'αυτο, τσατιστικες και ξεθαβεις το θεμα.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Εδώ τα πρεζάκια εεε οι καπνιστές με τον νέο νόμο νομίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να καπνίζουν ΟΠΟΥ θέλουν πλέονΣε κάθε μπαρ καφέ 'μη καπνιστών' που κάθισα, όταν καθόμουν ερχόταν ένας σερβιτόρος και μου άφηνε τασάκι ή με ρωτούσε αν το χρειάζομαι...
Το δικαιωμα των πρεζακιδων καπνιστων το δινει ο εκαστοτε μαγαζατορας... Το ειπες και μονος σου.
Αν ο καταστηματαρχης επιτρεπει το καπνισμα στο μαγαζι του, ο καπνιστης γιατι να μην καπνισει?
Βαλτα με τον καταστηματαρχη και κανε καυγα με αυτον... -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μαλλον πηγες για ποτακι και εφαγες καπνα, δε μπορεσες να κανεις κατι γι'αυτο, τσατιστικες και ξεθαβεις το θεμα.Και είναι τόσο αστείο αυτό;
Τις προάλλες πήγα σ' ένα εστιατόριο στο οποίο ενώ απαγορευόταν το κάπνισμα, 2-3 παρέες κάπνιζαν κανονικά. Σε μια παρέα μάλιστα κάπνιζαν δύο 'κύριοι' όταν ο τρίτος της παρέας ήταν... έγκυος γυναίκα!
Δεν είχα όρεξη για φασαρία (όταν βγαίνεις κοιτάς να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά, όχι να τσακωθείς), άνοιξα το παράθυρο δίπλα μου, φόρεσα και το μπουφανάκι μου και ήμουν μια χαρά. Όταν μάλιστα ένας από το τραπέζι των καπνιστών μου είπε να το κλείσω γιατί κρυώνει του απάντησα πως αν δεν είχε κάπνα θα το έκλεινα . Μετά από 2 λεπτά σηκώθηκε κι έφυγε -
Είναι τραγελαφική η κατάσταση. Νόμος και καλά... ούτε εγκύκλιοι έχουν πάει σε δήμους ούτε σε αστυνομία και δεν ξέρει κανένας τί γίνεται. Μπάχαλο για άλλη μια φορά. Ναι ρε φίλε δεν θέλω τσιγάρα στα μούτρα μου όταν πάω για ποτό ή φαγητό. Και γω κάνω πούρα όταν είμαι ευδιάθετος αλλά είτε στο σπίτι μου είτε σε κανένα έρημο ανοικτό μαγαζί που δεν έχει κόσμο γιατί απλά δεν θέλω να ενοχλώ κανένα συνάνθρωπο. Αλλά τί ψάχνετε ρε παιδιά υπάρχει σεβασμός σε άλλα πράγματα για να υπάρξει και σ'αυτό. Εδώ καλημέρα λες πρωϊ πρωϊ και φαίνεται πως και αυτό αλλεργικό είναι
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Και είναι τόσο αστείο αυτό;
Τις προάλλες πήγα σ' ένα εστιατόριο στο οποίο ενώ απαγορευόταν το κάπνισμα, 2-3 παρέες κάπνιζαν κανονικά. Σε μια παρέα μάλιστα κάπνιζαν δύο 'κύριοι' όταν ο τρίτος της παρέας ήταν... έγκυος γυναίκα!
Δεν είχα όρεξη για φασαρία (όταν βγαίνεις κοιτάς να χαλαρώσεις και να περάσεις καλά, όχι να τσακωθείς), άνοιξα το παράθυρο δίπλα μου, φόρεσα και το μπουφανάκι μου και ήμουν μια χαρά. Όταν μάλιστα ένας από το τραπέζι των καπνιστών μου είπε να το κλείσω γιατί κρυώνει του απάντησα πως αν δεν είχε κάπνα θα το έκλεινα . Μετά από 2 λεπτά σηκώθηκε κι έφυγεΔεν ειναι αστειο.
Και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να φορεσεις μπουφαν για να διασκεδασεις.
Ειναι παραλογο. Ισως επρεπε να απευθυνθεις στον ιδιοκτητη.Η αποψη μου εν συντομια:
Πρεπει να εφαρμοστει το μετρο αλλα να ειναι επιλογη του ιδιοκτητη εαν το καταστημα του θα χαρακτηριζεται καπνιστων ή μη.
Βεβαια, με αυτο τον τροπο το πιθανοτερο ειναι πως ολοι οι ιδιοκτητες θα επιλεξουν να εχουν καπνιστες, γι'αυτο και θα πρεπει να μοιραστει καπως...
Πχ σε μια περιοχη (ας πουμε στη Βαλαωριτου στη Θεσσαλονικη) υπαρχουν 20 bar. Στα μισα θα μπορει να χορηγηθει αδεια μη καπνιστων, στα υπολοιπα καπνιστων. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σύντομα θα έχουμε **ολική απαγόρευση του καπνίσματος **οπότε δεν θα χρειάζονται εγκύκλιοι .......
Μπα...
Στα χαρτια ισως...Ακομα και να εφαρμοστει ολικη απαγορευση, χαρακτηριζω το μαγαζι μου λεσχη και κανω οτι γουσταρω.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και γω κάνω πούρα όταν είμαι ευδιάθετοςΚανεις πουρα οταν εισαι ευδιαθετος
ή
γινεσαι ευδιαθετος οταν κανεις πουρα?Αλλά τί ψάχνετε ρε παιδιά υπάρχει σεβασμός σε άλλα πράγματα για να υπάρξει και σ'αυτό. Εδώ καλημέρα λες πρωϊ πρωϊ και φαίνεται πως και αυτό αλλεργικό είναι
Γ@μ@σε τα...
-
-
την αναμενω πως κ πως αυτην την ολικη απαγορευση!!!βεβαιως απο οσο εχω ακουσει θα παρει τουλαχιστον μια 2ετια μεχρι να εφαρμοστει,αλλα ποτε δεν ειναι αργα..ειδικα στην ελλαδα που την υποχρεωση-σεβασμο το μετατρεπουν σε αντισυνταγματικη καταπατηση δικαιωματων..εκτος κ αν στην ελλαδα δημιουργησουν παραθυρακι που λεει οτι η ολικη απαγορευση ειναι ολικη εκτος απο τα κεντρα διασκεδασεως,τις δημοσιες υπηρεσιες κτλ..
οσο για το θεμα της μυρωδιας η οχι του καπνου,που καποιος υποστηριζει οτι η μυρωδια ενοχλει κ οχι οτι σκοτωνει..τουλαχιστον τραγικος ο συγκεκριμενος τροπος σκεψης..εκτος κ αν ο τυπος συνουσιαζεται με προφυλαξεις μονο οταν ο αλλος εχει κατι ευκολως αντιληπτο κ δια γυμνου οφθαλμου(που'σαι φιλε,ο hiv δεν φαινεται εξαρχης η τα κονδυλωματα πολλες φορες δια γυμνου οφθαλμου,αντε ορμα χωρις αλεξιπτωτο.. )..ειναι ιδιο ακριβως με το σκεπτικο οτι καποιος μη καπνιστης ενοχλειται μονο οταν μυρισει τον καπνο..
γιαυτο λοιπον παλι καλα που μυριζει κιολας ο καπνος,για να αντιλαμβανομαστε αμεσως οτι καποιος ειναι μαζοχιστης κ φορεας κινδυνων για την υγεια μας..τελικα το τηλεφωνο για την καταγγελια το ξερουμε η δεν υπαρχει?γνωστη μου καπνιστρια νομιζε οτι ηταν ψευτικος αριθμος επειδη οταν τηλεφωνησαν βγηκε η βονταφον!!νομιζε ηταν το 1252(αυτο δεν ειναι της βονταφον?) !!
-
Μαλλον πηγες για ποτακι και εφαγες καπνα, δε μπορεσες να κανεις κατι γι'αυτο, τσατιστικες και ξεθαβεις το θεμα.Δεν ειναι αστειο.
Έλα τώρα... αφού είχες ξακαρδιστεί από τα γέλια
'Σοβαρά' τώρα...
Και δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να φορεσεις μπουφαν για να διασκεδασεις.
Ειναι παραλογο. Ισως επρεπε να απευθυνθεις στον ιδιοκτητη.Δεν είχα λόγο να απευθυνθώ στον ιδιοκτήτη. Εξάλλου αυτός επέτρεπε το κάπνισμα και δεν είχα καμία διάθεση να ανοίξω συζήτηση μαζί του. Θα μπορούσα να τον καταγγείλω βέβαια. Αυτό μάλιστα. Αλλά όπως είπα, σπάνια έχω διάθεση για φασαρία όταν βγαίνω. Μπουφανάκι λοιπόν και καθαρός αέρας. Κι όποιος ενοχλείται, στον ιδιοκτήτη.
-
Για άλλη μια φορά έγινε μια ωραιότατη τρύπα στο νερό.
Τσάμπα το μελάνι και οι ώρες εκπομπών που σπαταλήθηκαν πρωτίστως για να εντυπωσιάσουν και μετά να ενημερώσουν. (Αν και έγινα μια ωραία εκπομπή, νομίζω 'πρωταγωνιστές')
Φυσικά το think-tank αποφάσισε το μέτρο να επισπευσθεί για το κατακαλόκαιρο, όχι επειδή είμασταν έτοιμοι αλλά 1) μέχρι Χριστούγεννα δεν μας βλέπω για κυβέρνηση και 2) για να φανεί ότι το μέτρο δουλεύει -> Κανείς δεν καπνίζει μέσα-> Όλοι έξω καπνίζουν -> Δεν απαγορεύεται έξω, ε;
Και οι ειδήσεις από τις πρώτες μέρες απαγόρευσης; Όλα τα λεφτά. Με τα live από τα 'καπνιστήρια' και τον πανικό στα μάτια των newbie καταστηματαρχών, μέχρι να συνειδητοποιήσουν ότι άλλο η θέσπιση νόμου και άλλο η εφαρμογή του.Anyway, όσο θα κατεδαφιστεί αυθαίρετο σε αυτή τη χώρα, άλλο τόσο θα απαγορευθεί το κάπνισμα.
Μπορεί να έφτασε η κυβέρνηση που θα πει, μέχρι εδώ, και θα κάνει όλα τα σωστά. Μακάρι -
Σύντομα θα έχουμε **ολική απαγόρευση του καπνίσματος **οπότε δεν θα χρειάζονται εγκύκλιοι .......
Μπα...
Στα χαρτια ισως...Ακομα και να εφαρμοστει ολικη απαγορευση, χαρακτηριζω το μαγαζι μου λεσχη και κανω οτι γουσταρω.
Όποιος κάνει λέσχη το μαγαζί του, πώς θα βάζει μέσα κόσμο αφού (θεωρητικά) η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε μέλη; Εκτός κι αν δεν ελέγχει ποιος μπαίνει, οπότε θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να τον καταγγείλει ότι δε λειτουργεί ως λέσχη.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Όποιος κάνει λέσχη το μαγαζί του, πώς θα βάζει μέσα κόσμο αφού (θεωρητικά) η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο σε μέλη; Εκτός κι αν δεν ελέγχει ποιος μπαίνει, οπότε θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να τον καταγγείλει ότι δε λειτουργεί ως λέσχη.Στο τέλος θα τρέχουν σε μασωνικές στοές για να καπνίζουν...
-
@lokatzis, επί τόπου θα γίνεσαι μέλος, αμά την είσοδο σου στο μαγαζί.
-Πώς λέγεσαι;
-Βασίλης.
-Ορίστε κι η καρτα μέλους.
Και σου δίνει μια μικρή καρτούλα με την επωνυμία του μαγαζιού, την αναγραφή ότι είναι λέσχη ή κλειστό κλαμπ και το όνομα του μέλους που έχει γραφεί επι τόπου. -
Χωρίς να είμαι νομικός/μέλος λέσχης, έχω την εντύπωση ότι τα καταστατικά λεσχών έχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την εγγραφή μελών (κατάθεση δικαιολογητικών, έγκριση νέων μελών από ΔΣ, κτλ). Αν ισχύει αυτό, πολύ πιθανό τα πρωτοδικεία να μην εγκρίνουν καταστατικά που επιτρέπουν εγγραφές στην πόρτα
Διαφορετικά, οι πρώτοι που θα το είχαν πράξει θα ήταν οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων. Παροχή ιδιότητας/κάρτας μέλους για ένα-δυο μήνες και δε θα υπήρχε λόγος να 'ρισκάρουν' με την παράνομη 'πόρτα'
-
Για να καταλάβω, συζητάμε για τρόπο παραπλάνησης του νόμου της ολικής απαγόρευσης? Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Μα πρέπει να λέμε συνέχεια πόσο παράλογο είναι να καπνίζει ο άλλος στην μάπα μας? Απορώ που καθόμαστε και δίνουμε και εξηγήσεις (όσο φασιστικό και αν ακούγεται αυτό). Αλλά ξέχασα, στο εξωτερικό είναι ηλίθιοι, άχρηστοι, μπουρτζόβλαχοι και βγαίνουν στα μαγαζιά να καπνίσουν έξω από τον κλειστό χώρο. Να πηγαίνεις σε αγγλική pub (που όλοι γνωρίζουμε πόσο πίνουνε οι Άγγλοι) και να βρωμάει μόνο ιδρωτίλα και αλκοόλ γιατί προφανώς, όποιος θέλει να καπνίσει πηγαίνει ΕΞΩ .
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#2]